Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

@necatiburakozdemir,

Arkadaşım kaç dönemdir oy veriliyor bunlara sınır koyamayız. Çünkü her dönem de birilerinin ağzına bal sürmeyi biliyor ve oy alıyor. Muhalefet partileri bile verilen vaatler karşısında saf değiştirmedimi.burdaki esas sorun muhalefet. Engelli emekliliği sosyal haklar kapsamında verilen bir uygulamaydı.Fakat bunu suistimal edenler tabiki olmuştur ve olmayada devam edebilir. Burdaki sorun herkesi aynı kefeye koyulmasıdır.Hükümet ÇGK Cetveline göre engelli emekliliğini uygulamaya koyarak geçmişteki hatalarının bedelini engellileri cezalandırarak kapatmaya çalışıyor..Denetim yetersizliği, liyakatsiz lık gibi problemlerin bedelini engelliilere ödetmeye kimsenin hakkı yok.

@rgofis,

Bu necati gibilerin işi sadece manipüle etmek başka da bir işe yaramazlar önce bende mağdurum der sonra öve öve bitiremez katilini daha sonra yine mağdurum der şöyleyim böyleyim der ama alttan alttan da öve öve bitiremez devam eder karşısında çoluk çocuk var zannediyor oda haklı aslında çabuk unutan balık hafızalı olan bir millet olduğumuz için şansını deniyor

Bu yasa nasıl onaylandı.Engelli dernekleri ve sosyal kuruluşlar nasıl hemen yasayı kabul etti, anlamak zor.
Avrupada böyle bir yasa tasarısı onaylansaydı, muhtemelen protestolar düzenlenirdi.

aylin hanım ve chp hala emeklilik yasasının iptali için başvuru yapmadı....ötv mi daha elzemdi? ben mi kaçırdım

@necatiburakozdemir,
raporunu yolla da derdini anlayalım.....kimin tarafındasın belli olur

@hanifeaydin,
Yarın saat 11 de Anayasa mahkemesine başvurulavağını açıkladı. Videosunda çekip yollayacağınıda söyledi.

@joono,
Ya Allah aşkına engelli dernekleri ne, devlet ne ya dernek dediğin şey öyle gözünde büyütecek kadar değil devlet mi büyük dernekler mi adamlar kanunları istediği kadar değiştirebiliyor eyt baş belasının yüzünden 10 tane hastalığı olan adam engelli olamıyor sen 43 yaşjnda emekli edersen emekli sayısını şu an için 17 milyon yaparsan o da şu an için daha kaç kişi bilerek emekli olmadı böyle gerçek engellinin önüne engeli koyarsın yazık çok yazık

@necatiburakozdemir

Yorumunu okudum, diğer arkadaşların sana yazdıklarını da okudum. Ama hala şunu anlayamadım sen gerçekten particilik yapmıyor musun? :) Lütfen bari gözümüze soka soka yapma bunu en azından dürüst ol ki bizde eywallah diyelim..
Bunca kişinin hakkı yeniyor sen kalkmış hala saçma sapan konuşuyorsun. Senin tuzun kuru anlaşılan ki o yüzden bu kadar saçmalıyorsun..
Neyse daha çok şey yazardım sana ama sende onları anlayacak kapasite olmadığını düşündüğüm için bu kadar kafi diyorum..

Engelli dernekleri kabul etmese ne olur denmiş.İşte böyle dendiği için şu an bu durumdayız.
Televizyonlara çıkacaklar ve insanlara bu yasanın ne anlama geldiğini anlatacaklar, iptali için ilgili makamlara başvurularda bulunacaklar.
Siyasiler ile görüşecekler ve kamuoyu oluşturacaklar.Derneklerin görevi bu.
Kaç kişi bunu bu şekilde medyaya gördü ve bir çaba gördü.Sen dernekleri neden açıyorsun; dayanışma için ve bir dayanışma varmıydı yoktu.
Bu kadar.

Bunlar aylık bağlanma oranını mı Anayasa Mahkemesine taşıdılar sadece. Emeklilik şartlarıyla ilgili bir şey söylemedi.

28.02.2025 tarihi itibariyle de "Ekim 2008 öncesi sigorta girişlilerin yaşadığı emeklilik hak kayıplarıyla ilgili Anayasa mahkemesine başvuru yapıldı." hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar...Parti gözetmeksizin kim bu yolda bize ışık tutuyorsa umarım hepimiz aydınlanırız yolun sonunda..

Sonunda beklenen oldu. Artık mahkemenin vereceği kararı beklemek kaldı. İnşallah bir an önce iptal kararı çıkar.

Benimde hiç umudum yok, umutsuz yaşanmaz ama bu işler böyle maalesef, gerçekler acıdır.

ilgili vekil videosunda detay vermiş iptal dosyası emekli hakkı kazanmamış vergi indirimli kişileride kapsıyor @feramuz,

Valla umudum yok ama helal olsun diyorum kadın uğraşıyor burada kocaman bir anayasaya ihlali yaşanıyor inşallah hemen bu yanlıştan dönülür

Umarım sağduyu kazanır.

