Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumu yaptım. Şimdi süreç nasıl işleyecek?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
[FONT=Verdana]6198501[/FONT][FONT=Verdana]22.04.2014[/FONT][FONT=Verdana]185358 TAKİP NOLU EMEKLİ MÜRACAATI[/FONT]
[FONT=Verdana]6757592[/FONT][FONT=Verdana]06.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]ŞAHSA BİLGİ YAZI[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=-1]AYRINTILARINI GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ EVRAKIN SATIRI ÜZERİNE TIKLAYINIZ.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]22.04.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ-2 (4A YAŞLILIK MAAŞ BAĞLAMA)[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]28.04.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ-2 (4A YAŞLILIK MAAŞ BAĞLAMA)[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]
[FONT=Verdana]

Sıra No[/FONT] [FONT=Verdana]Tarih[/FONT] [FONT=Verdana]Birim[/FONT] [FONT=Verdana]İşlem[/FONT]

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]06.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ-2 (4A YAŞLILIK MAAŞ BAĞLAMA)[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ & İADE KABUL EDİLDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]06.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]06.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]09.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]ŞAHIS[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]09.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]ŞAHIS[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT] [FONT=Verdana]Tarih[/FONT] [FONT=Verdana]Birim[/FONT] [FONT=Verdana]İşlem[/FONT]

arkadaşlar 22.04.2014 te emeklilik dilekçesi verdim evrak takipte iki başlık altında ayrıntılarında bunlar yazıyor sonuç ne olabilir olumlu yada olumsuzmu nedir anlamadım yardımcı olabilirmisiniz pazartesi gidip sorsam sgk ya sonucu öğrenebilirmiyim yoksa bekleyeyimmi

Kardesim ben yeni emeli oldum sen yolun basindasin .hastaligin ndir bilmiyorum amia izleyecegin yol sudur...simdi musait degili izleyecegin yolu sana yarin yazacagim

malulen değil mustafa erken emeklilik için başvurdum ben sen yanlış anlamışsın özelden yazdığın için cevap yazdım

Vergi indirim hakkı var idi ve ona istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvurulmuşsa, hiç bir sorun olmadan emeklilik gerçekleşir. Bugünlerde www.turkiye.gov.tr sitesinde SGK emeklilik sayfasında vs. güncel bir bilgi yer alır

sağol bülent kardeşim ama içime bir kuşku düştü şahıs bilgilendirme diye ptt ye yazılınca birde edevlette de bişey gözükmeyince negatif düşünceler düşünmeye başladım

pazartesi gelmedi gitti ya off

edevlette de hiç bişi gözükmüyor kesin negatif oldu sonuç beni düzgün doğru olan şey bulmaz hiç şans yok hiç bu yüzden çok tedirginim edevletten bakınca eskiden babamdan aldığım kesilmiş olan ölüm maaşı gözüküyor emekli kaydında bişi gözükmüyor bunun dışında

Eğer vergi indirimi arıyorsan Senin emekli olman için 3 önemli nokta var
1. sigorta başlangıc tarihi
2. rapor dercen
3. sigorta başlangıç ve rapor derece ne göre istenen gün sayısı bunlar tamamsa hiç endişe etme
sigorta başlangıcını rapor düzeyini yazarsan kaç gün pirim gerektiğini söyleyebilirim

m.ylmz;

kardeşim benim bilgiler şöyle ,
sanada yazayım 15.03.1997 ssk başlangıcı %40 vergi indirimim var günümde 2180 bağkur+2893 ssk var hizmet birleştirmesi yaptırmıştım 21.04.2014 te emeklilik için başvurdum sıkıntı ne olabilir sizden ne istiiyorlardı bende ne eksik olabilir sizce

toprak 24;

turan kardeş bende ne gibi sıkıntı olmuştur bilen yokmu sizden farklı olarak bende eksik olan bişey mi var bana acil yardım edin delirecem 2 aydır maaşsız evde beklemekten sıkıldım ödemeler uçtu derken şahısa bilgi yazıldı diye zimmetten çıkarıldı ne oluyor bende ne sıkıntısı olmuştur nereye sorabilirim 170 emi sorsam ne yapsam şu sgk daki tanıdığına sorabilirmisin rica etsem ne olmuştur bilgi verirmisin

Kardeşim seninemekli olman için 17 yıl sigorta yaşı 3920 gün sigorta ihtiyacın var görünüşe göre senin günün fazlasıyla geçmiş sigorta yaşında geçen ay dolmuş
işallah olumlu gelecektir...o zimetten çıkarıldı yazısını da kafana takma.. o senin memura vermiş olduğun dilekçenin emeklilikle ilgili emura gönderildiğini n belgesidir ...

merhaba arkadaşlar ;
bugün SGK ya gittim sordum bu şahısa bilgi yazısı nedir dedim benim hala edvlette tahsis nom gözükmüyor emekli olarak göremedikleri içinde işyerim beni geri işe almıyor dedim
birinci olarak o yazı vergi dairesi sana bilgi yazısı yazmış biede gönderecek dediler daha emekli olmadın o yüzden beklemeye devam dediler vergi dairesi yazmış bana bilgi yazısı sizde böyle olmadımı daha bekleyecez demekki
işyerin emekli olarak görmeden almazsa bekleyeceksin dediler ne yapsam acaba hızlandırmam için bişi yapamadım izimsıra geri döndüm geldim :)

Ssk vergi dairesinden vergi indirmi aldığına dair bir yazı istemiştir. o yazı ellerine geçince emekliliğini değerlendireceklerdir beklemekten başka çarengözükmüyo
Işyerinin bağlı olduğu vergi dairesi
yakinsa oradanda bilgi alabilirsin..

maaş nasıl olur mustafa sence bilgin varmı bu konuda ,
benim bilgiler şöyle toplam kazanç 168000TL +2180 bağkur 8. basamaktan terk ssk günü de 2893 emekli maaşı nasıl olur sizce

Bu konuda sana ssk memurları dahi net bişey söylemez..... özellikle 2008 yılından sonra bugüne kadar çalışıp emekli olanların maaşları çok karışık geliyor
beklemekten başka yapacak bişey yok....

karışık derken düşük olduğu kesin değilmi :) yüksek gelmediği doğru

Dogrudur düsük geliyor ...amabu maas hesaplama sistemi degisecek diyorlar..bende dort gozle bekliyorum... En Azindan engelli emekliliklerin calisma sansivar ..malulen emeklilere calismakta yasak

hala evrak takipte öyle duruyor ben sgk ya gittikçe adamlar mahsus bekletiyorlar gibi bu ne ya haftada bir değişiklik oluyordu bu hafta HİÇ birşey değişmedi

bazen 2-3 hafta üst üste aynı takip yerinde durur.daha çok belyeceksin,sabırlı ol.tanıdık yoksa işin uzar.

turan kardeşim şu senin tanıdığa söylesek işi hızlandırsak nasıl olur ya beklemek işsiz parasız zor oluyor işe başlasaydım sorun değildi de işyeride almayınca zor oluyor 3 kredi ödemesi var kredi kartları var battık yani yardımcı olamazmısın takip nosunu versen sayfadan ismimide verirsen yardımcı olsa iyi olurdu ben yanına gidiyim olmazsa
teşekkür ederim

memolik kardeş,benim tanıdığım istanbul pendik ssk da..senin ki farklı yerde.kadıköy göztepe değilmi...

evet turan sorsak tanıdığı vardır orda ya

birde bizim dosyalar ankarayamı gidiyor maaşlar oradan mı belirleniyor ankarayı arasam akıbetini sorsam bişey söylerlermiki bilen varmı

şahısa bilgi yazısı yazan yazı bana geldi ptt den yazıda vergi dairesinden rapor aslı veya aslı gibi onaylı raporu istemişler bu rapor un vergi indirimi raporu bende aslı var ben agk ya götürsem olmazmı götürmem lazımmı yada bekleyip vergi dairesinden göndermelerinimi bekleyecem yeni emekli olanlar sizde süreç nasıl dı bilgilendirme yazısı geldimi sizede yoksa bendemi farklı oldu sadece ne dersiniz arkadaşlar

Hayır,sizin birşey yapmanıza gerek yok.
Kurum vergi dairesine yazışma ile vergi indiriminizi teyit ettiriyor.
Size gelen yazının amacı sadece sizi süreçten haberdar etmek.

abi beni haberdar etmek yerine çabucak emekli etsinler 2 aydır işsiz kaldım bunun yüzünden aldığım tazminatıda yedirdiler bana borç çok olunca biran önce işe başlamak istiyorum ben başka bişey istemiyorum bunu nasıl hızlandırmanın yolu varmıdır sizce
ankaradanmı bilgi gelecek kayınpeder bana bir no verdi ankara sgk emeklilik binası nosu imiş kendisi emekli olurken ordan sormuş o çorumda idi bizimkilerde istanbuldan ankarayamı gidiyor bilgi nerden alabilirim göztepeye gidiyorum adam kağıda bakıp defteri açıyor yazışmalar devam ediyor diyor gönderiyor :)

Size bilgi vermekle işleri yavaşlamaz kardeş,zaten gelecek cevabı bekleyecekler.

ebn yavaşlatır demedim yanlış anlamışsın ben sadece işi nasıl hızlandıralım dedim daha hızlı olması için ne yapabilirim dedim

bu ne panik arkadaş bu işler böyledir sabretmekten başka çare yok.

evet malesef beklemekten başka bir çare yok..vergi dairesinden istedikleri evrak ne zaman geri gider belli olmaz.daha baya zaman var yani....benim anlayamadığım bana bilgilendirme yazısı filan gelmedi..sadece maaş alacağım kağıt geldi.

Mallen emekl olan kiişi 1800 gn ve asgarii cret yatıran ne kadar maaş alır

askari ucretten 1800 gun ile emekli 600/650 tl maas

ylık Başlangıç Tarihi01.05.2014Durum KoduAylık Bağlama Oranı60.00Göstergesi9475Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tnutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

nihayet arkadaşlar edvelette bilgimi göndermişleer ne kadar sürer beklemek daha

Üst Alt