Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli dediğin kimseyi sevmez, sevgilisi olamaz..

sgurkan;

bence boş değil insanların kafalarındaki algılar insanların hareketlerini yönlendiriyor açıkcası bu da onu örnek alan topluma da yayılıyor malesef bu algıların yanlış olduğunu tartışmazsak bu algıları kabul edip bu davranışları kabullenmek zorunda kalırız diye düşünüyorum ...

SÜPERSİMBENİM DÜŞÜNCELERİMİ YAZMIŞSIN:)
diğer mami çok yanlış düşünüyorsun bence:mad:

Şu sanatçıdaki bakış açısına bakarmısın; adamın bi ayağı aksıyor 10 cm kısalık var diye sevgilisi olmayacak mı
iyi de fatih kardeş o zaman ayakları olmayan benim gibilerin veyahut yatalak hasta olanların hakkını savunmuş olmuyorsun sadece kendi engel grubunu biraz daha diğerlerinden sağlama yakın kabul ederek engelliler arasında ayrım yapıyorsun açıkcası bunun engelli diye ayırt eden sağlamdan pek bir farkı yok gibi ...

SÜPERSİMBENİM DÜŞÜNCELERİMİ YAZMIŞSIN:)
diğer mami çok yanlış düşünüyorsun bence:mad:
teşekkürler tekrar :)

Engelli birinin "sağlıklı" biri tarafından beğenilmeyeceği, sevilmeyeceği ön yargısı da var bu toplumda...

mami23082;

[FONT=Helv][SIZE=2][FONT=Helv][SIZE=2]tabiki konuşacaksınız tartışacaksınız ama burda yazılanlar konuşulanlar burda kalıyor,,konuşarak kendinizi üzmekten başka birşey yapmıyorsunuz o yüzden dedim efendim..
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

sgurkan;

ben açıkcası öyle düşünmüyorum burda konuşulan algılarda bir farklılık yaparsa burada kalmamış olur ... en azından engellilerin kendi arasındaki bir takım ayrımları ve algıları değiştirirsek daha sonra bu onların hareketlerine de yansır ve engelli diye ayrımcılık yapmayın derken vicdanımız rahat olur zira biz kendi aramızda görme - işitme veya ağır engelli diye ayrım yaparken diğer insanlardan engelli diye ayrım yapmamasını beklemek pek dürüst olmaz gibi düşünüyorum ...

Onu insan yerine koymak bile hatadır.
Dikkate bile almayın arkadaşlar...

Esselamu Aleyküm....
öncelikle Hande Yener... TV de bir şeyler söylemiş olabilir aslında o şekilde söylemese daha iyi olurdu.. bazen insanlar boşlukta bulunabilir ve söylediği lafın nereye gideceğini bilmeyebilir...hiç kimse engelli olmayı istemez Allah cc herkese bir imtihan sunmuş herkesin bu dünyada rolü var ben hande yenerin engellileri kötülemek maksadı ile yada engelli kardeşlerimize aile hayatı arkadaş hayatı kuramaz maksadı ile söylendiğini düşünmüyorum şunuda belirteyim hande yeneride hiç bir zaman dinlemedim dinlememde....benide sakın yanlış anlamayın hande yeneri asla kayırmıyorum fikrinin zikrinin yanlış olduğuna inanıyorum ama bu sözün sadece söz gelimi söylediğine inanıyorum sadece bilinçsiz bir şekilde söylenmiş laf. ama şu bi gerçekki insanlarda bu algı var keşka lafını hiç sevmem ama keşke kullanmasalar inciltici olmasalar bilmedikleri halde bu sözleri bir çok insan söyleyebiliyor.. ama burdaki yorumlara baklıdığında çok farklı yorumlar var....Hz. Peygamber aleyhissalatu vesselam söyle buyurdular Mümin kişinin durumu ne kadar sasırtıcıdır Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mü'mine hastır, başkasına degil Ona memnun olacagı birşey gelse sukreder, bu ise hayırdır bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır. Hadisi şerifte buyuruldu ki,Nimete kavuşmuş olanlardan, tevazu gösterene ve kendini hep kusurlu bilene, helalden kazanıp, hayırlı yerde sarf edene, fıkıh bilgileri ile hikmeti tasavvufu birleştirene, helale harama dikkat edene, fakirlere acıyana, işlerini Allah rızası için yapana, huyu güzel olana, kimseye kötülük yapmayana, ilmi ile amel edene ve malının fazlasını dağıtıp, lafının fazlasını saklayana müjdeler olsun ve son olarakta Sabredenlerin mükafatini, yaptiklarinin daha güzeliyle verecegiz.Nahl 96 Allah cc hepinizden Hepimizden Razı olsun Hakkınızı Helal edin inşaAllah...

fazla alınganlık yapıyormuşuz gibi geldi bana, öyle bir soruya nasıl cvp verebilirki insan. ''ben muhteşemim, ben harikayım''mı demeliydi, bu fazla olurdu.

''elim yüzüm düzgün''mü demeliydi. böyle demekle sakat olamadığını belirtmiş olmayacakmıydı.

90-60-90 bir kadınım deseydi, vücut hatlarında bir eksiklik olmadığını ifade etmiş olmayacakmıydı.

bunların hepsi geçmişten günümüze kalıplaşmış laflar, o lafı sakatlara hakaret amacıyla söylediğine inanmıyorum.

@Pelin1988;

Diğer mami nedir ya :)

Yaw kapatın gitsin konuyu, bunuda kafaya takacaksanız kendinizi boğaz köprüsünden aşağı atın :))

yasin06;

Yazınız bitimi çok güzel olmakla beraber kesinlik çok teskin edici ve hayat verici hadisi şerifler ve ayeti paylaşmışsınız :D elbette sabır gösterip doğru yolda gitmek vazifemiz fakat doğruyu ve yanlışı algıları konuşmamızda gerekir ben şahsen hande yenerden pek hazzetmem ne şarkıları ne sözleri ırgalamaz ama bu bir toplumun algısı birileri bu kadını sevdiği için bu kadın bu kadar popüler ve bu populeritenin içine yayılması ve bu sözden sonra bu algının biraz daha meşrulaşması da söz konusu biz bunu eleştrip bu algıyı zedeleceyek argümanlarımızı sunmalıyız ki herkes bu algıdan aynı ölçüde zehirlenmesin ...Ve sözlerimin devamında Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatındaki engellilere karşı tutumunu dikkate almak gerektiği kanısındayım zira Hz. Muhammed (s.a.v.) engellilere hiç engeliyle yada engelli oluşuyla ilgili birşey söylememiş aksine [FONT=lucida sans unicode]hep güzelliklerle anmıştır benim arzumda insanlar için asıl örnek olan Hz. Muhammed (s.a.v.) tavırlarına engelli engelsiz insanlara davranışını örnek alabilmek ve diğer yanlış algı tutum ve hareketlerden kaçınmaktır biz burada aslında hande yeneri değil algıları hareketleri tartışıyoruz ... ALLAH sizden de razı olsun bu güzel Hadisi Şerif ve Ayetlerle bizim gönlümüzü ferahlattığınız için ...[/FONT]

Mami Junior;
diğer mami sensin galiba kardeş :D bu arada ben öyle düşünmüyorum bence algılar değiştikçe hareketler de değişecek ayrıca niye bişeyleri takan insanlar kendini biryerlerden aşağı atmak zorunda kalsın ki ben şahsen önemli olduğunu düşündüğüm için bu kadar yazdım ...

Allah cc razı olsun mUhterem Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizizi örenek gösteriyorsunuz ne güzel ama o bir peygamber o alemlere rahmet olarak gelmiş bir peygamber ne kimseyi inciltir nede kimseyi kötüler hep yapıcı olmuş hiç bir zaman kırıcı olmamıştır...inşaAllah bzilerde kırıcı olmaktan kötü söz söylemekten inciltmekten uzak durup Rabbimizin bzilere verdiği emanetini en güzel şelikde değerlendiririz...ve Rabbim öncelikle bizlere sizlere ve tüm inanan kardeşlerimize Hakiki iman, güzel bir ahlak, şükredici bir kalb, zikredici bir dil, kaza ve kadere rıza gösteren hayırlı bir ömür, az yemek, az uyumak, az konuşmak, az gülmek ve çok hizmet etmeyi, kabir azabından ve ahiret dehşetinden kurtulmayı, ömür boyu rızana uygun iş yapmayı, şehit olarak ölmeyi ve son nefeste ehli sünnet itikadına uygun bir iman ve tevbe ile hayatımıza son vermeyi bizlere nasip eylesin Rabbim bağışlayan ve esirgeyen sensinki merhametlılerın merhametlısın bız sana layık kullar olamıyoruz senın bıze sundugun nımetlerın sukrunu eda edemıyoruz. tovbe edıp yuzlerce bınlerce kere tekrar yapıyoruz.utanıyoruz ama utancımız anlık oluyor gozlerımızı senın hos gordıgın seylere acıyor. kulagımızı duymamızı ıstemedıgın seylere dıkıyor. agzımızda kullarını ve tabıkı senı kırıcak seylerle dolduruyoruz.bılıyoruz Allahım bılıyoruz ezıyetımız sadece kendımıze sen bızım huzurlu ve rahat olmamızı ve kendımızden seytandan ruhumuzu kurtarmamızı sınavımızı gecıp bızım ıcın hazırladıgın o kelımelerın guzellıgını anlatmaya yetmedıgı cennetıne alıp sonsuz yasatmak ıstıyorsun.. Allahım zamanın bızı oyalamasına ızın vermesin... senı bılmekten senı tanımaktan bızı mahrum bırakma..İnşAllah.....

Yarın bir gün tekerlekli sandalye dağıtırken görebiliriz kendisini. :) Çaptan düşme korkusuyla bir sosyal sorumluluk projesine sarılır. Yeni çağın oksimoron aktivistleri !

capsi,yazıların tamamını okumadınız galiba o cümle alıntıydı,alıntı olarak aldığım kişide kasteddiğiniz anlamda yazmadı,biz hepimiz biriz bu konuda bu nedenle bu sitedeyiz

kendi içimizde anlaşsak.. twitterda veya farklı bir sosyal medya ortamında bir eylem yapsak kesinlikle ses getiririz...

yasin06;

tamam Hz. Muhammed (s.a.v.) peygamber evet ve bize en güzel örnek .Peygamber Efendimizden başka örnek alacak biri yok o Peygamber diye onun davranışlarını örnek almamak olmaz .Tamam onun kadar iyi güzel sabırlı merhametli şefkatli ve bir çok güzellik sahibi asla olamayız ama onun dışında bir örnek de alamayız bence inanan biri olarak ... ayrıca iyi güzel dualarınız için de ALLAH razı olsun...

Mami Junior;

sensin güzelm
kafaya taktığımız HANDE YENER VE DEDİKLERİ DEĞİL Kİ
seninle fatihin tutumu beni daha çok üzdü siz bile aramızda ayrım yapıyorsunuz:mad:

Arkadaşlar sözden çok sözü söyleyen önemlidir. o yüzden çok umursamayın.

bakıyorum da şurda birbirimizi anlamaya dahi tahammülümüz yokken bizi kim görür,anlar,kabul eder ki :)

günahımı hande yenerden daha çok severim ama herkes milyonlarca kişiyi rencide edebilecek bir konuda bu kadar rahat konusmamalı umursamaz olmamalı

@Pelin1988;
Ayrım yapmıyorum, toplumun genel bakış açısını söylüyorum.
Bende diyorum, keşke böyle ön yargılı olunmasa, sevsek sevilsek, seven sevdiğine kavuşsa.
Bu temennimi herkes için diliyorum.

Sakatmıyım kör topalmıyım demiş:) Biz sağırları gene saymamış.Ah ah Siz gene iyisiniz sağırları anmıyorlar bilem:p

senden korkmuştur. :) başına belamı alsın :))

Sakatmıyım kör topalmıyım demiş:) Biz sağırları gene saymamış.Ah ah Siz gene iyisiniz sağırları anmıyorlar bilem:p

:) güldürdünüz beni sevimli yaklaşım ama biliyor musunuz, duyma problemini eksiklik olarak görmeyeceklerdir. Çünkü görünüşte belirgin olmayan engellilik toplumca da daha kubul edilebilirleşiyor. Protezin olmadığı anda baktığınız bacak, zihinde eksik olarak sinyal alıyor yadırganıyor. yerine protez konulduğunda kişi hala engelli olmasına rağmen algıda eksiklik yaratmıyor.. gibi ;) Tabii bu engelsizlerin bakış açısı. Niyetleri ile alakalı değil.

Aklı görsellikte olan eleştiriyi de kolayca bu yönde yapabiliyor ;) Hande mande cırt adamlar sıkmayın tatlı canınızı ;)

Zaten dışı seven dışını sevdirir, gönüle giren gönüldedir.

Kalın sağlıcakla...

Siz sadece hande yener mi bu görüşte zannediyorsunuz, Bütün Türk toplumu Hande yenerle aynı görüşte kimse sakat kimseyle oğlunu veya kızını evlendirmek istemiyor, malesef sakatlar bizim toplumumuza göre yaşayan ölüler üzücü ama gerçek ha param varsa çok zenginsen ayrı konu nasıl bir toplumsa artık bütün erdemlerini yitirmiş pislik bir toplum işte!

ama Sselma haklı fakat o kulturdeki insan toplumun % 10 dur heralde dürbünle arada bulasın :))

Kafaya taktıktan sonra takılacak okadar şey varki,bırakın bizler mutlu olmayı,bu hayatta hiç yaşamayalım ozaman,öyle mi olsun istiyorsunuz..

Gerçek durumu analiz etmek ayrı bir konu hayata pozitif bakmaya çalışıp bu kadar olumsuzluğa karşı optimist yaşamaya çalışmak ayrı bir konu tabiki yaşamaya çalışmak için optimist bakıcaz gerçekler ne kadar acı olsada yapıcak birşey yok!

çok anlaşılması zor mu bişey söylüyorum acaba kimse anlamıyor kafaya takmak değil amacım bu saçma algının saçmalıklarını irdelemek ve kendi mantığımızla bu algıyı değiştirmeye çalışmak ama çok farklı şeylere gitti olay neyse herşeyin hayırlısı diyorum ve gidiyorum ders çalışmam lazım artık ...

önemsemeyin bence arkadaşlar ondan öyle bi söz çıkması çok normal hiç şaşırmadım...
SUSKUNLUGUM ASALETİMDENDİR ,
HER SÖZE VERECEK BİR CEVABIM VARDIR,
LAKİN BİR LAFA BAKARIM LAFMI DİYE ,
BİRDE ADAMA BAKARIM ADAMMI DİYE...

Üst Alt