Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

....

Sevgili daylight;

Bütün yorumları okumadım...ama...okudugum kadarı yetti bana

ÖZELLİKLE BU İSE NEGATİF ENERJİ yayarak konusanlara çok kızdım...

kendi mutsuzluklarını baskalarının konuları üzerine empoze etmeye çalısan arkadaslara...

bende kalça çıkıgı olan biriyim...biz esimle 9 sene çıktık ve ailesi bunu çok büyük sorun haline getirdi...iste evlenmemden ...çocuk sahibi olmama kadar olan evreleri nasıl yapacagımı falan bayagı bir sorun ettiler...

Ama senin neyini takdir ettim biliyormusun...Yinede esinin ailesi hasta olsa bakarım demen takdire sayan...haketmeselerde...böyle bir düsünce tarzına sahip olmanı ayakta alkıslıyorum cnm kardesim...

ve biz esimin ailesini karsımıza alarak evlendik..ve emin ol...iyilik kazanıyor daylight...karsındaki de tabi anlayabiliyorsa..anlayabilecek kapasitedeyse....bunu...

su an...esimin ailesinde bile..parmakla gösteriliyorum...Herkes allah senin gibi bir gelin nasip etsin diye övgüler duyuyorum...

ve benim en büyük kazancım SEVDAMA SAHİP ÇIKMAMDI...daylight...

yüregine ve sevgine sahip çık...kimseye göre yasama...sırt sırta verince...her engel asılır...SEN YETERKİ SEVGİNE SAHİP ÇIK bunu bilir bunu söylerim...

inancını yitirme...iyi haberlerini almak dilegiyle...

EVET BU YAPIYA SAHİP İNANLAR VAR.BELKİ DE KENDİ AÇILARINDAN HAKLI DA OLABİLİRLER.AMA BİLİYORMUSUNUZ OKULDAN GÖRÜŞTÜĞÜM BİR ARKADAŞIM VARDI. O DA ENGELLİ İDİ VE EVLENDİĞİ KİŞİ DE ENGELLİ OLMASINA RAĞMEN ZAMAN ZAMAN EŞİNİN AİLESİ SANKİ KENDİ ÇOCUKLARI SAĞLAM DA TEK ARKADAŞIM ENGELLİ İMİŞ GİBİ BAZEN SAYGI SINIRLARINI AŞIYORLARDI. HER ŞEY BEYİN DE BİTER BENCE ....

Re: ....

Çook teşekkürler ablacımm.
Yazan ellerine ve güzel düşüncene saglık.
Yorumunu defalarca okudum belki duymak istediğim kelimelerin oldugu için, belki de aynı sorunu seninde yaşayıp sonunda başardıgın içindir...
İnanın ki ben negetif düşünceleriyle konuşup yazanlara bile kızamıyorum, herkesin bir düşünce yapısı var bunu asla değişmeyeceginin kanıtını ise nişanlımın ailesinde gördüm, amaaa...

Ewt ablacım onlar belki haketmiyor ama ben yinede heran onlara ogullarının yanii, ailesine benim için küs ve kırgın olmaması konusunda herzaman konuşurum nişanlımla...
Ewt ben bir gün ALLAH kısmet eder ayaga, kalksam hiç bu günleri hatırlatmadan, onları annem babam gibi görürüm, ben kendi babamı görmemişim çünkü onu kendi babam yerine o beni istemese sevmesede ben seviyorum..
Bende biliyor ve sabırla bekliyorum'ki inşallah bir gün senin eşinin ailesi gibi, bunlarda vazgeçer bu inatlarından.
Çünkü onların tek oglu diliyorum,Yüce Mevla'm onların kalplerini yumuşatır, birazcık sevgi doldurur.
İnşallah güzel haberlerimi iletmek paylaşmak dilegiyle.

Hoşçakal SEVGİLER.

Arkadaşım.
Ben asla demedim ki onlar tümden haksızdır okusan benim bütün yazdıklarımdan görürsün (anlarsın) bir evin tek oglu o ve onun ailesi zorda olsa hastada olsa bence ogularının sevdiği sevecegi kim olursa olsun, ne olursa olsun kabul etmeliler, hiç değilse ogulları için.
Onu üzmemek için, kimin yarına çıkıp çıkmayacagı belli değilken ona ALLAH korusun bişey olsa pişmanlık duymazlarmı üzülmezler keşke şu istegini yapsaydık diye azap çekmezlermi...

Sevgiler arkadaşım.

DAYLIGH sana mutluluklar dılyorum umıdını hıc kaybetme

Merhabalar güzel yorum ve desteginiz için çokk teşekkürler, hakan arslan.

Başlarda yaşadıgınız sorunlar baya büyükmüş ewt, ama sonuç güzel ve sevindirici olmuş.
Oglunuzu ALLAH bagışlasın sanşsı açık olsun, umuyorum (diliyorum) sizin ve eşinizin ailesi gibi inşallah bizler gibi olanlarında aileleri biraz anlayışı ögrenir ve gösterir, bunu umutla bekliyorum.
Özelinizi benim için yazdıgınız için çok mutlu oldum ve gerçekten bana cesaret, destek verdiniz sagolun.
Sizin içinde, mahallenizdeki engelliler içinde her şeye ragmen mutlu olmanıza çok sevindim ALLAH daim etsin inş.

Kimi arkadaşların yazdıgı duygusal yazılardan dolayı da asla alınmıyor, kırılmıyorum herkesin görüşü ayrı.
Sakatlıgı olmayıp boşananları göz önüne alırsak en çok mahkemeler boşanma davalarıyla dolup taşıyor ewt haklısınız, ve hepsi engelli değil sakat değil...
Dört dörtlükler sevgi diye aglayıp, kıvranırken bu sevgiye sahip olabilmek öylesine güzel bir duygu ki kaybetmemek için bu çabalara deger yanii...

GÜZEL YORUMUN İÇİN VE DESTEGİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
ARKADAŞIM.

3RKAN_1979
Ewt bende önemli oldugunu düşünerek bu başlıgı attım, bu konu ya degindim.
Engellininde bir kalbi, ve duyguları var.
Başkalarının görüşlerini ben duymak, okumak isterim benim için önemlidir, her görüş ve terside olsa herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.
Dünya daki herkesin, her insanın fikirlerinin aynı olmasını beklemek çok yanlış olurdu ve hayat çekilmez olurdu, iyikide her fikir ve düşünce ayrı, Ama bu demek değildir'ki ben başkalarının fikirleri ve görüşleriyle hayatıma yön, verip onlara göre yönetecegim.
Yorumun için teşekkürler arkadaşım... :) :)

nuriye taşçı
Senin adına hiç sorun çıkarmamalarına ve kabul etmelerine çok sevindim arkadaşım..
Mutluluklar..

umarım herkes hakettiği mutlulugu bulur arkadaşlar.

İnşallah arkadaş, bütün temennimiz bu .
Hoşçakal
..

Teşekkürler ..
Ailenin (tebkisi tahmin etmek zor olmasada) umarım iyi yönde olur, inşallahta olsun.
Benim nişanlımın, mutlu oldugunu görmeleri bile ailesinin fikirlerini asla değiştirmiyor ama. dilerim herşey gönlünce olur.
Arkadaş

sLm

geçenlerde yolda giderken engelli bir kız, yanında eşi de vardı, eşi sapasağlamdı. kız hamileydi. Herkes ufo görmüş gibi bakıyordu.
Yahu ne var bunda? çok cahil bir halkımız var. Hem, sevenler birbirini beğenmişse annesine babasına sokaktaki "ah töbe" çeken yaşlı kadına laf düşmez ki :)

benim polio sekel i rahatsızlığım var. eşimin en ufak bir rahatsızlığı söz konusu değil ALLAH a şükür. geçen sene evlendik . ailesinden taraf en ufak bir laf ,söz,bakış dahi görmedim ben. inanırmısınız neden rahatsızlandığımı bile sormadılar. tek dediği laf şu oldu kayınbabamın kızımız sevmişse başımız üstünde yerin var hepsi bu....

İpeq, boşver onlar ufo görmüş gibi baksınlar yada başka bir şey gibi, bak kendin demişsin yaşlı, anne babalar ve sokaktakiler diye.
Şimdiki gençlik eskileri gibi görmüyor onlar gibi düşünmüyor bence, Heryerde sözlerini ve davranışlarını bilmeyen birkaç kişi olacaktır, bence onları da bizler görmezden gelip karekter ve kendi yapılarıyla başbaşa bırakalım o tür düşünenleri.
Dileyelim ki bir gün Allah onların kalplerine anlayışı, hoşgörüyü, sevgiyi versin ...
Teşekkürler.

Aytaçyıldız uzaylılar bizi çoktan aşmış hayalinden vazgeçç :) :)

CIHAN_KAYRA, ne denillebilir ki, ne güzel ne mutlu böyle insanlar, böyle ailelerde var işte. Kutlarım inşallah ömür boyu mutlu olursunuz tebrik ederim sizi.
Hem sizin ailenizin, hemde eşinizin ailesinin ellerinden öpüyorum.

DUHAN kardeş güzel dileklerin için bende sana, Teşekkürler ederim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

SekerCocuk,
Evet kimse kendisi hasta olmadan yada engelli olmadan, olanları anlayamaz anlıyormuş gibi olanda aslında hiç anlamıyor ama hiç değilse anlamaya çalıştıgını göstermeye çalışıyor ve moral olsun vermek istiyor bu güzel.
Saglam gibi görünen ama insanlıktan bir zerre nasip almamış olanlarıda Allah ıslah etsin..
Arkadaş

kıssadan hısse:

benım musavırlıgını yaptıgım sırketımın bır calısanının basından ders alınacak bır olay gecmıs gecenlerde anlattı bana;

Olaya konu olan arkadas ıstanbulda muhendıs. Seneler once bır elınde ufak bır engeli olan olayı bana anlatan arkadasın akrabası bır bayan ıle evlenmıs. Evlılıklerının ılk ayları gayet ıyı ımıs. Zaman gectıkce muhendıs arkadasımız. Elınde engel olan kızla dalgagecmeye baslamıs. Sen sakatsın senı benden baskası almazdı dıye. Hatta her kavgalarında bunu kızın onune koymaya baslamıs. Ikı yıl sonra da ayrılmıslar. Mahkeme onunde muhendıs arkadas kızımızla dalga gecmıs " o hhh be senın gıbı sakattan kurtuldum senı benden baskası da almazdı"

Allah buyuk muhendıs arkadasımız gecen sene banyoda fecısekılde ayagı kayıyor ve elı bılegınde cok kotu kırılıyor. Zamanla mıkrop kaptırıyor kırık yere ve suan muhendıs arkadasımızn elı bılek hızasından kesık.

Kımın ne olacagını sadece Allah bılır ?

Dalga geçmesi çok kötü ewt, hemde kızı o halde kabul edip almış, okumuş bir mühendis olabilmiş ama çok eksilerini tamamlayamamış malesef.
O kızada üzüldüm, ve yıllar sonra aynı duruma düşen mühendis arkadaşada üzüldüm aslında ne olursa olsun, insan yani keşke olmasaydı başına gelmeseydi diye düşünüyorum.
Ve bu kadar iyi niyetli oldugum için Allah ın beni mükafaatlandırmasını bekliyorum ben insanlar ne hata yaparsa yapsın,ne olursa olsun asla acı çekmemelerini, zor duruma düşmemelerini diliyorum.
Teşekkürler

Konu Sahibi;

Öncelikle adına üzüldüm, ama bir taraftan da sevindim..

Üzüntüm: Engelinle barışık olmamana sebep olabilmesi, yani eğer engelli olmasaydım bu iş olurdu deyip engelini göz önünde tutarak psikolojik olarak durumdan etkilenmen söz konusu...

Sevincim: İnsanların karakterlerini öğrenmiş ve böylelikle başına gelebilecek sıkıntıları tahmin edebilme olanağın olmuş...

Allah'a havale et. Umarım başlarına gelmez ama onlarda engelli olamazlar diyemeyiz hiç birimiz(!)

obrite.

Engelimle barışık derken ben onlar beni istediğinde nişanladıklarında yani engelli değildim.
Ve tabi ki düşünüyorum engelli / hasta olmasaydım karşı çıkmıcaklarına adım gibi eminim.
Ama Allahın verdiği bişeyi benim bu mücadeleme savaşıma ragmen onlar anlamıyor destek vermiyorsa benim yapabilecegim bişey yok.
Dilerim hiç biri bu duruma düşmesin yinede.
Engelimle barışık olmama gelince onlar olmasaydı da, yani bunu sorun etmeseydi, ben gene barışık olmazdım engelimle.

İnsanların karekter olsun yapısı olsun, ben ne görmüş ne yaşamış olursam olayım ögrenemeyecegim tek şey bu olsa gerek.
Hala isanları seviyor ve güveniyor olmam, benii istemeyenleri bile sevmeyenleri bile.. :) :)
Ben bu duygusallıkta, sevecenlikte oldugum sürece daha çoookkk .... :) :) neyse ...

Arkadaş yorumun için teşekküler.

Ne zaman giysem
aşkın o ateşten gömleğini
sırtıma hep havlu koyardı annem
terleyip hasta olmayayim diye.... :oops:

Çok kederlisin galiba "mezopotamyalı kederi", baya bir içten söyledin :)

Yok be mami... :) Forumda gezerken başlığa takıldı gözüm.Aklıma da bu şiir geldi...Yazıvereyim dedim...Onun dışında keder bizde baki...Zamanı yok... :)

öyle valla :)

ne demişler hayat kısa değmez bir kıza :) (benim için geçerli bi durum :) )

mezopotamyalı kederi
Teşekkürler .. şiirin için arkadaşım.
O ateşten gömlegi, giymeyen veya giymeden duran yoktur, olamayacaktırda - sanırım .
Bende dedim bir giyim denemekten zarar gelmez dedim yani :) :) ...

Terleyip, hasta olmayanda, bu arada saglığının degerini bilmiyor yani, bazan bir hastalık şart oluyor, saglıgın kıymetini anlamak için. :) :) Herşeye ragmen denemeye deger yanii, gerisini takma... :) :)

SEVGİLER ARKADAŞIM

Mami Junior
Çok doğru arkadaş, hayat kısa...
O zaman hayat kısa diye bir köşede oturup - zaten kısa olan hayatı bir köşedemi bitirelim yanii ..
Canımız yanar, canımız acır - üzülürüz diye sessiz, sedasız diğerlerinimi seyredelim, umut nerde kaldı ozaman ,,

Nedemiş. nasrettin hoca :D :D
Ya tutarsa dimi :D :D :D

Arkadaşım bende arkadaşlara katılıyorum ama bu devirdeki insanlar biraz gerizekalı afedersin ama senin nişanlının aileside geri kafalı eski kafadalı yani ben senin için iyi olan hangisi ise onu yapmanı isterim. Senin üzülmeni hiç istemem çünkü en sadık arkadaşımsın öyle aileler var hala çocuklarını en sonunda kendi taraflarına çekmeyi başaracaklar. Arkadaşım senin için üzülürüm böyle bir şey olursa çünkü bizim gibilere biraz şans verseler daha iyi tanıyacaklar.senin üzülmeni hiç istemem.

b.kan arkadaşım
Güzel dileklerin için çokk teşekkürler...
Dilerim hepimizin isteklerini Allah kabul eder ve verir bir gün...
İnsanlara g..... zekalı demeyelimde biraz bencil, cahil demek daha uygun olur sanırım.

Hepimiz için en iyi ne ise yüce mevla onu versin bizlere.
Ailesi çocuklarını kendi taraflarına çekersede, ne isterse onu yapmasına karşı olmayacağımı biliyor...
Yanı nerede mutlu olursa oraya gitmesine müsade edeceğimi biliyor.
Ben yarın, birgün sevğisinin bitme olasılığınıda düşünüyorum: hiç birimizin, hiç bir şeyin yarın, öbür güne dair diye, bir şansı-kanıtı- yok herşey bir anlık.
İnanın birgün bile yaşadıgınız mutluluk çok önemlidir, ve belki o bir günkü mutluluk bütün hayatınıza bedel olabilir...

SEVĞİLERLE... :) :)

Üst Alt