Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aday öğretmen tayinleri..?

@yakups hocam adaylıkta 1 seneyi doldurdum ama sınav var daha galiba. Ne zaman yapılacağı da belli değil. Bizim müdür adaylık yüzünden değil norm fazlası olmamı gerekçe göstererek bana sınıf vermiyor, bana sınıf vermesi yönünden biraz zorlama olunca da benim adaylık bahanesine sığınıyor, aday öğretmene sınıf vermek zorunda değilim diyor ama geçen dönem bana birinci sınıfı verdi,yani isterse verebiliyor.

Şimdi de norm fazlasısın,sana yer yok diyor o yüzden sınıf vermiyor. En son ilçe milli eğitimden ona hocamız sınıf öğretmeni onu oturtamazsın denilince o zaman onu özel alt eğitim sınıfına alalım dedi,yani şimdi beni özel alt eğitim sınıfına alacaklar galiba..

Yakups hocam o yüzden sana soruyorum: sağlık engeli sebebiyle okulunda kalan öğretmen norm fazlası yapılabiliyor mu? Eğer yapılabiliyorsa ona sınıf,ders vermek zorunlu mudur yoksa okula boş boş gidip gelir mi? Bununla ilgili mevzuat araştırdım ama bulamadım

yakups hocam verdiğiniz linkte 'engellilik durumu nedeniyle belgelerini ibraz ettiği sürece okulda norm kadro fazlası olarak görevine devam edebileceğini..' yazıyor. Ben de aynen bu şekilde devam edeceğim o halde ama 'görevime' değil! Yani okuldaki görevim ne? Onu bilmiyorum :)

@yakups hocam sınıf öğretmenlerine sınıf açmada hizmet puanına bakılıyor dediler bana, benim gibi engel durumundan atananların hizmet puanı genelde düşük olduğu için çoğu norm fazlası oluyor,

Hocam ileride bir zamanda okulda kaldığım için "sen okulda derse girmiyorsun, salla başını.. yapıyorsun" deyip bana kamu yararını zarara uğratma davası açabilirler mi? Yoksa senin dediğin gibi kütüphanede vb. oturmak çok daha kolay,ama insan yine de bir çekiniyor. Biraz zor ama Özür grubu atama döneminde norm fazlası olma ihtimalinin az, fakat hastanelere de yakın bir il bulmaya çalışırım artık

mehker Tüm sorumluluk müdürdedir bir şey olmaz ama olursa da ona olur merak etme.Her şey yoluna girer hocam adaylığın kalksın nasıl işine gelirse öyle yaparsın.

yakups hocam benimde bir sorum olacaktı size. bende şuan aday öğretmenim henüz 1 aylık. nişanlımsa polis ama henüz onunda ilk ayı nikah kıyıp onu yanıma alabiliyor muyum bir bilginiz var mı ? araştırdım ama kimi yerde olur kimi yerde olmaz yazıyor. kafam çok karıştı

hocam is ve işlemleriniz yapildi mi dosya falan ?

üvercinka Hocam polislerin eş durumu tayinleri nasıl oluyor bilmiyorum.Siz o meslek grubundan birine sorarsanız daha iyi olur.Yanıltmayayım sizi.

Anladim yakups hocam cok tesekkur ederim. Ben adayligim kalkmasa bile onun yanina kolaylikla tayin isteyebiliyorum dimi hocam

@yakups hocam bu sorunu geçen sene yazmışım ama aynı sorun hala devam ediyor. Geçen yıl 1. dönem hiçbir ders, sınıf verilmeksizin haftanın 5 günü 6 saat okula gittim. Ek ders de verilmedi haliyle. Arada bir boş derslere girdim. İkinci dönem adaylık kalktı ama bana yine sınıf açılmadığından, ve artık o şekilde okula gidip gelmemek için başka okullara geçici görevlendirme istedim.

Onlarda rapor alan öğretmenlerin falan yerine. Yani oldukça kısa sürüyor. Şimdi bu sene ne olacak bilmiyorum. Hocam şimdi bizi istek dışı başka okula gönderemediklerine göre bizim norm fazlası olmamamız veya norm fazlası olmaktan etkilenmememiz gerekmiyor mu? Yani normal kadrodayız.

Bu durumda bize okulun normal öğretmeni gibi davranıp sınıf açmaları gerekmez mi? Çünkü bize tanınan norm fazlası olarak resen atamadan muaf tutulmamız yani okulumuzda kalabilmemiz bunu gerektiriyor olması lazım. Yoksa zaten derse giremedikten sonra okulda kalmamızın bir anlamı yok

@[FONT=sans-serif]mehker
[/FONT]

bağlı bulunduğun ilçe milli eğitime gidip oncelikle durumunuzu anlatın, bilgi alamazsanız dilekçe yazın durumunuzu anlatan. 15 gün içinde cevap vermek zorundalar. o da olmazsa il milli eğitime gidip aynı şekilde durumunu anlatıp dilekçe yoluyla cevap istediğinizi anlatın.

silsile atlamaman cok önemli. once okul müdürü, olmazsa ilçe milli eğitim müdürlüğü o da olmazsa il milli eğitim müdürlüğü, o da olmazsa artık bakanlığa kadar dilekçe yazabilirsiniz.

mehker Hocam adaylığınız kalktıysa ders verilmeme gibi bir durum olmaz.Branşı haftada 15 saat girmek zorunda.Sınıf öğretmenine de mecburi bir sınıf verilir.Sizin idare nasıl bir şeymiş anlamadım.Eğer Eylülde sıkıntı devam ederse milli eğitime gidin şube müdürüyle görüşün çünkü yaptıkları kanunsuz.

yakups hocam norm fazlası olduğum gerekçesiyle sınıf vermek zorunda değiliz diyorlar.

mehker Norm fazlası olduysan o okulla ilişkin yok ki senin.Norm fazlası ataması yapılana kadar okula gitmezsin zaten.

yakups hocam geçen sene ocak ayına kadar adaylık kalkmadığı için dediklerini yapıp haftanın 5 günü 30 saat okula gittim. Sonra ikinci dönem başlayınca adaylık kalktı ve ben okullar bitinceye kadar iki okulda görevlendirme çalıştım. Bu sene örneğin görevlendirme istemesem durumum ne olur? Sınıf açmazlarsa kadromun olduğu okula gitmek zorunda değil miyim? Haftada sınıf öğretmenlerinin 18 saat zorunlu ders saati kadar maaş karşılığı beni okula çağırabilirler diyorlar ama.
Sınıf açmak zorunda değillerse beni neden zorla okulda tuttular?

mehker Hocam norm falası demek senin o okulda işin yok demek.Evinde oturursun seni bir okula kadrolu verene kadar beklersin.Senin kadron o okulda olmuyor artık.Sınıf öğretmeni 18 saat nasıl girecek ya 30 girer ya hiç girmez.

yakups hocam ben de sizin gibi düşünüyorum. Yani sınıf açılmayacaksa okula gitmemin bir anlamı yok. Ne yapabilirim bu aşamada sizce hocam?

mehker
Evet bu durumda olanları ya il yada ilçe emrine atıyorlar. Olurda bu şekilde olmazsa birkaç hafta sonra farklı bir atama ile durumu düzeltiyorlar. Rahat olun lütfen eğer şuan böyle bir atama söz konusu ise mutlaka gereği yapılıyor

Hocam sııntı olduğu zaman milli eğitimdeki şube müdürüyle görüş.Anlattığın şeyleri ilk defa duyuyorum.Çok değişik insanlarmış.Kısacası Eylülde eğer norm fazlası değilsen sana sınıf vermek zorundalar norm fazlasıysan okula gitmene gerek yok milli eğitimle irtibata geç norm fazlası atama ne zamansa o zaman başka bir okula atanırsın.

@yakups

Yakup hocam ,2018 il dışı tayinine engelliliğimden dolayı başvurdum (ekpss ile atanmıştım)ve başvurduğum ilde norm dolu olduğu için (ilde kontenjan olmadığından başvuru yapamazsınız ) diye not düşülmüş...teknik öğretmenim ve tercih ettiğim ilde bir tane meslek lisesi var ,engelli öğretmen norm fazlası olduğunda resen görevlendirilemez yeride değiştirilemez diye biliyorum PEKİ TAYİN ALACAĞIN YERDE NORM FAZLASI OLARAK TAYİN ALINAMIYOR MU NEDEN ? Acilen bilginiz varsa cvp yazabilir misiniz lütfen çünkü süre doluyor ayın 15'i Son ,nasıl bir yol izlemem gerekli ailemin yanına tayin almam gerekli teşekkür ederim

yakups hocam rahatsiz ediyorum ama benimde bir sorum olacakti size. Hastaligimizin oraninda artis oldugunda tekrardan ogretmenlik yapabilir raporu almamiz gerekiyor mu.

mehker Evet hocam doğrudur.Norm fazlası olmuyoruz.Öyle bir durumda bu yazıyı gösterirsiniz.
üvercinka Hocam öğretmen olduktan sonra bir daha kimse size rapor falan sormaz.Öğretmenliği yapamaz duruma gelirseniz düz memur olursunuz.Rahat olun.

yakups hocam cok tesekkur ederim. Ozel bir durumdan dolayi raporumu yenilemem lazimda o yuzden sordum hocam . %80 lerde cikar gibi geliryorda tekrar ugrasmak istemiyorum. Sagolun hocam tekrardan

Ben 2010 da atandım eşim sözleşmeli memur adliyede ben eşimi bulunduğum ile getirmek istiyorum dilekçe verdi eşim red cevabı geldi benim tayin istemem i yazmışlar MEB le yapılan yazışma sonucunda tayin olmaman durumunda tekrar degerlendirelecegini yazmışlar benim tayin istememe gibi bir hakkım varmı sekiz yıldır aynı okuldayim

Selamlar Yakup hocam aday öğretmenlik sürecimiz kalkmadan tayin isteme durumları nasıl acaba bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim

Engelli öğretmenler için idareye verilecek olan., '' Zorunlu hizmet muafiyeti"" dilekçe örneği olan varmı acaba şu anda arkadaşlar..
Yada bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı?

Üst Alt