Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?
Yasa karar askari 2 sene sürer fakat ben umutluyum belki hiç yasaya göre kalmadan mecliste bu vebali büyük hatayı düzeltecek bir düzenleme bekliyorum @Srkann,
Yaa arkadaslar hic bir platformda sosyal medyada engelli yasasiyla ilgili tik yokken hic bir kanalda konusulmuyorken hala yasa degisecek diyosunuz Akp hükümetinin iktidari zamaninda hangi yasa geri cekilmis uygulandiktan sonra ?
Engeli derneği engellilerin hakkını arayacak olsa yasa çıkmadan önce kamuoyu oluşturup hükumete geri adım attırırdi maalesef aynı gemide oldukları için umudum seçimde sosyal devlet anlayışının tekrardan gelmesi kapitalist sistemin son bulması gerekiyor
Saf olma güzel kardeşim bu kadar bunlar insafsız kişiler seni beni asla düşünmez 18 yıl sonra böyle bir düzenlemeye gidilmesi ne demek oluyor biliyormusun ekonomi çökmüş oluyor yani biz sıçtık batırdık sıvamasınıda halktan keserek alacağız demek yani emekli perişan daha emekli olmadan aylıklarınız %31 düştü 2026 ya %25 daha düşecek ve dip emekli maaş olacak yeni vergiler eklenildi stopajları %10 dan 15 çektiler muhtemeln ötv ve mtv de artacak özellikle mtv artışı kesin gibi yani bu ülkede para ile alaklı olan şeyler düzelmez EYT ile 38 39 yaşındaki sapasağlam insan emekli oldu bu ülkede eyt lierlin % 70i 40-45 yaş arası bir seçim uğruna mahvettiler 20 yılda vatandaş lehine bir şey olmadı var olan tüm haklarımız da gidiverdi uyanık ol dostum
Topu eyt ye atmak saçmalık. %80i 49 50 yaş grubu münferit 38 yaşı dilinize dolamissiniz... Ben 45 yaşındayım eytliyim hala emekli oluncam diye uğraşıyorum alsana canlı örnek.kazanilmis HAK bedeline bakmamak lazım. Ayrıca o emeklilerin %60 70 civarı halen çalışıp SGK primi ödüyor yani devlete verdiği zarar felan yok. Sanmaki hükümeti pofpofluyorum zerre kadar sevmem kendilerini...
Her çalışan sigorta başlangıcından itibaren emekli olacağı tarihe kadar pirim öder ama şöyle yanlış bir fikir oluşmuş bir sonraki nesil çalışır önceki emeklilerin maaşını karşılar gibi şuan eğer SGK zarardaysa bunun sebebi emekli , çalışanlar veya engelli değildir
Şimdi sen eytlilere laf ettin ya. Yarın bir gün sana da " sapasağlam herifsin. Bedavaya Emekli olmuşsun" dedikleri zaman kizmayacaksin!!!
Akabelilerin savunması budur zaten. Neymiş? Zamanında 38 yaşındaki adamlar emekli edilmişmis. Ondan dolayı ekonomi çökmüsmus. Bababbaa. Sen bunu bilerek başa gelmedin mi arkadaş! Mv emekliliğini sorsana bu ülkeyi iflas ettirenlere. Kendi emekliliklerini neden iptal etmiyorlarmis!!! Kendileri 2 senede oluyor!!! Bunlar BAHANE!
İki haftadır açıklama kısmında "kurul üst yazı" yazıyor ve başka hareket olmadı. Bu kurul üst yazı ne anlama geliyor acaba. Şunları biraz daha anlaşılır yazsalar ölecekler sanki
ahaha münferitmi al aşağıda link var...
kendi ağzıylada 45 yaşında emekli olduğunuda itiraf ediyor
en son rakam 1200 dü bu rakam daha da artmıştır 40 ve 45 ben hayal edemiyorum sen bile eyt lisin düşün bak snein gibi ne kadar çok insan var seçimde verdin mi oyunu çoğunuz genç yaşta emeklisiniz sırf akepe seçm kazansın diye eyt bela oldu ortaya çıkıverdi bakan kendi ağzıyla NTV de açıklama yaptı sen uyumaya devam et bakalım...bunlar kademe şekilde daha emekli olmaya devam edecek iyi uykular
BloombergHT YouTube Kanalına Abone Ol ➤ youtube.com/bloomberght?sub_confirmation=1 Resmi Web Sitesi: http://www.bloomberght.comSosyal Medya Hesapları:Faceboo...
bana o meclisteki tipleri savundurtma töbe töbe o maaşlarla eyt lerin aldığı maaş para bir değil elbet onlarda haksız alıyor ama deveyle dikeni karıştırma eyt nin ekonomik bedelini şuan ki rakam 800-900 milyar TL lafıda çarpıtma biraz matematik öğren ondan sonra gel tartış benle ayrıca konu saptırma
Klâsik akabe kafası. Nato kafa NATO Mermer. Yani bu diyor ki "aman efendim şimdi bir millet vekili cinayet işlesin. Ya da birine tecavüz etsin. O önemli değil. Zaten epi topu 600 kişi. Bir şey olmaz. Ama normal vatandaşlar cinayet işlerse onlar sayıca çok olduklari için toplumdaki ahlâk bozulur."
Duyan da Sanki emekli vekillerin maaşını, ailelerinin implant paralarını arkadaş karşılıyor zanneder. Dalga mı geçiyorsun yahu?
@pamukseker38,
Benim gibi milyonlarca eşşek bunların haksız emekli maaşlarını ödüyoruz daha emekli olmadan 2025 yılında benim maaşım %31 düştü seneye diğer diğer emekli olacak ya da olmayacak emekli maaşları %25 daha düşecek ve dip maaş olacak hala iktisattan anlamayan bilinçsiz bilgisiz insan kaynıyor bu yıl maaşının kesiliğinin haberi olmayan o kadar insan var ki biz niye sapasağlam adamın maaşını ödüyoruz sırf hükmet seçim kazansın diye genç yaşta milyonlarca emeklinin maaşını biz ödüyoruz bak güzel kardeşim engelliyiz yasanın çıktı tarihlerde başvuran 15-16 Ocak tan beri başvurpta emekli olan engelli gördün mü görmemişsindir ama red yiyen o kadar insan var ki patır patır vergi indirim belgesi olanların emekli etmiyor neden etmiyor düşünmenizi rica ediyorum...
Bakın bilimsl olarak açıklıyorum şuan ki eyt nin bedeli 700-800 milyar tl bu her yıl katlanack ve seçime kadar dip maaşının dibini yaşayacağız herşeyin fiyatı ateş pahası hukümetin yanlış politkaları sonucu insanlar zor durumda kalıyor dah da kalacak
2027 ye kadar 1 triyon dan fazla bütce yükü ve kaldırılamaz hale gelebilir bunlar büyük paralar eline hesap makinası alıpta hesaplanacak işlemler değilk arkadaşlar kavrayamıyor hak diyor ne hakkı ya benim hakkımı çal ben ödeyim senin maaşını hak olsun bu sadece bencilliktir.
Hükümette değişirse bu süreç değişmeyecek bir enkazı düzeltmek 10 yıl götürür bununda bedelini gene bizden çıkarırlar cumhuriyet tarihinden itibaren Atatürk'ümüz hariç o yüzden finansal okur yazarlıuğı olmayan insanlar bunu kavrayamaz.
Kalın sağlıcakla
EMEKLİ SANDIĞI YANİ 4C MEMURLAR VEFAT edince kızları çalışsa bile yani kendi işe girse çalışsa bile BABASINDAN YETİM MAAŞI ALIYOR.......BÜTÇEYİ SAĞLIKLI MEMUR ÇOCUKLARI BOZMUYOR.BÖYLE SAÇMA BİR UYGULAMA VAR MI ? BU arada bu hak 4A -4B ye verilmemiş.YANİ BİR KADIN DÜŞÜNÜN BEKAR ÇALIŞIYOR .SAĞLIKLI .MAAŞINI ALIYOR SIRF ANNE-BABASI EMEKLİ SANDIĞI MEMUR EMEKLİSİ DİYE EK BURDAN DA YETİM MAAŞI ALIYOR?????????BU NE SAÇMA ...bu nedir? bunlar yetim de ( aldığı kendi maaşı da yetmiyor da) SGK lının çocuğu yetim değil mi?
bunu kim çıkardı ise zamanında hangi kafayla yapmış??????2018 de u hakkı sadece 4C de tutmuşlar diğerlerini kaldırmışlar sanırım ,bak bak bak.....kendilerinden sonra bir de çalışıp kendi parasını kazanan sağlıklı çocuklarına yetim maaşı vermek için halktan vergi alınıyor. ne yorum yaparsanız yapın....şimdi memurlar yazar , yazın yazın ....
bütçe açığı yandaş ihaleci ve bu tür saçma haklar nedeni ile var...650 bin kişi deprem bölgesinde konteynarda yaşamaya devam etsin...bütçe yok diye fen lisesi anadolu lisesi açmazlarken 200 adet yeni imamhatip açsınlar.( varolan normal liseleri de imamhatipe çevirsinler)
@hanifeaydin,
O kadar çok haklısınız ki memura ve türevdeşlerine hiç dokunmuyorlar memurlar altından varak vatandaş biz bu ülkenin odun taşıyan eşkleriyiz malesef...
engelli emekliğinde bile memura dokunmadılar ))onlar çünkü yük değil
Buraya yazıyorum yakında anne babadan alınan maaşlarıda kesecekler hatta yetim maaşlarıda buna dahil olacaktır....bir çok haksız kazanç var elbet bunlar bir tuşa bastı herkesi darma dağın ettiler 20 yıllık iktidarda alınan her karar yanlış.Yanlışa yanlış karar vermek özellikle sosyal haklar gidiyorsa durumumuz vahim...
4 evre kanser hast arkadaşımı emekli etmediler daha başka bir şey demiyorum vucut bütünlüğü var diye Allah yar ve yardımcınız olsun saygılar
Eyt çıktıktan sonra gsmh ve bütçeden. Emeklilerin aldığı pay artmadı aksine düşmeye devam ediyor faiz kur korumalı ve bütçe açıklarını tolere etmek adına emeklilerde dahil olmak üzere ciddi bir daralmaya gidildi eyt bu adımların atılması sürecinde kulanılan bahane oldu diyebiliriz @marto1,
Ben devletten halka yansıyan hiç bir uygulamaya verilen maaşa karşı değilim kkm faiz paradan para kazanan bir avuç zengini daha zengin eden değirmene akacağına halka ödenmesini daha sağlıklı buluyorum halka ödenen para piyasaya döndüğü için piyasayı canlandırır üretimin artmasına istihdam ve verginin fazlasıyla devletin kasasına geri dönmesine sebep olur @hanifeaydin,
Yeni engelli emeklilik yasası 28/5 den red yiyen arkadaşlar belgeleri ile birlikte whatsapp grubumuza katılabilirmi milletvekili aylin yamana ulaştıracağız
Aylin Yaman milletvekilimiz lütfen sizlerde instagram hesabınızdan yazınız desteklediğinizi dile getiriniz ayrıca çevreniz de yeni yasadan dolayı 28/5 başvurusundan RED yiyen varsa Dys ekran görüntüsü şeklinde vekilimize resim yada dosya şeklinde ulaştırınız mahkemede delil olarak sunulabilir elimiz ne kadar güçlü olursa bu saçmalık hızlı bir şekilde son bulur gerekirse detaylı bir şekilde hangi hastalıktan RED alındığını da belirtin yasa çıkmadan önce sesimizi çıkaramadık umarım bundan sonra sesimiz güçlü çıkar!!!