Arkadaşlar forumda yazılan yazıların büyük bir çoğunu okumaya çalışıyorum genellikle aynı şeyler yazılıp çiziliyor bir arkadaşımız yanlış yorumlayıp ters soru sorduğunda ortalık karışıyor halbuki yazılanları okusalar hiç bu kadar soru da olmaz kafa karışıklığı da olmaz gelelim konumuza
Daha önce 2020-2021'de bu konu ile ilgili çalışma yapmıştık engelliler bizde toplasan 5 kişi bize destek olmadı Emeklilik de Şafak sayanlar bölümü çok aktif idi oradan bile hiç destek gelmedi hatta Forum yöneticilerine bu konuyu sabitlemelerini söylemiştim rica etmiştim onlardan da gereken desteği göremedik ama oturan boğa ve bilgi hazinedir bilgileri ile katkı sundular
Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş engelliler maalesef SSK kontrole çağırdığında mağduriyetler oluyordu bunun giderilmesi için o zamanlar çok uğraştık engeliler konfederasyonu ve bazı bürokratlar destek oldular şimdi size konunun özetini anlatayım
Çalışma yaptığımız zaman o zamanki emekli hizmetleri genel müdürü şu an sosyal güvenlik kurumu başkan yardımcısı ve konuya çok hakim ekibi ile kendisinin talimatıyla birden fazla görüşme gerçekleşti telefon ile önerilerimizi dikkate aldı sağlık bakanlığı da destek oldu aile bakanlığı da destek oldu ama hazine ve maliye bakanlığı'nda tıkanmıştık
Sonuç olarak sosyal güvenlik kurumu başkan yardımcısı mecliste komisyonda gerekli açıklamayı yapmıştır bu açıklamayı okuyan arkadaşların aklında soru işareti kalmaz ama maalesef altıni cizerek sizlere söylüyorum sormuş olduğunuz sorularda okumadığınızı anlıyorum.
Altını çizerek söylüyorum sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş bir kişinin hiçbir şekilde aklında soru işareti olmaz Yeter ki aynı engel kendisinde bulunsun ilgili kanunda 15 madde
5510 sayılı 94 maddeye atıda bulunuyor zaten sosyal güvenlik kurumu emekli hizmetleri genel müdürlüğü bu konuya tamamıyla Vakıf o zamanki görüşmüş olduğumuz bürokratların bir kısmı şu an görevdedir.