Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

reis 1. madde engelli ile peygamber vesilesiyle evlenmiş bir sahabe bayan vardı engelli sahabe Peygamber Efendimizden evlilik konusunda yardım ister bunun üzerine medineli bir sahabeyi uygun görür ailesinden ister onlarda ilk başta kabul etmezler fakat ailenin kızı kurandan ayet gösterir ayeti tam hatırlamıyorum ALLAH affetsin ama mana olarak ALLAH'ın elçisi sizin için yapın dediklerini yapın Onu örnek görün manasında olması lazım yanlısşam ALLAH affetsin bunun üzerine ailesi kabul eder ve evlenirler Peygamber Efendimiz de hayır dualarını eksik etmez koskoca peygamberin vesile olduğu bir şeye rezillik demek ne onların ne bizim haddimize düşmez .. ve hani de onlara hangi mübarek ALLAH'ın zorlu imtihanlarından nasibini almamıştır Peygamberler Sahabeler Evliyalar Ulemalar hangisinin hayatı çok rahat geçmiştir hayatı çok rahat geçen tek adam firavundur çünkü ona bahane olmasın diye başı bile ağrımamıştır yani elbette zor bir hayat yaşıyoruz ama bu dünya ALLAH'ın bize imtihanı değil midir siz Hz Eyüp peygamberi tövbe estagfirullah aşağı mı görüyorsunuz kendinizden o zor sınav yaşadığı için önemlidir ve Kuran da da geçer yani imtihan insanın kalitesini belirtir bizim imtihanımız zorsa bu ALLAH'ın bizi kaliteli görmesindedir çok şükür ...
2. alna kara leke sürmek ne ya kötü bir şey mi evlenmek ne saçma bir aile hiç mi islamı bilmiyorlar anlamadım ki alna kara leke sürülecek bir şey yok pırlanta gibi kaliteli iki insan evlenecektir bunda alna leke ancak onların dediği bu laflar olabilir bu leke de onların alnına sürülmüştür...3 Akraba konu komşunun gözü falan olacağını zannetmiyorum sapık ruhlu pislik biri olduktan sonra sağlam da olsa gözü olur engelli de olsa o karşı tarafın kalitesizliğindendir bunun sağlamla engelliyle alakası yok ayrıca o nasıl erkek anlayışı bu da çok garip ALLAH islah etsn 4. elbette yardım edecek sana elbette sen de ona yardım edeceksin evlilikte birbirinize yardım etmezseniz kime edeceksiniz yardım ayrıca artık teknoloji çok gelişti ALLAH'a şükür çalışan bir bireysin yenge hanım da çalışıyorsa evi sana uygun yaparsınız gerekli malzemeleri eve uygularsınız kendi işini kendin de yapabilecek hale getirirsiniz evi ALLAH'ın izniyle sonrası zaten normal yardımlaşma olur elbette ....5 4deki gibi evi dizayn edince her işi onun yapmasına gerek kalmaz sen de yardım edersin elinden geldiğinde 6. da 4ün aynısı hizmetçi gibi olmak değil ama birbirinze yardım edeceksiniz elbette ve bence bu yardımlar evliliği daha da sağlamlaştıran ve güçlendiren samimimyeti daha da artıran şeyler 7. yok gayet güzel gidebileceğiniz yerler var ALLAH'ın izniyle bir araba alırsın gezer tozarsınız ne olacak yani çoğu yeni yapılan mekan engellilere uygun ...8 öyle bir şey yok onlar kendilerini çok sağlam görüyorlar muhakkak ama onlara yaşlandıkça acziyetlerinin artacağını söyle ki artacak çünkü insanoğlu aciz bir canlı ....9 o aile arkadaş hiç mi engelli görmemiş ya nasıl bir aile diyecem kusura bakma yani illa kötü bir yanı olmalı ki engelliyle evlensin engelliyle evlenen sağlamlar da var dul olmasa da inşallah bizler de bunlardan oluruz kardeşim 10 bu çok saçma senin gibi inançlı adam karısını canı pahasına korur ayrıca böyle bir durumdan korkuyorsan ki ben de korkuyorum bireysel silahlanma en iyisi alırsın ruhsatlı bir silah ALLAH göstermesin ALLAH korusun hepimizi öyle bir durum olursa çeker vurursun gene de izin vermezsin karına eşine yaklaşılmasına ... yani bunlar bahane kardeşim inşallah ALLAH islah eder yenge de ikna eder mutlu bir evliliğiniz olur inşallah

Yorumlarınız da haklısınız. Dediğim gibi insanlar bazı şeyleri yaşamadan bilemiyor. Cahillik deniliyor buna. Ama cahilliği kabul etmek var bir de. Allah c.c. hidayet nasip etsin. Ama biz ve bizim gibiler bu gibi insanlara ders vermemiz lazım. Söz ile olmuyorsa da Yaşayarak göstermeliyiz yanlış düşündüklerini.

Ben sadece başına böyle bir olay gelen oldu mu? Eğer gelirse neler yapılabilir? Böyle bir evlilik yapanlar varsa, bu sorunları nasıl atlattılar, atlatabildiler mi? diye merak ettim. Ve bu gibi sorunlar hep karşımıza çıkacak. Belki yardımcı olur bu konu. diye düşündüm.

Ben konudaki arkadaşımız gibi ortopedik olmasa da orta derecede işitme kaybına sahip biriyim.
Eşimin her hangi bir engeli yok.
Ne evlenirken ailesinin karşı çıkması gibi ne de evliyken engelimden dolayı bir sorunla karşılaşmadık.
46 yaşındayım ve 20 yıllık evliyiz.
Emekliyim biri üniversite de biri orta okulda öğrenim gören iki oğlum var, Allah bozmasın inşaallah mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz.

Ufukalp

Ne güzel Allah c.c. mutluluğunuzu daim etsin, artırsın. Çocuklarınızı size vatana millete islama Hayırlı evlat olmalarını nasip etsin. Bize de hayırlı mutlu bir aile kurmayı olmayı nasip etsin. Âmin.

Kptnwlf
Amin. Sağol kardeşim Allah razı olsun inşaallah.
Yukarıda sıraladığınız itici fikirlere sahip insanlar malesef mutlu ve huzur dolu olabilecek bir çok yuvayı da engelliyorlar.
Rabbim sizlere de içinden huzurun şen şakrak gülücüklerin eksik olmadığı bir yuva bahşetsin inşaallah.

Sayın kptnwlf. Öncelikle şunu kesin biliyoruz ki engelli olan ben ve siz gibi engelli olmayanlar da toprağın altına girecek. Bu kat'i. İkincisi de hayatta bazı konulara detaylı eğilmek için fazla zamanımız yok. Hayat süre itibariyle çok da uzun olmuyor çünkü. Kabul eder isen en mühim tavsiyem bu tür insanlara ilişkin iç konuşmalarında mizaha yer ver.

Bunların hepsi boş laf. Paravan düşünceler. Gerçek neden senin bir erkek olarak kızlarına karşı kocalık vazifeni yapamayacağını düşünmeleridir. Tabi bu bu kadar açıkça ifade edilemez. OF olduguna göre haksız da sayılmazlar. Sen de kendine dürüstçe bu konuda ciddi sıkıntıların oldugunu, ilişkiye girsen bile bunun normal insanlardan farklı ve hatta eksik olacağını kendine itiraf edebilirsin. Kızlar hele de cinsel deneyimi olmayanlar önce dini ve sosyal görüşleri uyuşuyorsa bu detayları es geçme eğilimindedir. Ancak sonradan çoğu -istisnaları olabilir- gerçeklerle yüzleştiğinde ben ne yaptım diyebiliyor. Bu aile de haklı olarak çekincelerini dürüstçe ifade etmiş. Bu düşüncelerin ülkemiz koşullarında çok da yersiz olduğunu düşünmüyorum.

Bir de işitme engelli bir arkadaşın yaşadıkları sana emsal teşkil edemez. Elmayla armut gibi şeyler bunlar. Senin durumun çok daha farklı ve ağır. Öte yandan kız kabul ederse ne pahasına olursa olsun bu evliliği yap bence. Kim ne derse ne düşünürse düşünsün. Hatta kız ilerde senden ayrılacaksa da ayrılsın buralara takılma. Üç günlük dunya keyfine bak...Ha diyorsan sırıl sıklam asıgım onsuz yaşayamam o zaman bırak kızı. Kadınlarla bizim yaptıgımız gibi gerilla usulu takıl. Kısa süreli iki tarafın da böyle bir ilişkinin zorluklarıyla tam yüzleşme fırsatı bulamadığı ilişkiler yaşa. İnancım izin vermez diyorsan böyle ilişkilere yapacak bir şey yok. Bol dua et. Yatıştırır.

Kardeşim yine güzel yorumlarından birini yapmışsın. Yakında ankaraya gelmeyi düşünüyorum zaten. İnşaEllah görüşürüz, detaylı konuşuruz.

Ankaraya geldiğimde babası ile bizzat görüşüp, her şeye güzel güzel cevap vereceğim zaten. Cahil olduklarından dolayı onlara bir şey diyemiyorum. Cahille kavga dövüşe münakaşaya girmeye gerek yok. Çünkü hep kendini haklı ve büyük görür. Gideceğim ve kendimi anlatacağım. 1. ve 2. maddeyi hiç konuşmaya gerek yok. Çünkü çok vahim bir durum. Onlara bu konu hakkında bir iki sohbet edeceğim sadece. Aynı senin anlattığın sahabe efendilerimiz gibi vs vs.. (R.anh)

Aile ankarada yaşadığı için benim yaşadığım yeri de aynı sanıyor. Yani ankara gibi bir yerde komşuluk denilen şey çok azdır. Samimiyet azdır. Tanışıklık azdır. Kimse birbirini tanımaz. Ama burada yani Bafrada öyle değil.. Herkes tanır birbirini. Aile akraba ilişkileri iyidir sağlamdır. Kolay kolay kimse birbirine bir şey demez. Bakmak. Tecavüz olayı zaten olamaz. Ben hiç duymadım olduğunu. Hatırlamıyorum. Benim yanımda eşime kardeşime bir şey diyemez kimse. Engelli olduğumdan dolayı değil. Erkek var yanında bir kere. He dediler diyelim. Diyen veya diyenler bir daha konuşamayabilirler belki de. Yani 3. ve 10. şık iptal :)

4. taşıma mevzusu ise.. çok saçma.. Yaşadığım ortam ev vs.. bana uygun olduğu sürece hiç taşıma kaldırma indirme eve girme yatağa geçme, yardım vs.. hiç gerek duymuyorum. Şuan evimiz ikinci kat olduğu için dayım çıkartıyor mecbur. Ama ben İst. fzk. tdv. reh.eğt.arş. hastanesinde kaldım 3 ay.. bir refakatçim vardı.. ve sadece fizik tedavi yaparken yardım ediyordu. Ve gün geçtikçe her şeyi öğrendim ve kendim yapabiliyorum. Ama ev ortam iş sana uygun olmaz ise.. o zaman engellenmiş oluyor doğal olarak engelli oluyorsun.

5. ve 6. işler güçler: normal bir evlilikte bayan ne yapar? temizlik yemek bulaşık evi toplama derleme çocuk bakma vs vs.. eğer engelli ile evlenirsen diyorlar.. bunların haricinde eşine bakma yedirme içirme lavabo banyo vs... ee kardeşim ben bunları kendim yapıyorum zaten.. Sevdiğin insana hizmet etmek kadar güzel bir şey var mı?? Onu mutlu görmek yetmez mi? Ki ben yeri gelir yemek de yaparım ütü de kahvaltı da hazırlarım.. çocuk da bakarım.. İnşaEllah.. Sadece dar düşünceler yüzünden cahillikten dolayı çıkıyor bu sorular sorunlar.

7. Gezemeyeceksin.. eve tıkılıp kalacaksın.. hapis vsvsvs... Arkadaşım bafraya geldiğinde eve tıkılıp evde görüşmedik.. Çok da güzel gezdik dolaştık yedik içtik. Çok beğendi hiç gitmek istemedi. +++ benim bir ailem var.. her zaman köye gideriz.. denize gideriz.. kızılırmağa gideriz.. pikniklere gideriz. Sılah-i rahimi çok severiz. Akraba ziyareti yani.. yani doğal olarak eve tıkılıp kalamayız zaten. ben de gezmeyi çok severim. İleri de borç harç bittikten sonra.. araba da alacağız inşaEllah. Eşimin istediği yere gideceğiz.

8. ve 9. Engelliler evlenemez... ya da dul ile evlenir.. ya da karşı taraf da engelli olmalı.. vs vs.. saçmalıkları..

Evlilik denilen şey de.. kişilerin ırkları makamları işleri hastalıkları vs değildir ki !!!

Evlilik denilen şey İmanın yarısını ya da üç te biri mi neydi.. kurtarıyor.

Evilikte önemli olan.. ilk bakılacak şey İMAN 'dır. Amel'dir. neden?? Allah'a yaratıcısına iman etmeyen, ibadet etmeyen, saygısı sevgisi olmayan kişi sana nasıl saygılı sevgili hoş görüşü olsun değil mi??
Sonra Güzel AHLÂK !! davranışarı konuşmaları kötü olan bozuk olan biri.. sana neler söyler neler yapar.. güzel yönlerini gösterip, evlendikten sonra gerçek yüzünü görürsün ve iş işten geçer. İyi araştırmak lazım.

" İMAN - AMEL - GÜZEL AHLÂK - SEVGİ - SAYGI " olMAdıktan sonra ister engelli ol ister olma.. farketmez.. yine de o evlilikte sorunlar olur. Bunlar olursa Engelli olup olmaman önemli değil. Her sorun halledilir.

HASBUNALLAH. VENİ'ME'L VEKİL. VENİ'ME'L MEVLA. VENİ'MEL NASİR.

reis inşallah sen dik dur onlar senin duruşundan etkilenirler onların kafasında çok garip şeyler var senin tabiatınla iyi niyetliliğinle değişir bu düşünceler inşallah ... Ankaraya gelince de beklerim her zaman görüşebiliriz seni sofi kardeşimle de birebir tanıştırırım eğer istersen :D

Arkadasim bence cocugun fikrini cevirmelerine izin verme o sehri o aileyi birakin telefon bile acmayin allaha dua edin

ben 2010 yılında trafık kazasında sol kolumu kbettım ozamn sewgılıydık esımle babasına soledıler saglılıyken gorusuyosun ewleneceksın benım ıcın bı problem yok dedı 2012 de ewlendıkbu 2 ay once bırtane erkek ewlat nasıp ettırabbım 1 ay oncede mahkemem bıttı 290 mılyar para aldım maddı daha manewıde alcam esımesoz verdıgım gıbı gıttım ewımı aldım bıde guzel araba aldım rabbıme cok sukur hersey yolunda kayannem e kayn babam gıbı degıl aılesı hatta obur bacanklardan daha cok sewerler benıı allah razı olsunn

Üst Alt