Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimizin evliliğimize etkisi!

Bence de sen kendine güvendiğin kadar, ve kendini ifade edebildiğin kadar karşındaki insana kendini anlatırsın..Kübraa

ben denedım ama olmadı...............üzgunum basaramadım esat

Bir kez başaramamak, bütünüyle herşeyin bittiği anlamına gelmez. Hatta her son bir başlangıcı temsil eder. Bunun için yaşadığımız her neyse, bizi yıldırmak yerine, dahada güçlü kılmalıdır...

sonucu aynı olduktan sonra denemenın hıcbı anlamı yok

Hiç bir konuda hiç bir sonuç önceden kestirilemez. %1 ihtimal dahilince olan bir şey bir bakarsın olur. %99 gibi gördüğümüz bir şey bakarsın hiç olmaz. Bunlar tamamen hayatımızdaki bazen bizim etkimizle, bazende bizden farklı olarak gelişen etiklerin sonucudur.

----------

Sokankaan güzel resimler içinde teşekkürler..

inşallah bu bakış açısı artar çok hoşuma gitti bu söz kerem

Kerem bencede katılıyorum. Çok doğru demiş..:)

Şehri sanada aynen katılıyorum..:)

ne guzel bı yonden bakmıs esınızı tebrık edıyorummmm cok sanslısınız

Bu kadar katı olma kübra..
Herşeyde güzel bir bakış açısı yakalamak bazen insanın elindedir.

Eshat sende haklısın.

Burada iki ayrı görüşede haklısın demek mi istiyorsun.Ben Sehribanunun dediğine katılıyorum.Nazarlıktan kasıt zannımca garantisi demek gibi geldi bana.Ve böyle bir düşünce özürlüyü aşagılamaktır.

Bri insan tek bir görüşe sahip olmayabilir arkadaşım. Tek bir tarafa bakmam ben

Sükût-u Vaveyla;

ALLAH BELASINI VERSİN öyle düşünenelerin de onu utanmadan sıkılmadan annenize söyleyebilenin de. Böleleri de bu dünyada insan diye geziniyor ya neyse..

ben evli değilim ama ne yalan smyleyim bir engelli olarak evlilik beni korkutuyor hiç cesaret edemedim düşünmedim bile bir insan olarak kendime çok büyük bir haksızlık ettigimide biliyorum ama ginede cesaretim yok başkalarının çocuklarını severken çok üzülüyorum benimde olmalıydı diye düşünüyorum eyer bir çocugum olsa nasıl bir yüzü olurdu saçları gözleri ne biliyim işte bana benzermiydi diye düşünüyorum engellinin kendine koyduğu engeli aşmasıda zor galiba

bende evlendim arkadaşlar şimdi toplumda bir söz varya hani.davul bile dengi dengine çalar diye.benim evlilik yaptığım kişi sağlamdı hiç anlayamadı beni hatta engelimle alay etti beni hayattan soğuttu ben bu sözün doğruluğuna çok inandım.en azından evlendiim insanın bir özrü olsaydı belki bana bahane veremezdi.çok kötü bi duygu bu hayatını paylaştığın bir insanın özrünle alay etmesi ben çok yanlış yapmışım şimdiki aklşım olsa inanın ya hiç evlenmezdim yada kendim gibi engelli beni anlayabilecek birisiyle evlilik yapardım .birde toplumun bakış açısı var aaa bunlarda hallerine bakmıyolarda evlenmeye kalkışıyolar gibi düşünceler var bu sakat canım bunun çocuğu bile olmaz yani okadar önyargılı insanlar varki daha evlenmeden çocuğu bile olmaz diye kesin söyleyebiliyolar.valla hiç çevreyi kafama takmıyorum çünki kimsenin kimseye faydası olmuyo afedersiniz varya birazda dobra konuşacam bu insanlar için it ürür kervan yürürmüş kimse kimsenin hayatına karışamaz arkadaşım.bide şöle bi durum var ama
maddi imkansızlıkllar belli bi yaştan sonra aşk evliliği olmuyor mantık daha ağır basıyor engellide olsan sağlıklıda evlendii zaman insan en azından bir tarafın evi idare edecek kadar bir geliri olması lazım gerisi hikaye.

:mad::mad:
Sükût-u Vaveyla;
arkadasım suan gece 01.07 ve senin yazını okudum ve cok üzüldüm aynı zamandada o kapiya davetiye getiren kadınada cok kızdım sen onu bize yollasana bi.sinirden uykum kactı resmen ya nasıl bir zihniyet bu engeliysen hayat bittimi nedemek istiyor kendini bilmez kadın.sen hic umursama o lafları yüce rabbim yazdıysa olur engelle mengelle ilgisi yok ewliligin hersey nasiptir

Arkadaşlar engelli olmak hayata başka açılardan bakabilmektir,bu durum evlilik içinde geçerli bence 29 yaşında evlendim yanlış anlamayın ama 15 kadarda sevgilim oldu ama dedigim gibi evlenebilecegim benim eksiklerimi tamamlayacak,sevecek insanı buldum ve evlendim dünyalar tatlısı 5.5 aylık kızımda var,lütfen karamsar olmayalım kendimizi çevremize oldugumuz gibi kabul ettirelim,Allah herşeyi görmekte bizi mahçup etmeyecektir;)

burda en önemli nokta eşlerin birbirlerini tamamlayacak engele sahip olmalarıdır.sevgi emek değilmidir sevgi fedakarlık değilmidir.elbette zorluklar sıkıntılar yaşancak yaşancakkki kıymet biline.elele yürek yüreğe verince hiçbir şey zor değildir.yeterki hayatı çözümsüz görmeyelim.

hersey nasipten ibaret okadar saglıklı insan varki bekar kalmıs nasip olmamıs evlenmek herseyi engele yormayalım allah yazdıysa oluyor yazmadıysa vardır bir hayır diyelim.

esat çok güzel özetlemisin İnsan yaşadıgı müttetçe nelerle karşılaşmazki....
Rabbim çilesi dolmuşlardan eylesin.

O benim sesimi telefonda duymuş ve çok etkilenmişti.Daha sonra tanıştık.Minyon tipli,çıtı,pıtı güzel bir kızdı.19 yaşındaydı, ben 27 ve tekerlekli sandalye bağımlısı.Oysa o sapasağlam bir genç kız.Flört etmeye başladık.Ben o yıllarda Fransa da ekonomi mastırı yapıyordum.Yani onunla tanıştığımda tatildeydim.Tatil bitti,ben Parise döndüm.Mektuplaşmaya başladık bu kez.Sevgi dolu mektuplardı ama aşk yoktu,sevgi vardı,anlayış vardı.Birlikteliğimizin zor olacağı belliydi.O halde bu birlikteliği mantık zeminine oturtup sevginin ve saygının ürünü yapmamız ve etraftakilere bu şekilde kabul ettirmemiz gerekiyordu.
Öyle yaptık;çok itirazlarla,dedikodularla ve çirkin sözlerle karşılaştık.Ama tınmadık,umursamadık.Evlendik.Ve ilk dansımızı ben tekerlekli sandalyede o etrafımda dönerek ve düşman çatlatarak yaptık.Sonra Ülkeme döndüm.Bir kamu kuruluşunda çalışmaya başladım.Çocuklarımız oldu.İki oğlan ve bir kız.Üçü de üniversiteyi bitirdi.Evlendirdik.Çocukları oldu yani torunlarımız.Evlat sevgisinin rafine edilmiş halidir torun sevgisi,süzülmüşü,damıtılmışı.
Sevgili Arkadaşlar yukarıda anlattıklarım benim öykümdür,yaşam öyküm.Sizlerden bir hayli büyüğüm sanırım.Yani bu öykü yıllar önce sakatlığın Tanrı cezası gibi telakki edildiği bir zamanda yaşanmıştır.Bu nedenle asla kötümser ve çekimser olmayın.Özellikle erkek arkadaşlara şunu belirteyim ki;bir kadın öncelikle yürek dolusu sevgiye,ilgiye,saygıya ve şefkate ihtiyaç duyuyor.Siz bunları ona verirseniz elin,ayağın vesairenin çok ta önemli olmadığını göreceksiniz.Ancak şunu unutmayın!Kendinize güvenecek,kültürlü olacak ve ister tekerlekli sandalyede ister koltuk değneği ile,illaki dimdik olacaksınız.Kadınına güven veren bir erkek olacaksınız.
Bunlar bir büyüğünüzün erkek arkadaşlara tavsiyesidir.Bayan üylerimize öneriler ise eşim tarafından gelecektir,elbette ilginç gelirse sizlere.
Selam ve sevgilerimle.

