Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum, ama maaşım çok düşük. İtiraz etmeli miyim?

bulnes
Forumda araştırırsanız o sitenin bu ay aşırı yüksek rakamlar çıkardığı yönündeki yorumları görürsünüz.
Sanırım SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma başlığında idi.
Önce araştırın, emin olun. Gerçekten öyle ise değil 850, yarısı için bile belirttiğim yöntem uygulanabilir.

@selim27 2009 yılı emekli olduğum zaman ile şimdiki asgari ücret üzerinden kıyaslayınca 635 TL az alıyorum . Enflasyon oranlarını düşük göstermeye uğraşırlarken yıllar içinde maaşlar eridi .

Temmuz zammını % 12 dolaylarında bekliyordum şuan ki tahminlere göre % 7 - 8 arası zam verilecek .

ekstra bir bilgi 2008 sonrası emekli maaşı bağlama oranı yüzde 30 lara düştüğü için ve 2008 sonrası devlet memuru olup ilerde veya şimdi emekli olacaklarda 1300-1400tl maaş alıyor veya daha azını alacak memurluğunda hiçbir avantajı kalmadı maalesef

@Ufukalp Siteye yazdım durumu. Biraz önce cevap geldi.
"Program hatası nedeniyle Temmuz zammı işlemleri vaktinden önce devreyegirmiştir. Hata bugün yapılan güncelleme ile giderilmiştir.İlginiz ve uyarınız için teşekkürler..."

Tekrar denedim fark 500 TL civarında şu anda. Bu durumu kesinleştirmenin bir yolu var mı?
Veya sgk ya dilekçe verip maaşımın yeniden hesaplanmasını istiyorum diyebilir miyiz? diye sesli düşünüyorum ama sanırım işler o kadar kolay değildir. Yani kolay kolay maaşı yükseltmemek için takla atarlar sanırım.

bulnes
İlgili başlığa da yazdım, fark Temmuz zammıyla ilişkilendirilemeyecek kadar yüksek. Bence hâlâ hata var.
Daha düne kadar SGK sitesi ile hemen hemen aynı sonucu çıkaran site son günlerde uçmuş gitmiş, ve aradaki fark dediğim gibi Temmuz zammı olabilecek rakamdan çok fazla.
Maaşının düşük olduğuna inanan herkes SGK'dan maaşının tekrar hesaplanmasını talep edebiliyor. Ancak sizin maaşınız bağlanalı yıllar olmuş, nasıl karşılanır bilemiyorum.

Ufukalp anladım haklısınız.
Forumda SGK dan çalışan veya bu konularda uzman arkadaşlar yok sanırım.
O arkadaşlar açıklama da bulunsa çok iyi olacak.

Erken emekli olanlar çok şanslı bence emekli maaşları gittikçe düşüyor primim doldu emekliliğime 4 sene var hesaplatma yaptım benimde 1600 TL çıktı sigortam tavandan ödendi şuan da brüt 5000 tl nin üstünde nasıl bu tutar çıktı şaşırdım çok azya .

sgurkan Hakikaten çok kötü ve zor bir durum.
Ama benim bildiğim erken emekli olmasıyla ilgili değil bu durum.
Belli bir tarihten sonraki primlerin kıymeti harbiyesi olmadığından dolayı diye biliyorum.
Yani eski primler kıymetli. Yeni primler ise çok az etkili. Hatta yeni girenler 1000 Tl maaş ile emekli olacak diyordu -yanılmıyorsa- Ali tezel.

sgurkan
bulnes
Emekli aylığı hesabı üç ayrı dönem için ayrı ayrı yapılıp ortalama hesaplanır.
Bu üç dönem şu şekildedir:
2000 öncesi
2000-2008 arası
2008 sonrası
Bu üç dönemin aylık bağlama oranları farklıdır.
En yüksek aylık bağlama oranı 2000 öncesi döneme ait olup, ondan sonra 2000-2008 arası dönem gelmekte.
En düşük aylık bağlama oranına sahip dönem ise 2008 sonrasıdır.
Bu yüzden 2008 öncesine, özellikle de 2000 öncesine ait ne kadar fazla priminiz varsa emekli aylığınız o kadar yüksek olur.

sgurkan
Sigortam tavandan ödendi, şimdi bile 5.000 TL nin üzerinde yazmışsınız. Sigorta primi tavan ücretinin ne kadar olduğunu biliyor musunuz siz ? Tavan ücret şu anda 19.200 TL civarında.
bulnes
Emin olun o konuda yanılmıyor Ali Tezel.
Bu duruma bir iyileştirme yapılmazsa 1.000 liranın altını bile görebilir.

Üst Alt