Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

Kaçtır bu konuları okudukça üzülüyorum artık bende aynı sorunların benzerini yaşadım eşim sağlıklı ben engelli diye olsun bak evlendik sonunda mutluyuz Allah herkesi hayırlı kişilerle karşılaştırsın önemli olan bu boş yer üzzmeye değmez kendini bu işler kısmet kısmet se geler şamdan yemenden kismet değilse ne gelir elden dimi ama

ablacım soruyorum bazen ona bana razı olurmusun diye o da sorup durmama kızıyo bi daha böle şey aklından geçirirsen konuşmam diyo tabiki her türlü razı olurum sana diyo 1senemiz oldu tam seneye sözlenecez inş dua edin ne olur .allah vergisi rabbim imtihan ediyo bizi böyle bu dünya bize cehennem olabilir ama ben inanyrmki öte dünyada rabbim bizi ödüllendirecek buyur kulum deyip cennetine sokacak inş . bende peygamber efendimizin sünneti seniyyesine ittiba etmek için evlenmek istiyorum rabbim önümüzü açar inş . tüm kardeşlerime selam olsun allah yardımcımız olsun amin.

twilight
Bana soruyorsan fazla bu soruyu takıntı yapıp üstüne gitme (kız arakadaşının) canım ya.
İnşallah hiç bitmez hep güzel sürüp gider istediğiniz yere kadar, ama şunu da bilmeni isterim.
İlla bitmemesin diye kendini yada onu şartlandırmamalısın.
Bazı şeylerin zamanı geldiğinde bitmeside başlaması kadar normaldir.
Bazı konuların ne kadar üstüne gidersek o kadar zorlanıyoruz içinden çıkmakta.
Teşekkür ederim. Ve Allah hepimizin yardımcısı olsun inş.

dayliğht senin şu andaki halini anlayabilmek için senin yaşadıklarını yaşamak gerek :(ama bence yüreğinini götürdüğü yere git umarım en yakın zamanda iyileşirsin ve seni sevenle ömür boyu mutlu yaşar o insanlarıda utandırırsın:eek:

Seni çok iyi anlıyorum aysel.Bende benzeri durumu yasadım.eşimde engelli ben gıbı.ama ailesı engelli gelın ıstemedı.eşim direttı evlendık.şimdi onlar karşı çıkmanın verdiği mahcubiyetı yasıyorlar.dilerim bir gün onlarda senın karsında mahcubiyetten ezilirler...

burda gereken en çok sey ailerimize düşüyor bizleri ellimizden tutup bir engelli gibi degilde bir saglam gibi davranmaları aslında ama cogu aile malesef evlik olunca bizlerin yanında olmuyor saglam kişi evlenmek işteyince hemen ona kabul oluyorlar yardımcı oluyorlar ama birde engelli evlenmek işteyinçe duymamazlık yada yapamazsın diye söylüyorlar eger bazı seyleri yapmak istiyorsak buna önçe inanmamız lazımki karsımızdaki kişide bunu görünçe oda inanır bu bütün işlerde böyledir önçe kendimiz inanmamız lazım onu yapacagımıza onun içinde engellimizi kaldırmamız lazım seven insana sayip cıkmak lazım ne olursa olsun bençe herkesin hakkıdır sevmek ve aşık olmak

Yorumlarınıza çok teşekkürler arkadaşlar.
Adaşım (aysel) ı'm topal Allah bozmasın ömür boyu mutluluklar:(:(
Ve umarımm herkes senin kadar şanslı olur, sevgiler...

Arkadaşlar bunu burada yazmak bana borçmuş gibi geldi; nedeni de benim açtıgım bu konuyu ve sonunu merak eden arkadaşlara açıklık getirmek zorunda olduğumu düşünmemden kaynaklı bir durum.

Nişanlımla bitti, ben özellikle bitirmek taraftarı oldum...

çünkü; hastalığımın şuanda çaresinin olmaması bunu bana istetti,
burada ki yorumlarında; ona haksızlık yapmamalısın diyen birçok arkadaş haklıydı....

yapamadım, ona eziyet, ayak bağı, olmak yarın gözlerinin önünde yavaş, yavaş ölmemi görmesini istemedim, istemiyorum da.

onu ne kadar seversem seveyim, sevmek bazen onun iyiliğini düşünüp istemekmiş iyileşeceğimi sanmam okadar illa ONUNLA olacak diye mücadele ettiriyormuş demekki...

Çoğu zaman sevginin, seviyoruz dediğimiz kişinin iyiliğini düşünmek oldugunu iyi anladım...

O BUNU BİLMEYECEKTİR, ONU ÇOK SEVİYORUM ONUN İYİLİĞİ İÇİNDİ, BİR YIL OLDU BİTTİ...

AMA AİLESİNİ HİÇ AFFETMEYECEĞİM, ALLAH ONLARI BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN O TAPTIKLARI MALLARINA DOYURMASIN MEVLA ONLARI...

Ailesi istemezse naparsınız? (engelli diye ailesi kabul etmezse naparsınız)

Ailesi istemezse naparsınız? (engelli diye ailesi kabul etmek istemezse ailesine nasıl davranmak gerek??)

C.ym arkadaşımıza desteğin en çok ihtiyaç duyduğu anda ailesinin bu davranışlarını kınıyorum. (kusura bakma c.ym arkadaş)

o da beni çok seviyor. ama ailesi bu kızıistemiyoruz da istemiyoruz.. 'kızım olabilir ama gelinim aslaa' yine gelsin gitsin bizim eve kızım olsun ama gelinim aslaa.
ben de görmüyorum sevgimin sevdiğimin arkasındayım ama onlara nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. çok öfkeli ve kızgınım onlara..

ben de böyle yapan tüm aileleri ve insanları kınıyor benzer acıları kendilerinin de yaşamasını diliyorum..

Zeynepp18 siz kararınızdan eminseniz ve sonrası için maddi şartlar sizi zorlamacaksa önemli olan sizin ve beraber olduğunuz kişinin vereceği karar olmalı ...
Bu konudaki kararlığınızıda büyüklerinizi kırmadan kaybetmeden izah ederseniz daha güzel olur tabi

Ailesi istemezse önce kendimi sonra onları vururum..savunun üleyn.:))))))

:confused: ÖNCE KENDİNİ SONRA ONLARI VURUCAKMIŞ ;)

DAYLİGHT önemli olan senin ne yapmak istediğin olmalı bence :confused: makul ve mantıklı olanda ısrar et veçok duygusal yaklaşma

zeynepcım senle konustuk aynı seylerı duyguları paylasıyoruzz...ben tam 4 yıllık ılıskım bu yuzden bıttı..ben engellıydım ama sevgılım engelsızz. ben bu yuzden mutsuzdum ve mutsuzlugumu ona hıssettırıyodumm guzel bı kız gelıp ona baktıgında uzuluyodum ole bırınımı ıstıyo benden utanyo dıye kendımle konusuyodum.. bu yuzden cok kavgalar ettık ayrıldık barıstıkk ama ben hıc evlılık konusuna gıremedım aılesıyle tansmaya gıtmedımm conku ya benı ıstemezlerse dıye cok korktum engellıyım dıye ıstenılmemek hayattakı ana acaı veren durumlardan bırıdır...cunku ben bu durumla karsılassaydım yıkılırdımm ayrıca sevdıgım kısıyede guvenmıyodumm benı bırakır dıye dusunyodum bana destek vermezdıı ondan o destegı alsaydımm herseye ragmen benı bırakmıyacagına ınansydım aılesıyle tanısırdm..ama o kısıde bu destegı goremedım..o benı hıc anlamıyodu buygularımı ne hıssettıgımı bılmıyodu bılemezdıde...conku o saslamdıı benı nerden anlasın.sunu anladımkı sevgı olsa bıle gormemız gereken gercekler varr kendını bılmez ınsanlar bız engellılerı dıslıyolar ıstemıyolarr ama unutmasınlar bıgun gelır onlarda engellı olur o zaman bızı anlarlarr sımdı ne desek ne yapsak ole ınsanlar ıcın bosssss...

insanların bakış açısı çok farklıdır ...ben engelliyim ,eşimde engelli ..tanıştığımızda kayın pederimin ilk sözünden biri ,'' maaşınızı aldığınızda benim hesabıma yatırın ,size ihtiyacınız oldu zaman size veririm ''diye küstah bir söz kullanması o kişinin (topal atın kör alıcısı olur zihniyetine sahip olduğunu anladım)hiç yüz vermedim .zaten kendisi urfa doğumlu kayın pederin ,ceyhanda geçmiş çocukluğu ,ilk okul yanda ,lide önde bir sempte büyümüş ama hiç okula gitmemiş bir maraba mübarek...benim de üniversite okuduğumu .büyük otellerde çalıştığımı da bilmiyordu ve hiç de yıldızımız barışmadı.
bir süre sonra da eşim adına bakım parası da almaya başladım .kendi aklınca ''kendisini kandırdığımızı evlendiğimizi ve bakım parasının kendi hakkı olduğunu hissettirmeye çalıştı gece gündüz tehdit telefonları etti ,eşime de'' boşan ..paranı el oğlu almasın ben alayım ''diye sürekli rahatsız etti..ben de ''İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR ''sözüne atıfta bulunarak hiç aldırış etmedim. uzun süre evime de sokmadım mübareği şimdi ortalık duruldu ....kısacası pıstı mübarek .

ailele güvenerek evlenmek saçmalık birey önce kendini kanıtlamalı maddi manevi bir aile olabilecek mi ailesine bakabilecek mi engelliler 2 kere düşünmeli heveslere kapılmamalı aile oluşturmada maddiyat en önemlisi çoğu aile bu yüzden dağılmıştır sakatlık maaşına güvenip evlenen en büyük hatayı yapar

ben daha yeni evliyim.yıldırım nikahıyla ailelerden habersiz evlendik. 7 yıllık flörtlüğümüzü evliliğ eçevirmek istiyorken eşimin ailesinin o kız sakat kendine hayrı yok bırak gibii engellemeleriyle mücadele etmeye çalıştık. nitekim evlendik.
şimdi ailesi duydu çok abartılı ve aşırı bi tepki gösteriyorlar. eşimi reddettiler. kardeşleri kardeşlikten anne babası evlatlıktan. tamam bunlara zaten hazırlıklıydık.

dün ablası beni aradı .. hem de iş telefonuma. boşanmamızı istiyor. boşanacaksınız diyor..bağırdı çağırdı telefonda. sakin konuştum.sakin olduğumu görünce iyice delirdi. senin kendine hayrın yok kardeşime nasıl karı olucan diyor. ben de yarın kimin ne olacağı belli olmaz. büyük konuşma dedim.

neymiş ben büyü yapmışım :) ama bize huzur vermicekmiş.. bana yar etmicekmiş..:) sanki evlilik teklifini eden soner değil de benim. sanki yar olmak isteyen eşim değil de ben zorla aldım :))vss vss
eşim de onları istemiyor.tavrını da koydu..
aslında bu olaylar bizi daha bi birbirimize bağlıyor.

..
öyle işte.. paylaşmak istedim..
bana vermek istediğiniz bi nasihatkazandırmak istediğiniz bi bakış açısı yapmak istediğiniz olumlu olumsuz bi eleştiri olursa lütfen benle paylaşın.

zeynepp18;

mutluluğun tadını çıkar birçok kişinin cesaret edemediği olayı sen zaten aşmışsın :)

zeynepp18; Tebrik ederim hayatı ve insanları yenmişsiniz. Bundan sonrasını kafana takmaya gerek yok Allah yardımcınız olsun.

C.ym,
allah razı olsun iyi temennilerin için..

Liljan,
haklısın cnm, ama hep bi burukluk var. garip bi his. bi yanım sevinçli bi yanım huzurlu bi yanım üzgün. ama çok doğrusöylüosun hep mutlu olucam böyle olanlara inat :) onlardan alınabilicek en iyi intikam mutlu olmak gerek herhalde :)

asadas05,
teşekkür ederim.. gerçekten öyle mi düşünüosun. hayatı ve insanları yenmiş miyim..

Tebrikler zeynepp18, zorlu bir yola girmişsin ama yanında yoldaşın var. Sizi yıpratmalarına izin vermeyin.
Yıllar önce beni de istememişti eski erkek arkadaşımın ailesi, babası sakat kızınızı istemiyoruz diye bağırmıştı aileme. İşin ilginc tarafı sağlık açısından benden daha kötü durumda ( kendisi dünya iyisi) olan başka bir oğulları daha vardı. İnsanlar böyle maalesef, başlarına gelse bile anlamıyorlar. O erkek arkadaşım ailesinin sözünü dinleyip beni terk etmişti... Çok iyi yapmış, o an üzülsem de sonradan hep memnuniyet duydum onun kararından, ne olduklarını ailelelerine karışmadan önce anlamıştım.
Kısmetse ben de 2 hafta sonra 4 yıldır birlikte olduğum nişanlımla evleniyorum. Ailesi ve akrabaları benimle tanışmaya bile tenezzül etmediler, nikahımıza da gelmeyecekler ama canları sağolsun.
Sevdiğim hep benimle olsun!

ben de seni tebrik ediyorum landish,
hakketen zorlu bi yol.
ben allah başlarına versin de anlasınlar diodum ama. demek durum o derece vahm. başlarına gelince de anlamıyor ha..
2 hafta sonra evleniosun demek hayırlı uğurlu olsun. allah ayırmasın inş.
sana bol bol mutluluk diliyorum.
sen zaten bu konuda nasıl olman gerektiğini biliosun. kendileri bilir demekle.
sevdiğimiz hep bizimle olur inş. :)

Yaşadığımız dünya denilen gezegende.
Bir insanın güzel bir arabası ve muhteşem bir evi ve hiç malı mülkü olmadan yaşayabilir.
Ama biz insanlar hiç bir zaman aşksız,sevgisiz yaşayamayız.aysel hanım eğerki o arkadaş sizde aşkı,sevgi bulmuş ise o herşeyden vazgeçer.sana kitlenir.umarım herşey zamanla daha güzel olur.

C.ym tebrik ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Zeynepp18, sana da teşekkür ederim. Maalesef başına gelse bile cahil olunca anlamıyor insanlar. Eski erkek arkadaşımını abisi ağır engelliydi, ona ragmen benim "kusurumu" öne sürüp beni istemediklerini beyan ettiler. Hatta yengesi benim rahatsızlığımın ne oldugunu bilmeden doktora gidip durumumu sormuş ( bacaklarımın ince olduğunu ve yürürken aksadığımı söylemiş) doktor da ileride sorun olur, çocugu olmaz olsa bile taşıyamaz diye bilgi vermiş - beni görmeden, bana ait elinde hiçbir tetkik olmadan. Ne komik değil mi?!!!
Cehalet işte taaa bu boyutta olabiliyor. Allah ıslah etsin ne diyeyim, benim de verilmiş sadakam varmış zamanında sıyrılmış bu cahil aileden.

Benim gittiğim doktorların hepsi çocuk sahibi olmamda bir sakınca olmadığını söylüyor. Hem olsa bile bundan kime ne??? Doğuracak süt verecek inek mi alıyorlar???

Üst Alt