Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

@rgofis, Kusura bakma lütfen de bu dava neyle ilgili acaba..

@456,
2008 önceki hakların tekrar iadesiyle ilgili yani yasa iptal edilirde vergi indirimiyle engelli olabileceksiniz baltazar formülüde geçerli olacak.

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
@Denizcan78, Teşekkürler çok zor ama umarım hakkımızda hayırlısı olur...

@Denizcan78,

Bu cevabı bekliyordum uzun yıllar deyince şahısların başvurusu bu sekilde ama meclsten yapılan basvuru bu kadar uzun sürmemeli idi onemli olan lehimize gelişirse bu kararın geçerli olmamasi geçerliliğinin engellenmesi endişesi

Bi twitter etkinliği yapıp sesimizi duyurabilsek daha hızlı sonuç alabiliriz.

Aylin Hanım Vekilimiz yapmış olduğu biz Engelliler için yasa iptali nezaman sonuçlanır

Bilmediğim için soğuyorum, Daha önce bu tarz başvuru ve hemen arkasından yürütme kararının iptali gerçekleşmiş mi ?

@Ozgur580607,

Belli bir süre içinde davaya bakma mecburiyetleri yok. 3 ayda sonuçlandırdıgı davaşarda var 8 yılda sonuçlandırdıgı davalarda var. Anaya Mahkemesi ne çok ümit baglamayın. 1) Yargı bagımsız degil 2) Yargı kanunun iptaline karar verse bile geçmişte AKP ve MHP nin Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamadıgı tanımadıgı çok örnek var

@neoplis, iste bu yuzden bende başvurdum beklemenin bir anlamı yok sartlari uyan boşa beklemesin uymayanlar icin insaallah olumlu sonuç çıkar ki bunlarin hiçbirine zaten güvenmiyoruz var olan hakları bozmasalardı bize yeterdi

MHP ve akp savunanlara her gün lanet ediyorum herşeyi mahvettiler lincleyende linclesin umrumda bile degil

45 raporla artık emekli olamıyoruz tam bir hak yeme kanunu daha ama ne dile getiren var ne medya kenarda kaldık sesi duyan yok...

@ozgur3005,
Birazdan üşüşürler siyaset yapma diye , olayın tamamen siyasetçilerin eseri olduğunu onlar da biliyor.....ama işte bindiği dala ses edilirse ciyaklıyorlar

Eger Kemal Kılıçtaroglu SSK yı batırmasaydı AKP ve MHP kanunsuz bir yasa çıkarıp kazanılmış emeklilik ahklarımızı elimizden almak zorunda kalmazdı. CHP ve Kemal Kılıçtaroglu'nun oldgu ülkeye huzur gelmez.

@neoplis,

Sarkazm ve ironi yapıyorsun ama linçlenme sonra. ;)

KK seçimi kazanıp CB olsaydı buradaki hemen herkes emekliydi şimdi bahtımıza yanıp geçmiş olsun, ne diyelim.

@Alibekar, ben başvurdum süreç sevk oldu son bir bölüm kaldı bitince SGK durum bildirecekler hastalığım KBB İsitme kaybı 110 dsb üstü iki kulak orta tanı bekliyoruz suan süreci

Bazı arkadaşlar çok bilmiş gibi konuşup bişeyler söylüyorlar ama sadece sallıyorlar. Anayasa mahkemesinden işleme alınan başvurular 5 ay içerisinde sonuçlanıyor. Sadece Bireysel başvuruların süresi uzuyor.

@Gokayy,5 ay sonunda engelliler lehine bir karar çıkar mı diyorsunuz ?

Karar 5 ay sürecekse, 5 ay beklerim. Hem 5 ay sonunda eski yasa için şartlarım tamamlanmış oluyor. Mahkeme kararı olmadan henüz başvuru yapmayacağım zaten.

Merhaba Değerli Arkadaşlarım,
Biliyorsunuz Yakın zamanda Yeni Yasa İle Biz Engellilerin Tüm Kazanılmış Haklarımızı Ellerimizden aldılar.. bu SEBEBLE WhatsApp grubu kurduk.Mağdur olan birçok arkadaşımız var. SGK da Emeklilik Başvurusu yapmış Bekleyenler Red yiyenler süreli raporlu emekli olupda maaşı kesilenler
Birlikten Kuvvet doğar Haklarımızı seve seve yada söke söke alacağız ✊ ama sana ihtiyacımız var 🫵 sende bize katıl ve sosyal medya çalışmalarımız ile Sesimizi Duyurmamıza Destek OL!!!

Bilip bilmeden olumsuz konuşan arkadaşlara duyurulur. Başvuru İşleme alınmış ve büyük ihtimalle iptal olur diye düşünüyorum.

Üst Alt