Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya dair kurallar değişti mi?

Böyle giderse Bir çok kişi yanlış yönlendirmelerle madur olabilir SGK ile işlem yaparken her işlem için önceden iyi araştırılmalı SGK ya gitmeden

arkadaşlar , ilgili arkadaş sgk ile görüştü işyeri sgk girişini yanlış yaptığı için kesilmiş. dikkate almayın konu başlığı maderatör tarafından silinebilir..

o zaten 4a demek. 1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlar emekli maaşlarını durdurmadan çalışamazlar. Çalışırlarsa emekli maaşı kesilir.

kasım ayında 2 arkadaşım 2009 girişli primlerini doldurdular sgk malüliyet tesbitleri yapıldı ağır düzeyde çıkanlar 15 yıl 3800 günden emekli oldular ve maaşları kesilmedi devam ediyor yani.

@BilalTRN,

Bu hatanın bedelini ödeyecekler o zaman. Memur hata yapar, ama sorumluluk vatandaşa kalır.

5510 sayılı yasanın 31. maddesi nettir.

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten [1 EKim 2008'den] sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra;

a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) (…) (1) bendi hariç olmak üzere bu Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların yaşlılık aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilir."

@BilalTRN,

Simdi kesilmese bile bir gun kesildiğinde bir araba parası ödeme faizi ile istendiğinde cok geç olacak sorumlu sizce memur mu tutulacak sanıyorsunuz benim basıma geldi kendim ödedim kendim bilmek zorundaymışım memur sadece islemleri yapar sen şartlara bakmalısın cunku bu şartları çoğu memur bilmiyor gidin SGK çoğu kurum yok oyle birsey diyecek gerçek oyle degil

@BilalTRN, tabi geriye dönük emekli olduktan sonra çalıştığı zamanın ödenen emekli maaşını talep edecekler

@BnymnYldz,

Arkadaşlar ben alo 170 aradım. Bütün bilgilerimi verdim ve sorduğum tek soru şuydu ben emekli olursam tekrar çalışabilir miyim? Bana telefonda ki hanfendi 5 dakika beni bekleterek araştırıp dönüş yaptığında calismanizla ilgili bir yasa gözükmüyor ve calismaniza bir engel yok dedi. Yarın kısmet olursa SGK gidicem bilgi alırsam tekrar paylaşırım..

Herkese merhabalar.
Yeni yasaya göre engelli emekliler çalışabiliyor mu acaba var mı bir değişiklik bu konuyla ilgili

malülen emekli olduktan sonra işe giriş olursa o emeklilik iptal mi oluyor

@456, Sizin işe giriş 1 Ekim 2008 sonrası mı ?

Yarın gittiğinizde eğer 1 Ekim 2008 sonrası işe giriş olup emekli olduktan sonra çalışabilirsiniz emekli maaşınız kesilmez derler ise imkanınız olursa şu tabloyu gösterebilir misiniz ?

Memur aaaa bu tablo da neymiş yok öyle birşey der ise SGK'nın kendi sitesindeki şu yazıda yanınızda bulunsun 👇

2008 Yılı Ekim Ayı Başından İtibaren Sigortalı İlk Defa Çalışmaya Başlayıp Emekli Olacak Kişilerde SGDP Uygulaması Nasıldır?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlüğe girdiği Ekim/2008 döneminden sonra sigortalı olup çalışmaya başlayanlardan emeklilik şartlarını yerine getirip yaşlılık aylığı bağlananlardan tarımsal faaliyetlerde kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar hariç yeniden çalışmaya başlayanların aylıkları çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilmektedir.

Bu konu ile ilgili hep SGK'nın kendi yayınladığı bu tablo ve sitesinde yazan bu bilgiye göre yorum yapıyoruz genelde. Bende merak ediyorum acaba memur ne diyecek 🤔

Son düzenleme:
@BilalTRN,

Devlet uyandığında faiziyle geri alacaktır onun sisteme girmesi falan üç ayı bulur

@456,

170 nedir Allah aşkına ordaki memurlar kanun falan bildiği yok onlara güvenme ben sgk müdürüne çıktım tanıdık diye bana yanlış bilgi verdi en iyisi araştırın okuyun kanunu bulun 170 i anayasa mahkemesi başkanı gibi ilan etmeyin artık

Vatandaş emeklilik talebinde bulunmuş, ilgili kurum talebi kabul etmiş. Bir yanlışlık varsa hangi mantıkla sorumluluk vatandaşa yükleniyor aklım almıyor. Halbuki o vatandaş memursa ve emekli edilmişse bir daha geri de dönemez işine. Özel sektörde de mevcut işini kaybetmiş olacak. Üstüne bir de onu sorumlu tutup verdikleri maaşları mı geri isteyecekler :))

Hukuku bilmem de akıl ve vicdan trajikomik komik buluyor bu durumu. Bizzat memur aleyhine değil ama ilgili kuruma dava açarsa belki tazminat hakkı alır. (Hukuku bilmiyorum, mantığım böyle diyor).

Memurun varlığı, işlemlerin yasalara göre yürümesi içindir. Yasaları bilmesi gerekenler vatandaş değil, memurlardır. İşlemde aksik, hata varsa emekli etmeseydiler, ettilerse sorumluluk onlara ait olmalı. Bu durumda emekli edilen kişi işini kaybediyor, bence yüklü miktarda tazminatı hakkediyor.

Elbette vatandaş yanlış beyan ve belge ile sorumlu olur. Vatandaş durum bilgilendirmesi hakkında sorumlu olur. Ama vatandaşın kusuru yokken "pardon, memur bilememiş o yüzden emeklilik maaşı bağladık ama şimdi hepsini geri istiyoruz. Üstüne de işine de geri dönemezsin"... Bu olaya yorum yapamıyorum, aklıma sadece küfür geliyor..

Ben bu ülkede emekli olmam, ölene kadar çalışacağım. Ya ölüm ya iş :)) Bunlara güvenmez olmaz, herkes ölene kadar çalışsın bence.

Son düzenleme:
@456,
soruyu yanlış sormussun ama emeklı maasım kesılır mı dıyecektın. 170 ara bide böle sor dostum

@fransaa12,
Boşuna aramasın kulaktan dolma bilgiler veriyorlar mevzuat açık yukarıda Bünyamin paylaşmış SGK tespit ederse donuna kadar alıyor şimdiye kadar kim SGK dan kaçmış mevzuattan kaçmış bırakın milletin sagda solda söylediğini çalıştığını ekim 2008 sonrası isgirisi olan 4a sigorta dalına mensub birisi emekli maaşı alarak çalışamaz çalışır ise ödenen emekli maaşını talep ederler kimseyi kacirmaz kanunlar SGK sıkı denetime geçerse çalışanlara tebligat gider zaten gözden kaçan yok degil cok var ama ne zaman tespit edilir bu SGK nin titizliğine bağlıdır gecikir ama gözden tamamı ile kaçırılmaz

Evet 170 çalışır diyor dogru ama nasıl çalışıyor bir maaş bize ödeyin çalışın diyor :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar mynette böyle bir haber gördüm. Düzgün yazılmamış gibi . Çok karışık,

Ben 06/2005 sigorta girişliyim böbrek nakli oldum ve emekli çalışanım beni etkiliyor mu aceba.

@Lone,

HAYIR. ORDA AÇIKÇA BELİRTİLMİŞ ZATEN BAŞTAN SONA KADAR OKUMAYA DEVAM EDERSENİZ GÖRÜR VE 2008 SONRASI SGK GİRİŞİ OLANLAR EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞAMAZ...

TAM ORTADA YAZIYOR BAK

Ancak yasada yapılan değişiklikle 1 Ekim 2008 ve sonrasında işe girenler farklı bir düzenlemeye tabi oldu. Bu kişiler emekli olduktan sonra çalışmaya devam ederse emekli maaşları kesilecek.

@Lone,

Hayır etkilemiyor çalışabilirisniz 2008 somrası aigortalı olanlae çalışamıyor

Teşekkür ederim arkadaşlar . Ama ortada büyük bir haksızlık var. Nedir bu engelli çalışandan istedikleri. Engelli çalışanı hayata kazandırmak yerine otur evinden dışarı çıkma diyorsun. Zaten aldığı emekli maaşı ile evinden çıkması zor .

Engelli ile alakalı değil sadece 2008 sonrası girişi olup emekli olan kimse çalışamaz engelli ya da değil farketmez.

şu an bütün tv kanalları youtube vs bunu haber yaptı.....halk uyanıyor.....yavaş yavaş.......hiç oy vermedim bu günahlarda vebalim yok.....

@alaattin41,

Kimseyi bişey ilan ettiğimiz yok kardeşim, ben bana söylenen bilgiyi paylaştım. Burada kimseye de ahkam kesmedim, bana verdiği bilgi neyse onu paylaştım doğru yada yanlış demiyorum.
Yarın SGK gideceğim orada tanıdık memur var gidip bilgiyi alıp yine sizinle paylaşırım..

@456, 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olup emekli olanların çalışma durumu ile ilgili SGK'ya gidip bilgi alacaktınız galiba.

Herhangi bir gelişme yada yeni bir bilgi var mı o konuda ?

Üst Alt