Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumu yaptım. Şimdi süreç nasıl işleyecek?

Arkadaşlar maaşınız ve toplu ödemeniz ödeme gününe yakın gözükecek benimde öyle olmuştu ama alacağınız parayı şu formülle hesaplayabilirsiniz bu hesap birikmişle birlikte alacağınız toplam parayı gösterecek : ek ödeme / 4 * 100 + ek ödeme = alacağınız maaş
memolikk senin alacağın toplam para bu hesaba göre 2447,38 tl olacaktır.Sgk maaş hesaplamalarını 1inden 1ine yapar birde bir sonraki ayın maaşını peşin verir.Hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Mayıs 5 başvurum

Ek Ödeme Tutarı48.91

Hisse Oranı1/1

Aylık Bağlama Oranı64.00

Göstergesi9475

Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel

Aylık Başlangıç Tarihi01.06.2014

48,91/4*100+48,91=1271,66tl olur.

bu birikmişle birlikte toplam maaşın net maaş bilgin sisteme ödeme gününe yakın edevlette veya e-sgm de görülür.Gerçi sen 5 mayısta başvurmuşsun primlerin yüksek yatmış galiba maaşında bu civarda olabilir.

Arkadaşlar maaşınız ve toplu ödemeniz ödeme gününe yakın gözükecek benimde öyle olmuştu ama alacağınız parayı şu formülle hesaplayabilirsiniz bu hesap birikmişle birlikte alacağınız toplam parayı gösterecek : ek ödeme / 4 * 100 + ek ödeme = alacağınız maaş
memokolik senin alacağın toplam para bu hesaba göre 2447,38 tl olacaktır.Sgk maaş hesaplamalarını 1inden 1ine yapar birde [SIZE=3]bir sonraki ayın maaşını peşin verir.[/SIZE]Hayırlısı olsun.

Arkadaşım ben de bir sonraki ayın maaşının peşin ödendiğini söylüyorum en başından beri ama sakalım da yok inanan da :)

Neyse Ufuk kardeşim takma kafana bir kaç zaman sonra teyit etmiş oluruz arkadaşlar maaşlarını alınca buraya yazarlar herkez görür doğruyu kimseyi inandırmak zorunda değiliz sağlıcaklar kal hemşerim.

VATANSEVER35;

peki altan kardeşim maaş ne kadar olur tahmini ek ödeme ile diğer arkadaşın maaşını bulmuşsun benimki nasıl olur ek ödeme yüksek olunca maaş düşük ek ödeme az olunca maaş fazlamı oluyor birikmiş dışında maaş hesabını yapmışsın birikmiş fazla maaş düşük galiba beniim

memolikk hayırlı olsun arkadaşım .güle güle harcamak nasıp etsin yaradanım.

memolikk senin maaş hesabında yukarda görememiş olabilirisin,tahminim 850-900 arasında olur senin maaşın tahminen diyorum allah güle güle yemek nasip etsin.

memolikk senin alacağın toplam para bu hesaba göre 2447,38 tl olacaktır.Sgk maaş hesaplamalarını 1inden 1ine yapar birde bir sonraki ayın maaşını peşin verir.Hayırlısı olsun.

peki bu maaş hesaplanırken bakmakta yükümlü olduğu biri olduğunda artış oluyormu?

sağol darısı tüm bekleyenlere inşaallah

emeklılık başvurusunu neden ay sonu yapın dedi memur bana onu anlamadım bende benım gunum suan doldu işten cıkışı alsam başvuru yapıyorum memur ay sonuna kadar calış dedi ay sonu gel dedı bende bu ayın 25 başvurucam.

doğru demiş aynen dediğini yap memurun onu da ,not al lazım olur o memuru biryerde malum kalmadı onlardan :)

çünkü ay sonunda dilekçe verirsen bu ayın maasini işyerinden önümüzdeki ayın masini sgk dan alırsın..böylece hiç kaybın olmaz

VATANSEVER35;

sevgili kardeşim bilgiler için önce teşekkür ederim
şimdi toplu birikmiş alacağım para hesaba göre 2447 tl buunu ve hesabını anladım aylık maaşı nasıl hesapladın onu anlatabilirmisin mesajlarını tektek okudum ama anlamadım 850 900 gibi olur demişsin bu nasıl hesaplandı diğer arkadaşa 1272 tl birikmiş ve maaşında buna yakın olur demişsin benim ki neden azalıyor ayrıntılı açıklayabilirsen sevinirim teşekkürler

memolikk;

memolikk kardeşim sen ay sonu başvuru yaptığın için bir önceki ayın maaşı artı birikmiş ve aylık maaşının toplamı olan miktar kadar para (2447tl) alacaksın diğer arkadaşımda ayın başında başvuru yaptığı için bir sonraki ayın maaşını alamıyor ve aşağı yukarı bir ay içinde ek ödemesinde görünen miktardan yola çıkarak hesap yapınca 1272tl toplam çıkıyor 1 ay içinde bu miktarı görünce aylığının daha yüksek olduğunu tahmin ediyorum net bişi değil yani ek ödemeden yola çıkarak söylüyorum.

