Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aday öğretmen tayinleri..?

mehker

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2016 eylül de atandım, aday öğretmenliğim devam ediyor, her yıl yazın özür grubu tayinleri açılıyormuş, özür gurubundan nasıl tayin isteyeceğim? bir de diyelim ki tayin istedim çıkmadı, engelli tayin hakkım olarak il içinde başka bir okula tayin isteyebilir miyim?
yakups hoca bu tayin işleri tam olarak nasıl oluyor aday öğretmenken de tayin olabilirmiyim? bir de tayin isteyince okul mu istiyoruz yoksa sadece il mi seçiyoruz? boş okul yoksa il emrine atama yapıyorlar diye duydum, bu nasıl bir şey? yani okul yoksa öğretmenlik dışı başka bir iş verebilirler mi? Bu arada ben ankara dayım, memleketim olan eskişehir e tayin istemeyi düşünüyorum, veya ankara da başka bir okula!,

şu anki okulum çok merkezi bir okul olduğu için adeta benim daha ilk senemden esas görev yeri olarak bu okulda olmamı yönetim, bazı öğretmen ve insanlar bir türlü kabullenemiyor,gerçekten de hep en az 20 senelik bir kısmıda 30 senenin üstünde çalışmış öğretmenler var benim okulda ama ben de sağlık durumumdan geldiğimi ve bir miktar pozitif ayrımcılığa tabii tutulmam gerektiğini anlatamıyorum, adım ve görüntüm torpilliye çıktı, yani yine vücudunda sıkıntı olmayan vücudunda sıkıntı olanın halinden ne anlara geliyor iş

mehker ağustos ayında özür grubu tayinleri oluyor.Eş durumu tayini yapanlarla beraber tayin isteyeceksiniz.Tek fark siz engeliliğe bağlı yer değişikliğini işaretleyeceksiniz.Hizmet puanınız çok düşük tayininizin çıkma ihtimali düşük.Bu yüzden köy okullarını falan tercih edin.İl değil okul tercihi oluyor.Branşınızdaki boş okullar size açılıyor tercih yapıyorsunuz.Branşınız neydi?

yakups hoca her şeyi izah etmiş. Ufak bir katkım olsun ; eğer annenle babanla şehir değiştirirsen özür grubundan tayininin çıkma ihtimali artar.

mehker Hocam sınıf öğretmenliğinde malesef tayin çok zor.Üstelik Eskişehir de açığın en az olduğu şehirlerden biri.Tayin zamanı uzak köy okullarını tercih edin.Hatta sorun olmayacaksa çok bunaldıysanız doğuyu tercih edin.Oraya tayininiz çıkar.Allah kolaylık versin.

perseküsyon annemle babam zaten atanmak istediğim yerde kalıyor, babam bir kalp krizi geçirdi ve parkinson hastası, annem de ona baktığı için yanıma gelmekte zorlanıyor, benim rahatsızlık diyabet. yani yalnız başına yaşamam şeker düşmesi dolayısıyla çok riskli! bu durumlarımı da özür atamasına dilekçe olarak eklesem
yakups hoca, eskişehir'de gerçekten de sınıf öğretmenliği açığı çok azmış, bunu biliyorum, ama ben duydum ki bizim durumumuzda olanları il emrine atama yaparak bekletiyorlarmış, sonradan boş okul açılınca atıyorlarmış, ama senin dediğine göre özür grubundan atamada öyle birşey yok! belki başka bir yolu vardır?

mehker İl emri bazen oluyor bazen olmuyor.Siz başvurun bu yıl belki olur.Eskişehir'in en ücra okulu neresiyse orayı yazın.Atanırsanız çok sorun olursa Milli eğitimle görüşüp görevlendirme gibi seçenekler düşünülebilir.Sabredin bahsettiğiniz sorunları sağlıklı insanlar da yaşıyor.Zamanla alışırsınız inşallah.

yakups işim şansa kaldı demek. hocam hizmet puanım hiç yok gibi bir şey, 8 puan, atamam olmazsa diğer atama dönemlerinde tekrar şansımı denerim artık, hocam bana davranışlarından okuldan bir an önce gönderilmek isteniyormuşum gibi hissediyorum, müdür,danışman.. ın adaylıkla ilgili performans değerlendirmeleri çok düşük de olsa ortalaması 50 nin üstünde çıktı hiç olmazsa bu iyi. ama daha adaylık sınavları var

yakups

Evet geçici görevlendirme olabilir. ama inşallah geri hizmete alınma durumu olmaz

mehker Hocam anlıyorum ama umutsuz olmayın.Eskişehir'in böyle küçük bir ilçesinin köyüne falan tayininiz çıkabilir.Köy iyidir böyle sorunlarınız olmaz hem de ailenize yaklaşmış olursunuz.Civar illeri de deneyin nasılsa 6 ayda bir tayin hakkınız var.İnşallah kurtulursunuz ordan.

hocam siz engelli ataması ile atandıysanız yanlış bilmiyorsam engelli olana veya engelli yakını olana bir kez istedği yere tayin hakkı var... Neden bunu kullanmıyorsunuz?

LORD_55100 özür grubu atamalarında zaten engellilik atama hakkımı kullanacağım. Ama engellilik sebebi ile de olsa istediğimiz yere atanamayabiliyoruz sanırım, engellilere tayinlerde bir öncelik yapılıyor mu?

Benim bildiğim tüm kamuda çalışan memurların kendisi engelli veya engelli yakını (anne-baba-çocuk-eş-kardeş) ise bir defaya mahsus istediği yere il-iller arası tayin hakkı var diye biliyorum...

Arkadaşlar bir bilen cevap versin lütfen! Engelli tüm memurlara 1 kereye mahsus istediği yere atanma hakkı var mı yok mu? Ben öğretmen olarak yerimi değiştirmek istiyorum. Ama öğretmenlik özür grubu atamalarında minimum puanları gördüm. bu puanlar engelli memur olarak 1 kerelik atanma hakkını kullanmak isteyenler için de geçerli mi? Eğer öyle oluyorsa büyük haksızlık, çünkü bize verilmiş bir kereliğine atanma hakkı var ortada!! ... zira puan işi devreye girerse o minimum puan listesine göre 8 puanla zaten hiçbir yere tayinim mümkün değil. Engelli tayini ile ilgili Kanun maddesi şöyle:
"Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirenler, engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olması halinde talep ettiği yere ataması yapılır.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz."
Bu durumda engelli tüm memur,öğretmen atamalarında hizmet puanı,doluluk, minimum puan vb. gibi kısıtlayıcı etmenler dikkate alınmadan atamanın yapılması gerekiyor.

Bu konuda daha net bilgisi olan lütfen bu konuyu daha açıklayıcı olarak anlatabilir mi bize?

mehker Hocam durum yazdığınız gibi ancak Meb bahsettiğiniz yönetmelik maddelerine uymuyor.Eğer uğraşırım derseniz dilekçeyle başvurun olumsuz yanıt alırsanız dava açın.Kazanma ihtimaliniz yüksek.Öbür türlü malesef diğer özür grubuyla birlikte tercih yapıyorsunuz.Eğer sendikanız varsa bu konuyu onlarla konuşun.Onların yönlendirmesiyle milli eğitimle görüşün.

@yakups hoca.

öğretmenlik özür ve engellilik durumundan tayin isteme başvuruları açılmış. ama dediğiniz gibi engellileri de diğer özür gruplarıyla aynı puanlama sırasına sokarlarsa benim tayin şansım hiç yok. şimdi 10 hizmet puanım var. yine de başvursam mı bilemiyorum

mehker Deneyin hocam dediğim gibi kıyıda köşede kalan okulları yazın.Ben 7 puanla ile uzak bir köye atanmıştım.

@yakups Hocam atama istediğim eskişehir il millî eğitime de sordum, sınıf öğretmeni çok fazla norm kadro fazlası varmış,onları bile eritemiyorlarmış.

Benim okuldan bana karşı bu kadar tavır alınmasa ben aslında tayin istemeyeceğim ama. Şimdi de Adeta tayin istemem için baskı yapıyorlar, örneğin şimdiye kadar hiç yapmadıkları halde ikide bir okulun genel email adresinden ,'öğretmenlerimiz özür grubu tayinleri başlamıştır' benzeri mesaj atıyorlar, hâlbuki benden başka özür grubuna başvuracak bir öğretmen yok okulda,hepsi yaşını başını almış 15-20 yıllık öğretmenler. Müdür ve okul yönetimine aday olduğum için bir şey yapamıyorum, herşeye olur diyorum.

mesela şimdi istemeden başvuruyorum yoksa yine tavır alacaklar, daha sonra da 'bakın ben tayin istedim,olmadı! benzeri birşeyler derim artık. ama sonra ne olacağı meçhul

Bu yaptıkları resmen mobbing haklari yok buna. Hocam bende 24 puanla sirnaktan hataya geldim il emrinden sizinde atanacagini düşünüyorum arkadaslarin dedigi gibi eskisehir sıkıntı olabilir ama. Cok sasirdim ve üzüldüm gerçekten sizde moralinizi bozmayın ilk yıllarda boyle seylerle karsilasiyoruz maalesef

@mehker Hocam Eskişehir'in küçük ilçelerinin köy okullarını yazın.Başka illere de bakın.Malesef tayin konusunda sınıf öğretmenlerinin sıkıntısı çok büyük.Daha da olmadı ilçenizdeki insan kaynakları şube müdürüyle görüşün.Durumu anlatın eğer anlayışlı biriyse sizi görevlendirme olarak başka bir okula verebilir.

Adaylığınız kalkınca da çok üstünüze gelirlerse mobbing davası açarsınız.Ben sizin için geçen yılın taban puanlarına baktım.Türkiye'nin her ilinde sizin bu puanla atanabileceğiniz okul mevcut.Eğer başka şehirlerde olur derseniz beraber atanabileceğiniz okulları belirleriz.Ona göre tercih yaparsınız.

Tabi bu okullar köy okulları olur.Köyde kalmanız gerekebilir.

Son düzenleme:
@yakups hoca tayin istemeyi iptal ettirmiştim, çünkü tayin çıksa bile norm fazlası olup yeni bir bilinmezliğe sürüklenme ihtimali vardi, bunun yerine birdahaki özür grubu tayin dönemlerinde sınıf öğretmenliği kadrosunun Eskişehir kadar sıkıntılı olmayan bir yere tayin hakkımı kullanmayı düşünüyorum, hocam sizin bildiğiniz hangi illerde sınıf öğretmenliği kadrosu daha geniş?

Bu arada hocam burada devam edeceğim için bizim okulda da değişik bir durum var,bu sene bizim okul tam güne geçeceği için 15-20 öğretmen norm fazlası oldu,onlardan birisi de benim. Hepsi ya resen atanacak yada görevlendirme ile gidecek, ama benim %40 üzeri sağlık engeli raporum olduğu için norm fazlası olarak okulda kalabiliyormuşum, ama kalırsam bana sınıf vermeyecekler, (müdür bana adaysın sana sınıf veremem) dediayrıca kendi isteğimle görevlendirme isteyebiliyormuşum, şu anda kararsız kaldım! Okulda kalırsam sınıf vermeyeceklerine göre ne yaptıracaklar bana? Müdür de önceden söylediğim gibi sıkıntılı birisi.,Görevlendirme istersem hangi okula gidebileceğimi seçebiliyormuyum? Onu da bilmiyorum, bakalım bir karar vereceğim, adaylık sürecini geçinceye kadar bir şekilde nidarebetmem gerek

mehker Hocam bence farklı bir okula geçin.Tayin konusunda ise sınıf öğretmenliği konusunda batıda her yer sıkıntılı malesef.Eğer sorun olmayacaksa doğu olabilir.Eskişehir'e tayin isteseydiniz ilçe emrine atanırdınız sizin için iyi olabilirdi.Sonuçta kendi ilçenizdeki herhangi bir okula vereceklerdi.Boş yer yoksa da belli süre maaşınızı alıp bekleyecektiniz.Ama hayırlısı olsun.Bana kalırsa o müdürden kurtulun.Başka okulda iyi insanlara denk gelirseniz orada da kalmak isteyebilirsiniz.

@yakups hoca valla ben birşey anlamadım bu işten. Kılavuzun,yapılan duyuruların vb. hiçbirinde ilçe emri verilecek benzeri bir şey geçmiyordu,41 i açmayıp ilçe emrine atanmak istemeyenleri bile resen ilçe emrine atamışlar gördüğüm kadarıyla, bazıları şimdi atamayı iptal ettirmeye çalışıyor, ne kötülüğü var anlamadım,il de değil ilçe emri.

Hocam ilçe emrinde görevlendirme verirler demişsiniz, mesela hiç boş okul yoksa ne yaptırırlar? Evrak taşıma,yazı yazma veya arkadaşın dediği gibi alt hizmete çekme ihtimalleri olur mu?

Batıda yer yoksa benim için ikinci memleket olan trabzon da olabilir. orası doğudan sayılıyor mu?

@mehker Hocam ilçe emrine atanınca size okul bulmak zorundalar.Bulamazsa sana hiçbir iş yaptıramaz.Maaşını alır bulana kadar beklersin.

Kötülüğü şu:Öyle okullar var ki mesela ilçeye 100 km.Gidiş geliş mümkün değil imkanlar kısıtlı.O okullara atama ihtimalleri var.Tabii herkes köyde kalmak istemez.Bu yönüyle kötü.Hocam googla özür grubu en küçük puanlar yazın.Oradan son birkaç yıldaki herhangi bir puanlara bakın size fikir verecektir.Aynı şehirde çok yüksek puanlı da olabiliyor çok düşük puanlı da.Oradan bakıp hangi ilin hangi ilçesinde düşük puanlı okullar var görmeniz mümkün.

@yakups hocam. Okulumda şu anda norm fazlasıyım. Bana 2 seçenek sundular, ya görevlendirme isteyeceğim ya da okulumda norm fazlası olarak kalmaya devam edeceğim.

Sıkıntılar şunlar: eğer görevlendirme istersem okul seçemiyorum, ilçe mem kendi uygun bulduğu okula veriyor, ama ilçede de yer olmadığı için büyük ihtimalle Ankara'da uzak bir okula verebilirler, böyle olursa uzağa git-gel benim sağlık daha da sıkıntıya girer. Ben de düşündüm ki madem engelli öğretmenin isteği dışında yeri değiştirilemez diye bir mevzuat maddesi var, okulumda kalayım dedim. Bu sefer de okulda müdür bana sınıf vermeyecek, aklındaki planı bana kütüphane memurluğu yaptırmakmış ama ilçe mem toplantısında şube müdürü ona bunu yaptıramayacağını söyledi. Yani bana öğretmenlik ile ilgili görevler vermesi gerekiyormuş, sonra beni özel eğitim sınıfına almaya karar kıldılar ama onun mevzuata uygun olduğu da şüpheli.

Yani hocam atama istediğim yerde norm fazlası olmak ve yeterli kadronun olmaması çok sıkıntılı. Hizmet puanı da olmadığından. Mesela özür grubundan eskişehir il ilçe emrine tayin çıksa orada da aynı şey olacak büyük ihtimalle. Hemen norm fazlası yapıp başka yere göndermeye çalışacaklar. Engelliye ek hizmet puanı diye bir haber çıkmıştı ama bir sonuç çıkmadı herhalde. Bu arada 1 sene geçti ama adaylık da devam ediyor. Bakalım bekleyeceğiz

@mehker Hocam sınıf verilmemesi sıkıntı değil.Sana ne iş veriyorsa yap salla gitsin.Kütüphane çok iyi olur mesela.Mesele müdürün sana baskı kurması.Yoksa adaylığın kalkınca mecbur verecek sana sınıf.

İkinci dönem sınıfın olur zaten.Evrak işi yaparsın bu süreçte.Bizde aday öğretmen olan fen öğretmenini başka okula ihtiyaçtan matematik öğretmeni olarak verdiler.Sizin müdürde bir gariplik olduğu kesin.

yakups hocam norm fazlası olsam bile engel durumundan dolayı okuldan gönderemiyorlar, ama norm fazlası olarak okulda kaldığımda bana sınıf,ders de veremiyorlar, çünkü sınıflar,dersler normda olan öğretmenler arasında paylaştırılmış, ben normda mıyım,değil miyim yoksa normdan tamamen muaf olup okulun kadrosunda mıyım? Eğer norm kadro fazlası olarak okulda kalıyorsam ve sınıf-ders vermede hizmet puanı gözönüne alınıyorsa ben sınıf alamam,300-400 puanlıların arasında.. mantıken ben okulda kaldığıma göre yer açılması için benim yerime başka bir öğretmeni başka bir okula kadrolu veya görevlendirme şeklinde göndermeleri gerekmiyormu? Eğer ben normdan muafsam

mehker Hocam nasıl bir okuldur anlamadım.Ders vermemek ne demektir?Norm fazlası demek sana verebileceğimiz ders yok sen okula gelme sana başka bir okul bulsunlar demek.Yok değilsen sana ders vermesi lazım.Yok ders vermiyorsa senin okula gitmemen lazım.Sen Eylülde atanmadın mı daha neden kalkmadı adaylığın?

Üst Alt