Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup yasadan sonra kontrol muayenesine çağırılacaklar hangi mevzuata tabiler?

@fthzr,

Ben yorum yapmıyorum. Mavzuat, kanun çok net. Bunun dışında bir uygulama olacağını söyleyenler bunu neye dayandırıyorsa lütfen kanun maddesinin netliğinde bizi bilgilendirsinler. Bu kanun TBMM'de görüşülürken de vekiller, bakanlar, bürokratlar boooooom boş slogan atıp "haklar korunacak" demişti, sonra ne olduğunu görüyoruz... Onun için, lafa karnımız tok. Mevzuat net. Kanuna rağmen bir uygulama olacağını kim söylüyorsa, bunu nereye dayandırdığını söylemek de onun sorumluluğundadır.

@Barbut,
Bence buda başka madde çünkü bizle alakalı bölüm soyle diyir vergi indirimi ile aylık baglananlarin aylıkları ödenmeye dvam eder kontrol muaynesi ayrı bir kanun değil sürecin içinde zaten

@OturanBoğa,
Valla bilmiyorum tüm bu işin uzmanları bunu söylüyor kontrol muaynesi eksi mevzuata göre diye

@Barbut,
@avci0606

Kafa karıştıracak bir şey yok. 5510 28 de 94'e atıf yapar kontrol için:

Yaşlılık sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları[42]​
MADDE 28- [...]​
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.​

Anayasa mahkemesine dava açılıyor şu an tekrar kontrole çağırılan olursa eğer Aylin Yaman'a ulaşsınlar CHP Ankara Milletvekili süreci başlattı

Sgk gişede hanim sizi etkilemiyor dedi şimdi 2 karara soruyorum 5 dk ya

Ben üç süreli kontrole tabi emekliyim bugün SGK'ya kontrol muayenesi için başvuru yaptım bana verilen yazı aynen şöyle T.C maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığıinin 18/07/2012 tarihli ve 73644 sayılı yazısı gereği belirtilen hususlara göre düzenlenerek merkezimize merkezimie gönderilmesini bilgilerinize arz ederim

Arkadaşlar rapor üç yıl süreli

Sürekli vergi indirmi ile emekli olanlar 94 maddeye gòre soruşturma ihbar benzeri koşullar ile kontrole tabi tutulabiliyor doğrumudur kontrol muaynesi o hastalıkların sende olmadığını tespit etmeye dönük olmayacakmı ? Kontrole çağırdım yeni kurallara gòre rapor çıkar derlermi ? Saygılar. @OturanBoğa,

Aylin hn bu konuyu meclise tasimali ve yayinlanacak tebligde duzeltilmelidir

BİZİM 5YILDIR DAVAMIZ DEVAM EDİYOR SÜREKLİ RAPOR İLE VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ OLMUŞTUM MART TA SANIRIM SON DAVA OLUR, BUGÜN YAYIMLANAN KANUNA GÖRE 15 .MADDE Yİ SUNARAK SGK DAN HAKLARIMIZI TALEP EDECEĞİZ.

Simdi 2. Kararla görüştüm sgk kesin bilgi biz eski yasaya tabiyiz engelli vergi indirimi ile emekli olanlar eski yasaya tabi

@Doğacı,
Sizin niye davanız var 5 yildir

@avci0606,
Hayir teblig edildi yanımda yeni emeklilik gelenler red edildi 2 tane

Ben 1999 sigorta başlangıcı var Haziran ayında Üç yıl önce emekli oldu
6 . Ay'da Kontrol muayenesine çağırıyorlar
Nasıl bir bir yol izlemeliyim
Çalişamıyırum Polinöropati Hastası yım Ayaklar Pescaus

@fthzr,

ihbar , şikayet ile kontrole çağrılanlar MI , yoksa süreli raporla emekli olup kontrol tarihi gelenler mi ? ikisi farklı şey.
Süreli raporlarda kontrol muayenesi için NE OLACAK diye mi sordunuz?

@hanifeaydin,
Sureli rqpor olup suresi dolanlar benim durumum az önce 2 karardan çıktım söylüyoruz kimse anlamıyor dedi memur siz eski yasaya tabisiniz dedi emekli oldugundâki dereceni engelililgoni korursan devam ha engel oranın daha önce emekli olurlen yüzde 55 idi şimdi yüzde 39 a indi ozaman biter ha gene bitmez bir itiraz hak var yani kısaca emekli olanlar kontrol muaynesi eski usulden devam

Bu arada asla cerrahpasa hastanesinden rapor almayin ömür biter rapor gelmez

kontroller belki hatta hala emin değiliz uygulamayı göreceğiz ama haksızlık herkese yapıldı ,

bu yasa iptal olana kadar her vekile mail atılacak ,
twitter i insta artık hangi kanal olursa itiraz edilecek ta ki yasa iptal olana kadar.....bu bizim elimizde....twitter hesabım bloke idi bugün açtım ve biraz bakınca iktidar partisi engellilere müjde daha kısa sürede emekli olacaksınız demiş , istisnasız paralı trol ordusu allah razı olsun diye altına döşemiş.bu engelliler gerçek değil troller .... alkış tutanlar yasayı bilmiyor....herkes chp vekili AYLİN hanıma yasa iptali için yazsın tekrar her platformdan .....ELBET SESİMİZ DUYULACAK ....ASIL İSYAN OLAYLARI BİLMEYEN AMA EMEKLİLİK İÇİN SGK YA GİDENLER SONRASI BAŞLAYACAK ....SES GÜR ÇIKMALI

10 sene önce Vergi indirimi olanlar kanunen emekliliği iptal edilemez kontrole çağırılmazlar zaman aşımından dolayı

Umudumuz CHP inşallah bu saçma yasayı kaldirttirir yoksa çok kişi mağdur olacak bu bugün için değil zamanla her hakkı alacaklar saraya para yetiremiyorlar garibanın hakkına göz dikti namusuzlar

Süreli veya süresiz raporu birbirinden ayıramaz.Bu sefer süresiz raporu olan bir kişiyi kontrole çağırdı.Ee ne olacak onu da mı yeni kanuna göre değerlendirecek

@Efsane323232,

süreli-süresiz fark etmez. Herkes kontrole çağırıldığında ya da bi şekilde yeni rapor istendiğinde güncel mevzuata tabii olacak. Bu kontrol kuralı yasa değişikliği ya da iptali ile ortadan kaldırılmadığı sürece herkes (ki 310 bin civarında bir vergi indirimi ile emekli olan kişi var) postacının zili çalmasını beklesin!

• Beğen
Reaksiyonlar: PMB
@OturanBoğa Abicim hâlâ ısrar ediyorsun a parti B parti umurumda değil parti tutmuyorum tutanlara da ayrı uyuz oluyorum

Emekli olan kişilerin haklarını elinden alma imkanları olsa ilk önce eyt yi iptal ederdi bunlar bence.

Sayın yönetici öncelikle form ve düzenlemeler harika wizi tebrik ederim forum gercektende harika ama size açıkladım hatta bir arkadaşımız da burda paylasti bugün kontrol muaynesine gitti eski mevzuattan sevki gerçekleşti ve ben ikinci kararla kendimi sordum baktı kimlikte kontrol muaynej eski mevzuata göre yapılacak raporu gelince teslim edeceksin yeni yasanın senle ilgisi yok dedi yani ben böyleyse kontrol muaynesi olan herkes böyle tabi emekli olanlara vergi indirimi ile olmayanlar elbette yeni yaşaa durum net

@Efsane323232,
Eski mevzuat devam kontrol muaynesinde emekli olmuş olanlar icin

Üst Alt