Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

OturanBoğa

2025 yılında engelli memur statüsünden emekli olacağım. Şizofren hastasıyım. Ben emekli olduktan sonra SGK benide kontrol muayenesine çağırır mı ? Şizofren hastası emekli olmuş bir memur illaki kontrol muayenesine çağırılıyor mu ?

erbin

Hayır, böyle bir kural yok. Başta kontrol öngörülmemişse normalde çok çok çok istisnadır kontrole çağırılmak. Şu son zamanlarda geçmişe dönük feth-metö namussuzlukları gerekçesiyle çok fazla kontrole çağırılıyor insanlar...

merhaba arkadaşlar vergi indirimli emekliyim rapor sürekli idi fakat kontrole çağrıldım 14 mayısda randevum var size sizlere sormak isteğim konu beş önce rapor almıştım rapordan sonra iki ayağındamda sorun oldu sol ayak kırıldı iki taraflı platin takılı sağ ayakta burkulmadan dolayı kırıldı ben şimdi kontrol gittiğimde ortepedik rapor alabilirmiyim ötv için otomatik araç için yoksa hiç karıştırmadan normal rapor alıp sonra başka ortepetik rapor alayım yardımcı oluşanız sevinirim

Üstat onun raporu ayrı diye biliyorum ama sağlık kurulu ile görüşün aynı anda iki ayrı rapor yürütülebilirse sizin için iyi olur

Bugün heyete zar zorda olsa girdim kısmetse 8 mayısta öğlen tekrar gidilicek kurul varmış bir atlatsam bişey istemiyorum

Herkese selamlar

Ben de ortopedik ağırlıklı ve düzelmesi şu anki tıp seviyesine göre imkan dahilinde olmayan hastalıklar sonucu 3 yıl önce aldığım vergi indirimli emeklilikle ilgili süresiz geçerli sağlık kurulu raporumun yenilenmesi konusunda görüşme talebiyle geçenlerde gaziosmanpaşa SGK'dan çağrıldım.

Memura durumu anlatıp engel oranım %64 ve yeni raporda bu durum azalmaz artar. Yani dıştan belli olan duruma rağmen ne demeye yeniden rapor çıkarma saçmalığını yaşatıyorsunuz dedim. Kurum talebi olunca bizim elimizden bir şey gelmiyor dedi kestirip attı.

Evrak üzerinde zaten raporla alakalı istanbul Sadi Konuk seçildiği için başka hastaneye gitmem sözkonusu olmadığından, yönlendirildiğim istanbul Sadi konuk hastanesi sağlık kuruluna başvurdum. Evrağı sicil kayıttan geçirmemi ve ardından 182'den randevu sırası alıp ilgili günde kurula gelmemi söylediler. Bu şekilde sgkdan gönderimlerde dahil her türlü randevunun 182'den alınacağını belirttiler.Açık kapı bırakmadılar.

Geçen çarşambadan beri her gün önce 16, ardından 24'te 182 üzerinden sağlık kuruluna randevu almaya çalışıyorum ama başaramadım.

Önce 1-2 dk numara düşmüyor, ardından bant kaydından bekletmeye başlıyorlar, sonrasında operatör kontrol ediyor ve 15 günlük sınırda randevular dolu olduğundan yarın aynı saatte tekrar aramamı söylüyor. Anlatıyorum örnek dün 15 mayısta yer var ama 15 günlük sınırda değil, yarın arayın dediniz aradım şimdi 16 mayısta yer var ama 15 günlük randevu alabilme sınırı dışında yarın arayın diyorsunuz. Bu yöntemle ben 6 ay sonra bile arasam ne değişecek? Bir şey demiyor yarın deneyin diyorlar.

Tam deli işine düştük. :) Yani kendi talebimle rapor almıyorum. Kurum kontrol amacıyla elime evrakları verip hastaneyi de belirterek gönderiyor. Bu durumda hastanenin bu tür raporlarla ilgili randevu sistemini gözden geçirmesi gerekir. Ama yok öyle bir şey.

Deli işine düştük diyorum ama daha yaşayacağım beterin beteri var onu şimdiden hissediyorum. Bu devlet beni rapor almaya gönderip, ardından bu 182 sistemiyle randevu almamı neredeyse imkansız hale getirip, bir süre sonra da sizi kontrole gönderdik ama rapor almayı savsaklıyorsunuz diye emekli maaşımı da keser mi keser. :cool:

merhaba benide g.o.paşa dan çağırdilar gittim ordan benide sadi konuka gönderdiler banada randevu alacaksın dediler 14 mayısa zorda olsa aldım sende saat 15. 55 ara tam 16 da randevu veriyorlar 10 dakika geç olursa doldu diyorlar ben üç gün uğraştım

maruflu1834

Teşekkürler ama 15.55'te arasam bu seferde 16'da arayın işlem başlamadı diye başlarından savarlar mı diye düşünmüş hiç denememiştim.

Ama mantıklı görünüyor denemekte fayda var. Bir de bu şekilde denemek gerek.

