Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Arkadaşlar sorun sadece emeklilik yasası değil.
Bu güne kadar gelegelen şekliyle istihdam, emeklilik gibi beşeri konularda görece engelliler arasında sağlamcılığı körükleyen bir bilinç ile bu günlere geldik.
Ben sadece hafif engele sahi%60p kişilerin istihdamda kendilerine yer bulabildiği, orta ve ağır derecede doğuştan engele sahip kişilerin de görmezden gelindiği bir düzlemi kesinlikle ret ediyorum.
Ya istihdamda engelli kişiye verilen raporlarda tehlike sınıfına göre hangi işletmelerde yada memuriyet kadrolarında çalışabileceği açık olarak belirtilmeli, kurum ve şirketlere de sahip oldukları tehlike sınıfına göre hangi lokasyon ve bölümlerinde hangi kategorideki engellileri istihdam etme zorunda oldukları açık ve şeffaf bir şekilde modellenmeli.
Yani kotaları sadece hafif engele / hastalığa sahip kişilerle doldurmalarına mani olunmalı ve orta ve yüksek engel oranına sahip bireyler mutlaka ve mutlaka uygun işlerde istihdam edilmelidir.
Yani en son ihtıyacımız olan şey popülizm.
Engelli haklarından yararlanma alt sınırını yüzde kırktan yüzde elliye inşallah bir gün çıkartılar da o zaman kim popülizm peşinde koşuyor kimin hakkı yeniyor ortaya çıkar.
Ben 2008 sonrası girişli RYT furyasından emekli olup hali hazırda çift maaş alan kitleye sadece oh olsun diyorum.
Çünkü siz tüketim çılgınlığında caka satarken kademe kademe memur emeklisi 19000, işçi emeklisi 15000
engelli maaşlı 7000 TL aylık ile yaşam mücadelesi veriyor.
Siz zenginleşirken biz gitgide fakirleşiyoruz.

Engelli bir bireyin sosyo/ekonomik olarak bir üst seviyede gelire ve dolayısıyla bağımsız yaşama erişmesini her ne engelliyorsa; toplumsal algı, popülizm, sağlamcılık, iş güvenliği kanunu, popülist siyasiler, meslek uzmanları bu unsurların tamamen zıttındayım. çünkü son tahlilde asgari ücret 22000 TL iken hak yiyenlerin maaşları minimum 65-70 binlerde. Büyük resmi görerek hareket etmek gerekiyor.

Yani kişinin sakatlığıınn niteliği, hastalığının adı hayatı boyunca alabileceği eğitimi, alacağı maaşın hangi kategoride olacağını belirleyemez. Engelli maaşı alan bir kişinin bir üst kademede maaş alması, seçicilik, çakallık, sağlamcılık kisveleri altında engelleniyorsa orada problem vardır.

Çok iyi olmuş çünkü emekli olup geçim koşulları ve yoksullaşma nedeni ile istihdama geri dönmek isteyen 4a statülü, 2008 öncesi işe girişli, orta yaşlı engelli yaşlılık aylığı emeklilerini evrensel olmayan kriterler öne sürerek; yaş, meslekte kazanma yüzdesi, tehlikeli iş yeri sınıfı vb nedenlerle toplumsal popülist sağlamcı algıları kullanarak dışlıyorlardı. Şimdi 1,9 milyonun maaşını onlar çalışıyorken kesin ve çalışmak isteyip yetersiz sosyal politikilardan muzdarip olarak çalışamayana ve yoksullaşana verin.

Şu EYT lilere artık bir veda edelim de istihdama bir canlılık gelsin. Hayır zaten yeterli performansa haiz işinin gücünün başında kişiler için zaten hiç bir risk yok. Mesele çakalları elemek.

Mevcut konjenktürde özel sektör ve sektörü temsil eden İ.K. cılar maksimum derecede ketum, müphem, kibirli, muğlak, belirsiz, güvensiz davransalar dahi nafile bu şekilde kalkınma mümkün, sürdürülebilir ve olası değil.

Allah bu millete etik kavramını tanıyıp algılamayı nasip etsin. 🙏

Posted @withregram@sondakikahabertc Çalışan Emekliye Kötü Haber çift maaş dönemi bitiyor Sigorta Girişi 01.10.2008 ve Sonrası Olanlar Çalışırsa Emekli Maaşı Alamayacaklar. #sondakika #sondakikahaber #sondakikahaberler #haberler #emekli #asgariücret #emeklilik #ssk #bağkur #sgk

Son düzenleme:
@rgofis,
bunu en başa hep sabitler misiniz site anasayfada ..

MEMUR ARKADAŞLAR LÜTFEN SİZLER DE İSİMSİZ OLARAK VERİN BİLGİLERİNİZİ.

Merhaba,az önce açıklama yapıldı.Engelliler için başvuru yapılacakmış.Youtubeda Engelli Anayasa Mahkemesi yazın çıkıyor

Açıklama yapılmış ama emeklilik ile bir alakası yokki ötvli araçlardan bahsediyor beyefendi

ARKADAŞLAR...CHP ÖTV MUAFİYETİ ENGELLİ ARAÇ ALIMIYLA İLGİLİ SON KANUNUN İPTALİ İÇİN BÜĞÜN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU..HAYIRLISI OLSUN..

Yaaa bunlar harbi kafayi yemiş ötv mi önemli yoksa emeklilikmi diye sorarlar adama yormayin insanlari edep biraz yahu

Dün itibariyle Aylin Yaman,Gökhan Günaydın,Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet biz engelliler için ÖTV istisnası ile taşıt alımına yönelik düzenlemenin, yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı..Hayırlı olsun arkadaşlar umarım bir sonuç çıkar süreç biraz uzun olacak ama umarım hak kayıpları telafi edilir... Bunun yanında asıl önemli diğer bir kayıp olan Ekim 2008 öncesi sigorta girişlilerin yaşadığı emeklilik hak kayıplarıyla ilgili Anayasa mahkemesine de önümüzdeki hafta başvuru yapılacağını söylediler.O başvuruyuda bekliyoruz.. Emeği geçen herkese teşekkürler herkes içinde hayırlı olur tekrardan...

@Alibekar,

Hocam adamların ilgilendiğine uğraştığına dua etmek gerek bence, başka ilgilenen insan varsa söyleyin? ya emeklilik için birşey yapmayacağız sadece ötv deselerdi?

Ben onun için demedim öncelik emekliliğe verilmesi lazim onu diyor

Yasanın iptal edilmesini is-te-mi-yo-rum ! AKP ve MHP yasa çıkarıp , kaznaılmış hakkımız olan emekliligimizi kanunsuz şekilde elimizden alıyorsa mutlaka bir bildikleri vardır. Ben her gün Anayasa Mahakemsi'ne CİMER üzerinden bu yasa iptal olmasın diye mesaj atıyorum. CHP nin ekonomik kriz var algısına inanmıyoruz ! AKP ve MHP yi bir dahaki seçimde % 70 ile iktidara getirmemiz lazım arkadaşlar .

Hükümette ne dinler ya cehapeyi, muhalefeti. :) Ne derlerse tam tersini yapar hiç bir şey çıkmaz yasadan. Referandum zamanı evet diyerek verdiniz yetkiyi gördünüz etkiyi. İstediği gibi at koşturur. Hiç ağlayıp zırlamaya gerek yok. Hayır oyu verenlerde kurunun yanında yanan yaşlar olarak naneyi yediler. Eseriniz ile gurur duyun sayın evetçiler, ak koyunlar - troller !

vekil Dr Aylin Yaman Dün araç ötv ile ilgili anayasaya itirazını yaptı , 10 güne de Emekli haklarını yapacagız dedi
İnstegramdan takip edip MSJ yazın lütfen

Aym den iptal gelmez diyenlerin yüzünü kara çıkar allahım hep beraber sevinelim Amin

İnşallah olur ama hiç umudum yok neden mi çünkü anayasa mahkemesinin üyelerini reis seçiyor o üyeler arasından da kendi aralarında başkan seçiliyor hal böyle olunca umudum kalmıyor adamlar kanunu istediği gibi oynuyor yazık çok yazık

Anayasa mahkemesinden ısrarla aksi kararlar çıkmayacağını ima eden arkadaşlara duyurulur.

"Anayasa Mahkemesi, Trabzon'da cezaevinde şiddet gören mahküma 100 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi."

Üst Alt