Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük emekli maaşı 1500 liraya yükseltiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim maaşım e devlet e 1500 olarak yansıdı 2..3 gün oluyor eski maaşım 1330 TL idi

biraz önce e devlete baktım değişiklik yok... Cuma maaş günü belli olur sanırm...

Ek ödeme düşürüldü ama ortalıkta 1500 tl yok maaş aynı ek ödeme düşüldü

1000 TL ye tamamlandığında da e devlet ye görünmüyor fakat maaş 1000 TL yatıyordu.Muhtemelen yine aynısı olacak..Ama merak ettiğim bir konu var bu 1500 TL acaba geçici mi yoksa sürekli olarak mı olacak

erkandomur

Dediğin mantıklı. yarın sabah belli olucak.. Soruna gelecek olursa bence devamlı 1500 TL olacak. Ama yeni bağlanacaklara 1500 tabanından mı maaş bağlanacak orasını valla bende bilmiyorum...

erkandomur

Merhaba Aynen dediğin gibi oldu bu sabah 1500 TL olarak çektim. e Devlete düşmesi 1 ayı geçer gibi ..

HakanEs26 hayırlı olsun. Sizin e devlette 1500 yansıdı mı?
Benim maaş günüm 19. Eski maaş gösteriyor Henüz değişiklik yok.

Arkadaşlar hesaplara 1500 TL yatırılıyor.E devlette maaş görünüyor.Mesela benim maaş 980 TL görünüyor kalanını hazineden üzerine tamamliyorlar.Viraz önce garanti bankasından baktım hesabima gelecek para 1500 emekli maaşı yazıyor.20 sinde alacağım.Herkese hayırlı olsun

Arkadaşlar bende bu gün aldım normalde 1.246 tl idi emekli maaşım e devlet de gözükende o ama ben 1.500 tl aldım merak etmeyin maaşlar e devletde gözükmüyor diye muhtemelen mayıs ayında 1.500 olarak yansır

Arkadaşlar benim maaş ım da dahil bazı arkadaşlar ın maaşı e devlet de güncellendi ek ödeme ile beraber 1500 TL yazıyor merak etmeyin herkesin ki düzelecek tir sana ayrı bana ayrı olurmu acele ve sıkıntı etmeyin illaki düzelecektir

en dusuk emekli maasi

bilindigi uzere cumhurbaskaninin yaptigi aciklamaya gore en dusuk emekli maasi 1500 tl altinda olmayacak denmisti buna gore yaslilik ayligi alan ve bu rakam altinda maasi olanlarinda maaslari 1500 tl'ye yukseltilecekmi yoksa biz erken emekli oldugumuz icin bundan muafmi tutuluyoruz

İyi Geceler Selamlar ben hem babam ve annem üzerinden maaş almaktayım arkadaşlar merak ettim sanırım bizim aylıklara bu olay yansımıcak neden derseniz babamdan 1750 tl maaş alıyorum annem den ise 890 tl annemden aldım maaş sanırım 1500 tl yükseltme gibi bi durum söz konusu dehil sanırım [FONT=arial black]SAYGILAR.[/FONT]

ben kamuda yardımcı hizmetli olarak çalışıyorum nasipse subat 2021 de malulen meklilige ayrılcam toplu ikramiye alıcakmıyım kurmum kamu

En düşük emekli maaşının 1500 tl.olmadığına dair.

