Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli dediğin kimseyi sevmez, sevgilisi olamaz..

Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin şuan dünyada her birey engelli adayı 1-2 yıla kadar birseyim yoktu benimde o yüzden kimin yarın ne olacağı bilinmez herkes engelli bir vatandaş gördüğünde bir gün başına gelebileceğini düşünmeli!!!!

muhendis3232;
aynen öyle bak ibrahim tatlıses sağlam bir sanatcı ve işadamıyken bir kurşunla engelli

Bizim toplumumuzda "Kör değilsin, topal değilsin, elin ayağın düzgün maşşallah neden sevgilin olmasın caağnıım" lafı iltifattan sayılıyor. Bu zihniyeti değiştirmenin mümkünatı yooook. Böyle geldi, böyle gitmeye devam edecek.. Bu zihniyete sahip kişilerden saygı, anlayış, ince fikirlilik beklememek lazım. Hee hee deyip geçeceğiz..:)

Fikir değişmedikten sonra zikir değişse ne olur. Hanfendi özür dilemiş. Kendi çıkarına diledi özürü, sıkardı biraz lafımın arkasındayım demek. Çıkarı özür dilemeyi gerektiriyordu da diledi. Beyninden geçenleri duyma yeteneğimiz olsa çok daha fazlasını duyardık eminim bundan, hatta özür dilemek zorunda kaldığına ve aldığı tepkilere bile kızıyordur..:)

Konumu, eğitimi ne olursa olsun insanın içinde oluculuk yoksa tın tın yani, ne üzecekmişim kendimi onun lafına bakıp, konuşsun konuşsun dursun..:)

reklamın ıyısı kotusumu olur
adam zaten sahnecı yane sanaatkar gecınen
bıde teshırcılık yanı kuvvetlı ınsancıklar ıcın bulunmaz nımet bulmus ıste kasten demedıgı ne malum dıcen ama bole kıt zekalı bırını aklına gelmemıstır
o kadın dıyımde3 meshurum demesın zavallı
ne guzel el ovusturup sevınmıstır sızlerın yazdıklarınıza bakarak
ne ıyı demısım gundemdeyım ıste dıyerekten

hande yenere haddini bildirelim hep birlikde suç duyurusunda bulunalım terbiyesizlik bu tamam özür dilemiş olabilir ama burada hiçbirimiz affetmiyoruz

Affetmek büyüklüktendir:).Toplumun %90'ı böyle söylerken,Hande Yener'e faturayı kesmek ağır olur.
O da büyüklerinden duyup söylemiştir,kelimelere çok takılmamak lazım çok fazla...

ya ileride ben de o duruma düşebilirim nezaketiyle değil de daha çok insanların sınav ve farklılıklarına saygı gösterme bilinci olmalıdır bence ... Ben hande yener sevmem tanımam zira birazdan söyleyeceklerimde önemli bir payı da yoktur .Benim eleştirdiğim ve üzüldüğüm bu genel geçer önyargı ve algı bozukluğudur biz şahsen engellilerin tamamına karşı kendi sınıflandırmalarımızdan ,algı ve önyargılarımızdan da kurtulmalıyız sonra hepimizi mutlu eden algıyı yakaladıktan sonra bunu yaymanın yollarını aramalıyız ben şahsen medyanın bu algıyı yapmada çok büyük yardımı olabileceğini düşünüyorum fakat medya patronları ve reyting denen saçmalık yüzünden böyle şeylere değer vermediklerini düşünüyorum o yüzden bunu sosyal medya aracılığıyla bir baskı haline dönüştürmeliyiz diye düşünüyorum açıkcası çünkü başka türlü yanlızca 3 dkkalık kısa filmlerden veyahut banka reklamlarında (ki o da yalan bahsi geçen bankanın demet şubesinde merdiven var ve girişi düz değil :D ) ibaret olmamalı ve topluma engelli bbireyleri tanıtacak ve sevdirecek projeler olmalı (leyla ile mecnunun ilk başında görme engelli bir bayan arkadaş vardı ve gayet düzgün , duygu sömürüsü olmayan güzel bir roldü) ... şahsen böyle projelerle toplum engelliyi daha rahat ve yakından tanıyabilecek ve öcü gibi görmekten vazgeçip benimseyerek ve empati yapabileceği inancındayım ... doğru yada yanlış olabilir ...

hande yener kendisinin yarınların ne getirip ne hale geleceğini bilemeyip zayıf kişiliğinle söhret sarhaşü cevap vermiş olabilir

Bence engellilerin kendi içinde sıkıntı var. Herhangi bir konuda aynı noktada olamıyoruz.
Mesela bu konuda tepki gösterelim dendi hande yener kimki dendi vs... ortak içbir ses çıkaramıyoruz..
Sayımız da az değil.. Ortak çıkmayan sesle hiçbirşey elde edemiyoruz. Bu ülkede engelli oldugu için içine kapanan hakkını aramayan asosyal insanlar var.
Asosyal olmama gayretinde olup sürekli psikolojik saldırı gören, işyerinde, evde sokakta psikolojik olarak baskı gören insanlar var.

Organize olmak gerçekten önemlidir. Hande Yener önemli değil. Özür dilemiş ve herkes birkez affedilmeyi hak eder, sokakta onlarca bu sacma davranışları sergileyen, hatta aydın geçinen insanlar var. Bu insanlar artık bir yerde haddini bilmeliler.

yelpaze;

Kesinlikle size katılıyorum çok güzel bir konulara değinmişsiniz..

bizim millet olarak olarak zaafımız hak etmeyen insanlara payeler verirsek madonna çakması insanlar da çıkar ulu orta konuşur işte. hande hanım tek bir engelli kardeşimin tırnağı olamaz . kaldı ki bu tür insanların aşk hayatını da iyi biliriz...
elektro müzik müsvettesi karı.

biz toplum olarak biraz uç noktalara kaydık en ufak bişeyden insanları linç etmek için yanıp tutuşur olduk Allah aşkına hande yener gerizekalımı da toplumun ajitasyona en açık kesimini kameralar önünde aşağılasın her şeyde art niyet aramayalım bu ülkede insanlar bize gerçek manada saygı duymazlar ama merhamete geldimi liste başına bizleri koyarlar bu denli toplum gözünde mağdur olan insanları aşağılamak için gerçekten ileri derecede gerizekalı olmak gerekir hande yeneri sevmesemde o denli ahmak olduğunu düşünmüyorum
Kasap_sadik engelli olmak ortak fikre sahip olmak anlamına gelmez tabi ki her birimiz her alanda farklı düşüneceğiz bizim fikirlerimizi engelimiz değil hayat görüşümüz tecrübelerimiz kültür düzeyimiz dünya görüşümüz gibi kavramlar belirler

linç etmek falan değil zaten bunu en çok beklediğim insanlardan biri olan hande yener de orada sadece biranlık boşluğuna gelip düşündüğünü söyleme gafletinde bulunmuş bu insanların merhametinin gerçekci merhamet olduğunu veya bir işe yarıyacağını düşünmüyorum içten sövüp dıştan tatlım canım demek kadar saçma bence gerçek anlamda algısının ne olduğu da çok belli zaten maddeye değer veren maneviyat namına kasetten kasette göstermelik insanın yarasını sarmak için değil bakın ne kadar iyiyim demek içindir bu da kötü bir algıdır bence (bunu sadece hande yener için söylemiyorum ) ve herbirimiz her alanda farklı düşünmesini anlıyorum ama bize saygı duyulması ve buna göre ddavranılması gerektiğini unutmayalım bu konuda muhtemelen sıkıntı çekmiş her engelli aynı fikirdedir bu yüzden en azından şimdiki toplumda olmasa bile yeni yetişecek nesilde bir farklılık uyandırılabilirse bu ileriye yansır umudundayım ...ben toplum algısının değişmesi gerektiği kanaatindeyim bunu da kasapın dediği gibi birleşmeden de yapamayız ...

yapılan yanlışa karşı fikirlerimizi söylemek linç değildir elbette tepki koymak gerekir . susup oturmak ayrı bir garabet
birde insanları gözünüzde büyütmeyin edirne den çıkınca kimsenin tanımadığı kendine sanatçı diyen bu insanlar toplumun değer kesimlerine saygı duymak bir konuşurken bin düşünmek zorundalar. demirc ye göre ufak birşey olabilir bana göre değil ...

aklıma ne geliyor biliyormusunuz.

hande yener, maksadını aşan bir laf etmiştir. hatasınıda anlayıp özür dilemiştir.

affetmekte bir erdemdir, büyüklüktür deyip olayı kapatmak varken. üstüne üstüne gitmek ne kazandıracakki.
bazı arkadaşlarımız küfür niteliğinde laflar ediyor. bu arkadaşlarda hande yenerle aynı teraziye gelmiyormu sizce.

yoksa içimizde biriken kinleri, öfkeleri kusacak yermi arıyoruz.

Bizim kızdığımız hande yener değil bu algıdır bunu da siz anlayamadınız bir türlü şahsen benim bir alacak vereceğim yok ciddiye de almam affetmem de affetmek ALLAH'a mahsustur zira bir kalp kırdıysa hesabını da öder bu da beni ilgilendirmez ...Benim bahsettiğim çok sayıda kişide olan bu algı bozukluğudur malesef aşkı sevgiyi bile sağlam insanların tekeline alıp sevmeye bile hakkımız olmadığını düşünen insanlar muhakkak olacaktır ama bu algıyı ve engelliye karşı oluşan bu algı bozukluğunun nasıl değiştirebileceğini düşünmek lazım bence

Tühh olayı kaçırmışım :) :eek::rolleyes:
Özür dilemiş bir de öyle mi?
Ben işitme engelliyim, hiç duymuyorum ve evliyim..
O engelli olmayabilir ama ruhu sevmeye engelli bence :cool:
Sevgilisi olsa ne olacak evleniyorlar 1 aya boşuyorlar zaten

Densiz

evliliğin veya sevmenin enğeli yoktur. sevmenin sevilmenin bir bireyin hakkıdır. sadece birazda olsa zorlukları vardır maalesef yaşam sürecinde böyle şeylerle hepimiz karşılaşa biliyoruz . ben engel liyim diye sevmeyeçekmiyim veya evlenmeyecek miyim yuva kurmama engelim mi karşı yok arkadaşlar böyle bir şey olamaz. ançak insan hayattan korkar ya yuva kurarsam geçimimi nasıl sağ layacağım hadi onu aştık yavrularımızın geleceği ni nasıl temin edeçem düşüncesi olursa ozaman sevği köreliyor yine de bitmez sevmek sevilmek yuva kurmak her yaratılan için ayrı bir duygu . dünyada her şey güzeldir yukarıya değilde aşağıya bakalım ben böyle düşünürüm . her arkadaşımın da yorumuna saygı duyarım. boş verin handeyi kimki o sultansa bizlerde padişahız

bende bir engelli bireyim ama bana göre engelli olanlar benim dünyamda yaşayamayanlardır. yani biz engelliler normal hayatta yaşaya biliyoruz ama onlar bizim dünyamızda yaşayamıyorlar ...şimdi size soruyorum kim engelli ..can dostlarım siz karar verin...

Sen birde bu zihniyete sahip olan insanların ülkeyi yönettiğini düşünsene.

Üst Alt