Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

(hiç bir mesajı okumadan bu yorumu atıyorum) engelli gelin veya damat istemeyen arkadaşlar ailelerinizi razı edemiyorsanız gözünüzü karartıp herşeyi geride bırakıp sevdiğinizle sıfırdan başlayacak kadar seviyormusunuz birbirinizi eğer evet diyorsanız düşünmeyin sevginizin peşinde koşun.

Allah sevginizi böyle sınamış.sen ne yaparsan yap iş onda. senin yapabileceğin birşey yok. böyle insanlar başkasına oldu mu insan görünümlü olur. kendine oldumu müsvette olur.

Benimde bir arkadaşım eşiyle çok iyi anlaşıyordu; ikiside işitme engelli; biri hafif normal konuşabiliyor ve anlayabiliyor ama bayan hiç konuşamıyordu ;
işaret dili yapıyordu öyle anlaşıyorlardı birbirleriyle, hatta kısa zamanda evlenmek istiyorlardı;
Bayan, oğlanın annesiyle tanışmaya gitmiş; fakat annesi "hiç konuşamıyor olmaz" demiş ve ayrılmak zorunda kalmışlar..

İllaki o bayan için en uygun erkek, hiç konuşamayan erkek mi talip olması gerekirdi.?.
o halde ikisi Dünya ile nasıl iletişim kurabilecekler, bunu düşündünüz mü?
oysa kız çok şanslıydı böyle konuşabilen ve işaret dili bilen bir prensle sevgili olması.. ne güzelde anlaşıyorlardı..
Bayanın güzelim dünyaya açılması prensin anne ve babasının uyarması ile son buldu.. :(

haydaaa neden prens oluyo sahsıyetsızın tekıymıs ıste:)
ısaret dılıyle daha bıle mesuttur emınım kızcagız ıyı bıle olmus duymaz duymaz onları anlama ugrasacak bıde ıtılıp kakılacak varmı otesı
o da evlenmeyıversın evlenıp bası gogemı erecektı azıcık asım kaygusuz basım

Off off :) benimde engelim kısa boylu olmam tabiri caizse yerden bitmeyim, 1 senedir birlikteliğim var ve o kişinin engeli yok, uzun boylu Allah utandırmasın ama gönül gözü açık birisi, fakat ailesi öyle değil :( beni istemiyorlar,kısa boylu olduğum için, aile konusu açıldığı zaman ben görünen köy kılavuz istemez diyerek bitirmek istedim ancak o zamana bırakalım alışırlar dedi,farklı şehirlerde olduğumuz için henüz ailesiyle yüz yüze gelemedik,ancak beni fotolardan gördüler ve infaz ettiler :) halbuki hepimiz faniyiz ölüp gidicez, bir tanı bir gör oğlun mutluysa akışına bırak, Allah yazdıysa zaten olur, yazmadıysa ne yapsakta olmaz,su akar yolunu bulur.. Ama bizim insanlarımız nedense dış görünüşü öncelik tutuyolar, tavuğum güzel olsun da yumurta vermese de olur hesabı.. Benim şu an yapabileceğim şey dua etmek, Rabbim inşallah onlarında gönül gözlerini açar, ancak bunun dışında yapabileceğim bir şey var mı onu da bilmiyorum, olmazsa artık oğullarını kaçıracağım haberlere de çıkarım büyük ihtimal :)) Allah hepimiz için inşallah hayırlı ve gönül gözü açık insanları karşımıza çıkartsın..

ben de kendi düşüncemi hemen yazmak istedim..
rahmani hesap denen hesap vardır ki gerçekleşecek olan odur hayatınız da.insanoğlu ne kadar ben onu almam,yapmam,etmem,olmam,olamam,demesin..evdeki hesap çarşıya uymaz derler yaa.. aile ne kadar olmaz illede olmaz desin dursun senin kaderin de onunla birlikte yaşamak var sa yaşarsın. rahmani hesap her zaman gerçekleşecek olandır..
ben böyle düşünüyorum..

anlatımım çok iyi değil ama umarım anlatabilmişidir..

Aşk Bittiğinde Herkes kendi Gözündeki Kazığı Unutur Milletin Gözündeki Kıymığı Görür... O sebepten aşığız vs diye evlenip sonrasında daha büyük hayal kırıklıkları bekliyor olacak hepimizi... bence sevmek anı yaşamak en iyisi ilerisini düşündükçe ilerledikçe sona yaklaşıldığını kimse unutmasın...

Umut vermek isterdim ama engellinin engelsizle evlilği pekte ümit verilebilecek bi konu değil üzgünüm....

bu kadar umutsuzluğa kapılmayınız arkadaşlar :)

22 yasına kadar aslında hep isyan ettim ancak son 1 yılda aklıma şu düşünce yer etti, engellilerin tamamı doğuştan degil sonradan olma ihtimali veya baska bi hastalıga yakalanma ihtimalide gayet yüksek, peki bu aile beni normal şekilde kabul etseydi, daha sonra basıma öyle bir olay gelseydi yarıyoldamı bırakcaklardı?
ve sunu anladımki bu boşanmalar, mutsuzluklar gelin/damat adaylarında yürek düzgünlüğüne değilde el-ayak düzgünlüğüne bakmakdan oluyor hep.
hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.

sevgili (!) ikinci bahar genelde bu özel mevzu konusuda açılan forum yazılarına yorum yapmaktan hep kaçınmışımdır. Yalnız yazdıklarını okuduktan sonra tarifsiz bir şaşkınlık yaşadım. Düşüncen her ne olursa olsun bunu ifade etmekte özgür labilirsin Ancak ; bunu insanlara söylerken nezaket çinde olmalısın ... Senden ricam birazcık vizdan muhasebesi yapıyor olmanla beraber mevlananın söylediği üzre acı söylemek değil acı olanı güzel olarak söylemektir asıl marifet .. Umarım anlatabilmişimdir.

Çok şükür benim minik meleğim engelimi hiç dert etmiyo. annesi de alişti ancak babasi birtürlü kabullenemiyo beni :) benim adimi duyunca bile yuzunu ekşitip hircinlasiyomus. ehh tabi oyle güzel bir kizi olunca insan kimseyi ona layik görmez bunlar cok doğal seyler ama onu cok seviyorum ve inaniyorum ki o da beni cok seviyo :) bence mühim olan da bu zaten

ben 31 yaşındayım yanlızım bu zamana kadar hep red edildim..belki daha çok yanlız kalırım.çok kızdığım şeylerden biri ailelerin ve toplumun bu gereksiz tutumu insanların gösterişe ve görünüşe çok önem veriyor olması.bunu çok yaşadım ben bıktım onlar bıkmadı kızların yakışıklı uzun boylu erkek tercih etmesi erkeklerin güzel kız tercih etmesi artık klasikleşti çok kızıyorum .. keşke herkesin ailesi benim ailem gibi olsa valla bizimkiler çok anlayışlılar engelli engelsiz asi efendi kim olursa olsun herkese çok iyi davranırlar asla karışmazlar evlilik konusunda.bizim aile hep huzurludur gelinlerde annemden çok memnunlar.hiç bi zaman kötü davranmadı melekmi - kaynanamı bilemedim :D bize gelin gelen kızlar şanslı biraz öyle haberlerdeki gibi kadına şiddet olmaz ve eşini dövenleri öldürenleri lanetliyoruz.ama her aile böyle değil saygı bitmiş anlayış hiç yok hafif rahatsızlığı var diye o hasta yaramaz sana diyen cins uyuz aileler çok fazla insanı dış görünüşüyle yargılayan aileden hayır gelmez zaten

Bence engellilik şehir hayatında + avantaj , köy hayatında daha zor, bağ, bahçe, mimari engeller ,güçsüz erkek ve kadın moduna uzak şeyler.Yani evim ayrı, aşım ayrı olsun derseniz evlilik zorlaşıyor, ama bizim aile geniş bir köşede kıvrılırız gelene evet gidene eyvallah derseniz sorun olmaz.

bence o ailenin yaptığı çook ayıp bişe sonuçta herkes hasta olabilir.ben okurken üzüldüm yaptıklarına doğrusunu söylemek gerekirse.onlarda dahil hasta olabilir.sen kimsenin sözüne bakma inş nişanlınla çook mutlu olursun arkadaşım

Saygıdeğer daylight arkadaşım herşeyden önce verdiğiniz mücadele ve sahip olduğunuz değerler adına sizi tebrik ederim.gerçekten buradan takip edebildiğim kadarı ile çok onurlu ve hanımefendi birisiniz bende bir çok arkadaşım gibi bu savaştan geri kalmamanızı ve sonuna kadar hem hastalığınızla hemde nişanlınızın ailesi ile başetmek için gereken her yolu denemenizi tavsiye edeceğim.bu arada ikinci bahar arkadaşımız içinde bir şeyler söylemek isterim sanırım kendisi okadarda çok size bu tepkiyi göstermek ve bu şekilde konuşmak istemezdi belki şu anki psikolojik durumu belkide genel havası iyi değildi kendine bir örnek vererek ne kadar yanlış düşündüğünü anlatmak isterim.ben 15.01.2011 yılında menenjit rahatsızlığı geçirdim ve iki kulağımı bunun yanındada yürüme yetimi kaybettim olduğum dört ameliyat neticesinde şubat ayında alet takılıp duyup duymayacağım belli olacak yürüme içinde hala baş dönmesi ve dengesizliğim devam ediyorsöylemekistediğim aradan iki yıl geçmesine rağmen eşim hep yanımda idi ve her zamanda tüm gücüyle oldu hastalığımın ilk yılında çok kötüydüm tek başıma yemek yiyemi yor,tuvalete gidemiyor,banyo yapamıyor sakal traşı olamıyor kısacası bir çok şeyi yapamıyordum tüm bu işlerimi bir kez dahi of demeden eşim yaptı bana bir bebek gibi davrandı en son kasım ayında 2 ameliyat oldum beni elleri ile yatağımda besledi ve size şunu söyleyeyim ben 21 yıllık evliyim sanırım anlatmak istediğimi anladınız eğer gerçek bir sevgi ve aşk'a sahipseniz önünüzde hiç bir engel du-ra-maz.sevgiler

aileler konusunda yapılacak bir şey yok. önemli olan sevenin sevilene sahip çıkması. gerisi hikaye.

hayat bir imtihan siz böyle davranınca kazanmış oluyorsunuz ama , onlar kaybediyyor. birinin imtihanı başkasınında imtihanı oluyor. benzer durum benimde başıma geldi. Allah kimseye kaldıramıyacağı yükü vermez.

en iyisi kaçıracaksın...
tabi kız ve erkek birbirlerini seviyorlarsa...
ben öle yaptım asla pişman olmaldım...
eşim engelsizdi ailesi sıcak bakmadılar bana...
bende aldım geldim 7 sene oldu...
çok şükür herşey çok ii.
iki tanede oğlum var allah acılarını göstermesin...

hakanım;

işte budur :) her ikinizide tebrik ederim.ikinizde de yeterli miktarda yürek ve cesaret varmış :) en önemliside inanmak güvenmek

Prof. Dr. Üstün Dökmen'im " kelebekler ve insanlar" adın da bir kitabı var, kitabı çok sevdim. geçenlerde ikinci kez okumaya başladım. iki engelli aşığın birbirleri ile evlenmesinin hor gören ailelerden bahsediyor. şiddetle tavsiye edeiyorum. yalnız üstün dökmen'in kitabında sürekli "özürlü" lafı zoruma gidiyordu.Hani bunu kendisinden beklemezdim. tamam kitap gereği yazmış olsa bile tuhafıma geldi :(

maşallah neka ilgi gören bir başlık mış bu başlık :) başlık 2008 de açılmış ama hala üzerinde konuşulan bir ülke yıl 2015 vay beee gerçi daha bu ne ki bu gibi ve benzer konular üzerine daha 1, 2 nesil ister zihniyetlerin değişmesi için

burada her açılan başlık ve başlığı açan arkadaşımızda bir o kadar değerlidir Kare arkadaşım ;)

daylight kardeş bak benim sağ göz görme kaybım var % 59 oranında engel durumundayım bir evlilik yaptım eşim ewing sarkomdu hastaların % 50'si 5 yıl yaşar sevgi olduktan sonra gerisi yalan her türlü o nikahı kıyar seven ben hacettepe üniversitesinde kemoterapi görürken tanıdım eşimi 2 yıl kadar hastanelerde peşinden ayrılmadım elimden geleni yaptım mutluyduk sonra hastalık nüksetti nüks zamanında nikahını kıydım 9 ay da evliliğim sürdü nikantan hastaneye hastaneden toprağa yani düğün de olmadı sadece benim emekli sandığından yararlansın en azından dedim yeşil kartı vardı yeşil kartla kanser tedavisi neredeyse imkansız ama ne yoğun bakım kapısında ne ambulansta ne emarda hep yanındaydım kan verirken bile elim elini bırakmadı bir kez ah etmedim ailem çok şiddetle karşı çıktı kanser çok yaşamaz diye gönül sevdikten sonra gerçekten gerisi hikaye ben rağzıydım Allah da rağzı olsun eşimden yani diyeceğim o ki gerçekten seviyorsa neden olmasın

birazda çuvaldızı kendinnize batırın yaw biz englii olmasaydık englli birini istermiydikki

Yıl 2000, ailem eski bir komşumuzun çiftliğine onlarla ortak kurban keserler, bende kurbanın kesilmesine bakmamak için kendimi onların mutfağına attım, arkamdan onların kızı olan Gülşen geldi ve orada benden hoşlandığını itiraf etti. ( Kız engelli değil) Bende neden olmasın dedim ve beni engelli olmama rağmen bana karşı bu duyguları taşıdığı için çok mutlu oldum. Onların çiftliği tenha bir yerdeydi ona rağmen yağmur demeden, kar demeden, tipi demeden her hafta onların evine gidiyordum onu çok seviyordum o kadar çok heyecanlanıyordum ki onunla bir an önce yuva kurmak istiyordum. Hayatımda sevgiyi, aşkı onda gördüm tabii onun içinde bir ilktim. Onun hiç vakti yoktu, Çünkü hayvanlara ot, su, altlarını temizlemek ve her gün süt sağmak ve onları otlatmakla görevliydi. Sosyal aktivite nedir bilmezdi ama ben onu hiç yalnız bırakmazdım, derken aradan tam 5 yıl geçti artık kız benden soğumaya başladı, çünkü ilişkimiz gizliydi ama ailelerimiz çoktan anlamışlardı benim ailem çok sevdi onu o da bizi çok sevdi derken artık annesi ve eniştesi bu kızı benden uzak tutmak için defalarca sopayla, demirle dövdü, yanına her gittiğimde karşımda hep ağlıyordu, biliyorum seviyor ama çok baskı görüyordu bi keresinde otobanın üstünden köprüden atlarken komşusu yakaladı yalvardı yakardı ikna etti birlikteliğimiz bir süre daha devam etti birbirimizi öok seviyorduk hayatımda ilk aşkım oydu, onunla beraber hayvanları otlatmak için çayırlara doğru giderdik bi ara ikimiz çayırın arasında uzandık orada ilerde neler yapacağımızı, çocuklarımıza hangi isimleri koyacağımızı ve hangi eşyaları alacağımızı düşünüyorduk. Ve bir gün haber geldi sevdiğim kız bir tablet hapları yutmuş mamakta acile kaldırmışlar kendisini ziyarete gittim geçmiş olsun dedim ama fazla duramadım hemen çıkmak zorunda kaldım midede kalıcı haşar oluştuğundan devamlı ilaç içiyor şu anda. Yıl 2005 kızla en son buluştuğumda bana ağlayarak ayrılmamız gerektiğini söyledi ve benim başıma kaynar sular döküldü dilim tutulduğu için bişey diyemedim ve bende onun bu yaşadığı ızdıraba dayanarak anlayışla karşıladım oradan ayrıldım ama bunun acısını çok çektim ve çekiyorum da....

Ve ben başka komşumuzun yeğeniyle tanıştım ve onunla evlendik şu anda 8 yaşında oğlum bir de 4 yaşında kızım var. Şu andaki eşimle evlendiğimde bir engeli yoktu taa ki 2014 yılına kadar. Çünkü psikolojik problemi çıktı. Eğer bana mutlu musun derseniz ben ne evet derim ne de hayır derim çünkü esas mutluluğum çocuklarım, eşime karşı bir aşk yok, derin bir sevgi yok çünkü eski sevdiğim kızdaki sevgi saygı eşimde göremedim bende bunun eksikliğini yıllardır içime atıyorum, kimseye belli etmiyorum, Allah bana sabır verdikçe ben de çocuklarım için dayanacağım

Yani Aysel (daylight) arkadaşım seven ve acı çeken bir tek sen değilsin sanmaki bu dert sende var, ama aileleri hiç anlamıyorum çünkü bizlere öyle kalıcı acılar yaşatıyorlar ki sanki biz istedik engelli olmayı, ALLAH hepimize sabır versin...

Son düzenleme:
Engelli-Engelsiz Evliliklerde Karşılaşılan Sorunlar??? [ACİL YARDIM]

Esselamû Aleyküm.. Hayırlı Günler Dostlar.. :):)
Öncelikle..
ALLAH c.c. tüm hastalara Şafî isminin hürmetiyle şifalar versin. Hepimizin yâr ve yardımcısı olsun. Vatanımızın, milletimizin ve ümmeti Muhammed'in(s.a.v) üzerinde oynanan oyunları bozsun, hainlere zalimlere fırsat vermesin. Askerlerimizi, polislerimiz ve bütün güvenlik güçlerimizi teröristlerden, hainlerden korusun. Ve ailelerine sabır versin.
LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZÎM. ÂMİN. ÂMİN. ÂMİN.

ERKEK: engelli (OF. sev.T4)
BAYAN: engelsiz

Birbirlerini çok seven iki sevgili evlenme kararı alır. Engelli olan vatandaş, kız arkadaşına bütün sıkıntılarını, çektiği acıları, başından geçen olayları ve hâlâ zorlandığı bunaldığı yaşadığı sıkıntıları anlatır. Kız da zaten engelli olduğunu öğrendiği günden beri engelli sitelerinde OF'li olanların ne gibi sıkıntıları dertleri sorunları olduğunu araştırır. Kız bunları hepsine EYVALLAH der. Kabul eder. Biz birbirimizi seviyoruz. İmanımız tam, ibadetlerimizi yapıyoruz, sevgimiz, saygımız ve ahlâkımız güzel olduktan sonra bütün sıkıntılara dertlere beraber göğüs gereceğiz diyor. Ama kızın ailesi komple sorun. Erkeğin ailesi de en güzel en hayırlı şekilde ailenin rızası olsun isteme olsun nişan olsun istiyor vsvs. Sizlere soracağım sorular var. Yani aslında benim değil kızın ailesinin söylediği cahil sorular diyelim. Bu sorulara Erkek çok güzel cevap veririm ama kızın ailesi Ankara'da, ben ise Samsun'dayım, Ankara'ya gittiğimde babasına anlatacağım herşeyi İNŞaELLAH diyor.

Sizinle bu soruları, sorunları paylaşacağım? İnsanların çoğu böyle düşünebiliyor? Siz neler diyeceksiniz bakalım?

KIZIN AİLESİNİN BAZI DÜŞÜNCELERİ;

1. Engelli ile evlenmeyi rezillik olarak görüyoruz.
2. O çocukla evlenirsen, alnımıza kara leke süreceksin(yazacaksın).
3. Babası: Bir erkek olarak düşünüyorum. Akraba, komşu, dışarıdaki erkeklerin gözü hep sende olacak. Biri bir laf atsa, engelli birey bir şey yapamazmış ve kız üzülür yıkılırmış.
4. Sürekli kucağında taşıyacaksın.
5. Her işi sen yapacaksın, sıkılacaksın, yorulup, pişman olacaksın.
6. Hizmetçisi gibi olacaksın ona.
7. Hiç gezmeye gidemeyeceksin. Dört duvara hapsolacaksın.
8. Engelliler hiç evlenemezmiş. Evlenirse de engelli-engelli ile evlenecekmiş.
9. Ya da engelli ile evlenenler Dul olmalıymış. Yoksa akrabalar veya çevre kız da bir şey mi var da engelli ile evleniyor diye düşünürlermiş.
10. Engelli ile evlenenlere tecavüz ederlermiş.

Bazı sorular size de komik gelecek biliyorum. Ama durum bu yani. İnsanlar çok önyargılı olabiliyor. Ben de 15 Kasım 2011 öncesi engellilere saygım vardı, sevgim de vardı elbet ama işin içine girmeyince, sandalyeye oturmayınca, o hayatı yaşamayınca kimse anlayamaz. Yani bizi bizden başkası tam anlamıyla anlayamaz. Ben bu aileye hiç kızmadım. Cahil oldukları için. Sürekli dua ediyorum onlara. Sadece bu engelliler konusu ile ilgili değil. Bir çok konuda cahillikleri var. Önemli olan cahil olduğunu kabul etmektir. Evet ben bu konuda cahilim. Beni bilgilendirin demeli insan. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. Bazı şeyler de yaşanarak öğrenilir.

Bu soruların ve daha yazamadığım bir çok sorunun cevabını ben vereceğim. Ama sizin bu gibi sorularla karşılaşacağınızı ya da karşılaştığınızı biliyorum. Eğer sizin karşınıza böyle sorular çıksa ne yapardınız, nasıl cevaplar verirdiniz. Hakaret küfür istemiyorum. Konuşalım, tartışalım. Buyurun kolay gelsin. :confused::confused::confused:

Engelliyi rezil, onunla olmayı rezillik ve kara leke gören sadece ismi insan olan yaratıklara ne cevap verilebilir ki...
Tamam kızını düşünebilir, yapamazsın yorulursun gibi telkinler verebilir ama kimseyi engelinden dolayı aşağılayamaz.
Böyle düşünen insan müsveddeleri benim gözümde en aşağılık yaratıklardır.
Kusura bakmayın konunuza gerektiği şekilde cevap vermek isterdim ama yukarıda sıralananların birçoğu görüş değil açıkça hakaret.

Üst Alt