Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı hesaplaması hakkında..?

sgk nın sitesinden hesaplatın çıkan rakam en fazla 10-100 tl oynar.en karlı emeklilik en erken emeklilik.evde yata yata 1900 tl almak kadar güzel birşey varmı devlet memuru statüsünde gibi bişey oluyorsunuz sonuçta.
yokmu tahminen söyleyecek ..

labidu;

sanırım haftaya dilekçemı verıcem galıba nasıp artık....

Arkadaşlar göz ardı ettiğiniz birşey var. Devlet aylık bağlama oranlarını çok düşürdü.
2000 yılı öncesi 1000 ve üstü gününüz varsa nispeten biraz iyi ama yok benim gibi günleriniz 2000 ve sonrası ise yerlerde....

Aylık bağlama oranı 2000 öncesi %60 2000-2008/10 ay arası %40 2008/10 ay sonrası %29

Bu aylık bağlama oranı değişmediği sürece asgeri ücretin altında maaş almak zorundayız malesef.

Bu aylık bağlama oranı değişmediği sürece asgeri ücretin altında maaş almak zorundayız malesef.[/QUOTE]ümüt kardeş yanlısın var bence bağlama oranları 60/56/38 benım bıldıgım bu

ilker bey , ufukalp kardeşim ve arkadaşlar benim yaşlılık aylığına hakkazanım tarihim 25 12 2014 ben ne zaman emekli olayım 01 01 2015 de olsam ne değişecek bu tarihte daha avantajlı mı? yoksa dezavantajımı olurum 79 doğumluyum 3840 gün 16 yıl 8 ay ile yaşlılık aylığından yararlanacağım evliyim çocuğum var toplam kazanç 150.000 binlerde ne kadar maaş çıkar acaba şimdiden paylaşım için teşekkürler.

Emekli maaşı hesaplamalarında 970tl çıkan biri için Askerlik borçlanmasını tavandan yatırmak emekli Maaşına etkisi nekadar olur sizce bana cevap verebilir misiniz çok sevinirim

Tarum41

Ümüt değil Ümit adım. Aşağıdaki linkteki bilgilerinizi doldurup sorgulayın hangi dilimlerde olduğunuzu görebilirsiniz

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]9475[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT]
[FONT=Arial Narrow][/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT]
[FONT=Arial Narrow][/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]60,00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]40,00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]29,51[/FONT]

Son düzenleme:
bari başvuru hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum 25 12 2014 de dolduğu gibimi emekliliğime başvurayım hem yılbaşı zammını alayım yada 01 01 2015 demi başvurayım enflasyon zammımı mı alıpta emekliliğime başvuru yapayım hangisi daha sağlıklı ve mantıklı.

%40 ile ne kadr engelli emekli maaşı alırım?

selamlar

tam 24 yıl 6977 gün ve 159.719 tl ssk ödemem var. yeni kalp krizi geçirdim ve kalçamda kırıktı.
toplamda %42 engelli raporum çıkıyor. emekli olmamada 2 yıl 3 ay var. askeliğimide saydırMAdım.

1-erken emekliliğe başvurmalımıyım?
2-tahminen ne kadar emekli maaşı alabilirim ( şuan tahmini normal emekli maaşım 2000 tl ye çok yakın ) ?
3-bu raporun bana ne gibi artıları olur?
4-hiç bu işlere girmeyeyim çalışmaya devammı edeyim?

teşekkürler

tsm_Mehmet,
İlk olarak geçmiş olsun, Şuan halen çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat ediyorsunuz. Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder alacak olduğunuz rapor %40 ve üzeri olur ise Ankara ya gider inceleme sonucu vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olabilirsiniz.
1-Erken emekliliğe başvurabilmeniz için vergi indirim hakkı kazanmanız lazım.
2-Emekli maaşınız kazancınıza göre tamamen tahminde bulunuyorum 1200-1300 tl arasında olur.
Şu linkten arkadaşların paylaştığı emekli maaşı bilgilerinde bakabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
SGK sayfasında emekli maaşı hesaplamadan emekli maaşınızı hesaplaya bilirsiniz.
http://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/
3-Konu ile ilgili link
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
4-Hemen gir ve emekli ol. ssk primleriniz tabandan ödeniyor ise emekli maaşınızda düşüş olur. ssk primleriniz en az 3000 tl ve üstü ödeniyor ise çalışın.

tsm_mehmet;
Mehmet kardeş neye gore tahminen 2000tl alırım dedınız anlamadım ben bıle o kadar alamıyom sızden yüksek olmasın ragmen

