Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ?

Zülfü Livaneli; Kardeşimin Hikayesi

Enteresan, yaratıcı, tüm çabalarıma rağmen sonunu bir türlü tahmin edemediğim psikolojik bir roman..

ANNE.........Caroline leavitt

Çevirmen : Barış Satılmış.

Narziss Ve Goldmund - Hermann HESSE

Narziss ve Goldmund, kişilikleri ve dünya görüşleri çok farklı iki insanın sıradışı dostluğunu gözler önüne sererken, yaşam, ölüm, sanat, us, aşk, tutku ve cinselliği irdeliyor. Bir yanda manastırın dışındaki dünyaya kapalı, yaşamın yalnızca entelektüel boyutunu önemseyen bilge Narziss, öte yanda manastırın sunduklarıyla yetinmeyen, dünyadaki her zevki tatmak isteyen sanatçı Goldmund; ikisi de kendi yolunda, "kendini gerçekleştirme" yolunda mükemmele ulaşmaya çabalasa da, mükemmele karşıt yönlerden yaklaşmayı başarabiliyorlar ancak. Karşıtlıkların iki insanı birbirinden koparmadığı, tersine, birbirlerini bütünlemelerini sağladığı bu roman, bundan tam 71 yıl önce yazılmış olmasına ve ortaçağda geçmesine karşın güncelliğini hep koruyacak, bugün olduğu gibi yarın da çağdaş dünyaya önemli mesajlar vermeye devam edecek

Sarah Jio-Böğürtlen kışı,

Sıcacık, hüzünlü ,etkileyici bir hikayeydi.

Başucumda Müzik - Kürşat Başar;

Bu kitabı belki 10 yıl önce okumuştum ,kitapta beni en çok etkileyen bölüm ,romandaki kız çok sevdiği bir genç olmasına rağmen ,hoşlanmadığı fakat kendisine aşık olan başka bir gencin evlenme teklifini kabul edince yakın çevresi ,neden sevdiğin kişiyle değilde seni seven fakat senin sevmediğin biriyle evlendin diye sorarlar o da der ki ; Sevdiğim kişiyle evlenirsem benim nazımı çekmez,ama beni seven biriyle evlenirsem her nazımı her kahrımı çeker ,huzurlu bir evliliğim olur..

__
Gökkuşağını Çözmek ---Richard Dawkins

nazını çekmişmi bari .yada huzurlu olmuşmu?çok aptalca geldi bana.:eek:tabi bu benim düşüncem.

sadece nazını çeksin diye ,bir ömür sevmediği bir adama katlanmak!!!!!cidden çok aptalca geldi.

Brida - Paulo COELHO

Brida, güzel bir İrlandalı kızın ve onun bilgiye erişme çabasının öyküsü. Brida, ona korkularının üstesinden gelmeyi öğreten bilge bir erkekle ve dünyanın gizli müziğine ayak uydurarak dans etmeyi öğreten bir kadınla karşılaşır. O iki kişi Bridada Tanrı vergisi bir yetenek olduğunu görür; ama yeteneğini kendisinin bulabilmesi için genç kızı kendi içine doğru bir keşif yolculuğuna yönlendirirler.

JOJO MOYES - SENDEN ÖNCE BEN ROMANI
tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve hayatını bu şekilde yaşamak istemeyen genç bir adam ve ailesi tarafından ona bakması için tutulna hiç bir işte dikiş tutturamamış bir genç kız arasında yaşanan olayların anlatıldığı HARİKA bir kitap.bakıcı kız genç adamın kendini öldürmesini önceleri karşı çıksa da daha sonra yaşadıklarını anlayınca o son anında yanında olur.ve genç adamın ona aşıladığı güç ile hayatını yönlendirir.

Ece Temelkuranı okuyan varmı :eek: Çok tavsiye ediyorlar karasız kaldım :rolleyes: ben biraz tuhafım da öyle her kitabı okuyamıyommm :rolleyes:

Ece Temelkuranı okuyan varmı :eek: Çok tavsiye ediyorlar karasız kaldım :rolleyes: ben biraz tuhafım da öyle her kitabı okuyamıyommm :rolleyes:

Ağrının derinliği isimli bir kitabını okumuştum.Tarafsız yorumları, kolay okunabilen bir dili vardı.Tavsiye ederim okumanı

Tarçın Kokulu Kız -Jorge AMADO

Brezilyanın en karmaşık ve en renkli bölgesi Bahia. Uzun yıllar toprak beylerinin boyunduruğunda yaşadıktan sonra uygarlaşmanın eşiğine gelmiş bir kent. Eski dünyayla yeni dünyanın amansızca çatıştığı Ilhéus kenti. Kentin en önemli barının sahibi Arap Nasib. Kente iş bulmak için gelen, ama herkesin aklını başından alan, bir kır çiçeği kadar güzel ve yabani Gabriela...

KARA KİTAP- ORHAN PAMUK

Postmodern edebiyat sevenlere..

