Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ?

En son okuduğum kitapların arasında SIMRU vardı çok güzel bir kitap tavsiye ederim.

Tilki Düzeni - Richard Condon

Romanı oldukça vasat buldum.Başladığım için zorakide olsa bitirdim.Konusu Kenedy suikastı üzerinden Amerikan toplumunun değer yargısı sorgulanıyor.Toplumun nasıl manüpile edileceğini gösteriyor.

Satranç - Stefan ZWEİG

New York'tan Buenos Aires'e yapılan bir gemi yolculuğunda, dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic, kendisi için beklenmedik bir rakip olan Dr. B. ile karşılaşır. İsimsiz bir amatör olan bu gizemli rakibin satrançla tanışmasının olağanüstü bir hikâyesi vardır. Bir Nazi kurbanı olan Dr. B., o kara günlerde sadece satranç sayesinde ayakta kalabilmiştir.

sherlock holmes:eek:elıme her gecenını severek okuyorum. zaman kaybı gormeden tekrar tekrar okumak ben ıcın yanlıs olsada bı turlu vaz gecemem sherlock holmes ten:)

Küçük İskender

Bir nedeni yok yanlızca öptüm..

Havva'nın Üç Kızı - Elif ŞAFAK

Popüler yazarların kitaplarını pek okumasamda ismi ilgimi çekti. 3 Müsluman kızın yolları Oxford da kesişir.Biri dini tamamen karşısına almış,biri koyu dindar diğeriyse orta yolcu tabir edilen bir müslümanlık yaşayan kız. Üçünü birleştiren şeyse seçmeli ders olarak aldıkları Allah dersi.Ve sıradışı profösörleri.Profösörlerinin aykırı insanların birbiriyle empati kurmaları için bu 3 kızı aynı evde yaşamaya zorlaması.Bunun sonucunda ortaya çıkan tabloyu ele alıyor.

( Konu oldukça güçlü olsada yazarın kahramanlarının çok vasat kaldığını düşündüm.Gerek tartışmaları gerek karşı çıkışları gerekse profösörün derste anlattıkları.Benim için tam bir hayalkırıklığı oldu.

Aylak Köpek - Sadık HİDAYET

Kitap yedi hikayeden oluşuyor. Bütün hikayelerde insanla ,yaşadığı ortam ve olaylar derinlemesine analiz edilmiş.İlk öykü aylak kopekte, hayata bir köpeğin gözlerinden bakmasıda oldukça ilginç geldi bana.

Trendeki Kız - Paula HAWKİNS

Tam da denildiği gibi " Hergün önünden geçtiğiniz evlerde aslında neler oluyor? " .Kitap tam da bunun üzerine yoğunlaşmış... En yakınlarınızı bile aslında ne kadar tanıyorsunuz? Görmek istediğimiz kadarını kabullenip kalanını yok sayıp mutluluk oyunu mu oynuyoruz? Cinayet romanı olmasına rağmen, Kitap çok akıcı ve sürükleyici. (Gerçi katili başlarda tahmin etmiştim :D)

Senden Önce Ben - : Jojo MOYES

Bir trafik kazasında kötürüm olan Will ötenaziye karar vermiştir.Hiçbirşeyden habersiz ona bakıcılık yapan Lou bunu öğrenince Willi hayata bağlayabilmek için olaganüstü bir çaba vermeye başlar.Engelli bir insanın yaşamına yaptığı ufak dokunuşları beğenmekle birlikte kitabın aşk örgüsünü beğenmedim.Çünkü aşk uğruna ölmek değil, yaşamaktır.

Havva’nın Üç Kızı kitabı genel anlamda fena değildi. Ben sadece sonunu beğenmemiştim. Yarım bırakılmış sanki. “Trendeki Kız” bunu merak ediyorum ama bu aralar pek kitap okuyamıyorum. :(

öznur yıldırım-yabancı beni keendisine bağlayan tek kitap gerek cinayet konulu tarafları gerek aşk konulu tarafları

Yengeç Dönencesi - Henry MİLLER

Bir insan kendini ne kadar dibe vurabilir.Amerikadan, Avrupaya gelen yazar Parisi mesken ediniyor kendine. Parisin tüm pisliğini yoksulluğunu ve gecelerini keşfediyor.Cinsellik konularında oldukça açık fikirli olan yazar kadını bir meta, cinsel obje olarak görmekten öteye geçmiyor.Geldiği Amerikan kültürünede zaman zaman acımasız eleştiriler yapabiliyor.

türk amerikan savaşı 15 temmuz
yazar:mithat akar

Deli Çocuğun Güncesi - Özgür Bacaksız

"İnsan aldıklarıyla, çektikleriyle, yaşadıklarıyla deneyimli olur, gürültülü tepkileri zamanla yerini tepkisizliğe bırakır. Dinginleşir, alışır insan. Vakti zamanında bünyede “Yuh!” tepkisi yaratan bir olay, ileride gayet normal olarak karşılanır."

"En iyi sevgi, insanın eski mutsuzluklardan kaçmak için değil de, yeni mutluluklara kavuşma umuduyla beslediği sevgidir."

"Genelde gerçekleri söylediğimde herkesin zamanla benden uzaklaştığını görmüştüm, sonra zamanla anlamıştım. Gerçek fazlaydı bu yaşama, gerçeğin her rengi insanlığa küsmüştü."

"Eskiden sessizdik, yani bizim çevremiz fazla sakindi. Dostlarımız, komşularımız, insanlar huzuru hep sessizlikte bulurdu. Çok eskidendi bunlar, şimdi gürültü içindeyiz, beyinler gürültülü, sokaklar, ruhlar, inşaat gürültüleri, bağrışmalar, yüksek sesle konuşmalar, kendini belli etme çabası içindeki gereksiz böğürmeler, arabaların beygir kornaları, ses, ses, ses. O zamanlar az görüşürdük insanlarla, az mesaj verirlerdi bize, ya da az söz söylerlerdi, şimdi konuşma bombardımanına tutuyoruz tüm hayatımızı, fazla enerji, fazla iletişim."

"Başkaları kendi yaşadıkları korkulardan senin de korkmanı bekler."

"Öyle zaman gelir ki en tatlı mutluluklardan bile bıkar insan, en güzel anılardan bile bıkar, hamurunda vardır insanın gariplik. Filmin en güzel yerinde kalkar yerinden, dinlediği şarkıyı en güzel bölümünde kapatır, çıkarır kulaklığını, en güzel anda bile sıkılır kendisinden."

"Düş kırıklığımın temelinde aslında hep aynı şey vardı: İsteklerim gerçekliğin o yıkılmaz duvarına çarpıp, parçalanıyordu."

Hiç kimsenin ummayacağı biriydi bütün bu garip olayların müsebbibi...
Ateşin Aşkı (Semazeni Öldürmek) Fatih Şahin IŞIK

Tanrılar Kadınken - Merlin STONE

Bazı söylenceler kadını savaşlarda önder; güçlü ve yürekli
bir cenkçi olarak tanımlar. Sonraları klasik Yunan
edebiyatının Amazonlar adıyla andığı kadın askerlerle ilgili
sayısız kayıt, Tanrıçaya yiğit bir savaşçı olarak tapınıldığını
göstermektedir. Amazonların kadın tanrılara gösterdiği
saygıyla ilgili öyküler daha kapsamlı bir biçimde
incelendiğinde, Libya, Anadolu, Bulgaristan, Yunanistan,
Ermenistan ve Rusya topraklarında avlanıp savaşan savaşçı
tanrıçalara tapınan kadınlar apaçık görülür; ayrıca bunlar
günümüz yazarlarının bizi inandırmaya çalıştığı gibi söylence
düşlemleri de değildir.

Casus - Joseph CONRAD

Casus romanı; Modern dünyanın politik görüşlerini anarşizm ve terörizm boyutuyla ele alan anarşinin yıkıcı etkilerinin daha çok anarşi ile hiç bağlantısı olmayan kişiler üzerinde görüldüğünü vurgulayan ve bir casusluk öyküsü ile duygusal bir hikâyeyi birleştiren bir eserdir. Conrad bu romanında politikanın ve anarşinin görünmeyen boyutunu da ele alarak, devrim idealinin ve insanların sosyal ve politik düzen olarak inandıkları şeylerin aslında bir kargaşa durumundan başka bir şey olmadığını göstermektedir.

[FONT=&quot]Can Parası - Fakir BAYKURT

Toplam 21 kısa hikayelerden oluşan derleme bir kitap.
Fakir Baykurt bizim insanlarımızı, köylülerimizi, köy-şehir arasındaki uçurumu olduğu gibi anlatıyor.[/FONT]

Futbol Asla Sadece Futbol Değildir (Simon Kuper)

Dünya üzerindeki en popüler spor olan futbolun, arka planında geçen olayları tüm çıplaklığıyla anlatan bir kitap. Spora, özellikle de futbola ilgisi olan herkesin okumasını tavsiye ederim.

[h=3]Fahişe - Jackie COLLİNS[/h]
Genç erkeklere olan düşkünlüğüyle tanınan orta yaş bir kadınla,genç kızlarla birlikte olmayı seven orta yaşlı bir adamın birbirlerine aşık olmasını işleyen bir konu. ( Pembe dizi kıvamında bir öykü.)

yaşar kemak. filler sultanı ile kırmızı sakallı topal karınca. bence okumaya değer bir masal. kitabı bitirdiğinizde, "bütün dünyanın sakatları birleşin!" diyeceksiniz...

Üst Alt