Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük emekli maaşı 1500 liraya yükseltiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onurkeles..hocam anlamadan afaki konuşma,o kişi 900 alıyorsa onu bana değil o haksızlığı yapan desteklediğin tayyip babana söyleyeceksin öyle bir haksızlık varsa ki benim maaşımda gördüğün gibi asgari ücret bile değil! ben konuşuyorum o zaman o kişiye de söyleyeceksin yol yaptı köprü yaptı diyeceğine hakkını arasın ama senin yaptığın gibi ben le değil onlarda arasın!!,ki büyük ihtimal maaşı 1500 olacak akraban var belli!!...peki o kişinin ödeme prim çalışma sı benimki ile aynımı onu da bir sor istersen,ki kaldıki benden daha az çalışıp ben den 500-600 alan da var..bu eşitsizlikten de bahsedelimmi işine geliyorsa!!??

Onurkeles..hocam anlamadan afaki konuşma,o kişi 900 alıyorsa onu bana değil o haksızlığı yapan desteklediğin tayyip babana söyleyeceksin öyle bir haksızlık varsa ki benim maaşımda gördüğün gibi asgari ücret bile değil! ben konuşuyorum o zaman o kişiye de söyleyeceksin yol yaptı köprü yaptı diyeceğine hakkını arasın ama senin yaptığın gibi ben le değil onlarda arasın!!,ki büyük ihtimal maaşı 1500 olacak akraban var belli!!...peki o kişinin ödeme prim çalışma sı benimki ile aynımı onu da bir sor istersen,ki kaldıki benden daha az çalışıp ben den 500-600 alan da var..bu eşitsizlikten de bahsedelimmi işine geliyorsa!!??

1.si tayyip babam değil olsa emekli maaşıyla değil gemiciklerle uğraşırdım.
2.si Hakkını aramaya kalk silivri yolunda çiceklerle karşılarlar.
3.sü Evet 1500 olacak annemin maaşı babasından maaş alıyor.
4.sü sen 1600 alırken sana 100 200 maaş yapılsaydı ''tayyip baba'' diye sıvama işlemleri başlardı muhtemelen.
Ha son olarak yol köprü ile övünmem hükümetin yapmak zorunda olduğu birşey o sanırım çevrende çok var. bunlarla övünenler yada kişi kendinden bilir işi sözü doğru çıkmış.

Onurkeles..kendini savunurken bile öyle komik durumlara düşmüşsünki,ki ben bu sitenin belki de 1 numaralı akp eleştireniyim yediğim banların aldığım uyarıların haddi hesabı yok hükümet savunucuların adminlere şikayetleri sayesinde,ki onlar adminler tarafından koruma altındalardır kıllarına zarar gelmesin diye!!her halde sık girmediğin için bilmiyor o sonda dediğin gibi beni kendin gibi sanıyorsun evet kişi kendinden bilir mantığı ile!!
kimsenin maaşında gözümüz yok annen(ellerinden öperim anne her şeyin üstündedir bu dünya da)isterse 4500 de alabilir o ayrı konu...benim bahsettiğim konunun genel hatları ile ele alınıp haksızlığın her maaş alan kesim için giderilmesi 1500 altı alan için 1600 alan için fazlasını hakediyorsa 2 bin alan için vs vs vs..sanırım anlatmak istediğimi anlatabildim.

keşke en düşük engelli aylığıda 1000 tl olsa

hayat keşkelerde ibaret

Onurkeles..kendini savunurken bile öyle komik durumlara düşmüşsünki,ki ben bu sitenin belki de 1 numaralı akp eleştireniyim yediğim banların aldığım uyarıların haddi hesabı yok hükümet savunucuların adminlere şikayetleri sayesinde,ki onlar adminler tarafından koruma altındalardır kıllarına zarar gelmesin diye!!her halde sık girmediğin için bilmiyor o sonda dediğin gibi beni kendin gibi sanıyorsun evet kişi kendinden bilir mantığı ile!!
kimsenin maaşında gözümüz yok annen(ellerinden öperim anne her şeyin üstündedir bu dünya da)isterse 4500 de alabilir o ayrı konu...benim bahsettiğim konunun genel hatları ile ele alınıp haksızlığın her maaş alan kesim için giderilmesi 1500 altı alan için 1600 alan için fazlasını hakediyorsa 2 bin alan için vs vs vs..sanırım anlatmak istediğimi anlatabildim.

Espirili olduğumu söylerler. Teşekkür ederim
Enteresan tarafı benim akp li olduğumu nerden çıkarttın? akp eleştirmeniymişsin bende CHP delege üyesiyim hükümetin çoğu işini eleştiririm lakin halkıma ve ülkeye karşı doğru yapılan işleride tebrik ederim. en düşük alan 1500 oldu temmuzda zaten emekli maaşları zamlanacak 1500 yapılan zamlanmayacak diğerleri zamlanacak. bu şekilde adaletli olunur. Ama ülkede 2002 senesinden sonra adalet bitti. eğer adaletli olsaydı hükümet ve insanlar 1600 alanda 2000 alanda düşük maaş alanlara destek çıkmalıdır.

Bu maaş işsizliği azaltabilir galiba asgari ücret alan bazı kesim emekli olabilir artık birazda olumlu bakalim çok zor zamanlardan geçiyoruz

deathless

Hocam sen 1600 alırken de o adam 900 alıyordu o zaman niye eşitlikten bahsetmiyordunuz? hükümeti asla desteklemem ama bu mantıklı oldu

1600 lira emekli aylığı bağlanan kişi ile, 900 lira emekli aylığı bağlanan kişi aynı sene kadar mı prim ödedi, aynı oranda mı yıprandı, aynı emeği mi sarfetti?

1600 lira emekli aylığı bağlanan kişi ile, 900 lira emekli aylığı bağlanan kişi aynı sene kadar mı prim ödedi, aynı oranda mı yıprandı, aynı emeği mi sarfetti?

Haklısın. annem babasından maaş alıyor 30 yıl karayollarında işçi olarak çalıştı. ve annemin aldığı maaş 1290 TL

Onurkeles..hocam ortak nokta da buluşurken kızma alevlenme sebebini anlamadım açıkçası..annen her ne kadar kendi maaşı değilse de gene haksız bir şekilde çok az alıyor tıpkı benim gibi..ABO oranları yüzde 62 lerden yüzde 33 lere indiği için bu durumlar böyle maalesef,en az herkesin maaşı 1000 tl az şu an...yani annenizin 2230 benimde 2600 civarı olmalı normalde!
ve bu hükümet olduğu sürece de bu değişmeyecek maalesef!

@mehtapsolmaz çok çalışana çok , az çalışana az emekli maaşı verilmesi yok . Aylık Bağlanma Oranı dediğimiz oranlar % 70 den şuan % 30 a düşürüldüğü için yeni emekliler daha az aylık almaktadır .

Kademe kademe maaşlar düşürülüp asgari ücretin altına düşürüldü . Tahminimce tüm maaşlara iyileştirme altında intibak oranları düzenlenecektir . İntibaklar yapılırsa 10 yıl öncesi gibi emekli maaşları asgari ücretin üstüne çıkar .

Onurkeles

zaten sürekli haksızlığa uğratıp mağdur oluyoruz bari burada birbirimizi kırmayalım.

onurkeleş anneniz şu an 1290 tl alıyorsa babanızın maaşı 1500 tl olmalı anneniz kesintili alıyor değilmi?
benim anladığım bu 1500 tl zammı asıl maaşlara yapılıyor bence anneniz gene alamaz 1500 tl ben böyle düşünüyorum.
benim annemde aynı durumda 1180 tl alıyor.

Annem emekli 1200 alıyor.olen eşinden dolayı 1000 TL alıyor... şimdi her iki maaşta 1500 er lira mı alacak.

Yaşlılık aylığından emekli olanların maaşıda 1500 tl oldumu

Arkadaşlar ben yaşlılık aylığı adı altında bağkurdan emekli oldum 1148 tl maaşım var benimde maaşım 1500 oldumu yoksa yine bize farklı mı muamele var

Saygılar

Arkadaşlar ben yaşlılık aylığı adı altında bağkurdan emekli oldum 1148 tl maaşım var benimde maaşım 1500 oldumu yoksa yine bize farklı mı muamele var

Saygılar

sana niye farklı muamele olsun kardeş senin başın kel mi?

çatır çatır alırsın 1500 tl yi merak etme.

TRT Haber kanalında Aile Sosyal İşler Bakanı ile ropartaj yayınlandı . 1000 TL ve civarında emekli maaşı alanların maaşları 1500 e tamamlanacakmış . Taban emekli aylığı 1500 TL ye getirilecek , bunun üstünde maaş alanlara ek zam yok .

Dul yetim maaşları alan kişiler de ise merhumun aldığı maaş 1500 TL ye yükseleceği için 1500 TL den hak sahiplerine maaş verilecek . Dul yetim maaşı bildiğiniz gibi ölen kişinin maaşının paylaştırılması ile veriliyordu . Ölen kişinin maaşı 1000 TL civarında ise hak sahiplerine az miktarda yansıma olacak .

600_700_800_900 TL emekli maaşı alan arkadaşlar var bunların durumu nasıl olur peki, sürekli iş göremezlik geliri alıp primden emekli olup yaşlılık aylığı kesinti oluyor malum yukarıda yazdığım gelir bağlanıyor..

-DORLION-

Bundan sonra emekli olacaklar için, taban emekli aylığının 1500 tl olacağı ibaresi nerede geçiyor?
1 sene yada 2 sene sonra engelli emekliliği ile 12 - 13 sene hizmeti olan birisi sizce alabilecek mi 1500 lira :)

mehtapsolmaz

Taban emekli aylığının 1500 tl olacağı şu an ki mevcut emekliler için söz konusudur benim anladığım.Eğer bundan sonra emekli olacaklarada uygulanırsa 1600 tl alanın günahı ne?Bu durumda ortaya bir sürü mağdur emekli çıkacaktır.Bu işin tek çözümü 2008 sonrası aylık bağlanma oranını yükseltip herkese uygulamak.Yoksa bu 1500 taban düzenlemesi bile haksızlık.

Son düzenleme:
hükümet bu zam için emeklilerde maaş düzenlemesi yaptık demiş!!??...emeklilikte maaş düzenlemesi en düşük aylığı 1500 e çekmek değil genel anlam da bir intibak düzenlemesidir ilk önce onun adını doğru koyalım ,intibak düzenlemesinde haksızlık ortadan kalkar ancak!

babasından 700 tl yetim maaşı alan kız çocugunun maaşıda artacakmı azda olsa

Şürekli is goremezlik geliri alanlarada zam geliyor mu bu kapsamda ?

Beklediğimiz gibi emekli maaşı intibakı veya iyileştirmesi olmadı . Sadece 1500 altında EMEKLİ maaşı alanların maaşı 1500 TL yuvarlama olacak . Daha öncede böyle bir yuvarlama yani tamamlama denkleştirme olmuştu . 880 TL alan bağkurlu veya 1150 TL alan SSK emeklilerin maaşı 1500 TL ye çıkmış oldu.

Sürekli iş göremezler emekli olmadığı için onlar hariç . Dul ve yetimlerin ölen kişinin maaşı 1500 den az ise onlarda pay oranına göre bir nebze faydalanacak.

Kanun tbmmden geçti ne zaman maaşlarımıza yansır bu ay yansısa bari

dul ve yetim aylık alanlara vurdumu vurmadımı bilgisi olan varmı arkadaşlar

mihayum

4. aya,
Niyetleri bu ay 1500 vermek olsaydı, maaş ödeme takviminden önce yasalaştırırlardı.

Abi bişey soracağım , ben vergi indirimi alarak 3.600 günden emekli oldum maaşın 950 TL, benim maaşımda 1.500 TL olacak mı bilginiz varmı acaba abi
-DORLION- abi bişey soracağım ben vergi indirimi alarak 3.600 günden emekli oldum e devlette de yaşlılık aylığı olarak gözüküyor , maaşım 950 TL benim maaşım 1.500 TL olacak mı abi bilginiz varmı çok sağolasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt