Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Promosyon başvuruları başladı

Başka bankadan promosyon almak için banka değişikliği turkiye.gov.tr den yapılamıyor; maaşınız blokelidir diyor, sadece şube değişikliği yapabilirsiniz diyor. Blokeyi kaldırmak için müşteri hizmetlerini aradım, hesabınızda bloke falan yok diyor; şubeye gidin diyor; kurtulmak için bile uğraştırıyorlar...

aynı durum bende de var.ziraatten alacağım .maaşımı aldıgım garantıye tasıyacagım.

PANEL76

Şu an en yüksek 1.250 ile TEB bankası veriyor. 2 adet talimat istiyor bildiğim kadarıyla. Garanti 1.200 veriyor ama korkutuyor beni garanti, verdiğini almadan bırakmaz genelde.

bankaya imza vermedikten sonra onaylanmamış olurmu acaba ıptal ıcın bankaya mı gıtmelıyız.

ugir

ben ziraatten alıyorum bugün mesaj geldi imza atın vereyim parayı şuan istediğin bankaya gidebilirsin imza atmadıktan sonra hesaba para yatmaz eskisi günü dolduğu için otamatik olarak iptal olur

e devletten degısıklık yapamıyorum bolokelı halen.gıdıp garantıye kımlık ıle ıslem yapacagım

bugün benimde yatmamıştı ,internet bankacılığından veya bankamatiklerden onay vermek gerekiyormuş bankanızdan almaya devam edeceğim ebabında ondan sonra paranızı çekebilirsiniz diye mesaj geliyormuş...

Peki arkadaşlar ben başka soru sorayım. Malum promosyon miktarı arttı. Örneğin Benim aylığım Ekim 2019 da bağlandı ve o zaman Zi̇raat Bankasından üç sene karşılığı 400 TL promosyon aldım. Şimdi ben başka bankaya maaş taşısam eski promosyonun büyük kısmını geri ödeyip örneğin en 750 TL promosyon alabilirim. Yanı her halükarda karlıyım. Peki maaş aldığım bankaya gitsem yeni bir üç yıllık anlaşma yapsam eski aldığım promosyon ile yeni yükselen promosyon farkını alabilir miyim?

Ben de Aralikta aldim daha 3 ay oldu banka degistirebiliyor muyum?

Bahadırdr

Şube değiştirebilir.
Başka bankaya değiştirmek istiyorsan sözleşme iptal ederek aldığın promosyon ücreti faiziyle geri vereceksin. Sonra banka değiştirebilirsin.

Arkadaşlar merhaba,

1,5 sene önce emekli oldum, maaşımı iş bankasına taşıdım ve 375 TL promosyon aldım, Şimdi yeniden almalı mıyım? kimi 3 senede bir alınıyor diyor kimi şimdi alman lazım diyor, konu hakkında bilgisi olan var mı?

yesilsy..aynı banka ise promosyon aldıktan sonra 3 yıl alamassın diye biliyorum...hocam bence aldığın miktarı iade et ve en yüksek veren bankaya geç...senden fazla isterseler faizi ile hadi faizi ile 450 olsun geçeceğin bankadan bin tl bile alabilirsin aradaki 600 tl de karın olur senin.

Bülent bey merhaba,

Yorum için teşekkür ederim. Açıkçası banka değiştirmek istemiyorum, 12 yıldır iş bankası ile çalışıyorum, herşeyim bu bankada ama dediklerini de araştıracağım.
deathless

Arkadaslar banka yada sube degistirmek icin size en yakin sgk kamu emeklileri birimine dilekce ile muracat edin e devletten yapilamiyo sistemi bu sekilde degistirmisler

Dün garantiye gittim bloke var dedıler yıne yakında bır zıraat vardı ugradım.kmh denen bı polıce yapılmıs adıma onu ıptal ettırdım.bugunde garantıye aldımdırdım.

KMH = Kredili Mevduat Hesabı

Ziraat bankasında tanımlanmış +paranız mı vardı?

yani bu avans hesap artı hesap dedıklerı mevuzu oluyor onu kapatınca normale döndü.

Arkadaşlar, maaşınızı başka bankaya taşımak için mevcut bankanıza kredi gibi ödemeniz olmamalı, kredili mevduat hesabı yani avans hesabı tanımlı olmamalı, yoksa blokeli görünür.
Benim Ziraat'ta hem ödemekte olduğum kredi, hem de avans hesabım vardı.
Garantiye gittim, oradan kredi alıp Ziraat'ı kapattım, avans hesabını da kapattırdım. Tekrar Garanti'ye gelip maaş taşıma başvurusu yaptım.
Bloke varsa bu şekilde, yoksa sadece kimliğinizle maaşınızı taşımak istediğiniz banka şubesine gitmeniz yeterli.
Aynı bankada devam etmek isteyenler mobil bankacılık uygulamasından hesaplarına girerek onay verebilirler, para hesabınıza yatar.
Mobil bankacılık ya da ATM kullanmayanların şubeye başvurmaları gerekmektedir, yoksa kendiliğinden para yatmaz.
Bu arada hiç bir şart olmadan en yüksek promosyon veren banka 1.200 TL ile Garanti Bankası.

[FONT=arial]TEB [/FONT]EMEKLİ PROMOSYONU 2020 NE KADAR? Türk Ekonomi Bankası (TEB) maaşı 1.500 TL'ye kadar olan emeklilere 850 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş alanlara 1.125 TL, 2.500 TL'nin üstü maaşlılara da 1.250 TL promosyon verecek

Retired

En yüksek TEB veriyor ama 2 adet talimat istiyor. Yine söylüyorum garanti kaşıkla verip, kepçe ile alır gibi bir tecrübesi var bende. 1 ocak itibarıyla emekli oldum, tebden alıyorum maaşımı ama promosyon sözleşmesi imzalamadım. fırsatım olduğunda teb e gidip imzalayacağım, ama şartlara "mevcut müşteriler yararlanamaz" gibi bir ibare koymuşlar, sorun çıkarırlarsa direkt garanti bu durumda...

Abi merhaba, bende şimdi garanti bankasından geliyorum, emekli maaşındaki bloke ve Ek hesap için olan blokeyi kaldırman yeterli dediler, kredi için bişey demediler.. bende 1,5 senedir iş bankasından alıyorum emekli maaşını ilk olarak 375 TL promosyon verdiler, şimdi garanti 1000 TL veriyor.. İş bankasının sitesi üzerinden mesaj attım, diğer bankanın teklifi bu sizin teklifiniz nedir diye, olumsuz döndüler, reklamlarda da taahhüt uzatma falan diyorlardı, onu bile teklif etmediler, bende blokeleri kaldırıp garantiye geçecem, aldığım 375 TL'ninde yarısını kesseler benden yine 800 TL kardayım :)
@Ufukalp

Düzeltme: Evet krediyi de kapatmak gerekiyormuş.

Son düzenleme:
200-300 TL İçin kamu bankasından vazgeçmeyin derim ,şilayet var sitesi Garanti promosyon şikayetleriyle dolu şikayetleri okuyun ondan sonra karar verin derim.

MESTAN

Garantide veya diğer bankalarda şikayetlerin ne olduğu konusunda bilgi sahibi değilim, ama neden kamu bankasından vazgeçmek istemeyeceğinizi merak ettim.

