Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Helal olsun maden iscilerine artık sokağa dökülmeden bişey kazanılmaz hepimiz engelliyiz ama Allah kimseyi düşünce engeli yapmasın görüyorum ki onların engelleri bizden çok daha fazla

Engelli dernekleri ile kordineli olarak 100bin kişi meclis önüne gidip siyasi partiler ile bir etkileşim içine girilse ben bu yanlıştan dönülebileceğine inanıyorum insanlarda geleceği hayalleri için bu hak arama organizasyonuna destek olmalı kimseye oturduğu yaratığı yerden hak verilmez. @Konyaereğli,

Son çıkan engelli kanunları çok geniş kitleleri derinden etkiledi Türkiyede milyonlarca engelli ve yakını var ben bu yanlıştan döneceklerine inanıyorum @Zenryou,

Merhaba bu yasa çikinca engelli derneği üyeligimi iptal ettim para sömürme yeri bı halt ettikleri yok ayrıca biseyden haberleride yok akp arka bahçesi çoğu dernek

Haftaya resmi başvuru yapılacakmış Anayasa Mahkemesine.... Hayırlısı....Peki başvurudan sonra süreç nasıl işliyor ne kadar sürede cevap veriyor mahkeme bilir misiniz ?
@OturanBoğa @BnymnYldz

@ensplt3636,

Haftaya yapilacagini sanmam oda gozboyama gibi grliyo bana. Aym ye c. Baskani meclisteki en yuksek m.vekili sayisina sahip 2 parti ve 151 m.vekili imzasiyla basvurulabiliyor usulen. Herhanfi bir kisj veya dernegin basvurma hakki yok. Sahsi olarak mahkeme acabilirsin. Ancak tum hukuk yollari tikandiktan sonra aym ye bireysel basvuru hakki var oda 10 sene surer. Eger gidilir ise chp tarafindan aym max 5 ay icerisinde davalari sonuclandiriyor. Usulen.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şuan tüm sitelerde ve yandaş medyada sanki yeniden ve tüm engellilerin hayrına gerçekleşmiş gibi bir hava estiriliyor konuyu arama motoruna yazdigimdada engeli haklarında reform adı altında yazılan abuk subuk şeyler işleri güçleri göz boyoma hak kaybı yok deniyor onlara göre emekli aylığı baglanmadiysa hak kaybı yok deniyo umudumu yitirmek istemiyorum ama gözle görünen köyde kılavuz istemiyor üzücü

15 ocak dan sonra vergi dilimi alanları bağlasa bir nebze anlar kazanılan hak alınmamış derim
Süresiz raporu olana red vermek yerine sürekli verse yine anlayabilirim en kötüsü, süresiz rapora sevk dese yine anlayabilirdim ama direk red vermesi iyi niyet göstergesi olamaz.Ayıp ve yazık ama bunu Allah kuran diyen ve bu değişikliği yapan emeği geçen insanlara nasıl anlatabilirsin ki
Başa gelen çekilir

Asıl konu aynı kurumun farklı birimlerinin verdiği karar vergi indirimi belgesinde işgücü kaybı diye geçen ki onuda sağlık kurulu veriyo yeni yasada her engelli maglul değil diyo çalışır diyor akıl mantık yok bu iste

Her ne çeşit olursa olsun şayet bir eylem gerçekleştirmeyi düşüyorsanız bunu muhalefet üzerinden (muhalefet kanalı ile-onların yardımı ile) yapmanın hiçbir faydası olmaz, muhalefet kanalı ile gelen itirazı iktidar ciddiye almaz, alacağı varsa da muhalefet kanalı ile geldiği için hiç umursamaz.

Muhalefet üzerinden yapılabilecek tek eylem yolu muhalefetin bunu anayasa mahkemesine götürmesini temin etmektir.

Dolayısıyla birinci yol bence budur.

İkinci yol ise iktidarı oluşturan AKP ve MHP partilerine ulaşarak sıkıntının ilk ağızdan kendilerine aracısız şekilde aktarılması olacaktır. Yaptıkları düzenlemenin (yani yedikleri haltın) zararlarını ve verdiği mağduriyeti kendilerine doğru düzgün anlatılarak yasada tadilat talep etmektir.

Aslında bütün bunlara gerek kalmadan işin tek çözüm yolu fiili eylem koymaktır. Yani her gün meclis önünde oturma grevi yapmaktır. Bunu yapabilmeye muktedir miyiz camia olarak? Değiliz. İstanbul’da yıllar önce halk otobüsünde karşılaştığı muamele için hanım arkadaşımıza destek için adliye önünde toplanalım dendiğinde kaç kişi geldi? Biliyor musunuz?

Dolayısıyla işin bu tek ve en baba çözüm yolu bizde, bizim camiada işlemez. İşimiz Allah’a kaldı demektir.

Arkadaşın dediği gibi Cimer’e elli değil beş yüz elli kere yazsan sonuç çıkmaz. Bir sonuç çıkmasının umulabilmesi için aynı metnin bütün camia tarafından yollanması belki umut doğurabilir.

Öte yandan bizim camia ile ilgili çeşitli dernekler, vakıflar filan var. Onlar hareketsiz dururken, moralinizi bozmayayım ama şahsi olarak yapılan kıpraşmalar netice vermez.

Kardeşim siz AKP ve MHP millet vekillerinin bu çıkardıkları yasanın '' Kazanılmış hakların elinden alınması '' oldugunu bilmedigini mi sanıyorsunuz ? Bu yasayı bile bile çıkardılar ve Anaysa Mahkemesinden de ümidiniz olmasın . 1) Mahkemler ve yargı tarafsız degil artık . 2) Olduda mahkeme hak ihlali kararı verdi diyelim degişen bir şey olmaycak. AKP ve MHP Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymadıgını ve uygulamayacgını kaç defa söyledi ve uygulamadı. Hatay millet vekili'nin ugradıgı haksızlıık için Anayasa Mahkemesi '' Milet vekilligine iadesi '' yönünde karar aldıgı halde AKP ve MHP kararı uygulamayıp millet vekilligini iptal ettiler. AKP ve MHP ye bu kadar güç vermey in , başkanlık sistemine referandumda onay vermeyin diye biz çırpınırken bizimle dalga geçenler '' Şimdi magdurum adalet nerde diye '' bagırmaya başladılar . Vallahi yalan söyleyemeyecegim burda milletin bu çırpınışlarını gördükçe keyfim yerine geliyor. Seçimden önce biz çırpınırken bizimle dalga geçenlerin şimdi itiraz etmeye hakkı yok ! Sogan ekmek yer davamızdan vazgeçemyiz demeyi biliyorsanız sogan ekmek yemeye devam edeceksınız !

Bazı arkadaşlar tutturmuş yok Anayasa mahkemesi kararlarına saygı duyulmadığını ve uyulmayacağını söyleyip duruyorlar. Arkadaşlar Anayasa mahkemesine gidilsin ve sadece hak ihlali kararı verilsin yeter. O zaman hep beraber görürüz. Sadece bireysel alınan kararlar için saygı gösterilmiyor. Böyle büyük bi kesimi etkileyen hak kaybı durumlarında verilen her karara uyulur. Lütfen bilip bilmeden konuşup insanların heveslerini kırmayın.

@boyaci0074,

Maalesef oyle cunku onlar zaten emekli banane diyor. Herkes kendi kaybiyla ugrasiyor. Memleketin heryerinde bana dokunmayan bin yasasin mantigi sirayet etmis durumda.

Anayasa mahkemesinden bişey çıkmaz diyenler tuzunuzmu kuru hayrola neyin pesindesiniz belki çıkar haklarımız alındı elimizden bı umut niye milleti umutsuzluğa dusuruyorsunuz ayrıca vergi indiriminden emekli olmuş kişilerde bizimle emekli olamamış kişilerle saçma sapan konuşmalara giriyorlar sizlik bişey yok bizim arkamizda durun yeter ama umutsuzluk asiliyorlar bazı kesimler burada tek kesim var mağdur olan elinde vergi indirimi ve raporu olup prim ve gün bekleyenler diğerlerine göre bişey yok biz magduruz

@boyaci0074,

Onları umursayan mı var kardeşim istedikleri kadar konuşsunlar ben anlıyorum bir iki arkadaş ironi yapıyor eminim onunda tuzu kuru değil ama yanlış yapıyor insanlar bir umut bu ülkede bişeylerin yoluna gireceğini düşünmek istiyor bu saatten sonra artık herşey nasip Allah Din Kuran diyenlerin insafına kaldık tabi korkuları var ise

Bu yasayı meclise sunan AKP Milletvekili Ceyda Bölünmez ÇANKIRI'dir. Sosyal medyasinda engellilere kolaylik getiren bu yasada imzam olmasindan gurur duyuyorum falan yazmis. Millet tabi beddua falan edince gonderiyi kaldirdi. Kimseye cevap bile yazmamis. Ama butun guzellemelere cevap yaziyo.

Bu yasayla içten içe ölen ve hayatının geri kalanını ite kaka acılar içinde yaşıyan herkesin hakkı net yendi üzerine ne denirki yok şekeri var yok tansiyonu var bu insanlar içten içe oluyo bunu anlamamk için uğraşanlara hakkını helal etmiyorum hastalık hastalıktır ve hasta olmayan insanlara karşı hep geride olacağız bu net

Milletvekilimiz bu hafta içinde bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağından bahsetti. Bütün umutlarımız buna kaldı. Hadi hayırlısı, bütün dualarımız sizinle.

@Batax,

Ben anayasa mahkemesinden sonuc cikacagini dusunmuyorum maalesef. Sebebi bugune kadar bu ulkede emeklilik le ilgili tum sorunlar aym ye gitti fakat degismedi. Gecen CHP engelli calistayi yapti ve tum haklarin geri verileceginı bahsetti. Tek umut iktidara geldiklerinde CHP nin verdigi sozleri unutmamasıdır. Sahsi fikrimdir. Umarim ben yanilirim ve aym den haklarimizi geri aliriz.

Üst Alt