eyvallah sağol anladım bu sefer :) teşekkürler

VATANSEVER35;

kardeşim bu nasıl hesaplama ay sonunda başvuru yapan kişi o ayki maasini işyerinden alır zaten..sgk neden ödesin sonra ki ayın maasini 1 inden itibaren öder ..

VATANSEVER35;

kardeş anladım dedim ama bi soru daha sorayım anlamamışım yada illa maaşı yükseltecem 2447 tl hesabı gibi şu 1 aylık maaş hesabınıda formülle yaparmısın 2447/2ay+ek ödeme 94.13 = emekli maaşımı

maaşım 01.05.2014 ten itibaren başlamış yazıyor

memolikk;
memolikk ek ödeme miktarı maaşın %4 kadardır oradan yola çıkarak böle bir formülle toplam alacağın parayı hesap etmek mümkün (ek ödeme / 4 * 100 + ek ödeme = alacağınız maaş) fakat senin yaptığın formül mantığı ile net maaş hesabını bulamazssın çünki sen ay başından önce başvuru yapmış olmandan dolayı bir maaşını peşin alacaksın benim senin net maaşına yönelik yaptığım sadece bir tahmin bir hafta içinde net maaşın sisteme düşecek o zaman ancak net maaşını öğrenebilirsin.

m.ylmz;
Mustafa kardeşim daha önce sana ufukalp de aynı sorunun yanıtını verdi fakat sen okumamışsın galiba yada anlayamamış olabilirsin bir daha oku istersen bu link teki yazılanları ufukalp ten alıntı yaptım.
100 Soruda SGK: İlk emekli maaşı olarak 2.038 TL toplu aylık aldım fakat Nisan 2013 maaşım 763.73 TL olarak yattı bu düşüklüğün sebebi nedir?

arkadaşım benim yaptığım formül derken ben yapmadım formulü sizin dediğiniz gibi yapıyorum 2447 bulunuyor 01.05.2014 tarihinden itibaren maaş bağlangıç tarihi olunca mayıs ve haziran ayı maaş ı birikmiş tutar olmuyormu bu birikmiş tutarı 2 aylığa bölünce maaş ortaya çıkmıyormu maaş tutarını verdiğiniz formuulle denemediğim yol kalmadı bana net aylık maaştutarınız şöyle hesaplanır diyebilirmisiniz bunu istiyorum birikmiş tutarı değil aylık tutarı nekadardır kal geldi ya ne zormuş bu anlamadım

Arkadaşlar yani simdi siz memolik arkadaşizin 2 maaş +25 günluk yaklaşık 3 maaş alacaginimi söylüyorsunuz...eğer böyleyse hangi aylar olduğunu söylermisiniz .....

memolikk 2 aylığa bölünce aylık maaşını bulamazssın sen ay başından önce önce başvurduğun için bir maaş fazla alacaksın artı ek ödeme vs var içinde dediğim gibi bekliyeceksin bir hafta içinde sisteme düşer engeç maaş bilgin kendine stress yapma kardeşim.
Birde başvuru yaptığın sgk merkezini telefon ile ara yada oraya git emeklilik servisine oradan bir bilgi alabilirsin net maaşınla ilgili

ALTAN Kardeşim iyi güzel diyosun tamamda şu maaşı hesapla yaptığın hesapla tahmini yap :) birde yüksek çıkartırsan 1000 tl üstünde verirsen ALLAH razı olsun

memolikk;

Onun hesabını ben yapamam sana dediğim gibi birde başvuru yaptığın sgm merkezini ara emeklilik servisini sana en doğru maaş bilgisini onlar verebiliriler elimden gelse net maaşını hesaplamak isterim,az önce baktım kadıköy sgm ye başvuru yapmışssın numarası burda burayı ara net bilgi alırsın (0216) 565 40 30- 15707(tahsis servisi)

:) SAĞOL

telefon değişmiş olabilirmi, cevap veren yok :)

tamam açıldı

Üst Alt