Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@grafakir,

ben açık konuşmak gerekirse engellilerbiz sitesini yeni öğrendim bundan sonraki süreçlerde yıllrdır bu işin içindeyiz engelli olaak bilgilerimi paylaşırım

art niyet. milyon engelli vatandaş emekli olacak o yüzden bu işlere giriştiler

Son durum nedir mecliste

Twitter dan hastag devam ediyorum

@ozzykarakus,
İnş sunulma kaldırırlar. Engellisne bu kadar zulüm olan bir ülke yoktur ya dünyada başka . Şurada 2 ayım kaldı başa gelenlere bak.

@ozzykarakus,
valla izliyorum henüz gündeme gelmedi anlamadım

Üstadım,

İktidar partisi grup önerisi olarak gelecek.İktidar partisinin grup önerisi en sonuncu öneri olarak sunulan ve milletvekili sayısı ile oylanması nedeni ile kabul edilen parti grup önerisidir.

Şu anda yapılan öneri üstüne 3 farklı parti grup önerisi daha olacak.

Saygılar.

ak partiden hayırlı bir şey beklemiyorum.hükümet değişirse bu kanunu iptal edecektir. çünkü çok büyük bir hak kaydı var ortada. o yüzden sonuca geleyim. sizce 1 gözü görmeyen erken emekli olabilir mi bu sistemde.sonuçta uzuv kaybı.görme keskiliği 0.16 üzeri - 0.2 ne demek.çok fazla görme engelli yok galiba bu platformda

@feromon,

Vergi indirimiyle engelli emekliliğine hak kazananlar yaşlılık aylığı mi alıyorlar?12500 TL değil mi yani?Google yaşlılık aylığı 4700 TL civarı diyor?

Merhaba,

Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik ,Normal Emeklilik veya Malulen Emeklilik adı altın bulunan tüm emeklilik sistemleri ile ödenen maaşların hepsine Yaşlılık Aylığı denir.İşin özü emekli olan her vatandaşımız Yaşlılık Aylığı almaktadır.

Bununla beraber Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olan veya Malulen Emekli olan vatandaşlarımız normal emekli olan arkadaşlarımızından %5-15 arası daha fazla maaş bağlanır.5510 sayılı Kanun ve 506 sayılı Kanunda bununla ilgili maddeler mevcuttur.

12.500 TL emekli maaşı konusu 5510 sayılı kanunun Ek Madde 19. hükmü ile ilgili olup "Kişilerin aldığı gerçek yaşlılık aylığı 12.500 TL 'den az ise eksik kalan kısmı T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenir" der ve 12.500 TL Yaşlılık aylığı ilgili rakama tamamlanır.Bu arkadaşlarımızın e-devlet sisteminde 4A-4B Yaşlılık Aylığı bilgisi bölümünün en sonundan EK MADDE 19 kelimesi yazılıdır ve bu arkadaşlarımızın yaşlılık aylığı 12.500 TL 'ye tamamlandığı anlaşılır.

Bu bağlamda ülkemizde en düşük emekli aylığı vardır ancak en az 12.500 TL yaşlılık aylığı ödenmesi nedeni ile gerçek (Kök Yaşlılık Aylığı ) yaşılık aylığı tam olarak kaç olduğunu ancak hesaplayarak SGK memurları bilebilir.

Saygılar.

• Yeni çıkacak yasayla engellilerin vergi indirimiyle emekliği ellerinden alınacak.
  • Bundan sonra SGK sağlık kurulu, işgücü kaybı yönetmeliğine göre emekli edecek engellileri veya emekli aylığı ellerinden alabilecek.
  • Elbetteki vergi indirimiyle emeklilik devam etmeli. Fakat görülüyor ki bu yasa geçecek.
  • Bu yasanın hak kaybının çok ötesine geçen iki sakıncası var.

• Birincisi önceden hastanelerden alınan raporlar belli bir puanlamaya göre yapılıyordu. Dolayısıyla A hastaneside B hasteneside hangi hastane olursa olsun Erişkin engellilik kurulu puanlarına uymak zorunda.
  • Fakat çıkacak yasada böyle bir şey yok. İş gücü kaybı yönetmeliğinde adeta yoğun bakımdaki ya da sedyedeki adamı tarif ediyorlar. İş gücü kaybı yönetmeliğinin en alt kısmında ortak hükümler bölümü var. Madde şu şekilde “Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan, ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıkları ağır düzeyde çalışma kaybı olarak değerlendirilebilir.” Hükmü var. Bu tamamen keyfiliği yasalaştıran bir hükümdür.
  • SGK sağlık kurulu keyfiliğin zirvesini yapabileceği bir yetki veriyor. İstediğini emekli edip istediğini emekli etmeyebilir. Rüşvet aldığı, cemaatten selam getireni, partiliyi, yandaşı suratında sivilce var diye emekli edebilir. Belkide tarihte ilk kez KEYFİLİK KANUNLAŞACAK.

• İkinci husus ise, bir engelliye SGK emekli olabilirsin diyor. Emekli oluyor. Usulüne uygun rapor, usulüne uygun emeklilik. Fakat sgk ya verilen bu keyfilik neticesinde sgk kaşını gözünü beğenmediğinden kişinin emekliğini iptal edebiliyor.
  • Peki örneğin kişi emekli oldu, işten ayrıldı. Maaşını alıyor. Bir sene sonra sgk emekliğini kesiyor. Bu durumda kişi sgk ya yani DEVLETE GÜVENİP İŞİNİ KAYBETMİŞ oluyor. Ve ortada kalıyor. Adeta çocuk oyuncağı. Kişi emeklilik hakkı verildiyse “usulsüz” değilse o geri alınamaz. Kişi bir daha nasıl iş bulacak. Hazır işinden olmuş oluyor.

Meclis Tv'yi izlediğimde umudum giderek kırılıyor. Çünkü milletvekillleri, iki gündür ağızlarından engelliliği düşürmüyor. Fakat konuya vakıf olmadıkları çok açık.

X' te okadar gündem olmadı maleseff hayallerimiz uçtu gitti, geriye dönük raporlar geçerli sayılmazsa eğer 65 yaşını bekleyeceğiz mecbur

X de kaç kişiydik gündem olmaması normal değil mi? Birçok kişi formu okuyor geçiyor

@Bilgi Hazinedir

Merhaba.Teşekkürler bilgilendirme için.Birşey sorucam.Normal emeklilikte engelli emekliliğinde olduğundan takribi kaç yıl daha fazla çalışmak gerekiyor?

Son düzenleme:
Boşuna izlemeyin ocak başında yasalaşacakmış
Milletvekili Ceyda hn bu sözüne rağmen

Bu daha sonrasında engelli raporu alacak vatandaşların, geçmişte almış oldukları raporların uygulamalarında herhangi bir hastalık; şeker, tansiyon, bunları üst üste koyduğunuzda almış oldukları raporlama puanlarıyla şu anda SGK'nin belirlediği baz daha farklı olacak.

2 hafta sürecek Bütçe görüşmelerinden sonra tbmm de onaylanıp ocak ortasında yasalacakmış

Varsa emeklilik hakkınız bir an önce işlemlerinizi başlatın derim.

@grafakir

Buralarda yazan eden oralarda aktif olamadım maalesef evet haklısın. Sadece buralarda yazma ile olmuyor bu işler asıl aktiflik diğer tarafta olmaları gerekiyor

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bu kanun böyle geçsin yada geçmesin.

Karsımızda Engelli Vatandaşların Haklarına göz dikmiş bir siyasal iktidar var.

Sgk Girişi 2008 Sonra olan vatandaşlara 2008 Öncesi Kolaylıklar Sağlayacaklarına
2008 öncesi ve Sonrası için çok ağır şartlar getirecekler

EYT li bile bizden daha kolay emekli oluyor neden hakları vardı
seslerini çıkardılar emeklerin karşılığını aldılar.

Sorun inanın ülke ekonomisi değil

İyiye gidiyor diyorlar.

Milyonlarca göçmen , bir sürü Afrika Ülkeleri bile Ülkemizden destek görüyor
besleniyorlar

Ya hatta Başıboş Sokak iti bile Kuzu Etli yem ile besleniyor bu ülkede Bakanlıklar Belediyeler oluk oluk para aktıyor.

Engelliye gelince para mı kalmıyor sizce ?

Emeklilik isteyen Engelliler Yıllarca Prim Ödüyor.

Emekli yapmayacaksa FAİZİ İLE PRİMMİ GERİ ÖDESİNLER.

Erken Seçim olmaz ise 2028 de Seçimde OYUNUZU kendi hakkınızdan yana kullanın.

Bizlerin hiç değeri yokmudur hükümet gözünde

kime hizmet ediyorsa kimi el üstünde tutuyorsa ondan alsın oyu.

Benim hakkımı gasp edene ben oy vermem

şerefim var benim

Üst Alt