Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

dua edelim , şimdi olmaz sonraki hükümette kesin iptal olacak

sahte rapor alanlara da hapis cezası gelse çok mutlu olurum

en alttaki satırdaki kanun bizi ilgilendiren kanun sanırım ?
bu arada karar verilen diğer başvurulara bakınca hep REDDİNE yazması insanı umutsuzluğa itmiyor değil... :(

@Gokayy,

Guzel haberler bekliyoruz insaallah bu mağduriyet giderilir Allah’ın izni ile

Arkadaşlar selamlar. Acaba anayasa mahkemesine giden yeni yasanın iptal süreci ne alemde acaba son durum nedir haberi olan varmı?

@neoplis,

O dedigin sahis diyelim sgk yi batirdi, diger kisileri ne yapacaz onlarda ulkeyi batirdi kardes, ayrica kanunu onlardanmi öğrenecez bak kimlerrrrr kimlerleee diye bagiranlar varya simdi bak bakalim kimlerrrr kimlerle apo alcagini cikartirlarsa düzelir bu ulke belki allaha havale ediyorum hepsini

Benim artık maalesef ki ne bu yasanın değişeceğine, ne bu hükümetin gideceğine gram umudum kalmadı :( Adamlar o koltuktan inmemek için önüne ne gelirse, yakıp yıkmaya devam ederken.
İnsanları sadece fikirlerini söylediler diye ceza evine atanlardan, adam tekrar aday olabilmek için apoyu çıkarmayı düşünürken biz burada boşuna yorum yapıp, üzülüyoruz...
Neyse daha çok şeyler söylemek isterdim ama nasıl olsa değişen hiç bir şey olmayacağı için ne sizi nede kendimi fazla yormayayım..

SAYGILAR....

Bence kanun düzeltilmeli süresiz vergi indirimi olanlar tek hastalıktan %40 ve üzeri raporu olanlar direk emekli olabilmeli süreli vergi indirimi olanlar çoklu hastalığı olanlar da incelenmeli detaylı ve adil bir şekilde onlar da emekli olabilmeli bu bu şekilde olamaz sgk önüne gelene red veriyor belliki emir almış ek1 hastalık listesine falan bakmaksızın gelen dosyaları incelemeden red ediyorlar ne hükümete nede hükümetin kurul diye önümüze koyduğu celllatlara güven yok

Bugün mahkemeye başvuru süresi tam 1. ay olmuş. Henüz karar çıkmadı ama 4 ay daha var kararın çıkmasına. Umarım bayrramdan sonra belki karar çıkar.

Mesela yasa iptal edildi diyelim. Vergi dairesinden almış olduğumuz yazıyla SGK'ya gidip emekli mi olacağız ? :)

@dmndmn,

iptal edilirse yasanın tekrar yapılması istenecek yeni yapılan yasa yürürlüğe girene kadar melsef eski yasa devam edecek yani iptal edikten sonra 6 ay 1 sene gibi bir zaman diliminde tekrar yasanın düzenleme süresi var

Tabii ki bimere yazalım cimere yazalım akime yazalım ama burada en büyük sorumluluk engelli federasyonları engelli derneklerine düşüyor bunları gerekirse sesini duyuracak şekilde bir basın açıklaması ne bileyim bir cumhurbaşkanından bir meclisten bir randevu talep edebilirler sesimizi dile getirebilirler yani dediğim gibi burada en büyük iş federasyonlar ve engelli derneklerine düşüyor tek tek yapacak bir şey değil

Vallahi iktidarda ,muhalefette gemileri yaktı her geçen günü arayacağız.

@Denizcan78,
İptal olmasının ne anlamı kalıyor bu şekilde o zaman madem böyle beklenecekse ortada mağdur olan insanlar yine mağdur oluyor iptal olmuş olmuyor ki sistem bu şekilde ilerliyorsa eğer

iptal olsada vergi indirimi uzerinden emekli etmeden sevk kararı çıkarmaları cok muhtemel bu kadar sevklerin ardından vergi indirimi olanları da sevk etmeme ihtimalleri yok SGK bu konuda kendine yeni bir yöntem belirleyeceğini düşünüyorum en sağlıklısı sevk ile emekli olmak ,
iptal olması Baltazar ve bir cok şey icin olabilir ama kesinlikle süreçte değişiklik olacağını düşünmüyorum

Arkadaşlar rica ediyorum bi konuyu biraz araştırmadan kesinmiş gibi konuşmayın. Anayasa mahkemesinden kazanılmış hak ihlal kararı yada iptal kararı çıkarsa yeni yasa çıkana kadar önceki yasa şartları geçerli olacak deniliyor.

@Gokayy,

Zaten şu çok bilmişleri dikkate almamak lazım. Yasa şu anda mahkemede, kararın 5 ay içinde çıkma süresi vardı. Bunun 1 ayı gerdi kaldığına göre, geriye 4 ay kaldı. Milletvekilimiz davayı takip ediyor, en doğrusunu resmi bilgiler gelince öğreneceğiz. İptal kararı çıkarsa zaten hemen kararı uygulayacaklar. Yani iptal kararı çıkarsa, eski yasa şartları uygulanacaktır.

@Gokayy,
evet oyle simdi yasa iptal oldu diyelim
; pratikte bir düşünün SGK emekli olur yazısı vermeden veya tahsis oluşturmadan vergi indirimi uzerinden emekli etmeden sevk yapabilmeye yetkili bunu kullanacak biz bundan bahsediyoruz yasa yenisi uygulanmaya devam edecek diye iddiada bulunmuyorum
İptal olması durumunda eski vergi indirimi uzerinden emekli edecek ama emekli etmeden senden bir rapor talep edecek boyle bir yetkisi var
İste bu yuzden SGK yi birileri tembihledi ve zorlaştı hersey düzeleceğini sanmam

Neden boyle birsey diyorum cunku SGK 4 aydir sürekli sevk yaptı bunu yeni yasa uzerinden yapıyor eski yasa uzerinden sevk yapmaya yetkili oldugu halde yapmak icin uğraşmıyordu simdi bıraktığını düşünelim o kadar sevk yapıldı tepki alacaklar bunun içinde tepki almamak icin sevk edelim bak sizide yasa iptali sonrakilerinide sevk ediyoruz diyecekler benim düşüncem bu yönde
Tabi kendilerine talimat gelmiştir artık engeli emekliliklerinde esas olan şey raporun taze fırından olması cunku her iki yasada buna yetkili olmaları onları bu sekilde yapmaya itiyor

Yasanın iptal olması engelliler için cok büyük etkisi var Baltazar gibi oran gibi 2008 öncesi icin bir cok etkisi var bu yönden cok gerekli
sadece iptal olmasının yeni yasa ile farkının kalmadığı tek ortak nokta vergi indirimi uzerinden sevk olmadan emeklilikte sevk etmeden direk eski raporla emekli etmeyeceklerdir yine vergi indirimi uzerinden sevk ederek emekli edeceklerini düşünüyorum insaallah yanılırım

Sunu söyleyelim insaAllah yasa iptal olur 🤲

Son düzenleme:
@AltayTuna,
düzenleme bu şekilde malesef .yasayı çıkaran muhataplarına eleştiri yapabilirsiniz

@Batax,
yasa iptal olursa bende hemen eski kanun devreye girer sanıyordum.keşke dediniz gibi olsa isterseniz daha önce iptal edilen yasalarla ilgili nasıl düzenleme olduğuna bakın çünkü anayasa mahkemesi meclise yeniden yasaya uygun düzenleme yapılması için süre verecektir.Bu durumda yaklaşık 6 ay ile 1 yıl sürebilir.

Üst Alt