Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Yusuf yagci,

Tam anlamak mümkün değil, hepimiz farklı SGK karda farklı tecrübeler yaşamışız. Benim raporu SGK nın kabul etme nedeni 6 ayı geçmediği için. Ama işte gönderdikleri merkezdekiler kabul etmezse beni de sevk edecekler hastaneye.

@Yusuf yagci,
Yüzde 50 rapor oranı. Emekli olmak istersen iş gücü kaybına bakıyorlar. O daha düşük değerlendiriliyor. Mesela bende sanırım yüzde 30 verildi ve sonuç red...

Zaten yasa belliydi. 2008 öncesi bir yığın adamı Vergi indiriminden emekli ettiler. Birini ederim birini etmem olmaz. Öyle bir kanun maddesine gerek yok...

Bundan sonra emekli olmak isteyen sigorta girişi ne olursa olsun. Son 6 içinde alınan durum bildirir raporu yok ise hastaneye sevk olmak zorunda bakın rapor değil durum bildirir!..

@gannicus,
İş gücü oranı nasıl hesapladın yüzde 30 dediğine mesela benim raporum 44 is gücü oranım yeni aldığıma is gücü rapor %43 ileriye derece de işitme kaybı var ve konuşma %28 sence ben red mi yiyeceğim? dys de evrak takibinde halen evrakların işlemde görünüyor.

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
11049623421/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Giden Evrak Kayıtlı21/01/2025 1:28 PMHASTANE SEVK
11049593121/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde
11125481703/02/2025SAĞLIK KURULU RAPORU HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde
11049512421/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde

@virus1,
Ben hesaplamadim. Benimkisi duyum. Yanlış da olabilir. Zaten oran Yok. Evet diyorlar. Ya da red veriyorlar. Bir hastalık listesi var. Ona bakman lazım. Kulak hiç bilmediğim bir konu...

Merhabalar,ben 31 ocakta raporumu ve emeklilik başvuru formunu sgk ya verdim.bugün e-devletten baktığımda Tespit-BSK dosya gönderimi yazıyordu.Bende 170 nolu sgk telefonunu aradım senin başvurun çalışma gücü kaybı tespiti için Bölge sağlık kuruluna gönderilmiş dendi.Beklemeniz gerekiyor size dönüş yapılır dendi.

Bugun SGK dan aradılar emeklilik başvurunu yaşlılık aylığı işaretlemişsiniz çalışma gücü tespiti işaretlememiz gerekiyor ve çalışıyorsunuz emeklilik işlemlerini başlatamayiz diyerek beni SGK çağırdılar sihhiyeye geldim öğlen paydosinda birazdan görüşeceğim zaten farklı olmuyor engelli emeklilik başvurusunu nasıl yapılmasını gerektiğini gösteren Dışkapı’da ki memura göre yaptık adamlar oyle degil diyor simdi görüşeceğim farklı bir işlem yapılacak yazarım buraya

@İsitmemuhammed, KURULA SEVK YAPILACAK yazıyor bendede bekleyelim bakalım ,

GEREĞİ ÖNCEKİ VARİDEYE YAPILDI MÜKERRER DİLEKÇE demişler birde 21.01.2025 başvurmuştum , rapor yeniledim oranım yükseldi onuda ekleyin demiştim adamlar 2 başvuru diye algı yapıp birinci dilekçeyi yoksaymış :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@İsitmemuhammed,
Ben çalışma gücü kaybı tespiti için diye işaretledim aynı SGMye başvurdum ona rağmen bekliyor. Rica etsem sorar mısın meşhur genelgeleri gelmiş mi?

@ensplt3636,

İşte sırf bu yüzden şimdiden başvuramıyorum. Yönetmelik yayınlanırsa, süreç daha sağlıklı, daha olumlu ve daha hızlı olur. Bu durumda başvurmak en iyisi olur. Benim hastalığım listede var, prim ve çalışma yılı tamam. Sadece yeni yönetmeliğin çıkmasını bekliyorum. Yönetmelik çıkar çıkmaz hemen başvuracağım ve buradan bilgilendireceğim.

Bende az önce kontrol ettim. Takip sisteminde yazanlar güncellenmiş. Evrak tipi alanında "gelen evrak dosyasına kaldırılmıştır" yazıyor. Bu ne anlama geliyor bilen var mı?

Simdi SGK sıhhiye den bizzat görüştüm buna red veriyoruz sebebi iste çalışıyor olmandan ötürü simdi tekrar basvuru yapacaksınız sevk alacaksınız ama sevk icin doldurulan kağıda hastaneyi belirteceksiniz altına İS AKDİM DEVAM EDİYOR. Diye belirtmelisiniz aksi halde durumunuza red gelir 4 a Li çalışan olarak sistemde is çıkışı yapmadığınız icin emeklilik işleminiz ilerlemez red yer dedi basa donduk simdi tekrar varide no oluştu sevki bekleyeceğiz banada boyle söylendi dedim biz toplandık yönetmelik karışık olduğu icin nasıl izlenecek karışıklıklar yaşanıyor o yuzden oraya bunu belirtin sevk sonrası hastane muayene olduktan sonra bize gelen son engel durumunuza istinaden çalışma gücü kaybını belirlemek için kurul değerlendirdikten sonra gidiyorsunuz is çıkışı yapmalısınız simdi başvurunuz direk engelli emeklilik servisine geldi kurula gitmediği için bakıyoruz emekli edemiyoruz kurula da gitmiyor kagit o zaman is çıkışı da yapılmamış red veriyoruz diyor bi yerde tıkanma olduğu icin basa donduk yeni başvuruma sevk olacak hastaneyi yazdık ve altına illa is akdim devam ediyor deyip direk kuruldan önce sevk olacak deniyor zaten bana sevk edeceğiz dediler dedim kim dedi diyor direk buraya emeklilik servisine geldi diyor burası neticelendirilen yer yanı kurul sonrası buraya gelmesi lazım deyip basa sardık

Yapılacak yöntem SGK aldigi dosyası direk sevk yapmadan eski raporla emeklilik servisine verirse red yer o yuzden sizin sevk olduktan sonra hastalığınız çalışma gücü kaybından sonra kurul onaylarsa biz servis olarak şartlar uyuyor diyerek tahsis oluştururuz bende dedim Dışkapı SGK yanlis yöntem yapmis benim başvurum usulen dogru dedim iste sistem karışık siz yeniden başvurun dediler benim basıma gelen kişi herkesin basına gelecek bir olay degil arkadaşlar

Altına is akdim devam ediyor diye yazdım bakalım yaptıkları yanlısı kapatmaya çalışıyorlar

Son düzenleme:
Kazanılmış hakların yok sayılması söz konusu olduğu için Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı vermesi yeterli olur. Anayasa mahkemesine başvuru yapıldı? Bilgisi olan var mı?

@Konyaereğli,

Genelgeye gerek yok yahu. Hastaneye sevk edildiğiniz zaman asıl probleminizin olduğu bölümle alakalı bütün evraklarınızı götürün. Mesela epikriz raporunun fotokopisini istedikleri zaman verin. Muayeneden sonra Hastanelere göre değişen süreler sonra heyete çıkacaksınız. O heyet de formalite aslında. Sadece size Hastalığınızı soracaklar ve "evraklarınızı Ankara'ya göndereceğiz" diyecekler. Siz de nihai sonucu netten takip edeceksiniz. Mevzu bu. Sgknin çok iyi bildiği bir şey...

@soneman,

hayır yapılmıyor so 6 aylık rapor isteniliyor.Devlet hastanesine randevu alırsan sgk dan sevk kağıdı alman lazım veya eğitim araştırma hastanesinden sağlık kurulundan raporunu güncelleyip başvuru yaparsan sevk e gerek kalmıyormuş. Bugün bağlı olduğum sgk bu şekilde bilgi verdi. Bende raporumu güncelleyip o şekilde sgk ya başvuru yapacağım.

@virus1,

Oradan bişey çıkmazsa nereden bişey çıkacak. Destek verilip sesimizi duyurulabilirsek bişey çıkar.

bu resimde yeniden giriş yapıldı öncesine açıklama yapılmış

Eski başvurum ile yeni başvurum aynı olduğu icin niye böyle yapıldı diyorum is akdin devam ediyor diye yahu ben sevk bekliyorum dedim işleminiz tıkandı yeni basvuru uzerinden izlenecek artık dedi ne yapalım bunlsrin sacmaliklsri ile uğraşıyoruz

Sunu belirteyim SGK sağlık kurulu cok uzun sürebilir henüz netleşmemiş yanı siz hastane sonrası kurula giden rapor kurul sürecinde cok bekleyebilir diye belirtti o yuzden is çıkışı yapmadan oraya is akdim devam ediyor yaz dedi eskiden boyle değildi dedim artık yeni duzenleme biraz karışık is akdi bitmeden emekli edemiyoruz kurul denen birsey çıktı araya burası karışık olduğu icin bunu belirtin dediler

Yanı önceden kurul bizde yoktu direk şartlara göre emekli ediyorduk simdi kurul denen birsey var basa döneceksiniz dedi kurul bize bilgi verecek direk bize gelmeyecek işleminiz dedi

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt