Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

sevgili daylight seni bugün tanıma fırsatı buldum bu kadar zorluklara rağmen haala ikinizde ayaktaysanız bu kadar zaman birbirinizden vazgeçmediyseniz bu halinde bile nişanlın seni haala çok seviyorsa işte bu aşkın, sevginin ve sevilmenin gücüdür bence
mücadelene devam et hiçbir zaman vazgeçme öyle geri düşünen bir aileyi ne yaparsan yap düzeltemezsin doğru düşünmelerini sağlayamazsın işin zor ALLAH kolaylık versin ama aşkta böyle birşey işte nişanlın ailesinden paradan puldan vazgeçecek kadar da çok seviyorsa herşeyi boşverip evlenin sevgi olduktan sonra herşey zamanla düzelir çalışırsınız soğan ekmek bile doyurur karnınızı

pc_murti arkadaşım.

Güzel dileklerin için teşekkürler, o aile değişim zamanını çoktann geçmiş değiştiremem ewt onları oldukları gibi kabul ediyorum.. :) :)
Nediyim Allah akıl versin öylelerine...

dikkat etmişseniz ben o aile için hala tek bir kötü kelime söylemedim yazmadım, sadece nişanlıma olan saygımdan.
İnşallah herkese, hepimize böyle sevğileri göstersin yaşatsın... :) :)

HOŞÇAKAL

Ltf kaleyi içten çökertmeyelim...

Her zaman dediğim, her zaman arkasında durduğum, şiddetle savunduğum husus şudur ki biz sakatlar (kimileriniz özürlü veya engelli de diyebilirsiniz ama ben sakat lafını kullanmaktan korkmuyorum) mutlaka ve kesinlikle kendimizi yetiştirmek zorundayız. Okuma imkanı olanlar yılmadan ve her şeye kulaklarını tıkayıp gözlerini kapayarak mutlaka okumak, sakat çocuklarını okutma imkanı olanlar da aynı şekilde mutlaka sakat evlatlarının sonuna kadar tahsilini yaptırtmak zorundadır. Neden biliyor musunuz? Hem bizlerin bir işe yarayan insanlar olduğumuzu dağa taşa ispat edip topluma faydalı ve üretken bireyler haline gelebilmek, hem de daha önemlisi işte bu şekil sağlıksız düşünen kişileri bilgimiz, kültürümüz ve efendiliğimiz ile mat edebilmek için. Ben bu kızcağızı geçen kurban bayramında AHL’nin ordaki CNR fuar merkezindeki site toplantısında gördüm, toplantıya gelen yaklaşık 20 kişinin birbiri ile tanışma faslı esnasında merhabalaştık. Efendi bir kızcağız, hoş ve güzel de. Allah hem sahibine bağışlasın hem de mesut bahtiyar etsin o gün toplantıya katılan nişanlısı ile. Nişanlısı da çok efendi birisi. Şimdi bu kızcağızın veya tekerlekli iskemleye bağlı benzer durumda olanların sevmeye veya sevilmeye hakları yok mu da çatlak sesler çıkartıyor bazılarınız? Haaa nişanlısı kızcağızın durumundan ötürü ilişkiyi bitirmiş olsaydı bir şey diyemezdim, sadece “sabırla bekle o haberi” derdim. Ne haberi diyeceksiniz eminim. Er veya geç ilişkiye son veren nişanlısının veya ailesinden birisinin veya nişanlısı evlendiğinde onun çocuğunun filan da benzer bir hastalık veya musibetle müşerref olduğuna dair haberi. Zira bu dünyada kimsenin ahı kimsenin yanında kalmıyor da biz insanlar bunu idrak edemiyoruz maalesef. Ama durum öyle değil. Nişanlısı aslanlar gibi kızın arkasında zira sevgisi samimi. Allah mutluluklarını daim kılsın. Şimdi bazılarınız kalkmışsınız akıl veriyorsunuz “git at kendini, öldür kendini, böyle evlilik, böyle sevgi mi olur” diye. Kardeşim kıskançlıkla kimse bir yere varamaz. Neden bu ilişkiyi desteklemek, bu sevgiye alkış tutmak yerine tam tersi bir tavır sergiliyor bazılarınız anlamak mümkün değil. Üstelik bu tavrın adına da mantık deniliyor. Ne mantığı nerede bu mantık? Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren birisi aklı da yerinde ise evlilik yapamaz ve bunu sürdüremez mi? Şartları, mekanı öyle bir oluşturursunuz ki sorunlar sevgi sayesinde aşılır. Bu ikisi de demek bunları aşmaya azimliler, bu kararı vermişler, destek olunmak yerine set çekilmek neden? Fuarda bir başka manzara daha vardı. Belki gelenlerin bazıları da görmüştür. Yakışıklı ama hakikaten çok yakışıklı bir delikanlı tekerlekli iskemlesinin tekerleklerini çeviriyor elleriyle. Yanında da karısı, içinde çocukları bulunan çocuk arabasını iteliyor. Peki şimdi gidip delikanlıya “neden intihar etmedin oğlum, neden kendini köprüden atmadın da bu kızla evlendin, onun da hayatını kararttın” diye hesap mı sormak gerek? Bırakın Allah aşkına edebiyat parçalamayı. İnsanlar birbirini hakikaten herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın sevmiş iseler cihan karşılarına çıksa durduramaz o azmi ve sevgiyi. Sakatız, şuramız buramız tutmuyor diye sevmekten de sevilmekten de korkmayın ve sizi küçük görenlerin suratlarına tahmin edemeyecekleri şiddette kültür, terbiye, eğitim şamarını indirmek için de okuyun, okuyun, okuyun, okutun, okutun, okutun. Ben bizim camiada maalesef bu korkuyu görüyorum. Bay bayan ayrımı yapmaksızın diyebilirim ki hastalığımızdan ötürü evde kalacağız korkusu var birçoğumuzda. Ne alaka? Son derece saçma bir düşünce ve gereksiz bir korku. Evet zamanımızda maalesef her şey para ile ölçülür oldu lakin yine de paradan, puldan, makamdan, şandan, şöhretten başka şeylerin değerini bilen insanlar da var hayatta hiç merak etmeyin. Benim de sol ayağımda çocuk felci var ama ilk kız istemeye gittiğimde 18 yaşındaki fıstık gibi kızı aldım. Kimse de bana kalkıp “yuh be, bu adama bu kız fazla” demedi, kimse bana kalkıp da “git intihar et yazık değil mi kızın hayatını kararttın” demedi, diyemez de zaten. Biz de hayatımızı bana göre hareket ederek sürdürüyoruz, bazı kararları alırken sakatlığımı göz önünde bulunduruyoruz. Eşim bunu kabul etmiş, el aleme ne oluyor ha sorarım size, el alem kim ya? Kim takar el alemi. Sonra benim şansım rahmetli annem (kayınvalidem yani) bir gün terslik yapmadı Allah için. Yapsaydı bile hanım anasını dinlemeyecekti. Dolayısıyla bu arkadaşlara veya benzer durumda olanlara ltf saygısızlık yapmayın, destek verilmesi gereken bir olaydır bu ltf köstek olup kaleyi içeriden yıkmaya kalmayın, sevgilerine saygı gösterin, alkışlayın, kıskanmayın ve en önemlisi ltf sevmekten de korkmayın sevilmekten de. Günümüz şartları zaten yeterince ağır ve acımasızken kimse kimseyle sevgi olmaksızın sırf acımak duygusuyla evlenip de bir ömür boyu mutsuz ve huzursuz olmak istemez. Yani bir özürlü arkadaşımız engeli bulunmayan birisi tarafından seviliyorsa eş olarak kabul ediliyorsa ille de “bana acıdığı için benimle evlenecek” demesin, hata eder. Bu duyguyu tatmayanlara Allah en kısa zamanda tattırsın ki dediğimin ne derece doğru olduğunu anlayabilsin.

Sevgi dolu günler temennilerimle.

evlenmeden önce iyi düşünmek lazım.bu herkes için geçerli.sağlık problemleri her zaman çıkabilir,bedensel olarak sağlıklı olan insanların hep böyle kaldığını görmedik...
evlilik zor bir olay,öyle kara sevdaya tutulup evlenmekle olmuyor.yeterki sevsin,bir şekilde hayat sürüyor demekle de olmaz.
bence daylight bu konuyu açtığına göre bunları iyi düşünüyor ve bu nedenle paylaşmak istiyor.sevmek başka aşk başka.evlilik daha da başka.dilerim sevdiğin seni gerçekten seviyordur.ancak o zaman evliliğin lafı edilmeli.o seni anlasın sen de onu anla.oturup konuşun.herşeyi konuşun.öyle karar verin,mantık düşünürken devre dışı kalmasın sakın.
aşk sevgi zamanla alışkanlık haline gelen ilişkiler.... iyi tartmak lazım...

