Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yakuza Ayı-Shoko Tendo
89892.jpg

Bir mafya babası japon kızın hayata tutunma mücadelesini anlatan,Japonyada kadınların nasıl bir yaşam savaşı verdiğini,kadınların konumunuda anlamamızı sağlayan ve japon kültüründen önemli bilgiler veren akıcı bir dille yazılmış ama dram dozu yüksek bir gerçek yaşam öyküsü.

Ayfer Tunç-Bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi

306916_2.jpg

Deli-manyak bir kitap kısaca ama okudukcada içine çeken türden, 2009 yılının en iyi romanı seçilmiş bir kitap...O kadar çok hayat hikayesi var ki asla başrol diye bir şey yok bu kitapta,bir akıl hastanesinin kısa tarihi ama akıl hastanesine yolu düşenlerin kısa hikayeleri ve nasıl bu hastaneyle yollarının kesiştiği hem mizahi hemde dramatik açıdan okuyucunun ilgisini çekecek şekilde anlatılıyor kitapta.

Stephenie Meyer' ın Yeni Ay kitabını okudum. Şu an Tutulma' yı okuyorum.

Elif Şafak, AŞK adlı kitabı. Çok güzel...

Stephen King----Cep...

Eğer günün birinde birisi cep telefonu ile dünyanın sonunu getirecek bir sinyal gönderse başımıza neler geleceğini biliyor muyuz? Frekans denilen bu olay cep telefonu kullanan herkesi çıldırtıyor ve şiddete yönlendiriyor.

Çok uzun yıllar oldu kitap okumuyalı.
Enson simyacıyı okumuştum.

Murathan Mungan_Kadından Kentler en son okuduğum kitap:) Lakin şu an elimde Burak ÖZDEMİR__Tanrının Doğum Günü var...

Merhaba Levent,

Evet,sorgulamaya gitmiştim kitabı okurken...

?

Merhaba Levent,

Evet,sorgulamaya gitmiştim kitabı okurken...

Selçuklu Devleti'nin yıkılmasından sonra kurulan Osmanlı İmparatorluğu döneminde emekçi halk üzerinde daha sistemli bir baskı ve sömürü uygulandı. Ondördüncü yüzyılın sonları ile onbeşinci yüzyılın başları Anadolu'da tam bir politik kargaşa dönemiydi. zaten sefalet içinde yaşayan emekçi halk, Timur'un ordularının istila ve yağmasından sonra iyice sefalete itilmişti. Hele Osmalı tahtı için başlayan iç savaş hayatı dahada dayanılmaz hale getirmişti. Şeyh Bedrettin böylesine bir toplumsal huzursuzluk ve politik buhran döneminde, 1364-1365 yıllarında doğdu. Gençliğinde çok iyi bir eğitim gördü. Anadolu ve Mısır medreselerini dolaştı. Dönemin ünlü bilginlerinden ders aldı. 1411 yılında da taht kavgası veren ve toplumcu görüşleri olan Musa çelebi'ye kazasker oldu. Musa Çelebi'nin yenilmesinden sonra 1413 yılında İznik'e sürgün gönderildi. Şeyh bedrettin insanlar arasında, din farkı Gözetmeksizin, hepsini eşitliğe kavuşturacağını, bütün mülklerin, toprakların ve ürünlerin ortaklaşa olacağını, haram olan bazı şeylerin helal olacağını öne süren bir filozof ve bilgindir. Düşünceleri, ezilen emekçi halk arasında yaygınlık kazandı ve başkaldırışın öncülüğünü yaptı. Onun düşüncesi dünya ve ahiretin, madde ve ruh aleminin birbirine paralel ve ölmezlikte eşit olduğunu ve ruhun bedenden ayrı düşünülemeyeceğini savunuyordu. Şeyh Bedrettin İznik sürgünlüğü sırasında Börklüce Mustafa ve Torlak Kemal'i yetiştirdi. Börklüce mustafa, Aydın yöresinde Şeyh bedrettin'in görüşlerini yaydı. Müslüman, Hıristiyan, yahudi yoksullarından altı bin kişilik bir ordu oluşturdu. Bu ordu osmanlıları ilk kez yenilgiye uğrattı. ancak beyazid paşanın komutasındaki üçüncü ordu Börklüce Mustafa'nın ordusunu yendi. Yenilenlerin çoğu savaş meydanında öldü. Börklüce ve askerin bir kısmı esir edildi. Görüşlerini değiştirdikleri taktirde serbest bırakacakları söylendiyse de, hiçbiri inancından dönmedi. Hepsinin kafası vuruldu. Börklüceye'de ise uzun süre işkence edildi. o inatla görüşlerini savunmaya devam etti. Sonunda asılarak öldürüldü. Cesedi çarmıha gerildi. Şehirde dolaştırılıp halka gösterildi.Börklüce Mustafa'ya halk Dede Sultan derdi.bu arada Torlak Kemal de manisa bölgesinde propaganda yapıyor ve ordu topluyordu. o da ayaklandı, fakat 1417 yılında o da yenildi. Manisa tarafında asılarak öldürüldü. Şeyh bedrettin ise İznik'ten önce isfendiyaroğlu'nun yanına, daha sonra Eflak Beyliği'ne ve oradan da Deliorman yöresine geçti. Burada ortak mülkiyetçi görüşlerini yaydı. Yoksul köylülerden ordu topladı. Fakat osmanlı derebeylilerinin ordusunun yaptığı bir baskında sağ olarak ele geçirildi ve 1420 yılında serez çarşınında asılarak idam edildi. cesedi bir süre asılı bırakıldı.

Benim kafamı şurası karıştırıyor bedrettin ruhun bedenden ayrı düşünülemeyeceğini söylüyor beden ölünce ruhdamı ölüyor acaba ?

Bakışaçısına göre değişir, ruhla beden ilişkisi...;)
Materyalist bakışaçısına göre ölmesi gerekir bedenle birlikte ruhun da...
Şimdi Şeyh Bedrettinle materyalizmin ne alakası var dersek işler karışır,Levent...;):)
Kominer düşüncenin filizlerini Şeyh Bedrettinde görmek mümkün...:)

Sehribanu;
garipdir hallacı mansur karmati lerdede aynı bakış açısı var bune yaman çelişki materyalizm in ilanından önce bizim coğrafyamızda bu fikirler varmış okulda hiç öğretmediler bunları

Burak ÖZDEMİR__Tanrının Doğum Günü bitti...İnce Memed 2 'ye başladım..:)

son okuduğum kitap cemalettin n taşçı nın zamanı durduran saat yılmaz büyükerşen herkese tavsiye ederim sema erdem

Slmlar arkadaşlar elif şafak / aşk romanını okudum rumi ile tebrizli şemsin emsalsiz dostluğunu konu alıyo gönül dostlarına kesinlikle tavsiye edebilirim....:)

Bundan önceki okuduğum kitaptı masumiyet müzesi misceren ...

Dernek olarak kendisini ağırlama durumumuz olduğu için Amin Maalouf'unen son kaleme aldığı Çivisi Çıkmış Dünya/Uygarlıklarımız Tükendiğinde adlı kitabını okudum. Roman denemez ama çok ufuk açıcı ve çarpıcı bulduğum için belirtmek istedim. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kitabı okurken inanılmaz bir patlama enerjisiyle doluyor insan. Bilginize..

İnce Memed 4'deyim nihayet:)

Barbara Cartland ın aşk romanlarına bayılıyorum.en son onun bir kitabını okumuştum...

bugün bitirdim Lisa Grenger

saklambaç

korku istiyorsanız okuyun heycanlı gerilim dolu

ilk sayfada yakalarsınız heyecanı

oooo beyazgeceler mısırdan mı yayın yapıyosun bize??..:D

okumadım ama :) sonsözüne baktım sadece:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt