Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

şimdi ben ne dedim yaaa;)
süper biriyim ben
kaç tane darağacından adam aldı benim varlığım sevgili Tarelif:)
beni tanısaydın seninde psişik sorunların varsa çözüm bulurdu belki..
seviyorum kendimi napimmm.
öpldnz kızlar.
kalem ,sen uçmuşsn türküler filan dünyaya dön bi ara,
iyiki nano sakatlar birbirlerini bulmuşlar.
genele uyarlamayınız lütfen.
ayrıca o durummm çokk farklı kendinizi gerçek aileleri gibi görmeyin bence.
sevgiler hocam

ben bu konuda şanslıyım ailem böyle şeylerde engel çıkartmaz. işitme engelim dışında bir engelim yok. oda ileri derecede değil,orta dereceden biraz daha iyi. çok kısık sesle konuşulmadığı sürece duyabiliyorum. yapı olarak bende bu konularda katı değilim.engeli ne olursa olsun bir bayana aşık olabilirim. yüz ve huy güzelliği benim için önemli. engellli olması mühim değil. bunu daha önce aileme açmıştım engelli biride olabilir hiç farketmez demiştim. ailemde sen mutlu olacaksan bizim için sorun değil dediler. öyle birşey olsa zaten onlarda ellerinden gelen çabayı gösterirler. yani özetle bu konularda hem aile hem evlenecekler aynı fikirde olmalı. aksi takdirde çok zor bu işler. ama zoru başarmakta mümkün.

hadi kızlar kavga edinde reyting yapsın forum ::) saç baş yolmaya 5 puan kafa patlatma 3 puan :)

Yahu ikinci bahar birlikte çalıştığın psikolog ve psikyatrist arkadaşların mı var ne?:)

taralif,psikiyatris ve psikologlar insanları depresyona sokmuyor çıkarırlar,ama bazıları çıkmaz o başka mevzu...:)
Yani,İkinci baharın taktiğini uygulamıyorlar:)

evet kalem ablacım haklısın.annelerin ahını almamak gerekiyor.

inan Allahın kuluysan bekliyordum senden bu atağı takipteydim..:) Haklı çıkmış olmam ailem dışındıkilere göstermediğim affedicilik konusunda ne kadar haklı olduğumu görmem kendime olan güvenimi (yani altıncı hissime desem daha doğru olur) arttırdı kalem..:)

VEE hazırlamıştım böyle bir atağa geçeceğini bildiğim için cevabı mı.:)

Ailesini gözden çıkarabilecek biri ise kardelen yürüsün gitsin sonuna kadar demiştim onlar kardeleni yok sayabiliyor ve kardelende ailesini yok sayabilecekse demiştim..:) ( kardelenin ailesi böyle yapılacak bişi yok)

bunları hatırlatayım da önce attığın taşın baş yaramayacak kadar küçüldüğünü bil yani..:)

Gelelim asıl meseleye.. Aileden aileye fark vardır insanlar değişir yenilenir demiştim şu son yaptığın yorumdan gocunduğum için küçük bir açıklama yapayım dedim..

Benim ailemde değişti eskisi gibi değiller bugün ben sakat bir adamı seviyorum ne pahasına olursa olsun evleneceğim desem bana olan düşkünlüklerinden dolayı kabulleneceklerdir..Yani ilk etapta karşı çıksalar bile önemseyecekleri ikinci adım benim mutluluğum olacaktır ilk başta babam kıyamaz bana zaten..:)

Haa eskiden olsaydı değişirdi tabi ama dediğim gibi insanlar gelişiyor yenileniyor ve bende şimdilerde yenilenmiş bir aileye sahibim..:) Bu güvenlede gayet rahat bir şekilde konuşabiliyorum..Ailemle aramdaki sevgi bağını 3 cü şahısların varlığı zedeleyemez pamuk iplikleri ile bağlı değiliz birbirimize..:)

senin anlayamadığın "aile sevgisi" farklı şeyler anlıyoruz biz bundan..sen savaşıyorsun "benim hakkım benim hakkım ben ben ben" diyorsun senin yolundan gitmeye kalksak (bu benim şahsi görüşüm) üçüncü dünya savaşı çıkar..:) ortada ne aile kalır ne başka birşey..Bu yüzden seni "anlamıyorum ve anlamak istemiyorumda zaten ben" savaş fermanı yazar gibisin..:)

Bense orta yolunu bulma derdindeyim varsın sen beni "benim kadar güçlü değil ben anama babama bile kafa tutarım serap zayıf" de öyle bil..::)

serap çok güzel konuşuyorsun ama ben senin dediklerini yapamadım.çok acı çektim ama sonunda kendime geldim.ama aile istemedimi olmuyor serapcım bunu anladım.

Yazdım ya zaten gocundum diye kalem..:):)

Elif-kız aileler bir yerden sonra ayak diretmeyi bırakmıyorsa hala devam ediyorsa iğnelemeye karşı çıkmaya zor tabi..Ama mesela evlenmişsin sen sağlamsın karşındaki sakat bir insan yada tam tersi ailen "yuva kurmuş benim evladım artık susalım" diyemiyorsa destek olalım demiyor ısrarla köstek oluyorsa bence aile içi bir sevgi kopukluğu vardır demektir.. Yoksa kolay kolay bir ana baba kıyamaz evladına gönlünün razı olmadığı bir birliktelik olsa bile bu evladına duyduğu şefkatten tabi varsa içinde bu şefkat razı olur bence..:)

Ben adım gibi eminim bugün sakat bir adamı sevsem ooo çok sevindik hayırlısı olsun demicekler amaa zamanla benden daha çok sevecek ve sayacaklar damatlarını..:) çünkü benim ailemin içinde insan sevgisi var ortaya çıkması içinde gerekli olan tek şey zaman ve sabır..:)

Ben senin ne yapmaya çalıştığını emin ol çok iyi anlıyorum kalem bundan şüphen olmasın..:) az biraz saftiriğim ama şeytanın ayrıntılarda gizli olduğunu görebilecek kadar yetiyorum kendime..:)

Ne yapmaya çalıştığını anlıyorumda nedenini niçinini anlamıyorum mesele bu..

ne diyebilirim ki pes doğrusu.. insanlık ölmüş bence.. bu zamanda ilişkiler hep menfaat üzerine kurulu zaten..

ikinci bahara yanıt.:)

ikinci bahar;
merhaba
öncelikle neden cvp veremediklerimi açıklıyım.
ben 1 yıla yakın yoktum, nete de ihtiyaç duymadım gittiğim yerlerde.
zaman uzun oluncada daylight nikli şifremi unuttum, şifre istemek içinse üye oldugum msn emi kullanmayınca iptal olmuş .
nişanlıma gelince de, bitirmedik anne babasına ragmen hala beraberiz ve bitirmeyide düşünmüyoruz çünkü.
anlaşabiliyoruz. birileri (aileler) istemiyor diye hiç bitirme niyetimiz yok.
düğünümüze bekleriz ama benim acelem yok daha evlenmem için ne zaman şartlar uygun olursa ozamanı bekliyorum.

alifatih1958;
efendim çok teşekkürler.
allah herkesi sahibine bağışlasın ve en güzel mutlulukları yaşatsın.
nişanlıma her zaman açık bir kapı bırakırım ben, zorla hiçbişey olmaz tıpkı zorla güzellik olmadığı gibi.
istemeyeni kimse tutamaz tutmakta istemez sanırım.
sevgilerle kalın.

aliş şerif;
merhaba
inş herkes istediği herşeye sahip olması dilerimle.
hayatın kısacık yolunda elimizden geldiğince hepimiz dogru gitmeye azda olsa çaba gösterirsek inanın herşey bu gün oldugundan daha güzel olmaya başlayacaktır.
küçük toplum düzelirse, o düzen büyük topluma ulaşır.

a-kılıc;
dimi ya, döner, döner yine vurur yada neyse .. :)
düğünümüz oldugunda kır düğünü olmalı herkesi beklerim.:)

burcu1538;
canım merak etme üzemez kimse attığın adımdan emin ol yeterli.
agzı olan anca konuşur, ama okadarla kalır.
yoktum döndüm ama nişanlımla iyiyim sorun yok
öptüm

jonjon;
boşver yaa.
ikinci baharımız ne kadar bana karşı olsada ben, bana karşı olanlarıda - insan veya hayvan olsun eşya olsun canlı cansız olsun agaçları - yeşilikleri herşeyi herkesi se vi yo rum .. ::):):)
bana yamuk yapanları dahiii..:d:d

tarelif;
sonuç hayatın hep güzel yönlerini beklersek, başkalarını nasıl anlarız.
önemli olan neşeyi de - mutsuzluğuda bilmekten geçmezmi.
hep mutluluğu bir taraf yaşarsa diğer yaşamayanlara haksızlık gibi düşünüyorum ben.
mesela benim onca yıl sağlıklı yaşayıp, sonra biranda hastalanmam gibi.
bizde tecrübe almak isteriz gibi:):):):)
sevgiyle kal.

münir;
haklısınız hemde çok çünkü benimde arkadaşlarım var yurt dışında, erkek veya kız engelli diğer taraf sağlıklı ama herzaman hiçbir sorun yaşamadıklarını anlatırlar aileleri tarafından..:):)

boyle dusunenlere bır yorum ancak bukadar guzel olur bunların dusuncesı acıkcası soyle
VARSA PARAN HAKTIR YOLUN YOKSA PARAN B......R YOLUN ANLASILMAYAN BIRSEY VARMI

Hayatın iki yüzü var bunların insana yansıması aglamak ve gülmektir.Ve bunları kimin ne sekilde hayatının hangi evresinde yasacağını bilmek güçtür.
Yarın ne olcagını bilmeyenler için büyük büyük edilmiş laflar bunlar örümceklerin ördüğü aglara yapışmış kalmıs dar zihniyetler.
Yakıştırmalar olur hatta bu yakıştırmaların kalıplar vardır.İşte sizde buna kurban olmuş gibisiniz.
Herşeye ragmen siz biz olmaktan vazgeçmemişseniz daha yapılacak cok sey var demektir.Karsınızda duran insanların ezilip büzüldüğü değil ama zihniyetinin değiştiği günleri görmeniz dileği ile.Kocaman mutluluklar ve acil Şifalar diliyorum..

daylıgth ,sevindim adına sen mutsuz olunca
ben sevindirik olucak değilim tabi kii:))
Allah yolunu açık etsin de ;yine de ben senin evlenebileceğine hiçç ihtimal vermiyorum
nedense??
neyse havva vuu öncekiyazında ''benim ailemin içinde insan sevgisi var ''yazmışsın
epey olmuş yukarılarda bir yerde .
herkesin ailesinin içinde hayvan sevgisi mi var?
be ne biçim yaklaşım engelliye sağolasın yaa.

Konu başlığının içeriği hakikaten ancak türk filmlerinde rastlanılan olaya dönmüş....
Ama başlığı soru şekline çevirecek olursak ortaya ya klişe düşünceler ya da gerçeklikten soyutlanmış düşünceler çıkacak şöyle ki ; Neden ben sağlam kızımı engelli bir insana vereyim ki ? İşte bu sorunun altında inanın Maddiyat konusu var. Yani yarınımızın maddiyatı bu ülkede garanti altında olmadığı için bu tip sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ha istemez miyim ben özürlü ya da özürsüzlüğüne bakıp aşık olmayı elbette isterim ama benim sevdiğim beni seviyor mu ki ? Eğer seviyorsa ne ailesi,ne devleti,ne de dünyası engel olabilir bizim sevgimize. Ama malesef realiteler duygusallığı öldürüyor.

kızlar koca bulamayınca, birbirlerine dalmış görünüyorlar. ikinci bahar ise vaziyete tüy dikiyor.:)

O-Ovv...

Yerinde olsam o cümleyi kurmazdım... :)

İkinci Bahara gelince sitili öyledir... Aklına geleni direk yazıyor... :) :)

Kim kızına ya da oğluna engelli gelin ya da damat ister ki?
Bence normal bir tepki...Engelli anne babalar bile istemez engelli gelin ya da damadı:):)

belki sevdiklerimizin yarını düşünüyoruz onlara iyilik yaptığımızı onlar için için yaptığımızı sanıyoruz oysa yanılıyoruz belkide şartlar bunu böyle gerektiriyor farkına bile varmadan insan olmanın özünü unutuyor birden başkalaştırma olgusunu yapıştırıyoruz evet biz çok iyi insanlarız ve sevdiklerimize iyilik etiiğimizi sanıyoruz. iyide iyilik etmemizi kim istedi kim gelipte bana iyilik yap ilişkime karış dedi
kimi türk kimi kürt, kimi alevi kimi sünni, kimi elli ayaklı kimi değil, kimi zengin kimi fakir vs vs vs bir sürü sebebimiz var öyle değil mi? aman benim çektiğimi çekmesin aman şunu yaşamasın aman bunu bilmesin o bu şu....
iyide madem biz yaşadık niçin çocuklarımız görmesin
anne olabilecek biri olsaydım diye başlayan çok sorularım oldu acaba diyorum acaba ben çocuğumun farklı görüş inanç ve düşünce de biriyle birlikteliğini onaylar mıydım kendime verdiğim yanıttan sonra peki ne kadar samimisin sorusu çakılıyor suratıma iyi bir yumruk gibi o zamanda ya yalancısın emel ya da samimiyetten uzaktasın derdim muhtemelen hoş benimki de bekara boşanmanın kolaylığı kadar gerçek ve kolay bir yanıt ayrı mesele
lakin hiç kimse müslüman hristiyan şu bu ya da türk kürt ingiliz rus veya siyah beyaz kırmızı veyahut gözü görmeyen kulağı işitmeyen vb doğmak seçimiyle gelmedi dünyaya ya da hiçbirimiz yaşamımızın herhangi bir evresinde bize sunulan seçenekleri işaretleyip yaşamını idame etme kararı almadı düşünceleri ve inançaları hariç
hoş bunları bile tartışmak belkide boşa zaman kaybı bataklığı kurutmak yerine sinek öldürmeye çalışmak bunu her gün sokakta işte okulda orada burada şurada görmüyor muyuz ve yaşamıyor muyuz?

corcoris;
Burada ki cümlelerini eger benim için sarf ettinse,
ben büyük laflar asla etmediğimi keşke okusaydın. çünkü ben ayrılıkta birleşmede normaldir düşüncemi hiç değiştirmem.
eger banaysa örümcek kafalı ve dar zihniyet diyene aittir.
İnsanlar beraber olur yürümüyorsa ayrılır dahası ne...

ikinci bahar;
ikici bahar önce tşkler. Ben illa onunla evlenme iddiasında değilimki, birliktelik kadar ayrılıkta normal değilmidir, Düşün birbirini kavga, dövüş yiyen evlilikmi yoksa anlaşarak olmayacagını anlayıp ayrılmak mı daha iyi ben ondan illa benle evlen şartım yokki.:)

ismayil;
Bunu yazmamanı tercih ederdim:)
Üstüme ne kadar alınmasamda iyi bir yorum değil konuyla alakası zaten yok.
ikinci baharı ise ben aslında yorumlarını bile severek okuyorum, herkesi dinlemek taraftarıyım ben..

emelb
tşkler güzel yorumun için

helal kız daylıgth sana,ismayil bey daha lazımlıklara yapma da kalmış sanırım.
onu da sokaklara boşaltıyor belli ki biz en azından tüy dikip aha da burda diyoruz:))

ikinci bahar;

Teşekkürler arkadaşım,
ama gerçekten bir şeye hep düz tarafından yorum olmaması da o kişileri uyandırmak yeni fikirler sahibi yapmakl lazım kısaca yorumlarını okuyor bekliyorum...
ve nişanlımlada ayrılırsak dünyanın sonu olmayacak eminim şimdilik iyi sadece bunu biliyorum :):)

daylight

ben o aileyi affeder,Annem babam diye ne olursa olsun sarılırım onlar yarın hastalandıklarında ben bakarım.
Değmeselerde.

demişsin sakın bunu yapma kayınvalideyle yaşamak çok iğrenç kesinlikle bakma onlara sana bir dost tavsiyesi kayınvalide gördünmü ters istikamette çok hızlı koşmaya başla

ha bide hemen evlen boşa zaman geçirme

Arkadaşlar yorumlarınızı teker, teker okudum üç gündür.
Ve bu konuyu iyiki de açmış iyi ki de yorumlarınıza kulak vermişim :)
İlğilenenlere duyurulur flaş, flaş yakında bu konuyuda ele alan kitap çıkarıyorum :) bunun için yorumarınızı bekliyorum, belki daha söylenmemiş sözleriniz olabilir ve yer verebileceğim konularınız olabilir.

Herşey için, güzel yorumlarada negatiflerede çok teşekkürler.
Sevgilerle kalın:):)

Not. / evde netim olmadığı için cevaplarım gecikebilir/

bende aynı duruma düşermiyim ki şimdi içim bi acayip oldu yazdıklarınızı okurken bi umutsuzluğa kapıldım .. benimde kulaklarımda problem var sevglim biliyomu bilmiyorum söyleyemdm ona bence biliyodur ama belli etmiyodur kırılırım die biz birbirimizi çok seviyoruz inş evlenecez de ailem le aile dostu anne babası . ilerde bizi ayırırlar mı birbirimizden ..
ben bu siteye girdim üye oldum ve herkesin hayat hikayesini okuyunca inanın allahım size nasıl güç veriyo ya :(((

arkadaşlar gerçekten söyle düsünün genelde bizler insanlar tarafında iş göremez sevemez yapamaz beceremez aşk sık olamaz vs bunun gibi seylere malesef karşılasyoruz tamam belki biz engelli olarak geldik kimse iştemez ama elimiz olmaya bilir ayagımız olmuyabilir gözümüz olmuyabilir duymuyabilirz görmüyebilirz daha neler neler yani bunlar olmayınca sevmiyeçekmiyiz aşık olmuyacakmıyız duygumuzumu kaybediyoruz malesef ama ailemiz yanımızda olaçagına tam tersine sırt dönüyolar hep önümüze maddiyat olark engell koyular ben suna yürekten inanıyorum engelli bir insan sevsin saglam insandan daha çok sever daha çok elinden ney geliyorsa yapar hemde 2 katını ama bizlere ailemiz tam anlamıyla destek vermiyor daylight sen yürekten sevgini biterme inan 2niz birbirinize sayip çıkarsanız herseyin üştesinden gelirsiniz ALLAH hın izni ile herşey para degildir herseyi para ile satın alırsınız ama sevgi aşk kı asla para ile satın alamazsınız

twilight : Merak etme inşallah sorun yaşatmazlar sana, her aile aynı değil bunu bil, zatende aileleriniz dostmuş. Allahım size nasıl güç veriyora gelince bir şeyleri yaşaya, yaşaya gücün daha da artıyor Allah sana sabırı ve dayanman için gereken gücü veriyor, pes etme yeter .

SoN_sAvAşÇı Yorumun ve güzel dileklerin çin verdiğin moral için çok teşekkürler. Başlardan o duygularla büyümemiş yetişmemiş oldukları için kınamıyorum o aileleri ben. Yavaş, yavaş aşıcağızda bazı şeyleri galiba biz göremeyeceğiz, çünkü yeni yetişen çağa bakarmısın engelli gördüğünde artık yaratık gibi bakmıyorlar insan gibi bakıyorlar. Ama yaşları epey ilerlemiş olanlarada bir bakın aynımı, bence değiller...

merhabalar ben de evlendikten bir yıl sonra trafik kazasıyla sol bacağımı kaybettim.Yani sonradan engelliyim.Daha hastanede ölüm kalım savaşı verirken eşimin ailesi ayrılmamızın kararını vermişler bile.Çok kötü ve ağır bir kaza geçirdim yaşamam bile mucize,10kez ameliyat oldum 2ay acilde yattım toplam 10 ay hiç kalkamadım.10ay sonunda kaltığımdada kesilen bacağımda fiksatörler(kemiğin kaynaması için 8tane demir)takılı idi.Ama ben bugün gayet sağlıklıyım 2sene içersinde toparladım.En büyük destekçim eşimdi.Erkeklere biraz daha vefasız derler ama ben öyle düşünmüyorum.Küçük bir bebek gibi herşeyimle o ilgilendi üstelik bu süreçte bana bişey hissettirmeden ailesiyle ve çevreyle de mücadele içersindeymiş. Ben iyileşene kadar ailesi hiç arayıp sormadı ilgilenmediler ki aynı mahallede oturmamıza rağmen.Eşim hiçkimseyi dinlemedi umursamadı .Ben kendimi engelli olarak görmüyorum düşünmüyorum çünkü eşim bir gün olsun böyle bişey hissettirmedi.Ailesi baktıki ayrılmıyoruz ve bende daha güçlü bir şekilde ayakta duruyorum.Ve en kısa zamandada borçlarımızı kimseden destek almadan ödedik(tedavim maddi olarak çok fazla idi)Artık biz bir aileymişiz gelip gidiyorlar yiyoruz içiyoruz gidiyorlar,ama ne yapsa insan o acı çektiği günleri unutamıyor.yüzlerine vurmuyorum ,kovmuyorum ama insan önceden sevdiğin gibi saydığın gibi olmuyor.
yani diyeceğim arkadaşım sen onlara bakarım demişsin ama yüzlerine her baktığında o çektiğin acıları hatırlayacaksın.
Sana tavsiyem nişanlın seni seviyor sen onu seviyorsun bu yeter ev, araba, iş yeri olmasın (bizimde yoktu)sizde azim olduktan sonra herşeyiniz olur.Sen bugününü yaşa yarını hesap etme gün gelip biri gitmek isterse ne yapsan da tutamazsın.Ama hayatı yaşamak için erteleme evlenmek istiyorsan bugün evlen.Şartların olgunlaşması derken bi bakmışsın hayat akmış gitmiş....sevgilerle

Özçiçek yorumun için teşekkürler.
Senin adına çok sevindim arkadaşım ne güzel umarım benim içinde diğerleri içinde herşey güzel olur.

Üst Alt