Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayşe Külin-Sevdalinka
Bosna savaşında yaşanan acı olayları, insan hakları savunucusu batının bu savaşa görmemezlikten gelip müslümanların soykırıma maruz kalmasını anlatan duygu yüklü bir romanı okudum.

adam faver empati
kitabın başı biraz sıkıcı fakat sonrası çok sürükleyici amaa sonu saçma bitmiş yinede tavsiye edilebilir

"Angela'nın Külleri"arkadaşımın önerisi üzerine okuduğum kitaplardan biridir...Ve sıkılarak okuduğum kitaplardan ...anlatılan konu güzel....ama üslubu konusunda barışamadığım kitaplardan biridir...

Angela'nın Külleri II(Umuda Doğru).İlk kitaba göre üslup okuru içine çekiyor...

işaret-gece evi serisi:)... ilk kitap onu okudum ve göçebe-stephane mayer ona başladım...

aziz nesin
böyle gelmiş böyle gitmez herkese öneririm..çoçukluğunu nefis bir şekilde anlatmış.

Mevlananın mesnevisi...ve saadi nin bostan 'ı.... Harika..erdemin ışığını arayanlara....

Dido Sotiriyu " benden selam söyle anadoluya" tüm arkadaşlara tavsiye ederim okumalısınız

Göçebe bitti...İhanete başladım şimdi:) gece evi serisi 2

ruhsal zeka ...muhammed BOZDAĞ...OKUNMAYA DEĞER TAM BİR MORAL MOTİVASYON KİTABI....

behiç erkin in hayatını anlatan BÜYÜKELÇİ adlı kitabı herkese öneririm.

Wladimir Bartol Alamut Kalesi

Tarihi bir roman sıkılmadan okudum ismaili inancının bir tarihi bölümü anlatıyor

şimdi sırada semerkant var hayyamla haşır neşir olacağım

2313-Kiraze.jpg

Solmaz KAMURAN'ın Kirazesi

Kirâze,1492 yılında İspanya'dan kovulan binlerce Sefarad Yahudi sinin çileli yaşam mücadelesinden yüzyıllık bir kesit sunuyor. Bu insanların kimi Hollanda'ya, kimi Kuzey Afrika'ya, kimi de II. Bayezid'in daveti üzerine Osmanlı topraklarına ulaşabilmenin peşindeydiler. Çoğu, daha yola çıkmadan Engizisyon'un acımasız elleriyle ya da yollarda sefalet içinde yok olup gitti. Ester Kira da (diğer adıyla Kiraze) , ağır zulümlerden geçip İstanbul'a varabilmiş bir Sefarad Yahudi sinin kızıydı. Kısa zamanda hırsı, zekası ve cazibesiyle, Osmanlı sarayını derinden etkileyen Yahudilerin en önünde yer almayı başardı. Önce Hürrem Sultanın yakın ilgisini kazandı, daha sonra Safîye Sultanın akıl hocası, sırdaşı oldu. İktidar, zenginlik ve gücün ne anlama geldiğini biliyordu çünkü. Ama 88 yaşındayken patlayan bir sipahi isyanı her şeyin sonu oldu. Bu roman. Sefarad Yahudileri'nin yaşadıklarına ışık tutarken, o dönemde Osmanlı ve Avrupa saraylarının dinsel, siyasal ve toplumsal hayatı nasıl etkileyip kontrol ettiğini sergiliyor ve okuru derinden sarsan, muhteşem bir resim çiziyor. Neler yok ki bu resimde: Sultanların ve kralların gerçek yüzleri...

Batı-Doğu, Müslüman-Hıristiyan çekişmeleri, ölümcül entrikalar... İsyanlar, ayaklanmalar, yangınlar ve 1309 büyük İstanbul depremi... Lalalar, cariyeler, odalıklar...

the Tudors 'u izlemişken ve bu kitaptaki olaylarla ilişkilenincede süper geldi kitap..: )

leventsarıtaş; Wladimir Bartol Alamut Kalesi

Tarihi bir roman sıkılmadan okudum ismaili inancının bir tarihi bölümü anlatıyor

şimdi sırada semerkant var hayyamla haşır neşir olacağım

Müthiş sürekliyici kitaplardı ikiside levent bey... amin maalof en sevdiğim yazarlardan biridir ayrıca...

Batı-Doğu, Müslüman-Hıristiyan çekişmeleri, ölümcül entrikalar... İsyanlar, ayaklanmalar, yangınlar ve 1309 büyük İstanbul depremi... Lalalar, cariyeler, odalıklar...

the Tudors 'u izlemişken ve bu kitaptaki olaylarla ilişkilenincede süper geldi kitap..: )

solmaz kamuran'ın minta'sını da çok beğenerek okumuştum bu kitabı gibi..

Çanakkale rüzgarı,bir levrek iskeleti ve banka...diğer okuduğum kitaplarıydı yazarın..

şimdi gece evi serisi 3. kitabı olan,SEÇİLMİŞ'e başladım..

mehaba
kiraze yi üç yıl önce okudum. çok beğendim. arkadaşlar çok az kitap okuyoruz. ben çok üzülüyorum.sitenin en az ilgi gören bölmü herhalde kitap bölümü. lütfen daha çok kitap okuyalım. kendimizi geliştirelim. okunacak çok güzel kitaplar var.

ada;

Müthiş sürekliyici kitaplardı ikiside levent bey... amin maalof en sevdiğim yazarlardan biridir ayrıca...

evet ada gerçektende sürükleyici,ayrıca gerçek tarihlerin ve bizim coğrafyamız doğu mezopotomya anadolunun kurgusu olmasıylada dahada çekicileşiyor,

''İhya...'' gazzali nin dev tassavvuf baş yapıtı ..okuyun..müthiş..

mac72 kirazeyi okumadım fakat mutlaka okuyacağım konusunu okuyunca aklıma safiye sultan adlı kitap geldi.gerçekten çok beğenerek şaşırarak okuduğum bir kitaptı. okuduğunda aynı zevki alacağına eminim.

fihi maafi ---------- mevlana...erdemli bir yaşam için...

Bazı insanlar hayatlarını kendi istedikleri gibi kurarlar.Geri kalanlarsa onların yaptıklarını birbirlerine anlatıp dururlar.Ben başkalarının hayatlarını anlatarak ömrümü geçirmek istemedim.Varsın başkaları benim hayatımı anlatsın.KÜRŞAT BAŞAR ...BAŞUCUMDA MÜZİK...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt