Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimizin evliliğimize etkisi!

Evlilikte yaşanan sorunlar... ve cözüm yolları... cözümsüzlüğün sebepleri.... sabır....sadakat... erkek kadın arasındaki duygusal farklılıklar... Engelle pek alakası yok çünkü insan ilişkileri. sağlamlar da aynı sıkıntıları yaşıyorlar farkları yok. ama bir engelli gözüyle anlatayım.
burda bekar arkadaşların sadece dinleyici olmalarında yarar var... (bekara yuva bozmak kolay) derler atalarımız. hoş ben bu sözü törpüledim ama olsun:) gelelim konuya: 1.si ben evliyim. (eşimde bende engelliyim ortopedik) 9,5 aylık bi kızım var. Elhamd. mutluyum. alışverişlerde yardımlaşırız. taşıyamacagımız şeyi almayız yada bölüşürüz. cocuk bakımdan pek anlamam ama en azından cocugu mesgul edecek kadar ilgilenmeyi bilirim. birbirimizi kabullenmemiz hayattaki en önemli güçümüzdür çünkü yapabileckelerimiz ortadadır yapamayacaklarımızortadadır. yuvada huzursuzluk olmuyor mu? olur. neden olmasın... iki yabancı insan bir yuva kuruyor doğal bi süreç olarak birbirlerini tanımak için sınırlarını zorlarlar bu zorlamalarda fay hatları gibi surtunmeler olur... nereye kadar olur eşini tanıyana kadar... yoksa nerden bilecen neyin hoşna gitmediği neyin hoşuna gittiğini cocuklar bile deneyerek buluyorlar iyimi kötü mü acımı tatlımı. bu surtunmeleri abartmak depremlere sebep olabilir... insanlık hali insanın canı sıkkınolabilir bir anda eşinin bi lafına canı sıkılıp bi patlama olablir bu patlamayla karşı karşıya kalan da patlarsa o zaman üzüntüler uzun sürebilir. tabiki hep kadın alttan alsın demeye kimsenin hakkı yok. işin özü herkes haddini bilecek, o beni seviyor nede olsa diye üzerine yüklenmek olmaz. maddi güçü yok nasılsa gidecek yeri yok ezzem kim bilecek felan v.s. şeklinde bir yaklaşım etik değil insana yakışmaz. Mutlu olmanın yolu: en çıkılmaz durumlarda bile elini arkaya attın mı eşinin eline dokunması. iki taraf birbirlerini yese bile, eşler arasındaki ilişki o kadar derin olmalı ki, sanki o tartışmaları yaşamamışlar gibi kenetlenebilmeli. bide olumsuzlukları unutmak lazım. eşine, cocuğuna karşı her an yeni bir sayfa acabilecek kadar tevazu sahibi olmak lazım dairede amirine, mahalle de arkadaşına hoş görülü olup evde tam tersi davranmak en buyuk haksızlık. kin öfke nefret.. olmamalı. ne yolarsam kar denmemeli. heleki maddi dunyanın; yuvanın tam göbegine kadar girdiği günümüz cağında... onda varda bizde yok... yada elalemin eşi guzel giyiniyor diye eşine yuklenmemek lazım. (zaten eş önce kendi için güzel giyinmeli sonra eşi için. katiyen dışarda insanlar bi baksın dönsun bi daha baksın mantıgı ile giyinilmemeli toplumda güzel giyinilmeli ama insanların dikkati farklı düşüncelere sevk edecek kadar değil). evin geçimi üstlenende, arkadaşlara rezil olmayım diye varını yogunu harcamamalı. önceliği yuva ve içindekiler olmalı. eşler arası yardımlaşma da çok önemli. eşler sırf gıcıklık olsun diye bilmediği yapamadığı bir işi eşine yüklememeli. yapabildiği işi de birlikte zaman geçirebilmek için bir fırsat gözüyle görerek hareket edebilmeli. ve işin sonunda birbirlerini tebrik etmeli.
hastalık ve sağlık ta diye bir söz vermişiz. herhangi bir sebepten dolayı insanın başına hastalık dert gelebilr. zaten kişinin canı burnunda destek olmak lazım. ya bu zamanın en buyuk dertlerinden biri eşine yardım ettimi kılıbık kadın ağzına bakan muamelesi yapılması. ne alakası var. zaten hayat önce yuvada başlar sonra topluma yayılır. yardımlaşmayı bilirsen yüreğin yorğun olmaz sanada bir el uzanabilir sıkldığın bir anda. eşler birbirine baktığında sevğiyle günahlar dökülür derler sonbaharda dökülen yapraklar gibi. eşinin hoşuna giden davranısını hep aklında bundurmak gerekir. kötüyü şebnem ferağın şarkısındaki gibi silmek gerek bazen ama kişileri değil kötü yaşanmış olayları... kişilere mal etmemek gerek. o olmasa zaten o olay yaşayacaksan bir başka sebepten dolayı yaşarsın zaten. benim nacizane fikrimdi. saygılarımla.

arkadaşlar bazan başıma gelen haksızlıkların ve engellemelerin benim yüzümden oldugunu düşünürün genelde haksızlığa urayınca insanların karşısına çıkıp bende varım ben insanım diyorum ama sözkonusu evlilik olunca ve hayatımda önemli birkarar verirken bu cesateti kendimde bulamıyorum benim hayatımla ilgili büyüklerimin karar vermesinden çok usandim bence bu durumda olan çok kişi vardır bazan kız arkadaşlarla bu konuyu konuşuruz onlarında benden farkı yok aslında :)

Yerine getirilmesi mecburi bir görev gibi dayatılıyor evlilik aile ve toplum tarafından.. Öyle felaket senaryoları yazılıyorki adınıza "evlenmezsen böle böyle olur"..:) Evlenirsen şöyle şöyle olur.. Olacakların farkı yok bence birbirinden..:)

Hele hele belli bir yaşa gelince dahada sık boğaz ediyorlar.. Tüm bekarların başına bela bu evlilik meselesi.. En kötüsü anlamıyor aileler bizi.. Korkularımızı anlamıyorlar.. Sanki çok kolay bir ömür aynı çatı altında yaşabileceğin bir insana rastlamak bu dünyada.. Annem "bi görüşte sevdim babanı hiç düşünmeden karar verdim evlenmeye" diyor her defasında vee "ne varmışki sevemeyecek! " Allah sevdirirmiş nikah sıcaklığı olurmuş..:D Hadi olmadı diyelim sevemedin en azından bir çocuğun olurmuş ona tutunurmuşun koca lazım değilmiş çocuk olduktan sonraaa..:):) Erkeğin kötüsüde olmazmış ayrıca..:)

Ahh anneem ahh devir o devir değil benim aklımda dolaşan tilkilerin kuyruklarından tutuverecek bir damat adayı bulabileyimde sana o zaman gör sen kızını.. Çok seçiyormuşum ya ben seçintiye düşermişim Allaaah korusun(muş)...:D

Yani bu karamsarlıkların,korkuların sağlamlıkla yada sakatlıkla zerre kadar alakası yok bence.. İçimize dert etmeyelim bahanemiz olmazsın bunlar.. Azıcık cesaret lazım bize "tutulduğunuz ve tutunmaya değer sağlam dallar çıkarsa karşımıza görelim ve bırakmayalım yeter":) Allah tüm bekarların yüzüne gülsün inşallaaah..:) Neredeyse o alın yazılarımız bi an önce çıksınlarda karşımıza kurtarsınlar bizi bu kabuslardan inşallaaaah..Ben evlilik muhabbetinden ve gel gitlerinden illahlaaah etmiş bir bayan olarak "amaaan bee bi an önce savsam sıramıda kurtulsam milletin çenesinden" modundayım bu aralar valla..:)

Evlenmek engellilerin en doğal hakkı ama bu hakkı bencilce engellilerin elinden almak isteyenler var.Sadece kendilerini düşünenler.Ben engelli biri ile evlenemem.Benim kızım oğlum engelli biri ile evlenemez.Sağlam insanların düşündükleri bu.Ben engelli biri ile evlenmek istiyorum.Ne kalp kırayım nede kalbim kırılsın.

engellilere evlenme konusunda birde aileler engel olmasın lütfen bizlerde bi bireyiz bizimde düşüncelerimiz duygularımız var bunlar önemli değil mi bırakında hissettiklerimizi yaşıyalım

Bir kolu olmayan bir bayanla tesaduf uzeri nette tanistim,oldukca kibar hos gorunumlu
bir kizdi bu,iki veya uc yil once olacak kizin yasi 27 filandi... dedim sevgilin varmi ; yok diye cevap vermisti,bende ben engelliyim biliyorsun kas hastasiyim demistim :) guluyorum halen.
Hayalinde yasattigin olmasini istedigin bir sevgili varmi diye sordugumda... cevaben evet var demisti peki nasil biri dedigimde; omuzlari yuksek kollari guclu cok yakisikli olmasada olur ancak bunlar olmali demisti. Ben bu kiz arkadasa, benim gibi biri olsun istermiydin hayatinda diye sordugumda.. hayiiir demisti, niye dedigimde sen kas hastasisin kollarini bile kaldiramiyorsun senin gibi birini istemezdim diyordu...

onemli olan yureklerin denk olmasidir,ayri tellerden atiyorsa yurekler olmaz ancak bozuk akor gibi corba sesler cikar.

Gecenlerde kizkardesim abi dedi sen niye kendine denk birine bakmiyorsun ve ekledi seni senden daha saglikli biri aldatabilir... evet aldatabilir bir bacagi kissa yada kulaklari duymayan yada saglikli biride aldatabilir.

Birgun bir amca aynisini bana soylemisti yavrum sen bilmessin kadin kismini seni yeterli bulmaz aldatir :) bir baska buyuk abimiz bana ne fark eder kadin fedakar olur sanada bakar dunyayada demisti.

Kim kimi sever, kim kime asik olur, kim ne kadar adil olur, fedakar olur hic bilemeyiz.

Ben bu mantığı anlamıyorum işte.. Ne demek aldatır?:mad: Allah şaşırtmasın aldatacak olan hiç bahanesi olmasa da aldatır tabi..Ama tutup da engelli bir insan engelsiz biriyle evlenince hemen sadakat konusunun gündeme gelmesi ne kadar çirkin.. Bu kadar mı genişledi şimdi yani bizim mezhebimiz toplum olarak?

Gerçekten çok üzülüyorum bunları duyunca.. O bişi değilde sakatlığı olmayan bir insan engelli bir insanı sevince ne sevgisini dile getirebilir bu düşünceler bu bakış açıları varken.. Nede sevgisinde samimi olduğuna inandırabilir sevdiğini yada toplumu.. Kendisine hep şüpheyle bakan gözler varken içi rahat etmez bir kere hep diken üstün de olur..

Ön yargılardan nefret ediyorum artık hiç tahammül edemiyorum.. Ya bir çıkarı vardır deniliyor yada aldatır deniliyor.. Bu kadar mı karardı kalplerimiz? Herşeyden soğutuyor insanı bu yaklaşımlar..

Havva guzel kardesim cok haklisin.Evlenmek istemek, hayati biriyle paylasmak istemek nedense on yargiyla karsilaniyor,bizde herkes gibi yasamasini biliriz,elbette evlenmek icin oncelikle ekonomik olarak iyi olmak gerekiyor.

"Engellinin" herkesten daha cok duygusal oldugu yani bu anlamda duygusal doyumsuzlugu soz konusudur,yapilan yanlis disaridan insanlarin bu duygu yogunlugunu yok saymasidir.Engelli sen evde guzelsin evin cicegisin,sen bilmezsin disariyi ne kotudur disarisi.

Guzel empati kurmusun kadin erkek fark etmez nasil inandiracak toplumu cevreyi,bakin bu engelimizin duzeyi ile ilintili olarak algilaniyor senden daha saglikli biri aldatabilir neden peki,geri planda olan ne var diyelim bir erkek kadini duygusal olarak besledi ne kaliyor geriye *** peki nedir sorun. Ayni sorun iki saglikli insan tarafindan yasanmiyormu ? Benim sevgilim var ben evliyim kocami,sevgilimi,yarimi cok seviyorum ama bana yetmiyor bunun icin baska birinide yedekte tutabilirim,nette birini bulurum ve hatta disarida bulusurum.

Biz toplumla esit degiliz bunun farkindayiz ancak toplumsal curume sadece toplumun diger kesimlerini etkilemez herkesi etkiler.
Aldatma veya aldatilma maalesef bir gercekligimiz,yanliz var sayimlarla olasiliklarla yasanirmi bu bir hastalik degilmi ? Dunya kirlendi kabul dunya kirlendi diye yasamayi birakma diye bir luksumuz olabilirmi ? Engelli herkes gibi sever bu en dogal haktir yasama sevincidir ask sevmek sevilmek. Engelliyim diye hayatta kendimi arabeske baglamadim aglamadim,gunumuzde asklar kirlendi bu genel birsey biz engelli oldugumuzdan dolayi bunlar basimiza gelmiyor herkesin basina gelebilecek birsey diyelim.

Dunya kirlendi diye yasama sevincimizi kayip etmeyecegiz, Sevelim sevilelim hayati sevelim ;)

Aldatmak/aldatılmak çok yaygınlaştı evet.. Engellisi engelsizi de kalmadı malesef.. Flört ilişkilerinde çok da önemsemiyorum aldatma meselesini. Ama evlilik olunca değişiyor işler.. Kadın yada erkek olarak ayırt etmiyorum..Aldatılmayı hiç kimse hak etmiyor.. Sonuç da eşler birbirlerini temsil ederler toplum da.. Ben aldatılan kadına da erkeğe de çok acıyorum çok üzülüyorum..

Allah hiçbirimizi başımızı yere eğecek onurumuzu, gururumuzu beş paralık edecek vicdansızlara düşürmesin..

Ben engelimden dolayı evliliğin beni zorlayacağını düşünüyorum. Bu yüzden gelecek üzerine kurduğum hayallerim hep kendim için olmuştur. Okulum bittikten sonra kendime uygun bir iş bulup çalışmak üzerine olmuştur. Bu konuda ailemden ya da çevremden evlilik açısından olumsuz bir şey duymadım. Hatta ben düşüncelerimi söylediğimde düşüncelerimin yanlış olduğunu söyleyenler dahi oldu. Evlilik kararı aldığımda ailemin desteğinin olacağının bilmek çok güven verici. Lakin şu da var ki sağlıklı insanların bile evlilik sorumluluğunu tam olarak yerine getiremediği şu zamanda bunu benim kaldırabilme olasılığımın daha zor olması. Bu nedenle kendimi evlilik hayalleriyle üzme taraftarı hiç olmadım.

Şu da bir gerçek ki sağlıklı bir insanın beklentilerini bir engellinin ne kadar karşılayabileceğini bilmiyorum. Sağlıklı birin engelli biriyle evlenmesi için onu çok sevmesi ve sayması lazım diye düşünüyorum. Öte yandan engelli iki kişinin evlenmesinde de engellerin aynı olmasının faydası var diye düşünüyorum. Yaşanılan zorluklar ve karşılaşılan olaylar yaklaşık olarak aynı olacağı için birbirini anlama ve destek olma da aynı derece de sağlam olacaktır.

nasip tabi herşey fakat biraz da mantıklı düşünmenin faydası var. sağlıklı kaç insan var engelliyle evlenen ve utlu olan. sağlıklı ile evlenen sağlıklı kaç tane? olamaz denilemez istisnalar vardır. ama gerçeklerde vardır istemek kadar kolay değil evlenmek. sağlam bir evlilik yürütmek. olmaz değil ama zor herkes kendi dengiyle daha mutlu olur kanısındayım. tabiki bu benim bakış açım. ben böyle düşünüyorum yanlış ya da doğru sadece hayatın bana gösterdiği doğrultuda kazandığım düşüncelerimi paylaştım.

bu günlerde benim dikkatimi çeken ve üzen şey;dikkat ediyorum,nerede bir evlilik sevgi aşk kelimesi geçse bunun iki ,üç katı !aldatma kelimesinin geçmesi
bu artık o kadar doğal olmuş ki ya seversin ya aldatırsın gibi bir önerme oluşmuş
bir açıdan da normal karşılıyorum toplumumuz da aldatmak öyle çoğaldıki tabi bu kadın erkek ilişkilerine de sızdı.hani bir laf varya; insan kendini aldatamaz. buna çoğumuz inanmıyoruz kendimizi de başkalarını da aldatıyoruz demek ki.

Hatta ben bu siteye üye olduktan sonra evliliğe dair konular açtım ve bu konularda engelli ile engellinin evlilik yapmasını savundum. Benim bu düşünceme haddinden fazla karşı çıkanlar oldu.

Değerli arkadaşım umut;

Bir konuda burada başlık açarsan en haklı olduğun konu dahi olsa övenlerde olacaktır yerenlerde olacaktır. Sen evlenmeyi düşünüyorsan sevdiğin insanın engelli veya engelsiz olmasına değil insanlığına bakmalısın. Gönüllerde engel olmaz. Evlilik gibi bir hayati meselede birkaç defa değil çok kez düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

Seninle aynı kanaatte değilim arkadaşım sende benim yazdıklarımı okursan sanırım daha iyi anlayacaksın olayın muhteviyatını... Senin sevgin engellerle oluyorsa gönlünde engeller mevcutsa zaten yapacak bir şey yok demektir...

[FONT=Verdana]Sen kafanda daha engeli bir kaba sığdıramadınsa, engelinle yaşamanın gerçeğini anlayamadınsa, engelli olarak evliliğin artılarını eksilerini düşünemiyorsan zaten ne desen boştur. Evlilik farklı bir olaydır. Engelliler için bazı zorlukları da mevcuttur. Zira bunun zorluğunun olması engelli insanların evlenemeyeceği anlamına gelmez.[/FONT]

[FONT=Verdana]Engelli insanlar kendileri için şartlar oluştuğunda elbette evleneceklerdir. Fakat engelliyim diyerek evlenmeye kendisini şartlandırarak hata yapmamaları için olayı her evlenecek insan gibi çok yönlü düşünmek durumundadırlar.[/FONT]

[FONT=Verdana]Çünkü evliliklerde yapılacak olan hataların telafisi mümkün olmakla beraber, insan psikolojisinde ve yaşamında çok derin yaralar açmaktadır. Bunun için olaya sadece duygusal veya sadece mantıksal boyutta bakmak olayın gerçekliğiyle aykırılık teşkil eder.[/FONT]

[FONT=Verdana]Olaya çok yönlü bakarak bizim için en ideal olan kararı vermek ve en önemlisi de doğru insanı seçmek bizim için en yararlısı olacaktır. Elbette her insan en doğruyu, en güzelli seçmek ister. Lakin engelliyiz diye sırf evlenmek için evlilik yapmak veya engelimizin altında ezilmek benim için çok da uygun olan bir davranış ve seçim türü değildir.[/FONT]

[FONT=Verdana]Engelli olmak evliliğe engel teşkil etmez. Ama şartlar olgunlaşmışsa, gerekli imkânlar sağlanmışsa, zamanlaması doğru yapılmışsa ve doğru insan seçilmişse…[/FONT]O zaman evlilik yapılabilir. Bunun ilçin egenlli ya da engelsiz olmak önemli değildir. Engelsiz dahi olsan şartlar müsade etmediği sürece evlenemezsin zaten...

[FONT=Verdana]Gönüllerde sence engel var mıdır? Benimkinde yoktur. Benim gönlüm severken engeline bakmaz. Benim gönlüm severken kimseye sormaz. Benim gönlüm duyguları yaşarken izin almaz. Seninki alıyorsa bilemem…[/FONT]

[FONT=Verdana]Bunun için gönüllerde engel de olmaz, gemde vurulmaz… Buna engel olacak ve gem vurabilecek insanlar varsa bir şey diyemem ben bunu yapamadım. Bunların boş söz olduğunu söylemek gerçeklerle yüzleşmekten çekinmektir. Hakikatleri görmek istememektir. [/FONT]

selam bende birini tanıdım benimle aynı yaşta beni çoooooooooooooooooook sevdiğini söylerdi 15 ay nerdese konuşuyorduk birkere arıldı af diledi af ettim evlenme istiyordu ben kendimi çok anlattım zengin şimdi avustuluyada beni amalıyat edicekti çok seviyor hala ama bıraktı biz bileşemiyoruz onunla bir arkadaş benim hakımda yalan söylemiş ona oda inandı bıraktı nemiş ben onu sevmiyormuşum nefret ediyormuşum çok ağladım ben onu seviyordum çok o hala arkadaşıma mesaj atar onsuz yapamıyorum der

Güzel kardeşim ben sana neden muhalefet edeyim? Senin için boş olan bir konuya cevap veridm ve bu konudaki fikirlerimi yazdım. Benim fikirlerimin senin yazdıklarıyla bir bağlantısı varsa o zaman tamam muhalefetliği kabul ediyorum. Ben kimsenin fikirleri üzerinden konu değerlendirmesi yapmam. Kendi doğrularımı ortaya koyarım. Kendi bildiklerimi yazarım

Bunun içindir ki; Senin yazdığın her yazıya cümle cümle cevap vermedim vermem de. Senin yazdıkların senin fikirlerin benim yazdıklarım da benim fikirlerimdir. Bunun için her ikimizde aynı fikirlerde olmayabiliriz bu benim açımdan hiç bir şekilde sakıncası olmayan bir haldir.

Senin yazdıklarını okudum. Kendince haklı olduğun yönlerde var bana göre alakasız olan yerlerde vardır. Benim oturup da bunlara tek tek sen şurada haklısın burada haksızısın gibi telkinde bulunmamı beklemiyorsun her halde...

Bütün bu değerlendimelerin ardından sana muhalefet olmadığımı bir kez daha söyleyerek konu hakkındaki özgün görüşlerimi sunuyorum. Bunları beğenen de olur beğenmeyende zaten ben herkesin onaylayarak tamam güzel fikirler demesini de beklemiyorum...

Şu yazılanları okuyunca dedim içimden walla demekki bir tek ben takmıyormuşum bu evlilik işini kafaya...

Belkide Turizm bölgesinde yaşamanın verdiği geniş çaplı arkadaşlıkların beni biraz yozlaştırmasından, belki kafa dengi birini bulamamdan, belkide çevremde gördüğüm mutsuz evliliklerden dolayı olması muhtemel içimde evliliğe karşı bir genel isteksizlik var.

Ama ben hep söylemişimdir bu işler kalpde, kısmette ve beyinde biter... Sözüm ona sağlıklıların sağlıksız evlilikleri gözlerimiz önündeyken engelli olmanın evliliğe doğrudan etki edeceğini şahsen düşünmüyorum.

Dolaylı olarak muhakkak bir yıpranmaya bağlı etkisi olabilir, ama bu yukarıda sayılanların hepsi cicim aylarını bitiren tüm sağlıklı ve engelli evliliklerde ortak potansiyel bir risktir diyede eklemek lazım.

Dışı benim için farketmez yani, engelli, engelsiz, isveçli, rus, danimarkalı, kara kaşlı, kumral sarışın, ateist, yahudi v.s. v.s. içi insan olsun önce, anlayışlı olsun.. değilse zaten benim öylesiyle işim olmaz.

İllaki büyük laf etmemek lazım... belki birgün beni PS3 Fifa'da yenen bir kız çıkarsa anında basarım nikahı ona o ayrı.... :)

umutacar;

Ekle benim psn adresimi akşam bir ifadeni alayım senin :)

PSN: maxalanya

Bu soruyu pek irdelemenin ne mantığı var ne gereği.
Kısaca denmeli ki "Evliliğin Sorumlulukları ve Gereksinimleri Nelerdir"

Bunlar;

1) İnsan evliliğin mevcut sorumlulukları yerine getirebilme kapasitesine sahip ise, ister "2"kolu "2" bacağıda olmasın. Bu azimle alakalı.
2) Gerksinim ise, maddiyat ve eşlerin birbirine vereceği destek demektir. Mesela 2 Terkerlekli Sandalye Engellisi insanın birbiryle evlenmeleri çok zor. "Gibi"

Fazla detaya girmeye lüzum görmüyorum..

evlenmek eskiden kıymetli bir kurummuş,günümüzde öyle değil ki,insanlar en ufak bir tartışmada mahkemeye koşuyorlar,çünkü artık insanların birbirine tahammülü kalmamış,bekarlık sultanlıktır,insan eğer hayatının aşkını bulursa ancak o zaman evlenmeli,ama maddi güç herşeyden önemli

sevgili arkadaşlar evlilik kararı çok önemli bir karardır yanlış yapmamaya gayret edin.neden derseniz bende engelliyim 18 yıl oldu önceleri tek deynekle yürüyordum.2 yıldır tekerlekli sandelyeye mahkum oldum.7 yıl önce evlenmiştim eşimle severek evlendik sevgiyle herşeyi aşarız diye düşündük :(
ama olmadı yaklaşık 3 ay önce eşim ayrılmak istedğini söyledi sebebi ise hastalığımda gelişme olmuyormuş yani artık yürüyemediğim için yapamıcakmış.çevreninde etkisi var tabi bu konuda.bile bile alıyorlar sonrada yarı yolda bırakıyorlar :)
bende bunu sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar.

Evlilik korkunç bişi bence.. Hiç evlenmemekde fayda var..Bu devirde evlenilmez insanlar bir tuhaf olmuş kesinlikle evlenmemek lazım..

evet ,buna yarı yolda bırakmak denir,ama bugün sizi yarı yolda bırakan elbet bir gün kendiside yarı yolda kalacaktır,secret yani evrenin çekim yasaları böyle işliyor

havva hanım inanın yorumumuzu aynı anda postaladık,yoksa yorumunuzun üzerine yorum yazmak gibi bir niyetim yoktu,lütfen beni affediniz,ayyy ben bir fena oldum,umarım kızmadınız bana,zaten oldukça tuhaf bir gün yaşıyorum,üfff lady gaga dinleyerek rahatlamaya çalışıyorum,tanıdığım birisi,hanımını kemerle dövmüş,ühhhühhhhüüü bu toplum neden şiddete bu kadar meyilli

hahahahhaha:):) Hey Allahım Matay alemsin sen valla bak..:):)

havva hanım inanın bu satırları ağlayarak yazıyorum,o kemerle dayak yiyen hanım benim yakın bir tanıdığım,o dayağı atan kaba adamı gidip öldürmeyi bile düşündüm,ama iki tane muhabbet kuşum var ,eğer ben katil olursam kuşlarım ortada kalacak,ben onları hep serbest bırakmışım evin içerisinde,eğer ben katil olursam hapislere düşersem ne yapar kuşlarım ,ne yer ne içer,kafese alışkın değiller,ahhhh ,şu andada morandiden save me çalıyor,bu benim en favori parçam,birde işin şöyle komedi bir tarafı var,ben evde gördüğüm hamam böceklerini bile öldürmem,cinayete meyilli olmam için bıçak ,silah tutmayı bilmem gerekir,acaba kiralık katil ilanı mı versem,kafam çorba gibi,3 saattir aralıksız ağlıyorum,başkalarının uğradığı şiddeti göremkte bende ağır travmalara neden oluyor

arakaşlar bencede evlilik konussunada;evlenecek olan arkadaşların evliğe ve evlenice kişiye nasıl baktıları önemli olan. çünkü kişi nasıl bakarsa öle görür. birde gönlünden baktıysa emin ki bambaşka görür sonucu. Acemi bir arkadaşınız OLARAK yanlışlarım olmuş olabilir HEPİZE SAYGILAR

şöyle bir sorum olacak ,evlilikte insanlar birbirlerinin eli,kolu,gözü,ayağı olmak zorunda öyle değil mi,üstelik yemin de ediliyor,hastalıkta,sağlıkta,iyi ve kötü günde diye,öyleyse eş olmaya talip olan kişi eşinin eli yoksa eli olacak,kolu yoksa kolu,gözü yoksa gözü olacaktır,fedakarlığın ,emek ve sevginin olmadığı bir ilişki evlilik adı altında atılan imzayla ayakta duramaz....mıknatıs demire sormuş,en çok kimden nefret edersin demiş....senden demiş demir,neden demiş mıknatıs,.......çünkü beni kendine çekersin ama kendinde tutmayı başaramazsın demiş demir...

murat;

Aynen dediğin gibi olmalı eli,kolu,gözü,ayağı.....ama öyle birini bulmak zaman geçtikçe zorlaşıyor malesef ki.
Birçok arkadaşımız engelli engelliyle evlensin diyor bir çoğu tersini savunuyor.Herkezin görüşüne saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.Ama şöyle de birşey varki bizi bize bırakmıyorlar.Engelli bir insan başka bir engelliyle evlenmeye kalksa bu sefer aileler devreye giriyor iki engelli nasıl yapacak diye.Bunun anlık istek heves olduğunu düşünüyorlar.Durum böyle olunca engelsiz insanların yada ailelerinin engelli birini istememeleri çok normal geliyor.

Ayrıca da çocuğu engelli bir aile yeri geliyor evlenmesinden yana olmayabiliyor.Ya Kendi çocuğundan korkuyor yada karşıdaki kişiden.hevesi geçince bırakır düşüncesiyle.bu tarz şeyleri yaşamak gerekmiyor duyuyor ve görüyoruz canlı örneklerini.
İnsanların zihniyetleri değişmediği sürece bu durum böyle gider.2 eli 2 ayağı tutmasa yada gözleri görmesede bu insanların da evlenmek hakları olduğu unutuluyor.Anne babanın ne zamana kadar yanında olabileceği unutulduğu gibi.

zübüşş sana sonuna kadar katılıyorumm okadar gzll anlatmıssıınn ki GERCEKK buu zaten .................

Üst Alt