Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük emekli maaşı 1500 liraya yükseltiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karaca. Tahminimce şu an maaşın 1460 TL enflasyon un ne kadar olacağını kimse önceden bilemez ki ilk üç ay enflasyon açıklandı üç ay daha kaldı onlarda açıklanınca zam oranı belli olur

Serkan emeklilik başvurusundan sonra, maaş bağlama onaylandığında abo2 60 ve abo3 38 olarak düzenleniyor. Emekli maaş bilgisi kısmında bu şekilde düzenleniyor.

Serkan normalde her iki abo yükseleceği için 1200-1300 bandına çıkar. En az emekli maaşı da 1500 TL altında olmuyor. Maliye farkı karşılıyor.
Bir akrabam temmuz ayında emekli oldu. Onunda 980 TL gibi gözüküyordu. Emeklilik maaşı 1518 TL olarak bağlandı.

5510 sayılı yasa ile ilgili yanlış bilinen bir bilgiyi düzelteyim, Yaşlışık emekliliği halinde "Özellikle engelilik durumu da dahildir buna" Emeklilik sonrasında çalışma halinde maaş kesilmemektedir.

Minimum maaş 1000 mi? 1500 mü?

Merhaba arkadaşlar.
Prim günüm dolduğu için 2 ay önce emeklilik başvurusu yapmıştım. Prim dolmuş fakat sigorta süresi dolmamış. Sigorta süresinin tamamlanma tarihi 05 KASIM 2020 imiş.
1- Engelli emeklilik müracaatında ne tür evraklar isteniyor?
2- Pandemi öncesinde en düşük maaş 1000 TL idi. Pandemi başlangıcında Cumhurbaşkanımız açıklamada minimum olan 1000 TL maaşları 1500 TL'ye çıkardı. Kendi maaşımı sorguladığımda 970 TL görünüyor. Acaba bana minimum olarak 1000 TL mi verecekler yoksa 1500 TL mi?
Cevaplarınızı merak ediyorum. Teşekkür ederim.
Allah'a emanet olun. Kolay gelsin.

Ercan Tuttu

1500 tl verecekler ama maaş kendi seviyesinden bağladıktan sonra rutin zamlarla 1500 tl'ye ulaşana kadar zam görmeyeceksiniz.

OturanBoğa
abi benimki de 1170 tl falandı marta kadar o günden sonra 1300 civarı alıyorum çoğunun olmuş bizimki olmadı ?

gelgit

Bunu sgk'ya sormak lazım. Sağlık kesintisi felan görünüyor mu e-devlet'te?

OturanBoğa abi Baktım şimdi mesela kasım ayı
Reçete ve ilaç katılım payı 75tl
Brüt 1480 tl
Ek ödeme 59tl
Toplam tutar 1540 tl
Yatan 1315 tl

atilla3500 hayır yok aylık bilgisine girince bunlar yazıyor.kesintilere girdiğimde de bu ay toplam kesinti bu .sorun var gibi mi sizce.mart ayında sanırım 1500 olmuştu en düşük maaş.neden alamıyorum o tarihten itibaren

emekli maasım sgk sitesinde 1200 civarı çıkıyor

arkadaşlar sgk sitesinde emekli maasımı hesaplattığımda 1150+60 çıkıyor sizinde böylemi en düşük emekli aylığı 1500 olmamısmıydı bilen varmı?

muhammed42

O çıkan normal maaşınız,şu an emekli olsanız alacağınız tutar 1150+60=1210 tl
Pandemiden dolayı da hazine katkısıyla 1500 tl tamamlanıyor.Diyelim ki pandemi bitti,hazine desteğide kesildi,alacağınız net maaş yazdığınız tutar (rapor vergi indirimiyle emekli olduysanız %5-15 oranında primlerinize göre artı bir katkısı olur 1210 tl üzerine)

Yeni bı durum yok, partili Cumhurbaşkanı aynı şeyleri söyledi.!

maaş bilgisi çıkar varmı prim yıl bir şekilde gelir maaş ne kadar onu söyleyin arkadaşlar :D

Arkadaşlar en düşük emekli maaşı 1500tl olacaktı diyordu kamera karşısında.

Cumhurbaşkani

Arkadaşlarım abilerim öncelikle burada aktarılan paralar emekli ve yaşlılık aylığı değil resmen sosyal yardim parası insanlarla alay ediyorlar bu maaşı normal bir engelli olup hiç bir şekilde sigorta pirimi ödemeyip kaymakamlıkta 900 tl civarında para alıyor.sizler pirim ödeyip sgk ve bağkurdan emekli olunca bu kadar para alıyorsunuz bu maas hesaplamaları yalandır ve yanlıştır gidin hakkınızı arayın tek kişi deil hepimiz gidelim hakkımızı arayalım bu hükümet sgk emekli aylığı deil sosyal yardim parası dağıtıyor bilginize

K şahın cumhurbaşkanı soyledi

Arkadaşlar 900 tl maas alan 1500 tl alıcak fakat zam olmayacak aldığınız 900tl 1500 tl olana kadar 1500 tl alacaksınız yani zam yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt