Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya dair kurallar değişti mi?

@BilalTRN,

Zaten malulen olanlar çalışamıyor yani tek hastalıktan veya ağır engelli 60 ve üzeri olanlar

@BilalTRN,

Zaten 2008 sonrası SGK giriş olan 4a Li emekli olunca maaşı kesilir o düzenleme değişmedi 2008 öncesi sigorta girişi olanın maaşı emekli olsada kesilmez

Malul olanlar emekli olduğunda çalışamıyor

@BilalTRN,

ilk işe girişi 2008 ekim ayı öncesi olmadığından çalışamaz

@santomarine,

düzenlemeden önce doğrusunu yazmıs bizi de şaşırttı adam :)) ben de düzeltmeden önce cevap vermiştim

Süreç söyle oluyor , siz sgk gittiğinizde sgk sizi hastaneye sevk etmek için mallüliyet tesbit yazısı veriyor (malülen emeklilik değil bakın) bu yazı ile heyet için randevu alıyorsunuz .. raporunuz sgk ya gönderiliyor (bir ay sürer) sonra sgk da heyet ayrıca değerlendirip ağır-orta-düşük şeklinde rapor veriliyor..ayrıca sgk daki heyetin rapor düşürme yetkiside var :(

@BilalTRN,

Üstte belirttiğim gibi 2008 sonra SGK 4a girişi olan emekli çalışamaz bu zaten bilinen birsey ,
peki 15 ocaktan sonramı basvuru yapmıştı öncemi bunu su yüzden soruyorum 15 Ocak sonrası başvuran emekli olduğunu görmedim hic

@İsitmemuhammed,

15 ocaktan önce 2008 sonrası girişli arkadaşlarım var çalışan .. bu dediğim 15 ocaktan sonra oldu inşallah bir hata vardır.

15 Ocak sonrası basvuru yapıp emekli olan göremedim hala SGK lar ne yapacağını bilemiyor islemler yer yer farklı sekilde ilerliyor sonuçlanmıyor 15 ocaktan önce 2008 sonrası 4a emekli olan kişinin çalıştığı tespit edilirse maaşı kesilir faizi ile çalıştığı dönemin aldigi emekli maaşı talep edilir onlar eger kesilmez ise 2008 öncesi 4a normal engeli emeklisidir maluller her koşulda çalışamıyor zaten öncesi ve sonrası

@fransaa12,

Emeklilik bölümüne girin emekli olduktan sonra calisma koşulları şartları olan yere bakın liste var orada oturanboga , ( bulent abi ) paylaşmış biraz araştırın yanlis bilgi vermeden önce ben gördüklerimi bildiklerimi söylüyorum yanlis birinin ağzı ile konuşmuyorum araştırın kendiside zaten oradaki duzenlemeyi paylaşmış ilk ise giriş yanı 2008 yılından sonra sigortalı 4a kapsamında ise başlayan engelli çalışamaz çalışanlar tespit edildiğinde ödenen emekli maaşlarını faizi ile talep ediyorlar

2008 Ekim sonrası ilk defa sgkli olan tüm kişiler emekli olduktan sonra çalışmaya başladıklarında maaşları. Kesilir bununla ilgili yönetmelik çıkmıştı bir türlü ekleyemedim belgeyi buraya

@mehmet-41,

Emeklilik bolumde sabitlenmiş konularda Bülent abi paylaşmış kaynak belirtmis orada var bilmeden burada yanlis diyenler kendileri bilmiyor yanlis yönlendiriyor insanları çokça kez yazıldı buraya ama araştırılmıyor iste

Bülent abi ekledi bakabilirsiniz,
tesekkur ederim admin

@İsitmemuhammed,

Ben sgk aradım bizzat. Durumu izah ettim. Öyle birsey yok dediler. Sizde arayın doğru bilgiyi alın. Burda çok bilgi kirliliği oluyor. Buda insanları korkutuyor. Alo 170 arayın lütfen. Teşekkürler

@fransaa12,

Siz 170 burada arayıp engelli emekliliğini dahi tam bilmeyenlere saçma sapan cevaplar verdiğini biliyormusunuz ? Acin engelli emeklilerin çalışma şartlarına bakın bak yukarıda yazdığım yazıyı okuyun altına admin kopyalamis konuyu orada admin paylaşmış bakın 170 butun mevzuatı bilme durumu yok onlar basit yüzeysel bilgiler ile hareket ediyor yönlendirme yapıyor

http://www.engelliler.biz/bulent/emeklilerin_yeniden_calismasi.png

Su linke tıkla biraz okumanı rica edeceğim

Bu bilgi kirli değildir kirli olan 170 in hakkında bilgisi olmadığı şeyi biliyormuş gibi anlatması kirlilik değildir cahilliktir