Hikos hikayenden çok etkilendim. İlk başta bunun devamında böyle olmasını çok isterdim diyeceksin sandım. Her an bu cümleyi bekledim. Neyse ki gerçekmiş :) Nedense Al Pacino'nun oynadığı "Kadın Kokusu" adlı filmden sahneler geldi aklıma... Mutluluklar dilerim. Eşinin önerilerini ve bu güzel hikayeyi bir de eşinden dinlemeyi çok isterim. Mutluluk ve sevgi dolu bir ömür sizlerin olsun...

"Şunu belirteyim ki; bir kadın öncelikle yürek dolusu sevgiye,ilgiye,saygıya ve şefkate ihtiyaç duyuyor.Siz bunları ona verirseniz elin,ayağın vesairenin çok ta önemli olmadığını göreceksiniz.Ancak şunu unutmayın!Kendinize güvenecek,kültürlü olacak ve ister tekerlekli sandalyede ister koltuk değneği ile,illaki dimdik olacaksınız.Kadınına güven veren bir erkek olacaksınız

Demişsiniz teprik ediyorum resmen şifresini çözmüşsünüz meselenin..:) Darısı çözemeyenlerin başına..:)

Özelliklede ister tekerlekli sandalyede ister koltuk değneği ile, "illaki dimdik olacaksınız". Kadınına güven veren bir erkek olacaksınız" dediğiniz kısmı çok hoşuma gitti..:)

Nasihatlerinizi dinlerler inşallah beyler..:) Özelliklede "bugüne kadar bana hiç kimse aşık olmadı sevmedi sakat olduğum için" diyen sorunun sakatlıkla alakalı olduğunu düşünen beyler" takın kulağınıza abimizin verdiği küpeyi..:)

engelli olmanın evlenmeye hiç bir etkisi yok bence de engelli engelliyle ya da engelli olnayanla hiç önemli değil yeterki en başta saygı olsun çünkü ancak birbirine saygı duyan insanlar birbirini sevebilirler.2. side dürüst olmak yalan söylemek ve kendi kararını vermek kimsenin sözüne bakmadan verdiğin sözün arkasında durmak
şarkıda bile hatırladığım kadarıyla

engelli olmak aşka asla engel değil ki
insan olana insan asla bir yük değil
koluna giremesemde
yanında duramasamda
sakın korkma aşkım
melekler korur bizi:)

bu sözlerin üstüne dahası varmı acaba?:confused:
:):):):):):):)

gerçekten çok güzel sözler ama malesef engelliyi sırtından vuranda gine engelli oluyor evlilik konusundada öyle engelliler varki kendi evlenmiyor ama başkalarının evlenmemesi içinde elinden geleni yapıyor malesef iyilerkadar kötülerde var dünyada

narinim;

kesinlikle çok haklısınız yaşayan bilir:)
onlar ki saygı sevgi dürüstlük nedir bilmeyen insanlar:confused:

Engellinin sevgilisi olmazmis,engellinin eşi olmazmis,engelli evlenemezmis... Ne kadar kolay degilmi herseyi engelimize bagladik oturduk asagi haydi herkese iyi gunler.

Insanin ozu temiz olacak bir kisi ozunu kayip ettiyse erezyona ugradiysa yapacak birsey yok....

Ingiltere'de uyusturucu kacakciligini,beyaz kadin ticaretini,silah tucarligini yapan ve cetelesmeyi orgutleyen kisi engelli biri tekerlekli sandalye'de... Demek ki hersey insanin ozunde kotu olmak iyi olmak'da.

Herseyi boyle engelinize baglamayin,donuyor dolasiyor isi arebeske bagliyorsunuz,muzmin bekarlik diye bir realite var 30 yasini gecmis evde kalmis tonla insan var ve bu insanlarin cogu evlenme niyetinde degil... e artik 35 yasina gelmeden birini bulayimda cocuk icin evleneyim diyen yuzbinlerce insan kitlesi olusmaya basladi. Bosanma oranlarinda patlama yasaniyor umraniye coplugunun patlamasi ayarinda gerisini siz dusunun.

Üst Alt