Engelli-Engelsiz Evliliklerde Karşılaşılan Sorunlar??? [ACİL YARDIM]
Esselamû Aleyküm.. Hayırlı Günler Dostlar..
Öncelikle..
ALLAH c.c. tüm hastalara Şafî isminin hürmetiyle şifalar versin. Hepimizin yâr ve yardımcısı olsun. Vatanımızın, milletimizin ve ümmeti Muhammed'in(s.a.v) üzerinde oynanan oyunları bozsun, hainlere zalimlere fırsat vermesin. Askerlerimizi, polislerimiz ve bütün güvenlik güçlerimizi teröristlerden, hainlerden korusun. Ve ailelerine sabır versin.
LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZÎM. ÂMİN. ÂMİN. ÂMİN.
ERKEK: engelli (OF. sev.T4)
BAYAN: engelsiz
Birbirlerini çok seven iki sevgili evlenme kararı alır. Engelli olan vatandaş, kız arkadaşına bütün sıkıntılarını, çektiği acıları, başından geçen olayları ve hâlâ zorlandığı bunaldığı yaşadığı sıkıntıları anlatır. Kız da zaten engelli olduğunu öğrendiği günden beri engelli sitelerinde OF'li olanların ne gibi sıkıntıları dertleri sorunları olduğunu araştırır. Kız bunları hepsine EYVALLAH der. Kabul eder. Biz birbirimizi seviyoruz. İmanımız tam, ibadetlerimizi yapıyoruz, sevgimiz, saygımız ve ahlâkımız güzel olduktan sonra bütün sıkıntılara dertlere beraber göğüs gereceğiz diyor. Ama kızın ailesi komple sorun. Erkeğin ailesi de en güzel en hayırlı şekilde ailenin rızası olsun isteme olsun nişan olsun istiyor vsvs. Sizlere soracağım sorular var. Yani aslında benim değil kızın ailesinin söylediği cahil sorular diyelim. Bu sorulara Erkek çok güzel cevap veririm ama kızın ailesi Ankara'da, ben ise Samsun'dayım, Ankara'ya gittiğimde babasına anlatacağım herşeyi İNŞaELLAH diyor.
Sizinle bu soruları, sorunları paylaşacağım? İnsanların çoğu böyle düşünebiliyor? Siz neler diyeceksiniz bakalım?
KIZIN AİLESİNİN BAZI DÜŞÜNCELERİ;
1. Engelli ile evlenmeyi rezillik olarak görüyoruz.
2. O çocukla evlenirsen, alnımıza kara leke süreceksin(yazacaksın).
3. Babası: Bir erkek olarak düşünüyorum. Akraba, komşu, dışarıdaki erkeklerin gözü hep sende olacak. Biri bir laf atsa, engelli birey bir şey yapamazmış ve kız üzülür yıkılırmış.
4. Sürekli kucağında taşıyacaksın.
5. Her işi sen yapacaksın, sıkılacaksın, yorulup, pişman olacaksın.
6. Hizmetçisi gibi olacaksın ona.
7. Hiç gezmeye gidemeyeceksin. Dört duvara hapsolacaksın.
8. Engelliler hiç evlenemezmiş. Evlenirse de engelli-engelli ile evlenecekmiş.
9. Ya da engelli ile evlenenler Dul olmalıymış. Yoksa akrabalar veya çevre kız da bir şey mi var da engelli ile evleniyor diye düşünürlermiş.
10. Engelli ile evlenenlere tecavüz ederlermiş.
Bazı sorular size de komik gelecek biliyorum. Ama durum bu yani. İnsanlar çok önyargılı olabiliyor. Ben de 15 Kasım 2011 öncesi engellilere saygım vardı, sevgim de vardı elbet ama işin içine girmeyince, sandalyeye oturmayınca, o hayatı yaşamayınca kimse anlayamaz. Yani bizi bizden başkası tam anlamıyla anlayamaz. Ben bu aileye hiç kızmadım. Cahil oldukları için. Sürekli dua ediyorum onlara. Sadece bu engelliler konusu ile ilgili değil. Bir çok konuda cahillikleri var. Önemli olan cahil olduğunu kabul etmektir. Evet ben bu konuda cahilim. Beni bilgilendirin demeli insan. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. Bazı şeyler de yaşanarak öğrenilir.
Bu soruların ve daha yazamadığım bir çok sorunun cevabını ben vereceğim. Ama sizin bu gibi sorularla karşılaşacağınızı ya da karşılaştığınızı biliyorum. Eğer sizin karşınıza böyle sorular çıksa ne yapardınız, nasıl cevaplar verirdiniz. Hakaret küfür istemiyorum. Konuşalım, tartışalım. Buyurun kolay gelsin.