@fransaa12, orada ne işi olduğunu devlette tam olarak bilemiyor o yuzden telefon dan bilgilere inanmayın artık kurumların söylemleri tutarsizlasti dikkatli olmanızı öneririm
Benim basit dediğim emekli olacağım de seni işyerinin bağlı olduğu SGK ya gideceksin der bunun gibi çocukça verilecek bilgileri bilebiliyorlar aslında olması gereken oradaki kişi herseye hakim olması bizim eğitim seviyemizi gösteriyor ise girenlerin hangi şartlarda ise girdiğini gösteriyor sende anlamış olmalısin
Ülkemizde memur olunca kimse kendini geliştirmiyor alanında hizmet noktasında yanlis yavan eksik yönlerini halk sıkıntısını yaşıyor

Son düzenleme:
@fransaa12, @İsitmemuhammed,

5510 sayılı yasanın 31. maddesi nettir.

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten [1 EKim 2008'den] sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra;

a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) (…) (1) bendi hariç olmak üzere bu Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların yaşlılık aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilir."

@İsitmemuhammed,

Bu 1 Ekim 2008'den beri böyle ve o günden beri yazıyorum günü geldiğinde çooooooook mağdur çıkacak çok diye. O gün geldi

@OturanBoğa
Farkediliyor ama bazıları inanamıyor zamanla daha fazla hissedilecek adaletsizlik haksızlık hırsızlık ama geçmiş olsun

ekim 2008 sonrası işe girenler hem yaşlılık aylığı alıp hem de çalışamaz. işverenler emekli çalışan tercih etmiyor sebebi ise işverene maliyetinin yüksek olması.
Örneğin 50.000 tl brüt maaşlı 3. derece vergi indirimli emekli bir çalışanın maliyeti yıllık 748.500 tl iken , normal çalışan maliyeti yıllık 712.500 tl dir.

Bende bununla ilgili yönetmelik vardı SGK daki memura sordum telefondan gösterdim baktı anlayamadı nerden buldun dedi böyle bir şey yok dedi çıktı işin içinden çoğu memurlara bilgi vermemisler bilgileri yok

@mehmet-41,

Zaten memurlar bilgilere dayanarak konuşur ama SGK islemleri yönetmelik üzerinden yürütür hatta adamın durumu tespit edilmesi uzun sürer o uzun süre sonra kesilir mevzuatı tak diye yapıştırırlar sonra uğraşsın dursun garip engellim maaşı kesilmiş aldığını ödesin faizinimi ödesin evinimi satsın arabasını mi satsın cok dikkat etmenizi öneririm bilgisiz işlem yapmamanızı kendi adıma önce sonra size nasihat ediyorum

Yıllar önce banada memurun birisi engelli maaşı alırsın demişti gittim aldım meğerse babam memur olduğu icin o maaş kesildi veya benim aldigim bir ücretten ötürü kesildi benden geri talep edildi güya ben mevzuatı bilmediğim için memurun dediğine göre kesilmez biliyordum kendisine söylemiştik boyle bir para alıyoruz diye oda bilmiyormuş kim ödedi parayı ben ödedim bunu söyleyen de SGK memuru 15 yil önce yaklaşık

Son düzenleme:
a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) (…) (1) bendi hariç olmak üzere bu Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların yaşlılık aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilir."

Burayı cok dikkatli anlamak lazım fırkaları herkes kendi sigorta kolundan degerlendirir

@OturanBoğa, ekran görüntüsünü alıp SGK memuruna gösterdim öylece baktı bir yerden ekran görüntüsü almışsınız dedi anlamadım dedi oysa biraz arastirsa anlayacakti isine gelmedi

@Özdil,

Malulen olursan çalışamazsın senin rapor zaten 60 ve üzeridir yani ağır engellidir 2008 öncesi sonrası seni ilgilendirmiyor çünkü sen direk malulsün malül olan birini devlet emekli olunca çalıştırmaz

@mehmet-41,

Her şeyde liyakatsizlik o kadar ileri düzeye çıktı ki, sanırım aslında liyakatli olan memurlar da "ben mi kurtaracağım, koyver gitsin"e bağladı...

Aynen aslında rutin olarak bilgilendirme geliyordur memurlara kimi memurlar işini severek yapıyorlar kimileride ne olmuş ne olmamış onemsemiyorlar

@mehmet-41, sormak lazım memur nasıl oldun orada ne ısın var bilmiyorsan neden biliyorum diyorsun bari biliyorum diyorsan ben boyle biliyorum de yalanci çıkma başkasının yalancisi da olma degilmi ?

Üst Alt