Konuya sayın hükümet yetkililerimiz tarafından bakmaya çalışıyorum. Bu kanunu desteklemeleri için hangi gerekçeler ile kendilerini ikna ettiler samimi olarak anlamaya çalışıyorum. Gerekçeleri 2008 öncesi ve sonrasını eşitlemekse 2008 sonraki arkadaşlarımızın koşulları iyileştirilebilirdi. Neden hayata zaten 2-0 geriden başlayan insanlar için bir nebze olsun hayatı yaşanılır kılan haklar tek tek kaldırılıyor. Buna neden ihtiyaç var? Anlamak ve makul bir gerekçe varsa ben de ikna olmak istiyorum. En azından ben de ikna olurum ve içim rahat eder. Çok mu saf sorular bunlar acaba?

Kanunun getirdiklerini düşünüyorum. Ne bileyim, “Engellilik” ve “iş gücü kaybı” ne demek onu düşünüyorum...Ben doğuştan engelliyim. Ama işgücü kaybı listesindeki hastalıklara sahip değilim. Bu durumda tamamen sağlıklı bir bireyle emeklilik koşullarında eşit durumdayım diye anlıyorum. Peki gerçekten eşit mi olmalıyım?

Çocukluğum boyunca defalarca ameliyat geçirdim. Benim yaşıtlarım oyun oynayıp top koştururken ben birden çok yaz boyunca evde/hastanede alçılar içinde yattım, her ameliyat sonrası ağrılarım nedeniyle küçük yaşta ölmeyi bile diledim, arkadaşlarım tarafından alay edildim, hor görüldüm, sosyal hayatta kendini dışlanmış hissettim, futbol oynayamadım, denize girerken utandım, karşı cinsten biriyle tanıştığımda utandım, engelimle ilgili birşey sorduğunda utandım... Ailem çocukluğumdan beri en az benim kadar acı çekti, üzüldü. Maddi manevi yıprandı. Benim masraflarımı karşılamak için daha çok çalıştı, didindi. Peki bu durumda ben tamamen sağlıklı bir bireyle eşit mi olmalıyım? Eşit olmam adil mi? Adil olan benim gibi dezavantajlı engelliler için bazı dengeleyici hakların varolması değil midir? Neden bu haklarımız kaldırılıyor?

Bu yasa değişikliği gelecekte engelli olarak doğacak ve sonradan engelli olabilecek herkesi etkilediği için milletimizin tamamını etkiliyor aslında. Bu hakların kalkması sadece belirli bir kesimin değil milletin tamamının kaybıdır. Herkes bir gün engelli olabilir, engelli bir çocuğa ya da toruna sahip olabilir (inşallah olmaz). Aslında milletin herhangi bir kesimini etkileyen tüm haklar için bu geçerli. Bir kesimin kaybı hepimizin kaybıdır. Bunlar temel haklardır ve siyaset üstüdür.

Buraya neden içimi dökmek istedim bilmiyorum ama iyi hissettim biraz.

Lütfen üzücü yorumlar yapmayın.

Sevgiler, saygılar…

Benim de hiç umudum yok ama yine de bizler için verilen bir emeğin olması, az olsa bizleri mutlu etti doğrusu en azından kendi adıma söylüyorum..
Umarım hepimiz için hayırlısı olur...

@necatiburakozdemir,

Benim 2 ayrı hastalıktan %40ar engelim var ancak bunlar iş gücü kaybı listesinde yok. %64 engelimle artık emekli olamıyorum. Bu güne kadar benim ve ailemin yaşadığı çileli hayatın ve engellerim nedeniyle günlük hayatta yaşadığım zorlukların hiçbir önemi yok. Bu durum sizin için adil mi? Görüş açınızı anlamaya çalışıyorum.

Arkadaşlar samsunda emeklilik işlemlerinde kullanılmak üzere sahte sağlık raporu düzenleyen çete çökertilmiş, 1 i doktor olmak üzere 8 kişisi göz altına alınmış.Hastane ismi verilmemiş doktor ismi de sansürlü..Ama doktora ve organizatöre ev hapsi verilmiş.
Haberi paylaşmak istedim ama yapamadım..Kaynak "bafra55net" instegram hesabı.

@Gülçnn,

Onları dar ağacında sallandırmak lazım, o haysiyetsizler yüzünden şimdi gerçek engelliler emekli olamıyor...

heryerde youtube da instagramda karşıma 42 yaşında emekli olun 2008 öncesi emekliler diye sunumlar , tanıtımlar , haberler çıkıyor işgücü kaybınız %40 üstü ise emekli oluyorsunuz diyor sanki tanınmış hak gibi engelli emekliliği demiyor

@rgofis, sonuçlanma tahmini süreçler ne kadar sürüyor bilgin varmi veya bilgisi olan varmi bu süreç ne kadar sürer sonuçlanması

Üst Alt