EŞRUHLAR--RAMTHA ...Kitabın özeti = Başlangıçta hepiniz eşruhunuzla birlikte yaratıldınız. Eşruhunuz sizin öteki yarınızdır. Herkesin bir eşruhu vardır. Siz ve eşruhunuz sonsuza dek birbirinize bağlısınız. Aslında ikiniz, olağanüstü bir yolculuğa çıkmış tek bir tanrısınız. Hem kadın hem de erkek olarak bedenlenmiş tek bir tanrı... İkiniz daima bu tekliği, bu bütünlüğü ne kadın ne de erkek olmayan ama her ikisi de olan bu bütünlüğü temsil edersiniz. On milyon yıldan beri de bu alemi birlikte deneyimliyorsunuz.

Madde alemini deneyimlemek ve insan ırkını meydana getirmek üzere birlikte yaratılan eşruhlar, dini dogmaların oluşturduğu toplumsal bilincin kadını alçaltması ve cinsel olarak aşağılaması sonucu birbirlerinden ayrıldılar. Onların yeniden bir araya gelmelerini tek bir güç sağlayabilir..."

Ramtha engin bir bilgeliğe ve sevgiye sahip olağanüstü bir zekadır. Mesajını insanlığa sunabilmek için JZ Knight isimli Amerikalı bir kadını "kanal" olarak kullanmaktadır. JZ Knight'ın bedenini kullanarak 1978'den beri ABD'nin her yanında yüzlerce toplantı düzenlemiş, bu toplantılarda binlerce insanı derinden sarsan olağanüstü bilgiler vermiştir.

Bilginin sesi --Don Miguel Ruiz

Kitabın özeti = BİLGİNİN SESİ’nde, Miguel Ruiz bize hepimiz için çok önemli olan derin bir gerçeği hatırlatmaktadır: Duygusal ıstırabımıza son vermemizin, hayatta tekrar mutlu olmamızın, bütünlüğümüze yeniden kavuşmamızın tek yolu yalanlara, özellikle kendi hakkımızdaki yalanlara inanmayı bırakmaktır. Kadim Toltek bilgeliğine dayanan bu aydınlatıcı kitap bize gerçeğe olan imanımızı tekrar nasıl kazanabileceğimizi ve kendi sağduyumuza nasıl geri dönebileceğimizi çok açık biçimde göstermektedir.

Ruiz bu kitapla kendimizi ve diğer insanları algılama biçimimizi çarpıcı bir biçimde değiştirmekte ve bir-iki yaşındayken algıladığımız bir realitenin, bir gerçek, sevgi ve mutluluk rea-litesinin kapılarını açmaktadır.

“Biz gerçek içinde doğar, ama yalanlara inanarak büyürüz... İnsanlığın hikayesindeki en büyük yalanlardan biri, bizim kusurlu olduğumuz yalanıdır.”
-Don Miguel Ruiz

İkili ilişkilerde duygusal manipülasyon --Pascal COUDERE--

Viva La Muerte! Yaşasın Ölüm! Alev ALATLI

Günay Rodoplu'nun hayatındaki trajik, boyut bilgidir. Hayatını, Lao Tzu ile, Hazreti Muhammed'le, Kropotkin'le, Marks'la, Baudelair'le, Albert Schweitzer'le, Kazancakis'le paylaşmasına bakılırsa bu dünyadan değildir. Ama bu dünyaya dair çok bilgi edinmiş bir insanın sorumluluğu altında ezilir, pasifize olur. Türkiye insanının hoyratlığına yenik düşer. "Ve iyilik buradan çıkar. İyilik, dayatılan haksız, yanlış ve çirkin oyun oynamayı reddetmekten çıkar." "Viva, La Muerte!" Yirminci yüzyılın son otuz yılında Türkiye insanının ortak ruhunu çözümleyen, yer yer belgesel nitelikli dörtlünün ilk romanı." Alatlı "Türkiye bugün okumazsa, yarın mutlaka okuyacaktır." diyor ve sesleniyor, "Or'da kimse var mı?"

Cesaret veren öyküler - cengiz erşahin
kişisel gelişim kitabı içinde kısa hikayeler var

[FONT=Verdana]KAYIP GÜL Serdar Özkan
-Descartes gibi insanlar, giydikleri kumaş parçalarına değer kazandırıyorlar. Bir de tam tersini düşünsene.
-Ne gibi?
-Kumaş parçalarının insanlara değer kazandırdığını.[/FONT]

[FONT=Verdana]Ve ben annemleyken hep şunu hissederdim:[/FONT]
[FONT=Verdana]Kendini özel hissetmek için ihtiyacın olan tek şey, kendinsin.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ne diyorduk: zengin bir ailenin kızı, başarılı bir hukuk öğrencisi Diana. Hikaye yazmak istiyor ama bu konuda Diana’yı annesinden başka destekleyen yok. Hatta kendisi de bunu istediğini pek düşünmüyor. Ve bir gün annesini kaybediyor Diana. Ardından yıllarca bihaber yaşadığı bir kardeşinin var olduğunu öğreniyor: Mary. Ve hikaye burada başlıyor…[/FONT]

Aşkın Gözyaşları 1 ve 2
Sinan YAĞMUR.
Mevlana ve Şems'in hayatlarını ve birbirlerine olan aşklarını anlatıyor..

Üst Alt