Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup çalışmaya dair kurallar değişti mi?

@BnymnYldz, Telefonla aradım ama henüz onlara daha iletilen bir bilgi yok, yani şuanda yasa hakkında net bir işlem olmadığı için bilgi veremiyoruz dedi.
Bekliyorum konu iyice netleşince tekrar gideceğim, 4 gün önce de Cimer'e yazdım normal de hemen cevap gelirdi ama 4 gündür henüz oradan da bir cevap gelmedi..
Durum şuanda bundan ibaret...

Bu ne haksızlıktır ya ! Tek sucumuz 2008 den sonra işe girmek mi? Ne olacak şimdi benim şurada 3 ayım kalmıştı, verdikleri 14-15 bin TL ile nasıl hayatımızı idam ettireceğiz.
Bu kadar saçmalık bu kadar hak yeme anca bizim ülkede olur. Ne diyeyim Allah belalarını versin diyecek başka söz bırakmadılar insanlara..

@456, Bu konuştuğumuz konu ile ilgili herhangi bir bilgi iletmelerine gerek yok zaten. Yeni yasada da bu durum ile ilgili bir düzenleme bulunmuyor.

Yeni yasa ile ilgili genelge yayınlandı ve tüm SGK birimlerine gönderildi her şey net artık süreç ile ilgili.

Bu çalışamama durumu aslında çok eskiden beri belli olan birşey ama 1 Ekim 2008 sonrası girişi olanlar yeni yeni emekli olmaya başladıkları için haberleri yeni oldu.

1 Ekim 2008 öncesi/sonrası diye uygulama yapılıyorsa bıraksınlar herkes çalışsın hemde SGK için prim yönünden bir gelir olur.

@BnymnYldz,
İşte yeni olmamış olabilir ama sanırım yürürlüğe girmediği için şuanda sorun oldu. Bana saçma gelen neden 2008 önce sonrası diye ayırım yapıyorsun,
Bizim iş yerinde sağlam insanlar eyt den emekli olup, çalışamaya devam ediyorlar.
Zaten engelli olarak maalesef ki toplumda ikinci plandayız bir de devlet bizi iyice başka şeylere itiyor...
Kesinlikle bende sana katılıyorum, 2008 öncesi yada sonrası ayrım yapmasa zaten sorun olmayacak...

@santomarine,

1 Ekim 2008 den sonra ilk kez SGK li olanlar emekli olduktan sonra çalışırlarsa emekli maaşları kesilir. Engelli olsun veya olmasın fark etmez. Malulen emekli olanlar ise emekli olduktan sonra kesinlikle çalışamaz.

Üst Alt