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler neden böyel bir tutum içerisindeler anlamak mümkün değil. Acaba engelli bir gelinden veya engelli bir damattan utanıyorlar mı?

Oysa bu dünyada yaşayan herkes her an engelli olabilir. Ne oldum dememeli neolacağım demelidir. insanların yaşamlarına baktığımızda hayatta ne olacağı konusunda hiç kimsenin garantisi yoktur. Herşey Rabbimin takdirinde gelişmektedir. Bu şekilde tavır alan kişiler aslında kendi başlarına geldiğinde ne kadar hatalı davrandıklarını anlayacaklar ama o zaman da iş işten geçecektir.

Tabi kimsenin engelli olması temennim değildir. Engellileri anlamasalar bile.

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler neden böyel bir tutum içerisindeler anlamak mümkün değil. Acaba engelli bir gelinden veya engelli bir damattan utanıyorlar mı?

eshat kardesim bencede aynen oyle utaniyorlar hani bir laf vardir eli ayagida duzgun diye bir kisiyi tarif ederken... aslan gibi delikanli isinde gucunde eli ayagida duzgun ... toplumun deger yargisi bireylerden ayri degildir maalesef bilinc altina yerlesmis ...

utanmayi birakin her tur engeli cikarirlar optimizm iyidir ancak fazlasi hayal
dunyasidir ... hic bir aile engelli damat gelin istemez kizlari ogullari bunu cok
isterseler zorunlu olarak evet derler sonradan severler sevmezler zamanla
engeli olan biriyle yasadikca alisirlar... olmaz diye birsey yok olaninda orani
bir elin parmaklari kadardir ...

arkadaşlar bende ıkı bacak protezım var benım sevgılımın özru yoktu bırız mücaleden sonra o sevgılım artık benım eşim oldu 9 yıllık evlıyız şükür ıkı oglum var benım eşim benı hıç özürlu olarak görmedı bende eşime ve ailesine özrün bedensel degıl zihinsel oldugunu ıspatladım inşallah sizlerede böyle fırsatlar döşer sizlerde bunu ıspatlarsınız şunu unutmayalımkı bır dakıka sonrasını bılemıyoruz neydım degıl ne olacam yınede kımseye bedua ah gıbı şeyler söylemeyelım cünkü bende bır babayım cocugumun en ıyılerıne layık oldugunu düşünürüm yarın anne ve baba oldugunuzda benı dahada ıyı anlarsınız

Sevgide aşkta sağLıkLı olanLar için Bana göre Ben bir insanın Sen sakatsın Yüzüme karşı demesini acıyarak bakmasını dusunmesınden daha çok isterdim...

kardeşim bence birlikte olduğunuz sürece ve fikirleriniz aynı olduğu sürece kimse size bişey yapamaz ALLAH büyüktür.

Ailelerin tutumunda mutlaka biraz utanma da vardır ama bence daha çok evlatlarına sağlıklı bir eş torunlarına sağlıklı ebevy istemeleridir.belki haklılar anneliğin babalığın verdiği korum iç güdüsüdür. dualar da eli ayağı düzgün bir eş diye olmuyormu zaten.

Birde evlenen engelli arkadaşlarımdan biliyorum ailelerin bazen sınırlarını aşıp çocuklarının kararına saygı duyup kabul etmeleri gerekirken engelli arkadaşlarımı çok fazla rencide etmişlerdir .
yani bu evliliklerin gercekleşmesi, devam etmesi engellilerin özverisiyle, katlanmalarıyla gercekleşiyor.

Evet leyla sana kesinlikle katılıyorum. Çok güzel anlatmışsın ama biz yinede insanların bizleri anlamalarını temenni edelim...

İnşallah herkese, hepimize böyle sevğileri göstersin yaşatsın... :)

Amin kardeşim yazdıklarınızı ve diğer yorumların birazını okudum nacizane görüşümü bilidireym istedim doğru gidiyorsunz sevginizin arkasındasınz bütün engellere rağmen çok güzel helal olsun enişteyi ve size ömür boyu mutluluklar aşk dolu yıllar diliyorum aileye gelince işallh birgn yaptıkları hatayı anlarlar siz yine kötü söz söylemyin en iyisini yapıosunz allh göstermesn ilerde onlara bişey olursayaşlannca yine bkarım diosunz helal olsun size onlar da birgün anlıyacak ve sizi çok sevecektr bun gönülden inanıyorum siz sevginizn arkasında durmaya devam ediniz;)

aileler engelli gelin ya da damat tabi ki istemez... ailelere tercih hakkı sunmayacaksın. "SEVDİM BEN, SEVİYOM BEN, EVLENCEM BEN, EVLENİYOM BEN!" dedin mi; hayırlısı olsun demekten başka söz söyleyemiyolar : D öyle ya da böyle kabul ediyolar. kararlı olmak ve ne istediğini bilmek çok önemli...

Daha önce de yazmıştım bi konuya. Engelli biriyle birlikteyim bende. Tek bacağı protez. Benim için hiç bi zaman sorun olmadı olmazda. Sorunum ailem ve akrabalar. Gündem maddesine oturmuş durumdayız. Ondan önce konuşulması gereken daha önemli konular varken konu dönüp dolaşıp buna gelior. Herkesle mücadele içindeyim savaşıyorum ve tek başıma. Ona söyleyemiyorum yaşadıklarımı. Çok zor gerçekten. Beyninde engeli olan insanlara sevgiyi mutluluğu anlatmak çok zor. Olmaz olamaz diyorlar başka bişey demiyorlar. Saçma sapan şeyler duyuyorum. Konu ondan ona geçerken başkalaşıp farklı bir boyuta geçiyor. Senin neren eksik? Kendini bilerek ateşe atıyosun. Çok ağlarsın çok pişman olursun gibi. Bunu söyleyen insanlara da bakıyorum da mutlu mesut insanlar değil. Babam dedi senin baban yok artık. Annem konusunu bile açmıyor. Amcalarım dayılarım inanılmaz boyutlarda tepkililer. Şu an için sessiz kalıyorum umursamıyorum duymuyorum. Söylenen konuşulan şeyler beni etkilemiyor sadece üzüyor. Benim mutlu olduğumu görmüyorlar. Napıcağımı bilmiyorum.

Hep aynı laf "git yol deyhaaa orda amaaaa anam var babam var deme!!!! bundan sonra"

Sakat insanlar sinirli olur kaprisli olur alıngan olur ömrü billah eve hapis olursun senin nazını çekmezler bak teyze kızlarının amca kızlarının dayı kızlarının hala kızlarının komşu kızlarının kocalarına..!! dalyan gibiler..!!!

Bunca yıl seni ben ne hayallerle ne emeklerle büyüttüm..bu mu olacak karşılığı..!! Ahh ahh anam anam der çok ararsın amaaa bulamazsın..Kardeşlerinde dönüp bakmaz yüzüne hiç güvenme yokuz biz..! GİT..!!!

Kendine güvenemediğin için mi sakat bir adamı seviyorsun..sanıyormusun ki o sana bağlı kalır..Çok hain ve inançsız oluyor sakatlar.!!

Allah bilsin ne yaptıda sakat kaldı hem bu güne kadar o kadar iyi bir adamdı da niye hiç kimse onunla evlenmedi salaksın sen!! bal dudaklara aldanma kendine bakıcı arıyor onlar ömrü billah hasta mı bakacaksın.!!!

Elalem ne der.. sen sapasağlamsın o sakat..!! oda kendi gibi sakat biriyle evlensin yuva kursun tamam oda ana kuzusu amaaaa ol-maz.!!!
Beni falancılara filancılara fişmancılara rezil mi edeceksin.!!!

De diyorlar mı kardelen.?

Annen annelik hakkıyla bağlar seni baban babalık hakkıyla..!! akrabalar eş dost kızları yaşadıkları sözde düzenli evliliklerini sokar gözüne gözüne..!!

Değişmeyecek bu düzen..! bin yılda geçse değişmeyecek insanlar..Oldu ki ezdin yıktın geçtin aileni tüm bu engelleri aştın bu defada aileni haklı çıkaracak bir olumsuzluk yaşayacak olursan tüm aşılmış engellerin sonunda seçtiğin adamla anlaşamıcak iyi iken kötü olacak olursun yandın ki ne yandın bu durumda baba evine döneceğine öl daha iyi derim ben..

Ofsss ofsss nasıl başlasam yazılanların çogunda kendimi gördümm nedenler nasıllar niçinler keşkeler vs vs bende çok sevdim ama hep içimde yaşadım önceleri söyleyemedim söylemedim hayır cevabını kaldıramazdım beni seven oldumu bilemem belkide oldu şimdi ise düşüünüyorum gerçekten beni seven birisi olsa çok sevse ben o kişiyi hayatıma (yarı açık ceza evi )nasıl alırım alabilirmiyim die çok düşünüyorum

ben bu hıkayeyı bır yeden tanıyorum.bılıyorum.ve senı cok ıyı anlıyorum.ne desem boş.insallah uzmez senı guvendıgın,deger verdıgın,bu dedıgın,ınsan..nacızane tavsıyem.dınlersın veya dınlemzsın sana kalmıs.en kotusune hazırla kendını..kı cok daha fazla uzulme.bu da olabılr.olumsuz tarafından da bakmak lazım bıraz

boşver ya salla gitsin üzülme desemde bos ki üzüleceksin...onu yapanlar utansın basına gelmeyen anlayamaz...boşver degmez ....onları her gördüğünde üzülürsün..aklına gelir unutamazsın...öle insanlar beyinden engelliler haberleri yoqq...bizim aslan gibi yüreklermiz sevgi dolu bi kalbimiz var hiç kimse görmezse YARADAN ALLAH görüoo...bbuda bize yetmeli....

Kardelen ben senin yerinde olsam önceliği yaşadığım aşka değilde sevdiğim adamın gururuna verirdim..

Senin sevdiğin adam ailenin akrabalarının ağız kokusunu çekmeye mecbur değil.. Vazgeçin birbirinizden..!

Senin yüzünden gururu kırılacaksa en hayırlısı vazgeçmektir bu sevdadan..Ailenin içine çekipte onu sana duyduğu sevgi hatrına ailene katlanma mecburiyetinde bırakma bence

Bu meseleye dış kapının mandalı dayıların bile karışıyorsa zannetiğinden çok daha fazla yıpranacaktır sevdiğin yıpratacaklardır yani en güzeli bitirmek bence.. Ayır yollarını onun iyiliği için zarar görmemesi için..

arkadaşlar bugün bir çift gördüm.bakın bu benim fikrim hrkese saygı duyuyorum.erkek normaldi bayan engelli ben inan üzüldüm yazık dedim kesin bayan zenginde ondan yoksa normal kız engelli.bana bakan kimse bana bakıpda yazıkya demesin istemiyorum onun için engelliylen evlenecem eğer allah bana evliliği nasip etmişsse

kız dayligth, başlık açılalı sanırım 1 yılı geçmiş.
walla merak ettim kız aşkınız hala tamgaz devam mı?
yoksa ayrılık çanları çaldı gitti başını taşlara mı vurmaktasın.
sana eğer şutlandıysan bir şekilde bir taş göndereceğim bağrına filan basarsın:)
''ah ikinci bahar haklıymışsın'' diyorsundur eğer böyle bir durum var ise?
ben hep haklı çıkarım da ikili ilşkilerde çok fazla şutlandığım için tecrübeler yazdırmıştır o dönemde.
haksız çıkardıysan beni ve ben gibi düşünenleri düğününe çağırmazsan ölümü ye emi...:D
sefgiler..

VALAHİ İKİNCİ BAHAR İSTER AYRİLSİN ister ayrılmasın .
aşk adami vurur döner döner yine vurur :)
elbet bi gün düğününe gidersinn

insanlar birbirlerini kabullendikten sonra ailelerin mudahalelerde bulunmasi ve/veya bireyler uzerinde baski kurmasi anlamsizdir , saygisizcadir, engelliyi engellemektir

serap çoğunlukla katılırdım yazdıklarına düşüncelerine ama bu yazını üzülerek okudum inan. Şu an ben,m yaşadığım nasıl bir yıpranmadır bi de benim tarafımdan bakmayı dener misin? Tek başıma mücadele veriyorum ve sonuna kadar da veririm. Sevdiğim adamın gururu kırılacak ben kırılmayak mıyım? Ne olursa olsun sevdiğim adamın arkasında durmayacak mıyım? Ben onu sevdiğim için yıpranıyorsam ve bunu hala devam ettiriyorsam Allah o gücü ona da verir diye düşünüyorum.. Kaldı ki sevdiğim adam yürekli bi adam değil. Fazla ilgiden fazla sevilmekten sıkılıp şımaran tiplerden. Bir de bununla savaşmak zorundayım ben. Bir gün biterse bu ilişkiden yaralı çıkan taraf o değil ben olucam. Umarım anlatabilmişimdir.

ıkıncı bahar yazmalarından oyle anlasılıyor kı sutlasan sutlasan bır adamı sen sutlarsın..senı sutluyabıleceklerını sanmıyorum.

tekrarla vurgu yapa yapa diyorum ki,ikinci baharın fazla efor sarfetmesine gerek yok,adamı depresyona sürükler,sonra da adam intahar eder.:)
Yahu ikinci bahar birlikte çalıştığın psikolog ve psikyatrist arkadaşların mı var ne?:)

Daylight o zaman yazmıştım cevap sonra sildim,... koydum sadece.Sonuç nedir bilmiyorum ama,evlensende ben mutlu olacağını sanmıyorum.Hep ezileceksin hem maddi hem manevi.Yani yol yakınken çık bu mevzudan.Tecrübeli kişilerden tavsiyeler.

Kardelencim ben seni inan çok iyi anlıyorum.. Sen arada kaldın şu an ailen bir taraftaa sevdiğin insan bir tarafta senden bir tercih yapman bekleniliyor ama bir taraftanda baskı uygulanıyor seçimini ailenden yana yapman için..

Hayat senin hayatın ailen seni nasıl ki yok sayacakca sende aynen o şekilde "bende yok sayarım ailemi o zaman" diyebileceksen git sonuna kadar ne diyeyim başka..

Ben aileni ezip geçme demiyorum demem hak ediyorlarsa ez geç bence onlarda seni mecbur etmeselermiş buna..bu kadar sorunun içinden sıyrılıpta temeli sağlam bir birliktelik kurulabileceğine inanmakda zor geliyor bana..

Sende ailende sevdiğinde yıpranacaksınız.. Aşağa tükür sakal yukarı tükür bıyık yani.. Yada hiç bu detaylara girmeden yaşa içinden geçenleri bastırma..

Ben olsaydım şöyle yapardım ben olsaydım böyle yapardım diyorum ama ben olsaydım belkide başıma geldiğinde şaşırırdım ne yapacağımı..Sadece birşeyden eminim "ben kimi tercih edersem ailem onu kabul etmek mecburiyetinde" gık mıkda etseler kabullendiririm ama benim gönlüm eskisi gibi savaşmaya hevesli değil işte bu var..

Değmez diyorum ne ailen için fedakarlık yapmaya ne seviyorum deyip fedakarlık yapmaya değmez..Kolayına kaçıyorum ben belkide isterim severim olursa olur olmazsa olmaz umurumdada değil yani.. Haa ne zaman umurumda olur en az benim kadar kararlı ve cesaret gösterebilecek biri varsa karşımda ve ben tahmin değil kesin ve net bir şekilde görüyor ve şahit oluyorsam böyle bir azme tamam o zaman başka türlüsü mümkün değil....

Yani senin gibi hem ailemle savaşıcam hem seviyorum dediğim adamın kaprisleriyle zor karakteriyle mücadele edicem ohoooo geçti o fasılllar benim için..Tatlı canının kıymetini bil..

Yarı yolda bırakmak sırtını dönmek değil benim dediğim şey sen olsaydın istenmeyen gelin aynını sanada derdim sen mecbur değilsin ağız kokularını çekmeye derdim..

Bizim yaptığımız yorumların hiç bir kıymeti yok kim ne derse desin sen söylenenlerden farklı yaşacaksın bu sorunu bizim kisi boş laf yani haa dertleşiyoruz o ayrı konu rahatlıyorsundur anlatarak o ayrı konu..

Üzülecek kırılacak bişi yok benim söylediklerimde..Bugün sevdiğim dediğin adam yarın başına kakar ailenin laflarını..

Sen dayılarımda karşı deyince çıldırdım ben.. Ailen ayrı laf sokuşturacak akrabaların ayrı ne gerek var..Benim istediğim olmuyor mu tamam o zaman sizin istediklerinizde olmayacak der zehir ederdim tümüne hayatını.. Yada yapamazdım yaşamadan büyük konuşmuş olmak istemem doğrusu..

Senin işin karışık bacım selamete ermende zor ki ne zor..Benim işimde zor...:) Hepimizin işi zor...:) Allah yardımcımız olsun..

Nişanlımın ailesi ise benim iyileşmediğimi görünce, oğullarına beni bırakması için yapmadıklarını bırakmadılar.…

Bence daylight`in durumu ise bence film senaryosu olacak kadar dramatik...

Zaman zaman ailem beni elestirir; ne buluyorsun bu yabanci kizlarda diye, iste daylight arkadasimizin yasadiklarinin disinda herseyi buluyorum. Su ana kadar evine gittigim hicbir arkadasimin ailesi birakin bana olumusuz bakmalarini kasini bile kirdiklarini gormedim. Bu konuda bizden 100 adim ondeler kanimca, bizde de vardir insan gibi insan ama bulabilmek sans ister...

Üst Alt