[FONT=Helvetica]1.500 liralık alt sınır dul/yetim aylıklarına nasıl yansıyor?
6 Mayıs 2020 Yazarlar Sezgin Özcan
Aslında 3 Nisan 2020 tarihli SÖZCÜ'de yayımlanan “Emekli aylığında 1.500 liralık alt sınır uygulaması” başlıklı
yazımda açıklamıştım…
Emekli aylığı ödemelerinde 2019 Şubat ayından itibaren 1.000 lira olarak uygulanmakta olan alt sınırın 1.500 liraya
yükseltilmesine ilişkin yasal düzenlemenin ilk günleriydi. Yasa 26 Mart 2020 tarihli mükerrer Resmi Gazete'de
yayımlanmış, 1.500 liralık alt sınırın 2020 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren uygulanması
öngörülmüş, nisan aylıkları da henüz alınmamıştı.
Nisan sonu ve mayıs başında gelen iletilere bakınca yazının, kendisi ya da yakını dul veya yetim aylığı alan bazı
okurlarımın gözünden kaçtığı anlaşılıyor.
Kendilerinin ya da yakınlarının almakta olduğu 1.500 liranın altındaki dul veya yetim aylığının nisan ayında 1.500
liraya yükselmediğini görünce, “Siyasetçiler malum sallamayı sever, bu gelen zam bizi kapsamıyor mu?”
benzeri sorularla işin doğrusunu öğrenmek istiyorlar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata
uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar
için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Öncelikle emekli, dul ve yetim aylıklarına “zam yapılmadığının” altını çizelim. Düzenleme malullük, yaşlılık ve
ölüm sigortasından aylık alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte “her ay itibarıyla
yapılan ödemeler toplamının”, 2020 Nisan ayından itibaren “dosya bazında” 1.500 liradan az olamayacağını
öngörüyor.
“DOSYA BAZI” NEYİ İFADE EDİYOR?
Dosya bazı, dul veya yetim aylığı almakta olanlara, kendisinden aylık bağlanan kişinin dosyasını ifade ediyor.
Bu bağlamda 1.500 liralık alt sınır, ölen kişinin dosyasındaki aylığa uygulanıyor. Dul ve yetim aylıklarına
yansıması da aylık bağlama oranlarında oluyor.
Diğer bir deyişle, dul ve/veya yetim aylığı bağlanan dosyadaki (ölen kişinin) aylık tutarı 1.500 liranın altında ise, dul
ve yetimlerin aylıkları 1.500 lira baz alınarak paylaştırılıyor.
Buna göre, eşinden yüzde 50 oranında dul aylığı bağlanan kişiye yapılacak aylık ödeme tutarı 750 liranın altında,
yüzde 75 oranında dul aylığı bağlanan eşe yapılacak ödeme tutarı ise 1.125 liranın altında olamıyor.
Örneğin, eşinden dolayı yüzde 75 aylık bağlama oranıyla 1.200 lira dul aylığı almakta olan kişi için dosya bazındaki
tutar 1.600 lira olup, 1.500 liranın üzerinde olduğundan, 1.200 liralık dul aylığının 1.500 liraya yükseltilmesi
gerekmiyor. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata
uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar
için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Helvetica]TEMMUZDA ARTIŞ BEKLEMEYİN!
Aylıkları 1.500 liraya yükseltilen emekliler ile aylık bağlanan dosya aylığı 1.500 liraya yükseltilenleri temmuz zammı
için şimdiden uyarmış olayım.
Gerçek emekli aylığınız ya da dul/yetim aylığı bağlanan dosyadaki aylık tutarı 1.500 liraya ulaşana kadar
artış beklemeyin!
Zira alt sınır, asıl emekli aylıklarına değil, dosya bazında aylık olarak ödenecek tutara uygulanıyor. Yani, dosya
bazında 1.500 liranın altındaki aylıklar aslında 1.500 liraya yükseltilmiyor, ödemeler 1.500 lira üzerinden yapılıyor.
Bu nedenle de asıl emekli aylığı ya da dul/yetim aylığı bağlanan dosyadaki aylık tutarı, yılda iki defa yapılan
zamlarla 1.500 liraya ulaşana kadar, 1.500 liralık ödeme değişmeyecek.
Örneğin, dosya bazında esas aylık 1.200 lira ise, ödeme 1.500 lira üzerinden yapılacak. Altışar aylık zamlar 1.500
lira olan alt sınıra değil, 1.200 lira olan asıl emekli aylığına uygulanacak. Asıl emekli aylığı 1.500 liraya ulaşana kadar
aylık ödeme tutarı hep 1.500 lira kalacak.[/FONT]

,,,,,,,,,,,,,
yukarıdaki yazıdan çıkartılan sonuç,1500 tl.yi.daha önce aldığınız maaş eşitleninceye kadar olduğu.temmuzda 1500 tl.nin üzerine zam beklemeyin.

