Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük emekli maaşı 1500 liraya yükseltiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mehmet g yeni yapılan maaş iyileştirmesinden sen de faydalanıyorsun . 950 TL olarak belirlenen maaşın 1500 TL olarak verilecek .

1800 ödeyen de 3600 ödeyen de 5800 ödeyen de aynı maaşı alacak yanii??...konu adaletin olmadığı yoksa kimsenin aldığı maaş kimseyi ilgilendirmez o ayrı konu..kuzenim 1100 alıyordu oooo çok iyi oldu ya dedi ben de iyi oldu ama sana da haksızlık var farkındamısın dedim izah edince haklısın yaa düşünememiştim bak onu dedi...sen dedim 4080 gün ödedin ama 1800 ödeyen de senle aynı maaşı alacak dedim...eyw 1500 e çek hatta asgari ücrete çek çünkü 1500 bile az bu enflasyon ile ,ama herşeyi adaletli yap benim onun için herkes için..

deathless 1800 gün ödeyen kişi çalışma hayatında iken işgücünü yitirmesi ve bir daha çalışamaz durumuna geldiği için 25 yıllık SGK kapsamında çalışmış gibi emekli olur . Kesinlikle diğer emekliler gibi sigorta primini dışarıdan yatırarak veya kestirerek çalışamaz gelir elde edemez . Emekli olduğunda da toplu para eline geçmez sadece aynı yerde 3-5 yıl çalışmışsa 3-5 aylık maaş tutarında ikramiye alır .
İş kaybına uğramak zaten sıkıntılı iken uğramış olduğu rahatsızlıkla ömürboyu mücadele etmek zorundadır . Hele ki iç hastalık gibi ölümcül rahatsızlığa yakalanmış ise daha zor günler yasayacaktır .

Sanma ki 1800 gün ile emekli olup kar ediyor kazançlı oluyor . Şuan ki mevcut emekli maaşı ile borca gırerek ev de alamaz araba da alamaz , çocuğunun düğününü de yapamaz :)

Niye kimse sürekli iş gormemezlik ödeneği alanları konuşmuyor bazıları 300 bazıları 200 alıyor niye bunlar düzeltilmiyor bunlarda bir nevi emekli sayılıyor

-DORLION-..hocam benim anlattığım ile senin açıkladığın şeylerin hiç alakası yok ben başka bir şeyi açıkladım sen başka yerden girmişsin.ki sanırım anlamadın??..ben 1800 gün ile emekli olan süper hayat yaşar vs demedim zaten ,ki konu geçim sebebi ise ben 1600 alıyorum 5600 gün ile süper zengin falan değilim ülkedeki emekliler zaten geçinemiyor sadece 1800 günü malülen emekliler değil bu işin geçim sebebi senin anladığın kısmı...anlamadığında ben genel anlamda ödenmiş prim yıl gün tutar üzerinden olan adaletsizlikten bahsettim,ki buda yukarıda belirttiğim gibi genel anlamda intibak yasası ile giderilir bu adaletsizlik....yani konu zaten geçinmek ise 1800 günlede 3600 günle de 7 bin günlede emekli olan geçinemiyor zaten bu ülke de..

mehmet g yeni yapılan maaş iyileştirmesinden sen de faydalanıyorsun . 950 TL olarak belirlenen maaşın 1500 TL olarak verilecek .

Reis merhaba

E-devlette durumum yaşlılık aylığı şeklinde şimdi ben yaşlılık aylığı yardımımı alıyorum yoksa yaşlılık aylığından emekli mi oldum bu ay geçen aylar gibi 1148 tl aldım ya daha 1500 olmadı ya da benim aldığım yaşlılım aylığı idi zam alamoucam sizin bilginiz varmıdır saygılar

mihayum maaş düzenleme uygulaması yeni açıklandı . Nisan ayı maaşınıza yansıyacak , 352 TL fazla ödemen olur :)

İnş abi çok sağolasın, önümüzdeki ay herhalde demi abi

1230 TL alıyordum şimdi e-devlet'e baktım Ufukalp abinin dediği gibi 1500 TL olmuş. Aylık bira paramızı karşılar hiç olmasa :)

dul ve yetim maaşlarına zam vardı hala güncelenmedi güncelenen varmı arkadaşlar

-DORLION-

Vergi indirimi ile emekli olan 4400 gün prim ödeyen de 25 yıl calismis gibi aliyor mu ve daha mı avantajli teşekkürler

e devletten kontrol ettim ek ödeme ile birlikte 1500 tl gözüküyor

arizona

En son kaçtl idi maaşınız? Ve en son ki maaşınıza her 6 ayda bir tüfe oranında zamı ekleye ekleye gidin tâki 1500 tl yi yakalayıp geçene kadar... Hayırlı günler.

mehmet abi

1236 tl
şimdi hersene %10 zam gelseydi 2022 de 1500 tl olacaktı.Bu durumda ben 2022 ye kadar zam almayacagım değilmi ?

arizona

Evet yaklaşık olarak 2022 Ocak ayı gibi her 6ayda % 5 gibi zam gelse 1500tl yi geçer kendiniz takip ediniz.

En düşük emekli maaşı 1500 tl oldu. Bu haktan biz malulen emeklilik maaşı alanlarda yararlanabiliyor muyuz? 1.020 tl maaş alıyorum.

@Byn88 malül emekliler de SGK kapsamında emekli oldukları için maaş yükseltme ve yapılan tüm zamlardan faydalanır . 1.020 TL olarak aldığın maaşa ilave 480 TL lik iyileştirme zammın olacak .

Bu arada 1500 TL ye yükselmiş maaşlarınıza temmuz ve ocak aylarında yapılan enflasyon oranında ki zamlarınız da olacak . Zam farkı yeni maaşlarınız üzerinden hesaplanacaktır .

-DORLION-

Yukarıdaki bilgi kirliliğini giderdiğiniz için teşekkürler.

Çünkü maaşımız 1500 TL'ye yükseltildiği için her 6 ayda bir enflasyon oranında zam almamamız saçma olacaktı.

sürgünüm

İnşallah söylediğiniz gibi olur!!! Ve 2020 Temmuz ayında 1500 tl nin üstünde zam alıp almayacağınızı görürsünüz!!! 6 aylık enflasyon zam farkını alacaksınız ve ufak ufak maaşınız artmaya devam edecek malesef tâki; 1500 tl yi yakalayıp geçene kadar!!! Benimde öyle olacak, daha sonra 1500 tl nin üstünde maaşımız olacak! İnşallah ben yanılıyorumdur kardeşler... Hayırlı geceler olsun.

Son düzenleme:
bu tarım bağkur emeklilerini de kapsıyor mu.

Son düzenleme:
Merhaba ,

şuan 1390 a yakın maaş alıyorum ama e devlette bir değişiklik yok ? Sormamın nedeni çoğu kişinin e devlete yeni maaşlarının yansımış olması.. Bende bekleyim olur heralde :)

turkuaz06
Evet bireysel dosya bazında emekli olan her vatandaşın maaşı 1500 tlden düşük ise; maaşı 1500 tl ye tamamlanacak!

HakanEs26
Evet yansıma olacaktır, ancak ekranda olmasa dahi; maaşınız 1500 tl ye tamamlanacak!

HakanEs26

Bence sen 17 Nisanda 1390 tl
17 Mayısta 1500 tl alacaksın . Çünkü nisan maaşları zamlı olacak .
Ama umarım 17 Nisanda 1500 tl alırsın.

arkadaşlar 1500 tl oldu diye temmuzda ocak da zam yapmazlar diye bir şey yok,o durum farklı şimdiki maaşınız sabitlendi sadece ve normal ocak temmuz maaşlarınıza da zam alacaksınız...allah güle güle harcamayı nasip etsin herkese inş.

Bu ne anlama geliyor?
Alt sınırın asıl emekli aylıkları için değil, aylık olarak ödenecek tutar için öngörülmüş olması, dosya bazında 1.500 liranın
altındaki emekli aylıklarının 1.500 liraya çıkarılmayacağı, ancak 1.500 lira olarak ödeneceği anlamına geliyor
Örneğin, asıl emekli aylığı dosya bazında 1.100 lira ise ödeme 1.500 lira olarak yapılacak. 400 liralık fark Hazine tarafından
karşılanacak. Altışar aylık zamlar 1.500 lira olan alt sınıra değil, 1.100 lira olan asıl emekli aylığına uygulanacak. Asıl emekli
aylığı 1.500 liraya ulaşana kadar aylık ödeme tutarı hep 1.500 lira kalacak.

Sözcü gazetesi yazarı Sezgin Özcan ın yazısından alıntıladım yukardaki paragrafı.Yani 6 ayda bir zam yok..Ta ki eski maaş 1500 tl ye ulaşana kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt