Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Arkadaşlar sorun sadece emeklilik yasası değil.
Bu güne kadar gelegelen şekliyle istihdam, emeklilik gibi beşeri konularda görece engelliler arasında sağlamcılığı körükleyen bir bilinç ile bu günlere geldik.
Ben sadece hafif engele sahi%60p kişilerin istihdamda kendilerine yer bulabildiği, orta ve ağır derecede doğuştan engele sahip kişilerin de görmezden gelindiği bir düzlemi kesinlikle ret ediyorum.
Ya istihdamda engelli kişiye verilen raporlarda tehlike sınıfına göre hangi işletmelerde yada memuriyet kadrolarında çalışabileceği açık olarak belirtilmeli, kurum ve şirketlere de sahip oldukları tehlike sınıfına göre hangi lokasyon ve bölümlerinde hangi kategorideki engellileri istihdam etme zorunda oldukları açık ve şeffaf bir şekilde modellenmeli.
Yani kotaları sadece hafif engele / hastalığa sahip kişilerle doldurmalarına mani olunmalı ve orta ve yüksek engel oranına sahip bireyler mutlaka ve mutlaka uygun işlerde istihdam edilmelidir.
Yani en son ihtıyacımız olan şey popülizm.
Engelli haklarından yararlanma alt sınırını yüzde kırktan yüzde elliye inşallah bir gün çıkartılar da o zaman kim popülizm peşinde koşuyor kimin hakkı yeniyor ortaya çıkar.
Ben 2008 sonrası girişli RYT furyasından emekli olup hali hazırda çift maaş alan kitleye sadece oh olsun diyorum.
Çünkü siz tüketim çılgınlığında caka satarken kademe kademe memur emeklisi 19000, işçi emeklisi 15000
engelli maaşlı 7000 TL aylık ile yaşam mücadelesi veriyor.
Siz zenginleşirken biz gitgide fakirleşiyoruz.

Engelli bir bireyin sosyo/ekonomik olarak bir üst seviyede gelire ve dolayısıyla bağımsız yaşama erişmesini her ne engelliyorsa; toplumsal algı, popülizm, sağlamcılık, iş güvenliği kanunu, popülist siyasiler, meslek uzmanları bu unsurların tamamen zıttındayım. çünkü son tahlilde asgari ücret 22000 TL iken hak yiyenlerin maaşları minimum 65-70 binlerde. Büyük resmi görerek hareket etmek gerekiyor.

Yani kişinin sakatlığıınn niteliği, hastalığının adı hayatı boyunca alabileceği eğitimi, alacağı maaşın hangi kategoride olacağını belirleyemez. Engelli maaşı alan bir kişinin bir üst kademede maaş alması, seçicilik, çakallık, sağlamcılık kisveleri altında engelleniyorsa orada problem vardır.

Çok iyi olmuş çünkü emekli olup geçim koşulları ve yoksullaşma nedeni ile istihdama geri dönmek isteyen 4a statülü, 2008 öncesi işe girişli, orta yaşlı engelli yaşlılık aylığı emeklilerini evrensel olmayan kriterler öne sürerek; yaş, meslekte kazanma yüzdesi, tehlikeli iş yeri sınıfı vb nedenlerle toplumsal popülist sağlamcı algıları kullanarak dışlıyorlardı. Şimdi 1,9 milyonun maaşını onlar çalışıyorken kesin ve çalışmak isteyip yetersiz sosyal politikilardan muzdarip olarak çalışamayana ve yoksullaşana verin.

Şu EYT lilere artık bir veda edelim de istihdama bir canlılık gelsin. Hayır zaten yeterli performansa haiz işinin gücünün başında kişiler için zaten hiç bir risk yok. Mesele çakalları elemek.

Mevcut konjenktürde özel sektör ve sektörü temsil eden İ.K. cılar maksimum derecede ketum, müphem, kibirli, muğlak, belirsiz, güvensiz davransalar dahi nafile bu şekilde kalkınma mümkün, sürdürülebilir ve olası değil.

Allah bu millete etik kavramını tanıyıp algılamayı nasip etsin. 🙏

Posted @withregram@sondakikahabertc Çalışan Emekliye Kötü Haber çift maaş dönemi bitiyor Sigorta Girişi 01.10.2008 ve Sonrası Olanlar Çalışırsa Emekli Maaşı Alamayacaklar. #sondakika #sondakikahaber #sondakikahaberler #haberler #emekli #asgariücret #emeklilik #ssk #bağkur #sgk

Son düzenleme:
@rgofis,
bunu en başa hep sabitler misiniz site anasayfada ..

MEMUR ARKADAŞLAR LÜTFEN SİZLER DE İSİMSİZ OLARAK VERİN BİLGİLERİNİZİ.

Merhaba,az önce açıklama yapıldı.Engelliler için başvuru yapılacakmış.Youtubeda Engelli Anayasa Mahkemesi yazın çıkıyor

ARKADAŞLAR...CHP ÖTV MUAFİYETİ ENGELLİ ARAÇ ALIMIYLA İLGİLİ SON KANUNUN İPTALİ İÇİN BÜĞÜN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU..HAYIRLISI OLSUN..

Engelli emeklilik yasası haftaya başvurulacağını belirtmisler iki ayrı yasa tasarısı olduğu için @AltayTuna,

Yaaa bunlar harbi kafayi yemiş ötv mi önemli yoksa emeklilikmi diye sorarlar adama yormayin insanlari edep biraz yahu

Dün itibariyle Aylin Yaman,Gökhan Günaydın,Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet biz engelliler için ÖTV istisnası ile taşıt alımına yönelik düzenlemenin, yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı..Hayırlı olsun arkadaşlar umarım bir sonuç çıkar süreç biraz uzun olacak ama umarım hak kayıpları telafi edilir... Bunun yanında asıl önemli diğer bir kayıp olan Ekim 2008 öncesi sigorta girişlilerin yaşadığı emeklilik hak kayıplarıyla ilgili Anayasa mahkemesine de önümüzdeki hafta başvuru yapılacağını söylediler.O başvuruyuda bekliyoruz.. Emeği geçen herkese teşekkürler herkes içinde hayırlı olur tekrardan...

@Alibekar,

Hocam adamların ilgilendiğine uğraştığına dua etmek gerek bence, başka ilgilenen insan varsa söyleyin? ya emeklilik için birşey yapmayacağız sadece ötv deselerdi?

Ben onun için demedim öncelik emekliliğe verilmesi lazim onu diyor

Yasanın iptal edilmesini is-te-mi-yo-rum ! AKP ve MHP yasa çıkarıp , kaznaılmış hakkımız olan emekliligimizi kanunsuz şekilde elimizden alıyorsa mutlaka bir bildikleri vardır. Ben her gün Anayasa Mahakemsi'ne CİMER üzerinden bu yasa iptal olmasın diye mesaj atıyorum. CHP nin ekonomik kriz var algısına inanmıyoruz ! AKP ve MHP yi bir dahaki seçimde % 70 ile iktidara getirmemiz lazım arkadaşlar .

Hükümette ne dinler ya cehapeyi, muhalefeti. :) Ne derlerse tam tersini yapar hiç bir şey çıkmaz yasadan. Referandum zamanı evet diyerek verdiniz yetkiyi gördünüz etkiyi. İstediği gibi at koşturur. Hiç ağlayıp zırlamaya gerek yok. Hayır oyu verenlerde kurunun yanında yanan yaşlar olarak naneyi yediler. Eseriniz ile gurur duyun sayın evetçiler, ak koyunlar - troller !

vekil Dr Aylin Yaman Dün araç ötv ile ilgili anayasaya itirazını yaptı , 10 güne de Emekli haklarını yapacagız dedi
İnstegramdan takip edip MSJ yazın lütfen

Aym den iptal gelmez diyenlerin yüzünü kara çıkar allahım hep beraber sevinelim Amin

İnşallah olur ama hiç umudum yok neden mi çünkü anayasa mahkemesinin üyelerini reis seçiyor o üyeler arasından da kendi aralarında başkan seçiliyor hal böyle olunca umudum kalmıyor adamlar kanunu istediği gibi oynuyor yazık çok yazık

Anayasa mahkemesinden ısrarla aksi kararlar çıkmayacağını ima eden arkadaşlara duyurulur.

"Anayasa Mahkemesi, Trabzon'da cezaevinde şiddet gören mahküma 100 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi."

@caan006,

:D abi beles para varken niye evlenip basına dert alsın, bi tanıdığım maas icin esinden ayrıldı adamda baska kadından cocuk yaptı bosandı diye, kadın ortada kaldı, maası gercekten hak etmisti simdi hala dul, adamın diğer kadından bi sürü cocugu var :DDD

Arkadaşlar bakın bunun siyasetle alakası yok ama benim düşüncem şudur;
Ben 2007 girişli 62 süresiz raporu olan kasım ayında vergi indiriminden emekliliği beklerken hak kaybına uğrayan bir kişiyim fakat yasayı biraz daha dikkatli okuyunca ve memleket çıkarlarını parti ayırmadan vatandaş olarak gözetmek gerekirse yasa bana mantıklı geliyor neden diye soracak olursanız eğer, 2008 öncesi girişli olup eyt den emekli olamayan bazı insanlar emekli olup daha fazlası için farklı yollara saptılar buda şu demek adamın hiç bir sorunu engeli yok ama sırf emekli olmak için heyete girip %5 gözden %10 ordan %12 burdan bir şekil 40 ı bulup vergi dairesinden emekli olabiliyordu bu da sgk nın sırtına yük…
Gerçekten hastalığı olan ve engeli plan vatandaşın şuan için bir mağduriyeti yok hatta dahada erkene çekildi örneğin ben kasımı beklerken şimdi emekli olabiliyorum neden peki? Çünkü ben gerkçekten hastayım ve tek hastalığımdan engelliyim. Şimdi sağlam nir insan bile heyete girse ufak ufak mutlaka bişiler çıkıyor buda gerçekten hasta olan kişilerin haklarının paylaşmasına neden oluyor. Bende ilk bu yasa çıktığında çok kızdım çok üzüldüm fakat durum öyle değilmiş bakın ben parti savunmuyorum hükümeti hiç savunmuyorum size yemin ederim akp ye bir kez oy vermiş insan değilim bu memleketin kasasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var eğriye eğri doğruya doğru a parti b parti önemli değil diyeceklerim bu kadar teşekkür ederim.

@necatiburakozdemir,

Tek hastalıktan da yüzde 40 ve üstü engelli raporu olan herkes red veriliyor.. Burdq bir suistimal varsa devlet kurumları bunu engeller sen onkoloji. Hastası binlerce kişiye red veriyorsun bı sistemde.. Ya bu insnalara hiç rapor veemeyeceksin veriyorsanda seni emekli etmiyorum demek olmaz bu şuna bemziyor ayşenin kepek sorumu var siz ayşenin kepek sorununu çözeceğinize ayşenin kafasını kesiyorsunuz durum bu

Birde burda öyle bir ayrılacaklıkya istenmiyır zayen 20 yıla yakın çalışöanız getekiyor bırakında hastalığı olan insanlara pozitif bir ayrımcılıl olsum büyün dünyda böyle ama artık zaten mezarda engelli emekliliği var kalbiniz atana kadar

merhaba arkadaşlar burada öncelikle parti konusu bir kenara koyalım. güzel bir yazı yazıp tbmm e-dilekçe üzerinden yazılabilir. ben yasa çıkmadan önce yazdım. derneklere aradım dile getirdim. yasa meclise gelmeden tepki gösterelim dedim ama nafile kusura bakmayın dernekler bu durumda sınıfta kaldılar tbmm den fakat olumsuz dönüş sağladılar. en büyük güç olarak birlik olup basın aracılığyla ve sosyal medya üzerinden sesimizi duyurabiliriz ben işitme hem görme engelli bireyim(usher sendromu) retinitis pigmentosa göz hastalığı emekliyim. benim bulunduğum ilçe de tüm ilçe başkanlarıyla da görüştüm ama sonuç sıfır oldu

@necatiburakozdemir,

Öyle de bundan seneler önce 40 yaşında emekli olanları da unutmayalım .
Sadece eytliler değil 20 sene çalışıp 40 sene emekli maaşı alan herkesin çocuklarından ve torunlarından fazladan alınan o maaşlar tahsil edilmeli.
Var mı öyle yaptırım gücü. İsteniyor mu böyle bir adalet dağıtmak? Hayır. O halde bu nasıl ki absürd ise eyt tepkisi de absürdtür.

@necatiburakozdemir,

Arkadaşım sen kime ne anlatıyorsun; Yok neymiş gerçekten hastalığı olan ve engeli olan vatandaşın şuan için bir mağduriyet yok demen çok saçma bir cümle olmuş. Buna sen kendini bile inandıramazsınız. Şuan işine öyle geldiği için kendince bişeyler diyorsun ama öyle değil. Kazanılmış haklar yok sayıldı. Geçmişte vergi indirimi hakkı kazanmış binlerce insan şuan mağdur durumda daha ne olsun istiyorsun? Seçim için eyt ile insanlar 40 yaşlarında emekli edilirken devlet düşünülmedi de, engelli insanların kazanmış oldukları hakları yok sayıldığı zaman mı devlet düşünülmüş oluyor.

@necatiburakozdemir,

benim brakardi var üstüne vazovagal senkop sorunum var kalp ritmim 40 a düşüyor tansiyonda 3e5 filan ayakta bir süre kalırsam eğilip kalkarsam yaş 45 fabrika bu sebeple attı dr lar uzun süre ayakta çalışamazsın hayat standartını değiş diyor bu saatten sonra bedensel çalışamam bu sebepden başka kroniklerim de var ankilozan spondolit şeker fıtıklar vs ee sana göre benim iş gücü kaybım yok çünkü uzuv kaybım yok yatalak değilim 3 çoçuğum var ne yapmam lazım bir de onun için önerin var mı

@necatiburakozdemir,

Beyefendi tek hastalıktan en az %40 oda ÇGK çizelgesinde olması şartı malülen emekliliğe Ait bir kriterdir. Biz malül değiliz. Engelliyiz engelli. Siz ya bu mevzuat tan Bi habersiniz yada engellilik le ilgili herhangi bir sorunu olmayan biri olarak sadece olayı manupüle etmeye çalışıyorsunuz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.

Üst Alt