@durasyon, Şu an geçerli olan tablo bu şekilde. Teklif kabul edilirse şöyle olabilir. Engelli kişi emekli olmak isterken SGK tarafından hastaneye sevk edilir. Alacağı rapor SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenir ve rapordaki teşhis ve tanılara göre çalışma gücü kaybı oranı belirlenir çıkan sonuca göre emekli edilir. Hangi tabloya göre hangi çalışma yılı ve prim günü kriteri olur yine bu tabloya göre mi olur onu bilemiyorum.
Bu yazdığım sistem zaten şu anda Malulen Emeklilik başvuruları için kullanılıyor. Son 3-6 ay içinde yeni alınmış bir rapor olmadıkça mevcut rapora göre işlem yapılmıyor ve bu şekilde işliyor.
SGK'nın yapmak istediğini de bu gibi düşünüyorum bütün engelli emekli olmak isteyenlerin değerlendirmesini tek tip bu şekilde yapmak istiyor olabilir.
Bu yazdığım sistem zaten şu anda Malulen Emeklilik başvuruları için kullanılıyor. Son 3-6 ay içinde yeni alınmış bir rapor olmadıkça mevcut rapora göre işlem yapılmıyor ve bu şekilde işliyor.
SGK'nın yapmak istediğini de bu gibi düşünüyorum bütün engelli emekli olmak isteyenlerin değerlendirmesini tek tip bu şekilde yapmak istiyor olabilir.