Sgk sevk ediyor ama hastane 3 ay önceden kurula girmeye izin vermiyor :) böyle bir girdap içerisindeyim ben şuan :))

elinizdeki yazı ile öncelik vermeleri gerekiyor izmit te bizlerde kontrol muayenesine tabi tutulduk yeni hem de 870 kişi öncelik tanındı.

Allah’ın izniyle kurulu da atlattım çok kalabalıktı ama

Peki arkadaşlar kamudan emekli oldu adam sonra böyle kontrol muayenesine çağırdılar sonra emekliliği iptal ettiler tekrar işe de giremez bu mağduriyet nasıl giderilecek

arkadaşlar ben14 mayısda heyete gireceğim rapor sürekli idi fakat kontrole gönderiyorlar benim kafama takılan soru bu ayki maaşım kesilirmi bilgisi olan yardımcı olursanız sevinirim. 2014 martta emekli oldum şimdiye kadar maaşta sıkıntı olmadı nisan maşını aldım

Arkadaşlar kontrol muayenesi sonuçlananlar burada bilgi paylaşımı yaparlarsa iyi olur.

Hükümete para bitti. Herkesi kontrol muayenesi ile çağırıp emekli maaşlarını iptal etmeye başladılar. Şimdi evde bakım maaşı alan biri 3 ayda bir kontrole geliyorlar diyor artık hükümet işi sıkı tutmaya başladı.

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar en sonunda bugün raporumu aldın doktorla 91 oran vermiş heyet 64 de düşürmüş olsun en azından maaş kesilmeden devam, 0n gün uğraştım oldu darısı diğer arkadaşlara üzerimdeki stres gitti rapor süresiz verdiler inşallah bir daha çağırmazlar daha önceki raporda süresizdi yüzde 43 idi şimdi 64 maaşta değişiklik olurmu vergi indirimli emekliyim

maruflu1834

İş kazası geçirip sig bağlandıysa evet maaşın artar ama vergi indirimi ile yaşlılık maaşı bağlandıysa artmaz

arkadaşlar banada teplikat keldi 04 04 de sskaya gitim 08 nisa n 10 nisan doktorları dolaştım dosya teslim ettim bana 6 mayıs heyet günü verdiler 52 raporum vardı heyet raporu kuruma gönderecegiz dedi heyetten cıktım ssk 13 gün sonra raporunuz 100 de 48 le onaylanmısdıt dedi bana kagıt gönderdi hastaneden raporu 15 gün sonra aldım

hayırlı olsun, SSK ilk rapor aldığınız hastaneye mi sevk etti, yoksa ikamet adresinize en yakın hastaneye mi gönderiyorlar...

Sukru12345

Öncelikle geçmiş olsun raporunuzu Ankara mı %48 ile onaylamış,hastalıklarınızın içinde psikiyatri varmıydı ve tebligatı aldıktan sonra toplamda kaç günde sonuçlandı.

ilaç kullanim 6 aylik

7 yıl sonra beni kontrole çağırdılar şikayet üzerine biri beni Cimere şikayet etmiş ve daha önce 3 defa kontrollü rapor alarak emekli oldum bu aradan 5 yıl sonra 4 düncü kontrol gittim yanlız eczaneden ilaç raporları istiyorlar yanlız benim sıkıntı ilaçlar raporda günde 2 defa yazıyorMuş ben günde bir kullanıyorum buda ğer 7 kutu aldığımda 3 veya 4 ay boşluk gözüküyor hastalık pisikiyatik şimdi aradan 7 yıl sonra ilaçları kullanıyorsunuz diye iptal ederlermi maaş kesilmedi ama eğer düşük gelirse aldığınız üç aylık maaşı geri isteriz dendi sırf bu ilaç reçetesi den iptal olurmu onlarda ankara ilaç reçetesine mi bakıyor kendi sistemleri mi var bizim eczane den aldığımızA mi bakıyor kendi Memleketimden 56 aldım ankara ne yapar acil yatdim

İlaç raporlarını sistem üzerinden kontrol ederler eğer şüpheli bir durum görürlerse maaşınız kesilir ve sgk size daha önceki aldığınız maaşlar için rücu davası açabilir. Umarım usulsüz bir işlem yapmamısınızdır. Bazıları ilaçları yazdırıyor içmeyip çöpe atıyor emekli maaş alabilmek için sizin durumunuzu en iyi siz bilirsiniz

Karamsar484848..geçenlerde yazınızın altına ben de yazdım ama cevaplayan olmadı etiketleme de yaptığım halde....neyse,sürekli emeklilikte sgk veya başka bir kurum ilaç kullanım devamına veya ilacın kesilmesini takip ediyormu..yani bu kişi ilacını kesmiş yani iyileşmiş bir kontrole çağıralım bakalım diyormu emeklilikte??

deathless

Psikolojik nedenlerle emekli olanlar ve sürekli ilaç kullananlar sistem üzerinden ilaçları kullanıp kullanmadığı kontrol edilir ve akabinde kontrol muayenesine çağırabilirler.

Uzuv kaybı olanlar çağrılmaz. Organ kaybı olanlar çağrılmaz psikolojik rahatsızlıkları olanlar kontrol muayenesine çağrılır.

Üst Alt