Esselamu Aleyküm....
öncelikle Hande Yener... TV de bir şeyler söylemiş olabilir aslında o şekilde söylemese daha iyi olurdu.. bazen insanlar boşlukta bulunabilir ve söylediği lafın nereye gideceğini bilmeyebilir...hiç kimse engelli olmayı istemez Allah cc herkese bir imtihan sunmuş herkesin bu dünyada rolü var ben hande yenerin engellileri kötülemek maksadı ile yada engelli kardeşlerimize aile hayatı arkadaş hayatı kuramaz maksadı ile söylendiğini düşünmüyorum şunuda belirteyim hande yeneride hiç bir zaman dinlemedim dinlememde....benide sakın yanlış anlamayın hande yeneri asla kayırmıyorum fikrinin zikrinin yanlış olduğuna inanıyorum ama bu sözün sadece söz gelimi söylediğine inanıyorum sadece bilinçsiz bir şekilde söylenmiş laf. ama şu bi gerçekki insanlarda bu algı var keşka lafını hiç sevmem ama keşke kullanmasalar inciltici olmasalar bilmedikleri halde bu sözleri bir çok insan söyleyebiliyor.. ama burdaki yorumlara baklıdığında çok farklı yorumlar var....Hz. Peygamber aleyhissalatu vesselam söyle buyurdular Mümin kişinin durumu ne kadar sasırtıcıdır Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mü'mine hastır, başkasına degil Ona memnun olacagı birşey gelse sukreder, bu ise hayırdır bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır. Hadisi şerifte buyuruldu ki,Nimete kavuşmuş olanlardan, tevazu gösterene ve kendini hep kusurlu bilene, helalden kazanıp, hayırlı yerde sarf edene, fıkıh bilgileri ile hikmeti tasavvufu birleştirene, helale harama dikkat edene, fakirlere acıyana, işlerini Allah rızası için yapana, huyu güzel olana, kimseye kötülük yapmayana, ilmi ile amel edene ve malının fazlasını dağıtıp, lafının fazlasını saklayana müjdeler olsun ve son olarakta Sabredenlerin mükafatini, yaptiklarinin daha güzeliyle verecegiz.Nahl 96 Allah cc hepinizden Hepimizden Razı olsun Hakkınızı Helal edin inşaAllah...