Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Senden önce ben - jojo moyesi okuyorum daha bitmediii kitaptan kesitler..
- Zaman bazen normal şekilde ilerler, bazen de durup yavaşlar. Sanki hayat, yani gerçek hayat, bir başka yerde akıp gitmektedir.
- Bana güzel bir şeyler anlatşimdilik bu kadar...
hayatımın kitabıdır o![]()
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
Kamboçya'da bakire bir kızla seks yapmanın bir erkeği hastalıklardan koruyacağına inanılır. Bekâretleri garanti olsun diye beş-altı yaşlarında kız çocukları genelevlerde satışa çıkartılır. Kamboçya'da ailelerin kızlarını borçlarına karşılık genelevlere satmaları son derece sıradan bir durumdur. Kızlar ailelerinin borcunu ödeyene kadar çalışmak zorundadır. Karşı koymaya ya da kaçmaya çalışmanın sonu en iyi ihtimalle (!) ölümdür. Zaten kaçıp sığınacak bir yerleri de yoktur. Ya başka bir geneleve satılırlar ya da genelevlerle iş birliği halindeki polis tarafından geri iade edilirler.
Bugün, bu ürkütücü tablonun değişmesi için canla başla mücadele veren Somaly Mam de bu çarkın kurbanlarından biri aslında. Bekâreti 'sözde' büyük babası tarafından, borcuna karşılık, Çinli bir tüccara peşkeş çekildiğinde on iki yaşında olan Mam, yıllarca sürecek şiddet ve tecavüz döngüsüyle ilk böyle tanışır. Hiç tanımadığı bir adamla zorla evlendirildiğinde on dördündedir. İlk gecelerinde defalarca kocasının tecavüzüne uğrar, karşı koyduğunda dayak yer. On altısında da geneleve satılır.
O günlerde 'hayır' demeye hakkı olduğu aklının ucundan bile geçmeyen o küçük kız bugün bütün dünyanın konuştuğu bir kahraman. Başka kadınların ve çocukların kendi çektiği acıları çekmemesi için, kurduğu vakıfla ve açtığı sığınma evleriyle insan tacirlerinin eline düşen kurbanlara yardım elini uzatıyor.
=melek_6;1371611]267. sayfadayım merak etmeye başladım biri bana anlatsın neler olcak![]()
Bitti bitmez mi oturdum gerçek gibi ağladım sonra dedim bu bir kitap saçmalama böyle bitmemeliydi yazara kızgınım sadece..
Kptnwlf;
Sonu güzel bitiyor,öğrenecek çok güzel şeyler var..Seçimini yapma özgürlüğünü yaşayan bir sondan daha güzel ne olabilir ki..Sevildiğini bilerek gidiyor sonsuzluğa...
yine de mutlu sonla bitmeliydi bu mutlu son deilwill zamanla düzelmeliydi
![]()
Ama siz bütün kitabı özetledinizokumaya gerek kalmadı ki
![]()
![]()
Evet çok üzüldüm ya ne yapayım dedim ki will iyiye gitseydi nolurdu sanki bu yazar sağlam bir insanı kaza geçittirmiş sonra öyle bir duruma sokmuş zengin bir aile de vermiş bir sürü bakıcı da vermiş bir zahmet hastalığı da iyiye gitseydi bakıcısının sevgisiyle daha da iyi olsaydı yaaaaaaaaaaaaaa gerçekten üzdü beni
![]()
Ama siz bütün kitabı özetledinizokumaya gerek kalmadı ki
![]()
Hep Hatice abla ile Meleğin suçuyoksa ben ağzımı bilene açmadım
Will bana öyle çok şey öğrettki Melekben de buyüzden denizwill oldum
![]()