Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum, ama maaşım çok düşük. İtiraz etmeli miyim?

rais bu gonderdigin site guvenlimi hesaplama yapmak icin benim ile ayni gun prim ile olan kisi benden cok aliyor 99 ssk girisli bir kisi benim giris 87 cok eski benim daha fazla almam gerekmiyormu

rais bu site guvenlimi hesaplama yapmak icin 99 sak girisli benimle ayni aliyor askariden odendigi halde benim ssk giris 87 2000 oncesi 915 gun var bu durumda benim daha farkli olmasi gerekmezmi

Arkadaşlar benim de emekliliğime 4 buçuk sene var. Şurada yorumları okuyunca gerçekten içim karardı. Ne olacak bizim böyle halimiz 800 tl ile kim geçinir dalga geçer gibi insanlarla, soğudum ya, emeklilikten soğudum, çalışmaktan soğudum.. gerçekten sıkıntılı bir durum hükümet neden bu engellileri düşünmez acaba...

Arkadaşlar sigorta girişim 2005 Şubat ayı içerisinde. Emeklilik maaşımı hesaplattım sitede 657 TL Çıktı bu nedir nasıl rezilce bir şeydir nasıl bir sistemdir. Aklım hayalim almıyor artık.

Tek umudum şu son 1 sene içerisinde yüksek yatan sigorta primlerimdi emekli olana kadar 4 buçuk yıl çalışırım maaşım yüksek bağlanır umuduyla her türlü sıkıntıya strese katlanarak çalışıyordum. Hepimizin hakkında hayırlısı olmasını diliyorum.. Sigorta primlerim aşağıda belirtilmiştir.. Emekli maaşının yüksek bağlanması ile ilgili bir umut olabilir mi yüksek ödeniyor olması..

2018/06302.949,05
2018/05303.294,36
2018/04303.967,46
2018/03303.627,16
2018/02303.952,46
2018/01303.343,96

@AsiLce maaş hesaplaması son dönem yatan prim tutarların dan ziyade sigorta sürecinde yatan tum primlerinin ortalamasi aylık kazancının üzerinden olacaktır tabii ki ne kadar yüksek yatarsa ortalaması o kadar yüksek olacaktır ayrıca bı engellilerde emeklilik için koşullarda normalden erken emekli olunduğunda dolayı 2008 sonra yüzde 30 bağlama oranı ile genelde emekli olunuyor

bir bakıma mecburen ama çalışma hayatını uzatirsan bağlama oranını da yükseltebilirsiniz 2008 sonrası yüzde 30 minimum olarak belirlenmiş olup 15 sene sonrası için(prim yatma günü) hersene için yüzde 2 olarak artar yani 25 sene çalışma hayatını devam ettirirsen bağlama oranı yüzde 50 olur o zamanda emekli maaşının diğer yönlü olarak artirirsin tabii bu tercih onun yerine 15 sene sonunda emekli olup 10 sene emekli maaşı almakta var

bu tamamen size kalmıştır ama seneden seneye yatan primleri artış oranıyla maas prim ortalamaniz ve bağlama oraninizin çarpımı sizin maaşınızı belirler yüksek prim yüksek maas

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RAİSTLİN

Sigortanın yüksek yatması için sürekli mesai yapıyorum. Sigorta primlerinin 2023'e kadar yüksek ödenmesi için elimden geleni yapacağım.. Umarım emeklilik vakti geldiğinde sonuç hüsranla bitmez.. Su anda bakıldiginda görünen 657 TL çok gülünç bir rakam 1600 lira bağlanması lazım en az.

CLT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emekli maaş bağlandı sizce doğrumu arkadaşlar bana düşük geldi

ssk giriş 1987

2000 öncesı. 915 ____ aylık bağlanma oranı. 60
2000 2008 arası. 1857 ____ aylık bağlanma oranı. 60
2008 2010 sonrası. 1363 ____ aylık bağlanma oranı. 30

toplam gün. 4140

aylık bağlanan 1213 + 48 ek ödeme

ssk pirımler asgari ücretten yattı. Toplam ödenen 72.000

%43 vergi indirim raporum var

sizce hesaplama doğru yapılmışmı

Bana düşük geldi benim ssk girişim eski hesaplama dogru yapılmışmı sizce

hesaplama sistemi dogrudur .yatırdığınız prim düşük ve gününüz az...bu maaş normaldir..

Moderatör tarafında düzenlendi:
sizin maas 3800 daha ne olsun yuksek maasiniz. benim gibi prim odeyip 98 ssk girisli bir kiside benimle ayni aliyor. aylik baglanmi orani 60 olmasi maas yuksek olmasinimi gosterir bazilarin aylik baglanma orani 55 onlar daha azmi alir yani

2016 yili benim gibi ayni gun prim giris ve askariden odenmis kisiye 1213 baglanmis burda bir yanlislik yokmu

kardeş itiraz etmen sonucu degiştirmeyecek 750 bin primle bana 1968 bağlandı bence normal beni baz alarak hesapla senin 5 katı daha fazla prim ödemişim ne bağlanmış bende itiraz etsem bişey degişmezdi..

benim sigorta girişim 2003 2005 yılından itibaren başladım çalışmaya emekli-maaş.com'dan hesaplatığımda bana 1250 TL maaş çıkardı.Bende senin gibi kısmetse 4 yıl sonra emekli olacam AsiLce

benim 2005 te işe başladım ve iki ay çalıştım.2006 2007 2008 hep yüksekten ödendi ve 2008 den sonrada hiç asgariden ödenmedi hep asgarinin 300 TL üstü yattı ve emekli-maaş.com sitesinden bugün emekli olsam ne kadar alırım diye hesaplattım.Site bana 1250 TL maaş çıkardı. KORKMAZ4423 tolgaist

Merhaba benim yuzde 57 engelli raporum var sgk emeklilik basvurum icin calisiyor olmam gerektigini soyledi. Sizin tecrubelerinizden dolayi yol gostermeniz acisindan size danismak istedim. Tesekkurler

arkadaslar emekli maasi com dan tc yazmadan hesaplama yapiliyormu ben emekli oldum ordan hesaplatmak istedim dogru cikiyormu diye hata veriyor hizmet dokumunu kopyalarken tc siliyorum

tolgaist; silmek yerine tc kimlik numaranı başka bir numara olarak değiştir mesela 12345678901

emekli olduysanız sgk emekli maaşı ne kadar alırım sitesi hesaplama yapmıyor...ÇÜNKÜ EMEKLİ OLDUNUZ DAHA NİYE UGRAŞIYORSUNUZ DİYOR AÇIKÇASI
EN MANTIKLISI SGK NIN SİTESİ %99 DOĞRU HESAPLIYOR..

pinras

Merhaba, çalışıyor olmanız gerekmiyor. Onu kim söyledi ise halt etmiş. Gerekli koşulları sağladıysanız vergi indirimi yazınız ile en son çalıştığınız iş yerinin bağlı bulunduğu Sgk'ya başvuru yapın. Başvuruda emekli tahsis formu dolduracaksınız hepsi bu kadar.

Cok cok tesekkur ederim

Vergi indirim yazisi da yok yeni rapor aldim. Su an calismiyorum. Vergi indirim yazisi alamam sanirim

istanbul40 ben emekli oldum maas baglandi ssk sitesi emekli oldum icin hesaplamiyor maas eksikmi diye merak edip hesaplatmak istemistim

cenk bu sekil degistirince hata vermiyormu sonucta prim gun ve ödenen toplam miktar gore hesapliyor tc ve sicil no gerekmez diye dusunuyorum

Vergi indirimi yazim da yok onu calimiyorken alabiliyormuyum ?

@tolgaist ; hata vermez, hesaplama programını yapan tc kimlik numarasını mecbur kılmıştır. Önemli olan 11 haneli bir sayının oraya yazılmış olması

4/b esnaf kaydım var. Giriş 1987 yılı , 2000 yıl öncesi 3.072 ödenen prim günü, 2000-2008 yılı 3.150 ödenen prim günü, 2008 sonrası 3.900 ödenen prim günü toplamda 10.122 gün prim ödemesi var... Son 2.5 yıla yakın yüksek prim ödemesi yapıyorum son 8 ay aylık prim ödeme tutarı 2.556 TL'dir.

Engelliyim fakat bu güne kadar hiçbir rapor almadım. Oranın ne olacağı ne kadar olacağı da önemli değil. 2019/09 ayında emekliliği hak ediyorum. e- devlet sitesinde bu gün tarih itibari ile emekli maaş hesaplama menüsünde emekli maaşım ek ödeme dahil 1.835,00 tl tutarında bir rakam gözüküyor. ( Bu tutarın ne derece doğru olduğunu da bilmiyorum, emekli olunca o ay ki tutara bakıp elime geçen maaş tutarı ile kıyaslayacağım )

Bu ülkede 15.000 TL'nin üzerinde emekli sandığından ( devlet ) emekli olup emekli maaş alan 100 binlerce insan var. Bu kişiler atomu parçaladığı için bu emekli ücretlerini hak etmişlerdir. Bu maaşı alabilmek için bir 4/b'li aylık 21.000 TL'nin üzerinde senelerce prim ödemesi gerekir ki bu da mümkün değildir.( en yüksek rakamın 4 katından fazla ) Bu kişilerin 2019-6 ay süreli emekli maaş zammı benim alacağım aylık ücretten fazla.. Hal böyle iken yaşamak için bile elime geçecek rakam çok komik. Evim kira, iş yerim kira, 6 yaşında bir çocuğum var, ailemden elime geçecek bir miras yok, ( olsa da istemem) yaş 50'e geliyor.. 30 yıla yakın çalışıyorum ve prim ödüyorum. Emekli olunca da ölene kadar çalışacağım garanti...

50 yıldır bu ülkede yaşarım, tutar olarak düşen tek şeyin 4/a -b emekli maaşlarının oluğuna şahit oldum. Bu durum adil gelmiyor bana... Batsın bu dünya... NOT: 2000 YILLARINDA asgari prim tutarları ödeyerek emekli olan 4/b'li 3.600 günle 1.882,02 tl , ESKİ ADIYLA SSK'lı 3.600 günle 2.100,32 tl 2019 Ocak ayı itibari ile emekli maaşı almaktadır...

Son düzenleme:
Emekli maaşına itiraz

Merhaba Babam 2000’den önce emekli oldu .. d.tarihi 01-11-1959 iş giriş tarihi 01-06-1975 ssk 3600 gün pirim + 600 gün Askerliğini yatırdık Emeklilik tarihi 01-07-2000 . Şimdiki maaşı 1880 tl oldu. Emekli olduktan sonra Tekrar bir firmada Çalışmaya başladı Ssk pirimi yatıyor ..!
Geçen gün dikkatimi çekti Emekli -maaşı. Com Maaşının tekrar hesap ettim 2.515 tl çıktı.! Arada büyük fark var . Tekrar ssk gittim maaşımızı itiraz ettik İnşallah bir sonuç değişir mi Lütfen cevaplar mısın

Bağlanan emekli maaşları yıllar içerisinde erir bu konu açık ve net.....
Bende Kasım 2011 de emekli oldum.
Emekli olduğum aynı primler ile bugün emekli olsam bugün kü emekli maaşından 850 TL fazla alırmışım.
Düşün artık.

bulnes
Buna eminseniz sadece bir ay için uzun vadeli sigorta kollarına tam prim ödeyecek şekilde bir işe girin ve emekli maaşınız kesilsin. Bir ay sonra tekrar emeklilik başvurusu yapın.
Bu durumda emekli maaşınız yeniden hesaplanır.
Ama böyle bir fark olacağını ben sanmıyorum.

Ufukalp
Yani şöyle söyleyeyim Kasım 2011 de emekli-maasi.com sitesinden hesapllattırdığımda bağlana emekli maaşı ile 20 TL fark vardı. Buradan yola çıkarak sitenin maaşı doğru hesapladığını düşünüyorum.
Ben Temmuz 2012 den beri SGDP ödenerek halen çalışmaktayım.
Dediğim gibi biraz önce kasım 2011 e kadar olan kısımları ile hesaplattım (SGDP primleri hariç yani) 850 TL fark çıkıyor.
Bunun gerçekliğini nereden nasıl öğrenebileceğimizi bilinirse gereğini yaparım yani.

Üst Alt