MESTAN

Kamu bankasında yüzüne bakmıyor adam şubeyi arıyorsun telefona bakan yok direk gidiyorsun bekleee babam EFT havale ücretli kamu bankası o nedenle sorunlu 3 yıl aldım yeter sıra garantide.cok mu iyi hayır ancak deneyelim.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Özel banka kaşıkla verdiğini kepçeyle alır" derken ne yapabilir ki ?
Siz bilinçli olduktan sonra maaş alışverişi dışında bir ürün dayatamaz size.
Bazı özel bankaların promosyonu, maaş harici bir bankacılık ürünü kullanma şartına bağlanmış durumda, ancak Garanti Bankası'nda hiç bir ön şart yoktur.
Kredi kartı ister misiniz dedi görevli, hayır teşekkür ederim dedim oldu bitti.
Yeni eve taşındım, bütün abonelikler iptal, tüm yeni fatura otomatik ödeme talimatlarını da vereceğim, kredi kartında yıllık aidat olup olmadığını sordum, var dedi. Ama kişiye özel bakacağım, aidatsız onay olursa sizi ararım dedi.
Bizim maaşımızı banka değil SGK veriyor, banka batsa bana ne, kamu güvenlidir kamudan ayrılmayın diyenleri anlamıyorum.
Kendilerini geliştirsinler, emeklinin de insan olduğunun bilincine varsınlar, özel bankalara alternatif rakamlarla gelsinler o zaman tamam.
Emekliler kimsenin çantada kekliği değil.

Benim tafsiye edebileceğim 2 banka var būtün bankaları inceledim özel bankalar arasında 2 banka öne çıkıyor
1)türkiye iş bankası eft havale ücreti yok k.kartı yıllık ücreti almıyorlar cazip faiz oranlarka kredi imkanı
1.500 TL’den düşük (1.500 TL hariç) maaşlar için 750 TL,
1.500 - 2.500 TL arası (2.500 TL hariç) maaşlar için 875 TL, 2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 1.000 TL

2) akbank yıllık kart aidatı almıyor cazip oranlarla kredi
Kullandırım eft havale ücreti almıyor ayda 2 defa
tüm atm lerden ücretsiz para çekme en önemlisi ise maaş gününden 2 gün önce artı para faizsiz kullana bilirsiniz.
Ek promosyon ödeme detayları :

Maaş Tutar Aralığı SGK Promosyon Tutarı Ek Promosyon Tutarı Toplam Promosyon Tutarı
0-1500 TL (1.500 TL hariç)700 TL
1.500 TL – 2.500 TL (2.500 TL hariç)850 TL
2.500 TL ve üzeri 1.000 TL.

bu 2 özel bankada ek koşul şart istemiyor bilginize garanti kendi adıma tafsiye etmem örnek verirsek k.kartı yıllık aidat bile en az 120 tl den başlıyor kamu bankalarına gelince ziraat diye bilirim.

Bana göre en önemli kriter Promosyonun miktarı. Yani bana ödenecek meblağ.
CepteTEB ve EnPara (QNB) müşterisi olduğum için zaten yıllardır; hesap işletim ücreti, eft, havale, kredi kartı aidatı vb masraflar bana uzak.
Evi ay başında taşıdığım için
1- Elektrik
2- İnternet
3- 2 adet GSM aboneliği otomatik ödeme talimatı vermem gerekecek.
Ufukalp
Eski bir bankacı olarak tavsiyem garanti müşterisi olduğunuzda sürekli hesaplarınızı kontrol altında tutmanızdır. Adınıza kapkaç sigortası yapabilir, kartınıza işsizlik sigortası yapıp, prim kesebilirler. Genelde 15-20tl lik kesiklerle başlıyorlar (bunlar şaka veya misal değil, bizzat yaşadığım şeyler. Eşime kapkaç bana kkartım için işsizlik sigortası yapmışlar. İzinsiz, onaysız. İptal ettiler ama önce yararlandığınız zaman dilimini keseceğiz ayağı yapmayı ihmal etmediler.) o nedenle diyorum ki dikkatli olun.

Özel banka her zaman tercihim olur, ama hesap işletim ücreti, eft/havale bedelleri, “otomatik ödeme talimatı” ücreti vb. masrafları ve ATM yaygınlıklarını iyi araştırın. Ya da benim gibi EN ÇOK PROMOSYON VEREN bankaya yatsın maaşınız, tamamen ücretsiz (benimki EnPara) banka hesabınıza transfer edin.

Üst Alt