Selam arkadaşlar ve ilker bey
öncelikle ilgi ve desteğiniz için teşekkür ediyorum
internetten bakmıştık emekli maaşı olarak 1730 gibi bi rakam çıkıyordu . bi arkadaşım sizde prim olayı çok olduğu için bu 2000 tl ye yaklaşır dedi. birde abo1 58 abo2 53 üst sınıra çok yakın dediler. ayrıca 2000 öncesi 3500 güne yakın ssk var. sanırım bunlar yükseltiyor.
murat bey sizin ssk başlangıcınız hangi tarih abo lar nedir kaç gününüz var

tsm_mehmet;
BENIM 6950PRİM 360BIN YTL prım tutarı benım abo 60 bana emeklimaaşı.comda 1920 çıkıuyor size kaç çıkıyor

başlangıç tarıhı 1995

2000 öncesi maaşı çok etkiliyor sanırım benim 2000 öncesi 3500 gün yükseltiyor galiba benim giriş 1990

tamamda sızın sıgorta prımınız 160tl benım 355tl benden fazla çıkıyor dıyorsunuz neyse insallh dedıgınız gıbı çıkar

murat bey sitenin adını tam yazarmısınız emelimaasi.com da bi şey yok

tsm_mehmet;

burası doğru çıkartmıyor benım dedıdgım yerde herkes burdan hesaplatıyor 10 20tl fark çıkıyor dıyorlar bı dene ıstersen

Sevgili arkadaşlar. Engelli oranım %90 2003 yılında özel sektörde işe başladım, şu an gün sayım 4003- Genel toplam kazanç [FONT=Tahoma]114.182,98 [/FONT]Bu durumda ben emekli olursam ne kadar maaş alırım. Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz ?

sanırım tahmini 750-900 aralığında bişey alırsınız.

Arkadaşlar bi soru sormuştum kimse bana cevap yazmıyor. Emekli maaşı 985tl çıkıyor maaşı yükseltmek adına toplam ödenen sigorta primini askerlik borçlanması yaparak yükseltmek maaşıma etkisi olurmu? Olursa tahminen ne kadar olur? Borçlanmayı hangi miktarda yapmalıyım? Yoksa bu işlere hiç bulaşmamalımıyım? Direkt emekli mi olmalıyım? Sigorta başlangıcı :01/10/1996Askere gidişim:21/11/1999 (18 ay askerlik) Toplam prim :247. 000 Toplam gün sayısı :4584 Yatırılan Son aylık brüt :5300 TL 2003 ten 2005'in 1. Ayına kadar boşluk var. 2008 öncesi asgari Ücret. 2008den2009arası sadece bürüt maaş. 2009 sonrası maaş +mesai şeklinde. Yıl sonuna kadar beklersem toplamım 295. 000tl yi buluyor. Tavan borçlanması yaparsam Şubat ayında 350.000 görürüm. Sizce ne yapmalıyım

kayıpsultan senin yerinde olsan askerliği yatırmam,toplam primin (247.000) gayet güzel.
[h=3]Kaç gün sigortalılık ve prim günü ile ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz? bu konuyu incelersen sana biraz fikir verebilir.Sgk nın emekli maaşı uygulaması bence bizim gibi vergi indiriminden emekli olacakların maaşını engelli olduğumuzu bilmedikleri için düşük gösteriyor.Senin emekli maaşının 1400 ile 1500 tl arası olma olasılığı çok yüksek.Ne kadar prim o kadar maaş.[/h]

Arkadaşlar merhaba benimde sigorta bşlngç 1996 5600 günüm var 190000 ödenen top prim var sizce bi tahminde bulunabilir miyiz aylık ort kazanç2350 TL gözüküyor SSK maaş hesaplama düşük hesaplıyor

Arkadaşlar merhaba;benım durumasagıdakı gibi maaş henüz yazılmadı, sızın yorumunuz ne?? Kaç para alırım emekli maaşı??E devlette aşağıdaki bilgiler görünüyor...Net maaş yazılmamış henüz..bu rakamlar nasıl hesaplanıyor,çarpanları nedir?91-96 arası 5 yıl bagkur,96-2014 arası SGK 5800 gün.sgk toplam yatan 362.000Aylık bağlama oranı :71Göstergesi : 9475
Yardımcı olursanız cok sevınırım..

musty3535;1

ek ödeme miktarınız çıkmış olması gerek.ek ödemeniz/4*100= o ay alacağınız tutar.

dreamchat evet maaşlar düşük yanlız ödenen primlerinizde düşük benim babam misal 307.000 tl ödenmiş prim 9300 günle 1950 tl emekli aylığı almakta herhangi bir engel/özür durumu yok normal emekli

Öncelikle hepinize sevgiler saygılar,
Bu ay itibariyle benden istenen 4080 pirim iş günüm dolmuş bulunmakta.
1999 öncesi 479 günüm bulunmakta.
2008 öncesi 1685 günüm bulunmakta.
2008 sonrası 1950 güne ulaşmış durumda.
%40 özürlüyüm.
V vergi indirim raporum bulunmakta.
Buna göre ben ne kadar emekli maaşı almam gerekiyor.
Bir türlü beceremedim hesaplamayı.
128,131.000 tl ödenen tl

Üst Alt