Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aday öğretmen tayinleri..?

mehker engelli öğretmen atamasıyla bu yıl atandım yalnız kafamda bir kaç sorum var tayinlerle alakalı yardımcı olursanız sevinirim.

engelli öğretmenlerde düz memurlar gibi hiç başlamadan bir defaya mahsus ikamet ettiği yere gelebiliyormu

Olmaz oyle, ozur grubu nakıllernde nakıl ısdersınız. Subad ve agustos ayında.

Nakıllerde sınır yok, subad ve agustos aylarında ozur grubu nakıllsere basvurabılırsınız.

peki yeni atanan bir öğretmen ilk atamada hemen istediği ile geçiş yapabilirmi ? yoksa aday öğretmenlik engellilerdede varmı ? ve bizde aday öğretmenlik varsa aday öğretmenken tayin aldırabiliyormuyuz ?

Merhabalar şu tayin işlerinde ne çok sıkıntı ve çelişki varmış. devlet memurlarının yer değişikliği suretiyle atanmasına ilişkin yönetmelik ile meb in atama yönetmeliği çelişiyor.mezkur ilk yönetmelikte Ek Madde 3 Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. -ki bir defadan fazla ibaresi danıştay tarafından iptal edilmiştir - bu madde 657 ye tabi engelli memurlar için konulmuştur ve hizmet sınıfı belirtilmemiştir yani öğretmenlerde faydalanabilir demek olması gerekir. burası tamam. Aynı yönetmeliğe göre zorunlu hizmete de tabi değiliz bu da tamam. Peki hizmet puanı da neyin nesi. o zaman zorunlu hizmet yoktur deyip bizi kandırmasınlar. hizmet puanını toplamak için mecbur kalıyorsun atandığın yerde durmaya. Atanmadan evvel ibb engelli birimi avukatı bana sizin hakkınız var 3 aydan fazla tutamazlar demişti. ben tercih dışı seçeneğini de işaretledim. Fakat 5. tercihime atandım. Diyarbakır. Ablam orada öğretmen 3. yılı. 2 kere zatürre geçirdi. 4 böbrek taşı düşürdü ve bir buçuk ay hastanede yattı. sürekli hastalandı. sağlan adamı hasta eden yerde ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum. böbrek nakilliyim ve zatürre olmak böbreğimi götürür, diyalize girmek zorunda kalırım ve öğretmenlik yapamam. neresinden baksanız olmuyor. bilsem yazmazdım ama artık çok geç. ağustosta hizmet puanı öncelik alınır diyorlar. tayinimin olması çok zor. istanbulda ikamet ediyorum ve çapadan takipliyim. sınava hazırlanıp tekrar denemekten başka çarem yok tabi bir yıl men edileceğim o da cabası. Çok karışık kafan günlerdir işin içinden çıkamadım.

evet aday öğretmenlik var kanuna göre adayken başvurabilirsin ama hizmet puanın düşükse zor alanın vere nereyi istediğin önemli.

Ya benim merak ettiğim bir konu var sadece 1 kereye mahsusmu atanma şansımız var? Yani 2. 3. Kez isteyemiyor muyuz?

incisel Evet engel durumu taytini bir kereye mahsus. Ancak daha sonra diğer öğretmenler gibi il içi il dışı tayin yapabilirsiniz hizmet puanıyla.

yakups emin misiniz bir defaya mahsus engellilik durumuyla hizmet puanı aranmaksızın tayin isteyebiliyor muyuz ağustos yer değiştirme döneminde mi? hangi yönetmelikte var böyle yer değiştiren yapan var mı? benim bildiğim bir defaya mahsus ibaresi kaldırıldı.

Lorne21 Engelli tayini de yine hizmet puanıyla oluyor. 1 defa ibaresini mahkeme iptal etti ancak MEB uygulamıyormuş.Yine 1 defa hak veriyormuş.

yakups bu durum gerçekten varsa ile başvurumu yapacağım yoksa yapmayacağım. nereden öğrenebiliriz kesin anladığım kadarıyla duyum bu

yakups ben yeni atandım diyarbakıra atanmadan önce ilçedekiler yaz seni tutmazlar gönderirler buraya dedi ibb engelli birimi avukatları da öyle dediler bende yazdım. ilk kez başvuracağım. her yerde ayrı şeyler yazıyor bir yerdeki diğerini tutmuyor. ne yapacağımı bilmiyorum.

Lorne21 Tamam.Ağustostaki özür grubu atamasında tercih yapacaksın.Hizmet puanıyla eş özrüne başvuranlarla yarışacaksın maalesef.Eğer İstanbul u yazacaksan Sultangazi vb.ilçelere atanabilieceğini düşünüyorum.Öyle seni istediğin yere gönderirler durumu yok maalesef.

yakups yani yönetmelik var ama uygulanmıyor. bu durumda istanbula gelemezsem istifa edeceğim gibi görünüyor. yarım dönemde hepi topu 5 puan anca birikir. ne saçma iş anlamadım biri de meb e dur demiyor yönetmeliği ihlal ediyorsun demiyor.

yakups Türk dili ve edebiyatı aranacağımı ummuyordum sınava başvurdum tekrar sınava girip atanmayı deneyeceğim.

Lorne21 Baktım şimdi 25 30 puanla İstanbul un bazı semtlerine atanılabiliyor.Sınava tekrar girip atanamazsın.Yönetmelik müsaade etmez.

yakups bir yıldan sonra tekrar başvurabiliyorum atanmak için eğer atandığım yere başlamasaydım 6 ay. yönetmelik böyle bir sınav puanıyla bir kere atama yapılabiliyor. ölmezsem Diyarbakırın soğuğunda sıcağında birikir o puan benim sağlık problemim oranın şartlarına uygun değil maalesef üstelik ildekiler merkezde yer yok deyip uzak terör bölgelerini söylüyorlar. benim tedavim sadece üniversite hastanesinde ve bir özel hastanede yapılıyor diyarbakırda ki ben sadece tahlillerimi orada yaptıracağım çünkü buradaki doktorlar dosyamı vermiyorlar .Engelli Öğretmenlerin Yer Değiştirmesi Hakkında Açıklama | Eğitimde Görme Engelliler Derneği bu linkte yazılanları bir okuyabilir misiniz o zaman doğru değil bunlar.
18.02.2020 güncelleme
bugün heyete çıktım rapor için muhtemelen sadece il merkezinde çalışabilir onayı verecekler. peki böyle olursa ve il merkezinde yer yoksa ne olacak benim halim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba ben Gaziantepe rehber öğretmen olarak atandım başlamadan bir kereye mahsus başka bir yerde atama yapılıyormuş doğru mu prosedür biraz bahsedecek arkadaş varsa bana yarımcı olabilir mi

Melih Çalpala başvurmadan evvel bana da dediler bunu ama atandıktan sonra inkar ettiler ve böyle bir şey yok dediler. bir okul müdürü kızı görme engelli onunla görüştüm o da var böyle bir hakkın dedi ama kimse tam olarak bilmiyor. ben cimere yazdım cimerden gelen mesajda yarıyıl ve yaz tatillerinde yer değiştirme döneminde başvurun dediler. ama o zamanda hizmet puanı istiyorlarmış ve bütün mazerete bağlı yer değiştirmeye başvuranlarla bir tutuluyormuşuz. doğru mu değil mi ağustosta göreceğiz. ben tde dan diyarbakıra atandım. orası bana uygun değil maalesef iklimsel olarak. bana da başta değiştirirsin yerini dedikleri için tercih dışı atanmayı talep ettim ama 5. tercihime atandım bilsem yazmazdım sağlığım daha önemli.

@Lorne21 neyin var sağlık problemi olarak yani oraya gitmenden seni alıkoyacak?
geçmiş olsun ama beni dinlersen git. yıllık rapor alacak olsan bile git derim hatta ben direk git derim neden dersen , bu yönetmelikler yönergeler heran değişime uğrayabilir ve hakkını kaybetme ihtimalin var. ayrıca atamalar zorlaşmaya başladı sanki.

ben 75 le atanamadım 2 yıl şahsen,eğer 90-95 bandında gezerim ve değişmeye müsait yönetmelikler kanunlardan korkmam hakkımı bulurum yada bazı şeylere katlanırım diyosan gitme ama ...ben olsam gider evraklarımı verirdim.

@yakups hocam bu evrak doğrulama ne zaman biter ve şimdi başlatmışlar mıdır ben geçtiğimiz hafta perşembe verdim (bu geçen perşembe değil ondan önceki) ve sizce ne zaman göreve başlatırlar. not: memurun verdiği bilgiye göre güvenlik soruşturması yok.

not2: memur iadeli posta ile yazışma yapacaz demişti. ya her an herşey olabilecekmiş gibi çeşitli dehşetengiz korkularım var :( :(
ya postada bir problem olursa,ya formasyonu doğrulayacak üniversite eski listeyi atmış ve böyle bir kişi yok derse cevapta. (doğrulamazsa) felan felan felan..

not3: hocam bu iş bitmeden ben herşeyden şüphe edecem galiba. çünkü memur çok acemi davrandı sanki. mesela bu kendi bulunduğum il mem in başvururken verdiği birbirinin aynısı 2 evrak vardı , o memur birini bende bıraktı birini aldı sadece.

ve evrakjları alırken pek bi kontrol yapmadı sanki yani çok üstünkörü oldu bence ya sonradan bir eksiklik olduğu düşünülürse evraklarda ben ne yapacam. 2 martta başvurunun son günü. (evrak teslimi).

bunlar bana dönüş yapana kadar kafayı yiycem meraktan.

kar&yağmur biz sistemde atandık başvurduğumuz yerler evrakları ve başvuruyu onayladı, atandığımız yerler o yüzden tekrar kontrol etmiyor ama bana görevli dosyanı hastahaneye göndereceğim onlar bakacaklar dedi, yani kontrol edecekler sahte mi gerçek mi diye e-devletten zaten her şeyimiz orada mevcut. ben zaten evraklarımı yolladım şimdi bekliyorum çağırmalarını. böbrek nakilliyim diyarbakırın şartlarını biliyorum ablam orada öğretmen gittim kaldım uzun süreler ama dışarı çıkmadım pek hele sıcağında kımıldayamadım bile. ablam 3 senede iki kere zatürre bir kere böbrek taşı düşürdü 1 buçuk ay hastahanede yattı. ben nakilli olduğum için üşütmek yok, akciğer enfeksiyonu yok olmamam gerek olursam tedavisinde kullanılan ilaçlar böbreği reddettiriyor. bir böbrek hiçbir şeye değişilmez hele ki anneniz verdiyse ve başka verecek kimseniz yoksa. ayrıca görme engelliyim burada bile sadece ezbere bildiğim yerlere gidebiliyorum tek başıma başka yere gidemiyorum. idare edebileceğim kadar edeceğim artık.

kar&yağmur Korkma bir şey olmaz.Bahsedilen tarihler içinde beklenmedik bir şey olsa bile hakkın yanmaz.Sen atandın artık kazanılmış bir hakkın var.Öyle pamuk ipliğine bağlı değil.En temizi kendini rahatlatmak için şunu yapabilirsin:Atandığın Milli eğitimin öğretmen atama birimini 3-4 günde arar sorarsın.Muhtemelen onlar da seni telefonla haber verir de yine de sen sürekli sorarsın bilgi verirler.Heyecanını anlıyorum ama inan öyle katı kurallar yok.Yok evrak sana ulaşmadı hakkın yandı durumu yok.Bir kere onun sana ulaştığının kesinleşmesi lazım.O yüzden iadeli taahhütlü gönderilir.Yani rahat ol artık:)
kar&yağmur Güvenlik soruşturması yoksa yakın zamanda başlarsın diye düşünüyorum.

Lorne21
çok zor durumdaymışsınız hakkaten,Allah yardımcınız olsun.

yakups
bilmiyorum ki 8 gün oldu ses yok ama sizin dediğinize göre şubat bitmeden başlarım öyle mi?
hocam ulaşamıyorum ki onlara telefonlara cevap vermiyorlar.

hocam e devlet üzerinden aldığım raporu fotokopiyle çoğaltıp vermiştim ben. .. yani ne bilim her türlü şey geliyor insanın aklına.
ama şöyle ki; memur arkadas bana üzerinde şu tarz ibarelerin yer aldığı bir çıktı verdi.

"istanbul valiliğine,
aşağıda kimliği yazılı kişinin öğretmen olarak ataması makam onayı ile uygun görülmüştür"

buna benzer üzerindede önceden başvuru esnasında girdiğim bilgiler yer alıyor (iletişim ,öğrenim bilgileri vs)

hocam bu arada bu memur arkadas tarihi yanlış girmiş. (ben ayın 13 ünde başvurdum verdim evraklarımı fakat memur 12 sini girmiş tarih olarak. ve duyuru da 13 ünde yapılmış)

ama sizin dediğinize göre şubat bitmeden başlarım değilmi?

@yakups hocam şöyle bir detay var:

acaba onlar bu doğrulama işlemlerine herkes başvurusunu yapıp tüm başvurular alındıktan veya da başvuru tarihinin son günü bittikten sonra mı başlarlar yoksa, evrakları teslim edenlerinkileri hemen başlatırlarmı (evrak doğrulama)?

istanbul il meme ulaşamıyorum telefonla artık şu saatten sonra şunu yapasım geliyor. mesela pazartesi hastaneye
,ve burda (formasyonu aldığım üniversiteye,size benimle alakalı bir doğrulama postası ulaştımı felan :) :) :)

birz trajikomik haldeyim sanırım..

kar&yağmur Başlama zamanını bilemeyiz milli eğitimin kendi işleyişine bağlı ancak dediğim gibi ufak tefek detaylara takılıyorsun sen artık öğretmensin seni bir şekilde başlatacaklar.Yıpratma kendini 1 kaç sene sonra gülkersin bu hallerine:)

yakups

evet,ablam da bu tarz cümleleri kurup bana söylüyor.
sanırım haklısınız.
teşekkürler.

yakups

merhaba yeniden,

hocam ulaşabildim sonunda istanbul il meme, hemen başlatmışlar belge doğrulama işlemine. inşallah son gün gelmeden doğrulama tamamlanır.

kar&yağmur Hocam son gün diye bir şey yok meraklanma. Haftaya biter öbür hafta başlarsın inşallah.Az kaldı sabret :)

yakups

inşallah da hocam,son günden kastım istanbul il mem de evrakların teslim tarihinin son günü 2 mart olarak belirtilmiş. ama sizin dediğinize göre bu günden sonrada bi aksilik olsa (2 ay içindeyse) düzeltilir anladığım kadarıyla.
hocam valla eksik olmayın hiç,moral kaynağısınız. :) :) çok çok teşekürler.

diy. il. mem memur bizden telefon gelince gelirsin bir haftada yerleşme işlerini halleder başlarsın dedi. ben martın 15 i gibi başlarım diye düşünüyorum.

Üst Alt