Sen aç kalmışsın karnını bile doyuramıyorsun; al ben sana sosyal yardım yapayım da karnını bari doyur diyorlar. Ölümü gösterip sıtmaya muhtaç etmek bu olsa gerek. Yardım yapıp insanları koyun yerine koyacağına insan onuruna yakışır geçim aylığı bağlanmalı. Ondan sonrada işi siyasete çevirip şöyle yardım yapıldı böyle yardım yapıldı diye haber olur. İnsanları o duruma sokan kim acaba? Bir aylık bağlanıyorsa bir insana bunun en azından tek kişinin geçinebileceği bir tutar olması gerekir ki adı üstünde aylık olsun diğerleri harçlık olur ancak. Tabi şu da var bu millet birlik olup ortak çıkarlarını savunmak yerine bencilce aman ben keyfime bakayım başkasına ne olursa olsun dediği için bu noktaya geldi ve bunların daha fazlasını hak ediyor. Onun için tartışılacak bir sorun yok aslında her millet hak ettiğini yaşar. Allah milletimizin içindeki temiz kalpli dürüst insanları korusun.

Arkadaşlar e devlette 1500 tl olarak görülmüyo eski maaşın aynısı görülüyo sade ek ödeme 9 tl geri gelmiş bu da şu demek oluyo 6 ayda bir gelen zam eski maaşın üzerine ilave olacak gibi görülüyo taki maaş 1500 tl ulaşıncaya kadar

Maaşı 1500 tl olmayanlar

Herkese hayırlı bayramlar dilerim arkadaşlar.en düşük maaşın 1500 tl olduğu Mart ayından beri eski maaşımı alıyorum.neden 1500 olarak yatmıyor sizce iki aydır? Aranızda benim gibi olan var mı arkadaşlar

Herkese iyi akşamlar ek ödemesiz 1338 tl olan aylığa yeni zamla beraber 1415 tl olmuş ek ödeme 57.69 çekilmişti en düşük maaş 1500 tl olduğunda yeni zam ek ödemeye neden ilave edilmiyo

Arkadaşlar merhaba, 13 yıl isteğe bağlı sigorta primi yatırarak emekli olacak biri tahmini şu an itibariyle ne kadar maaş alır.

Bu arada bayramınız kutlu olsun :)

Edit: arkadaşlar asgari ücretli çalışan bile 1250 lira bağlanıyormuş, o halde en düşük memur maaşı 1500 TL bağlanır.:eek:

Şimdi arkadaşlar en düşük emekli maaşı 1500 TL oldu ya, 13 yıllık memur emeklisi ile 13 yıllık asgari ücret emeklisinin emekli maaşları da eşitlenmiş oldu değil mi?

Malülen Emeklilik Maaşı Ne Kadar ?

Arkadaşlar 3600 gün ve 16 yıllık sigortalıyım %83 Erişkinler için Malülen emeklilik için Engelli Raporu Aldım Ve Ankaraya Yolladım Sorum Şu Sgk'm asgari ücretle yatıyor 3600 günü doldurmuş asgari ücretten ortalama ne kadar Maaş Alır ???

Emeklilik

1800 günle emekli olsam ne kadar maaş alırım emes hastasıyım çalışamıyorum

Emekli maaşı

Arkadaşlar 1380. TL maaş vardı Nisan öncesi emekli maaşı 1500. TL OLCAK dediler ama oldu 1500.ama haziran dan bugüne 1500.TL de kaldı haziranda zam vermediler bana sizdedemi aynısı oldu

Enflasyon oranında zam yapıldı eski maaşın zamdan sonra 1500 TL geçmediği için, hâlâ 1500 e tamamlayip veriyor lar Ocak zam mında 1500 TL yi geçer yani maaşlar 1500 TL olmamış tı 1500 e tamamlayip veriyorlardi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt