Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

sevgili daylight öncelikle acil şifalar dilerim, umarım sevdiğinle evlenir ömür boyu mutlu olursun. Nişanlını tebrik ederim seni gözü yaşlı bırakıp gitse zaten o iki cihanda iflah olmaz. İkinci bahar rumuzlu arkadaşın tavsiyelerini okuyunca şok oldum şaka olmalı dedim sonunda şaka şaka yazmasını bekledim ona sadece pessss diyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Teşekkürler arkadaşlar.

Ama ben hiç birinizi, iyi yada kötü fikilerin dolayı, hor görmüyor, anlamaya çalışıyorum. ( çünkü bende engelliyim )...
Çünkü bu son bir yıla yakındır,( şükür'ki ben bunları yaşamadım sayılır )ama bir engellinin toplum içinde olmasından, bulunmasından utanç ve rahatsızlık duyan insanlarımız, bireylerimiz vardı'ki, inşallah bunları aşmaya başlamış gibi görünüyoruz.
Ama yinede aşamadıgımız ortada malesef. !![/i]

yorum yapan herkes kendi açısından değerlendirdiği için bir bakıma hakları var genellikle hasta ve engelli kişiler için hep karamsar tablolar çizilir yapamaz edemez diye sanki sağlıklı kişilerin "BAŞLARINA BİRŞEY GELMEZ" diye garantileri varmış gibi yine de hiç kimseye birşey olmasını hiç birimiz arzu etmeyiz ancak kime ne zaman ne olacağını kim bilebilir ki her şeyden önce nişanlınızı gösterdiği yüreklilikten dolayı kutlarım ne var ki intihar düşüncesini size hiç yakıştıramadım çünkü intiharı düşünmek işin kolayına kaçmak bence ve korkakların işidir önemli olan inadına hayatta kalıp sevginiz için mücadele etmektir sabırla bir şekilde aileyi de ikna etmenin yollarını bulun ve evlenmeye gayret edin en kötü ihtimalle evliliğiniz çok kısa bile sürse bu mutluluğu yaşamaya değmez mi?

sevgili daylight
yazma geregi hisstettim çünki derya aslanturk un bahsettiği eşi sağlam olan bayan benim birincisi derya hanıma söylenen özel şeyleri sitede bahsetmesi beni rahatsız etti kimse bilmese de o kişinin ben olduğunu benim bilmem yeterli
ikincisi ben engelliyim eşim sağlam evet eşim öyle birşey söylemiştir bir olay üzerine olayda ailesinin yanında bir piknikte benim protezlerimi kırmam ve onun zor durumda kalması çünki ne o ne ailesi o durumda toplum içinde ne yapılacağını bilemediler herkes bize bakıyordu birden hepimiz panik olduk
eşimde istemeden öyle bir laf etmiştir
ama anladım ki eşim aslında gezmeyi sevmiyor
bir çocuk sitesinde eşlerinin kendilerini bir yere götürmediğinden şikayet eden sağlıklı bayanların yazdıklarını okuyunca bunun özürlülükle bir ilgisi bulunmadığını anlamış oldum
aile içinde çok önemsenmeyen durumlar toplum içinde rahatsız edici olabiliyor ama çok şükür şimdiye kadar ne annesinden ne babasından ne kendinden engelimle ilgili başka bir laf işitmedim
yoksa neler söylemiyoruz ki ailemize arkadaşlarımıza bir lafla yara alınacaksa bu işe hiç girmeyin derim
siz çok güzel bir bayansınız resminizden anlaşılıyor nişanlınız sizi sevmiş kabullenmiş belli
kimseye kulak asmayın
hatta sitedeki engellilere bile
sevginizi gönlünüzce yaşayın

Sevgili, ttolga.

İyi'ki yazdın cevap verdin o yazıyı okuduğumdan beridir hep senin kim oldugunu merak edip durdum.
Dedim keşke yazsa da tanişsak, çok iyi bişey yaptın gizlenmek kolaydır önemli olan o benim / bendim demekti.
Evet sen dogru olanı zaten yapmışsın, herşey yaşanılan /yaşadıgımıza inandıgımız bütün güzellikler bence bir lafla, bir sözle bitmemeli.
Hatta bu, o anda, utanıp size bakan piknikteki insanların içinde oldu diye asla.
Sadece ben merkezli düşünmemeliyiz, o anda eşinizin de sinirlenmiş olması normaldir, bence.
En küçük rüzgarda yıkılmamalı.

Ve iltifatınız içinde çok teşekkürler.
Bütün insanlarımız güzeldir bize karşı olsalarda, istemeselerde, sevmeselerde çünkü hepimiz, Allah'ın kuluyuz...

ttolga' Alıntı:
aile içinde çok önemsenmeyen durumlar toplum içinde rahatsız edici olabiliyor ama çok şükür şimdiye kadar ne annesinden ne babasından ne kendinden engelimle ilgili başka bir laf işitmedim

Sevgili ttolga, bence sizin mutluluğunuzdaki en büyük etken işte bu bahsettiğiniz aile. Aile bizim toplumumuzda da değerlerimizde de inançlarımızda da o kadar büyük bir yere sahiptir ki; ondan gelen en küçük bir destek nasıl ki her anlamda düze çıkarıyorsa kişileri, aynı şekilde gelecek bir köstek sürekli sallantıda ve huzursuz olmanızı sağlıyor malesef.

Ailesinin sizi benimsemiş ve kabul etmiş olması, yanınızda olduğunu hissettirmesi çok çok büyük bir nimet. Benim bu tür evliliklerde karşılaşılacağını düşündüğüm sorunlar tamamen aile kaynaklı. Her ne kadar iki aile arasındaki köprü ve hatta terazi eşler de olsa an gelir taşınan veriyi kaldıramaz olur. Ne mutlu ki size aileler açısından bir sıkıntı çekmiyorsunuz.. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Darısı diğerlerini başına olsun..

Ailesinin sizi benimsemiş ve kabul etmiş olması, yanınızda olduğunu hissettirmesi çok çok büyük bir nimet. Benim bu tür evliliklerde karşılaşılacağını düşündüğüm sorunlar tamamen aile kaynaklı. Her ne kadar iki aile arasındaki köprü ve hatta terazi eşler de olsa an gelir taşınan veriyi kaldıramaz olur. Ne mutlu ki size aileler açısından bir sıkıntı çekmiyorsunuz.. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Darısı diğerlerini başına olsun..

Fatma kahveci arkadaşımıza teşekkürler
Çok dogru en küçük bir aile destegi bile, bu gibi durumlarda en büyük yardımdır.
Keşke herkes böyle anlayışlı olabilse, küçücük bir destek olsalar manevi bakımdan sadece, geriisi gelir...

daylight

Sevgilerimiz ve kopmaz bağlarımız....

Kalbimizi birine bağlamışsak eğer sevdiğimizi haykırmak isteriz yere göğe.....

Minik bir beden taşırız hele ki her an tehlikede .....

BUGÜN SAĞLAM BİR VÜCUDU AMA TAŞTAN KALBİ OLAN BİR ÇOK İNSAN ARASINDAN SAĞLAM OLMAYAN BİR BEDEN AMA SAĞLAM İNSAN OLAN KALBİMİZLE BİR ÇOK ENGELLERİ ÖNÜMÜZDE AŞABİLECEK KADAR SEVMİŞSEK SEVGİMİZE KOŞMALIYIZ ELBETTE.
ÖNCELİKLE;

*GÜCÜMÜZÜ VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ ÖLÇEREK....

KOCAMANSA SEVGİMİZ SEVGİYE KOŞMALIYIZ.KİM KİME GARANTİ VERMİŞKİ....

Eski Yesilcam filmlerinde hani yeni evlenen ciftlere destek olundugunu hatta evi yoksa imece usulu bir ev yapildigini kisinin isi yoksa mahalle isbirligi ile birde is bulundugunu filan goruyorduk seyrediyorduk...

simdi bu cok eskilerden kalan birsey birde bu bir film gercek degilde diyebiliriz ama bu filmler gercek hayat kesitlerinden alinma filmlerdi...

turkiye halki ondan degilmi kendisini buldu bu tur filmlerde simdilerde
ucube seneryolu diziler var...

anlatmak istedigim ailenin onemi toplumsal yapinin destegi dayanismasi cok onemli bazi seyler dejenere oldu artik... gemisini kurtaran kaptan donemlerindeyiz... komsusu ac yatarken tok yatan bizden degildir felsefesi kulturu gun gectikce eriyor oyleyse tek birsey kaliyor onumuzde aile destegi...

ustelik biz engelliler icin olmassa olmaz birsey bu mutlaka aile destegi olmali...maddi manevi destek olacak yoksa direnmek guclesir... iki saglam insanda bile ekonomik sikintilar yasandiginda ayriliga kadar gittigini biliyoruz...

ben kisi olarak sevgi dendiginde koleligi degil ozgurlugu anlarim sevgilimi ozgurlugum kadar severim o benim ozgurlugumdur...

bir bayan arkadas hakli olarak sunu yazmisti sinemeya gitmek isteyecek calismak isteyecek gezmek isteyecek vs... bazi seylerin onunde engel olmak set olmak barikat kurmak gibi derdimiz yok...

ne demistim sevdigimiz kisi ozgurlugumuz olmali elbette calisacak elbette hayalleri varsa resim cekmek gibi bir yereleri gormek istemesi gibi vs...
bizi bir kisi boyle kabul ediyorsa boyle seviyorsa ne mutlu bize ... yurek olarak seven kisi insanin sagligina yakisikliligina bicimine modeline bakmaz...

sevgili daylighit...
öncelikle çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin yakın zamanda inşallah.daha önce sizi isteyen onaylayan bir ailenin siz hasta olduktan sonra u dönüşü yapmaları ne kötü.ama buda bi imtihan işte kaldıramıyacağın baş edemiyeceğin bişey değil.ALLAH sabredemiyeceğimiz bişeyi vermezmiş.
seni nişanlından ayrılmak istemeni falan çok iyi anlıyorum,çünkü bende sevgilimle bu yüzden ayrıldım.kendi kafamı karıştıra karıştıra ondan ayrı kala kala uzaklaşa uzaklaşa bitirdim.çünkü o sağlıklıydı,aile yapısı olarak çok farklıydık ve benim rahatsızlığımında sonu çokda belli değildi.ona güvenim tam beni bırakmayacağından emindim.ama oda benim hasta olduğumu kabul etmiyordu halbuki ben ona bi çocuk veremezdim,mutlu edemezdim...hala aramakta saat 4:36şimdi 2saat önce msj attı arkadaşım olarak bile haber almaya razı..kelin ilacı olsa başına sürer misali çok zor bi karar abla ben daha ailelere bile sormadan vazgeçtim...sen de mücadele et aşkının peşinden git bakalım ne olacak sonu??? hem engelli engelsiz farkedermi? evlilik demek sorun demek bide arada sağlık problemleri olan bi evlilik demek daha sorunlu bi evlilik demek.ama arada aşk ve mücadele var sizinkinde özel bi durum yani uğruna çaba harcanan herşey değerlidir ve enişte hem senin hemde uğruna çaba harcadığı aşkının değerini bilebilecek güçte bir insan ki ailesiyle olan problemlerine rağmen hala yanında
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah aile yola gelir ve sana kendi kızları gibi davranırlar destek olurlar.eniştede seni hiç üzmez.güzel haberlerini bekliyorum mutluluklar

busemmm' Alıntı:
evlilik demek sorun demek bide arada sağlık problemleri olan bi evlilik demek daha sorunlu bi evlilik demek

Hiç de öyle düşünmüyorum ben, neden evlilik demek sorun demek olsun ki; hayatın içinde bir ömür uğraşıp durduğunuz maddi manevi sıkıntıları ve sevinçleri paylaşacağınız, aynı yolda yürüdüğü için zararlarınızın ve menfaatlerinizin bir olduğu bir gönül yoldaşı ve o güzel birliktelik neden sorun olsun ki?

Ayrıca ben evlilikleri/birliktelikleri engelli engelsiz diye değil de aile onaylı ve onaysız olarak ayırırım. Siz manevi huzuru ruhsal mutluluğu yakaladıktan sonra bir kolun bir bacağın olmaması ya da olup da yokmuş gibi davranması :D o huzuru bozamaz. Mesele manevi destek bulabilmek aileler arasında benimsenmek kabul görmektir..

KÜÇÜK BİR NOT: "Biz anlaştık, ailelerin ne dediği önemli değil!" diyerek evlenen eşler, hayat şartlarının acımasızlığı ve beklentilerin karşılanmaması yüzünden kısa sürede hüsrana uğruyor.

Onayı alanlara ne mutlu, maşallah barekallah.. Alamayanlar ise ne yapıp ne edip almaya uğraşmalı.. Rabbim huzurlu mutlu birliktelikler nasip etsin cümlemize..

ttolga bahsettiğim kişi sen değildin öncelikle hemen bunu söylemek istiyorum. Sen aklıma bile gelmedin.
Bahsettiğim kişinin adını vermek istemiyorum. Eşimin bir arkadaşı desem yeterli olurmu bilmiyorum.
Ayrıca bunlar yaşanan şeyler sıkıntılarımızı sorunlarımızı paylaşmanın neresi yanlış onuda anlamış değilim.

BENCE

hERŞEYİN BAŞI SEVGİ.sEVEN İNSANLAR.HER ZORLUĞU GÖZE ALIRLAR.
AİLELERİNDE DE ENGELLİ NORMAL BİR İNSAN GİBİ GÖRDÜKLERİ ZAMAN SORUN ÇÖZÜLÜR.YOKSA KAFALARDA Kİ ENGELLER DEVAM EDER.

Arkadaşlar.
Ben bu yazıyı sizlerle paylaşmaya kara verdiğimde, nişanlımdan bir şikayetim oldugu için değil.
Ben bir engelli ile saglıklı kişilerinde gerektiğinde çok iyi, anlaşabileceklerini birbirlerini sevebileceklerini anlatmak istedim.
Ve bunda sadece tek başıma fikir yürütmek sabit düşünmek istemiyorum, ben onun her şart ve koşulda yanımda oldugunu bana sahip çıkıp sevdiğini kendim tabi ki biliyorum Allah daim etsin inş.
Ve diğer arkadaşlarımında, iyi veya kötü / yanımızda yada karşımızda olabilir hiç önemli değil, fikirlerinizi ögrenmek istiyorum.
Bulundugum, durumdan sıkılan ben oldugum halde.
Onun.
Benim istemediğim, iş yemeklerine toplantılarına / toplum içine, vs... gögsünü gere, gere çıkartıyor 4 yıldır.
Ben sandalyede görünmek istemediğim sıkıldıgım, yerde o bundan sıkılmıyorsa ne diye yargılarım onun hislerini düşüncelerini ben.

Ama sizlerle, paylaşmak ve güzel fikirlerinizi almak hoş bir duygu benim için.

hepinize sevğiler ..

cnm arkadaşım ya inan bunca şey yaşamana yaşamana çok üzüldüm.İnsanların bu boyuta düşmelerine inanamıyorum,bu insanlar ne sanıyor,herşey para değil düşmez kalkmaz bir allah,neyse cnm bu olanları takma kafana ben sende neyi gördüm biliyormusun...Çok güçlü ve azimli bi karakterdesin herşey olacağına varır sizin sevginiz varoldukça inanın herşeyin üstesinden gelmek daha kolay olacaktır.Benden size arkadaşınız olarak tavsiyem bu sevginizi her daim ayakta tutun bakın o zaman herşey sizin lehinize olacak...Size şimdiden ömür boyu mutluluklar dilerim.SENİ SEVİYORUM CANIM ARKADAŞIM... :D

Canım bende SENİ SEVİYORUM, bu güzel dileklerin için sana çok teşekkür ederim,inşallah herşey güzel dileklerimiz kadar, mükemmel olur.
Dilerim herkese Allah aynı güzellikleri nasip etsin.
Ben o insanın (nişanlım'ın) yanında hiç bir zaman bir engelli oldugumu hissetmedim, hissettirmedi bana.
Yüce Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun...
Dilerim hiç bozulmasın.
Arkadaşlar..
Sevğiler.

slm

allahından bulsunlar! başka ne denilebilir ki ... gönül gözleri kapanmış bu insanların. sen mantığının değil bence gönlünün sesini dinle. o seni götürecektir eminol bir yerlere... kal sağlıcakla

Cnm arkadaşım,bu temnni ve dileklerimde bulundum çünkü,senin kalbinin o kadar hassas ve bi o kadarda güzel olduğunu bildiğim içindir.seninde bahsettiğin gibi,madem seni yanında götürmekten sıkılmıyor gerçekten eşi bulunmaz yürekli bir insanmış...Sen niye bu kadar kendini üzüyorsunki kendini bu derece yıpratıyorsun bırak herşey kendiliğinden gelişsin..Sen bizlere bakarak şanslısın böylesine özel bir duygu her kula nasip olmuyor değerini bil bence.ALLAH büyüktür sevenleri kimsenin ayırmaya gücü yetmez Allahta zaten buna izin vermez ...hoşçakal :!: :wink:

basak23 arkadaşım.
Güzel yorumun için saol teşekkürler, ama ben herşeye ragmen yinede Allah ların bulsunlar bile diyemem, demem.
Bana düşen tek şeyin Allah'a sıgınıp benim yürüdügüm günü beklemek ve eminim ben yürüdüğüm zaman o aile beni kendi kızları gibi görüp sevecektir.
Eger o aile beni bukadar seven, sahip çıkıp koruyan bir evlat yetiştirmişse bu ülkede.
Ben ne olursa olsunlar onları af eder. onlara her konuda saygı duyarım...
Karşıda olsalar, beni istemeselerde ben onlarıda seviyorum.
Çünkü nişanlımın anne babası dırlar...

Sevgi Yoksa Eğer...

İnsan ruhu doğanın bir parçasıdır ve doğa gibi boşluk kabul etmez. İçinde sevgiyi barındırmayan insan nefretle dolar ve insanlıktan uzaklaşır.Nefret etmeden birine kötülük yapamazsınız.

Nefret etmeden birini öldüremezsiniz. Nefreti içinde barındırmak isteyen insan önce kendisinden nefret etmek zorundadır.

İçinde nefreti yaşatan insan yüreğindeki sevgiyi kovmuştur. Artık onu bulması çok zordur ve bunun bedelini ödeyecektir.

Sevgisizlik ağır bir yüktür ve insan bundan kurtulmak için çok kötü şeyler yapabilir. Acımak, sevgi değildir. Üstünlük iddiasıdır. Hoşgörü sevgi değildir, istemediğine katlanmaktır. Bağımlılık sevgi değildir, gereksinmenin karşılanmasıdır. Sevgi, değer vermesini bilmektir. Sevgi yaşama hakkını kabul etmektir. Sevgi, varolmaktan kıvanç duymaktır. Sevgi birlikte olmaktan sevinç duymaktır. Sevgi, eşitliğin duyumsanmasıdır.

Sevgi tüm yapay ayrımların yaşamdan çıkarılmasıdır. Sevgi bilinçtir, sevgi insan olmaktır.

Sevgiyi yaşamımızdan kovup, yerine parayı koyarsak eğer; para için yaşıyoruz, para için eğitim görüyoruz, para için meslek ediniyoruz, para için çalışıyoruz, para için birbirimizi çiğniyoruz, para için birbirimizi aldatıyoruz, para için savaşıyoruz demektir.

Sevgiyi yaşamımızdan kovup, yerine üstün olmayı koyarsak eğer; üstün olmak için yaşıyoruz, üstün olmak için yarışıyoruz, üstün olmak için kendimizden başkasının aşağı olmasına çalışıyoruz demektir. Sevgiyi yaşamımızdan kovup, nefreti içimize çağırırsak eğer; birbirimizden nefret ediyoruz, nefretle yaşıyoruz, nefretle çalışıyoruz, nefretle dövüşüyoruz, nefretle öldürüyoruz demektir.

Para, üstün olmak ve nefret etmek yaşamımızı dolduruyorsa eğer, yaşamımız da savaşlarla, dünyayı yağmalamakla, birbirimizi boğazlamakla geçer. Sevginiz olmadıktan sonra, daha çok paranız olsa, daha üstün olsanız, daha çok toprağınız, eviniz, arabanız, malınız olsa ne olur?

Sevginiz yoksa hiçbir şeyiniz yoktur.

ALİNTİDİR...

benim düşüncem gerçeklerim bunlar.kim ne derse desin sonuna kadar devam derim.dost.saglicakla

Aytacyildiz, çok teşekkürler arkadaşım güzel dileklerin için.
Sende iyiki varsın ve umarım sende en güzel arkadaşlıkları dostlukları bulursun.
Ve en güzel sevgiyi hak eden birisin inan buna, bende seni iyiki tanımışım senin için bende sana karşı en güzel düşünceleri düşünüyorum... :) :)
Sevgilerle

Arkadaşlar.
Pazar günü nişanlımla karşıya kadıköye eski oturdugum semt'e deniz otobüsüyle gittik çok güzeldi.
Yolculuk sırasında ve oralardaki kişiler,
Hep bizimleydi sanki, yarım saatlik yolu ayakta gidebildim çok mutlu Oldum giden bir araçta okadar ayakta durabilmek 3 yıl aradan sonra çok güzel bir duyguydu.
O araçtakilerden okadar destek gördük'ki anlatamam keşke nişanlımın aileside bunları görüp kabul edebilseler.
Ve c.tesi de inşallah bir engel çıkmazsa nişanlımı sizlerle tanıştırmaya getirmek istiyorum.
Biliyorum ki hepinizden o sevgiyi o destegi görecegiz, çünkü ben hepinizi çok seviyorum...
Hoşçakalın.

ben bu konuda cok sanslıyım . esım ın bır rahtasızlıgı yok . aılesı bana en ufak bu konuda bır sey bellı etmedıler .
gercekten sanslıyım bu konuda esımde cok anlayıslı bırı .
aıleler maalesef bızım toplumumuzda engellı bırı engellıyle evlenmelı ben evlenırken herkes merka edıyordu acaba nasıl bırı yanı nesı eksık. ama esımı saglam gorunce cok sasırdılar.
halbukı dusunseler cocugumuz ben dısarıda tasıyamam merdıven cıkamam yanı ıkı engellının evlenmesı hıc ıyı degıl bence. cunku kım detsek olucak onlara.

ama maalesef toplumun on yargısı

umarım nısanlın senden vazgecmez. ve tum sorunalrı asarsınız.

zgor arkadaşım teşekkürler.

Evet keşke bu durumda olan bütün engelli arkadaşlarımız, senin gibi şanslı olup aynı anlayışı görebilsek...
Ailelerden destek göremese bile karşıtlıkta görmesek.
Engelli, engelli ile evlenmesini düşünmek çok saçma, iki engelli olsa birliktelikleri evlilikleri daha da zor olur, daha çok sorunları olur.
Aileler düşünebilseler, ikiside engelli ve yüksek bir yere yetişmesi bir şey alması gerekir, veya çok acil dışarıdan bir şey gerekiyor, düşünün heryer medivenlerle yüksek, kaldırımlarla dolu birinin yardımı olmadan bugün bir engelli bir sokaga çıkamıyor. gerisini düşünün bir engellimi, yoksa ikisinde engellimi daha kolaydır.
Bu iki engelliyi, birde evli ve tek başlarına yaşamak zorunda olduklarını düşünürsek artık!!!

Bu konuyu görünce çok derin üzüntü içinde karma karışık duygular içinde kala kaldım.Benim tek bir hayat görüşüm vardır yarın kimin ne olacağı belli olmaz.Şöyle bir örnek verecek olursak iki normal insan evlenir aradan bir gün sonra bir kaza olur biri ayaklarını kullanamaz hale gelir.Bu iki kişi istisnalar hariç ömür boyu birlikte yaşamak zorunda kalır.Konumuzla olan tek fark zaman yönünden önce veya sonra olması.Sonuçta bizler farklı kişilik yapılarına sahibiz.Bazıları böyle bir evlilik yapmam diyebilir saygı duyarız.Ama belli bir yaşa gelmiş aklı selim,kişiliği oturmuş birinin ömür boyu karşılabileceği zorlukları bilerek bu evliliği kabul ediyorsa bu konuda bir şey demeye hakkımız yok.Keza ailesininde ilk başlarda olaya ters bakması normal ama belli bir süre sonra kabullenmeleri gerekir çünkü bu Aşk denen kavram öyle bir durum ki o aşk için gözünü kırpmadan ölen insanlar var.
Daylight seni anlıyorum.Elbet birşeyler yoluna girecek ama geç ama erken sabırlı olmaya çalış.Allah sizin yardımcınız olsun.

Ben bu konuda hıc sanslı olmadım sankı bana dogarken sordularmı nasıl dunyaya gelmek ıstermısındıye aıleler ıstemıyor engelı ınsanı yakıstırmıyorlar benı ısteyenlerle ogle zor seylerle yasadımkı bır anlatsan roman olur ev kızı olsun engelı olmasın oglumuzu yanına yakısmaz oglum neden kahır ceksın dıyenler oldukı halbukı evın ıcınde hıc bır engelım yok sadece dısarı tek cıkmıyorum arkadasa hak verdım engelı olmayan bırı olsa ıyı olur cunku bızım dısardakı elımız ayamız olurdu olmuyor bızı kabul etmıyorlar bende bu ınancımı kapattım berkı engelı olan bırını severım bellı olmaz sadece ısteyım benı tasımasını bılsın ve sevmesını gerı kalan engeller asılır bır gun kımsenın ne olacagı bellı beyıldıl canlı orneyı tanıdıgım ınsan cekıyor salamken boynu kırıldı ve 12 seneden berı sandalede ve bana ılk lafı senı sımdık daha ıyı anlıyorum oldu

bız engellılerınde bıtanesı olsun artık

LODOS DENİZCİSİ.
Arkadaşım güzel duyguların için çook teşekkürler.

Evet keşke herkes, hepimiz bir saat sonra, veyada yarın ne olabilecegini düşünebilse, düşünebilsekk.
Bende birgün engelli olacagımı bilmiyordum ama 2 yıl önce başladı.engelli adaylıgım.
Ve bir arkadaş daha tanıyorum sapasaglamdı ünüversiteye gidiyordu bir anda oda yataga bagımlı oldu. şuanda, üzğünüm adına ama öyle...
Kimse hiç kimse bunları görmüyor, ders almıyor, alamıyoruzz. ne acı ewt engelli engelli ile olmalı gibi cahilce bir düşünce ...
sevgiler arkadaşlar.

blue.eyes
Arkadaşım benim hikayem kadar seninkinin de hüzünlü oldugu yazdıklarından anlaşılıyor.
Bırak aileler istemiyor karşı çıkıyorlar diye inancını kapatmana (yitirmene) gerek yok bırak onlar ne kadar karşıysa sende o kadar sevecen ol, affedici ol bir gün akılları başlarına gelecek diye düşün.
Evet engelli olmayan, derdi olmayanlar asla bizleri anlamazlar bende bu fikirdeyim ama ben pes demeyi asla sevmen.

SANA DA TAVSİYEM BU ASLA PES ETME KENDİNİ BIRAKMA BAŞKALARI 1 İNATSA SEN 5 İNAT ET. :) :)
Hoşçakal sevgiler...

sagol arkadasım bızı bızden baskası anlamıyor saten beklıyorum bende bıtanem dıyecek ınsanı

daylight sevgılerımle benı anladıgın ıcın

ttttt

Evet tam dizilik aslinda konu bir cocuk birini sever ama sevdigi kisi engellidir ve aile karsi cikar arabaya kartlara yata kata el koyar...
seven cift aileyi karsisina alir ve mucadele eder onurlu genc birakmaz kizi diye devam eder... saka bir yana sizde bu inat bu azim bu ask var oldukca hic birsey engel olamaz size...

Re: ttttt

Çok dogru ewt yaa .. :) :)
Artık tv. lerde o kadar boş hikayelerle diziler, flim ve konular varki böyle bir konuyu tv. lere, taşıyıp halkı bilinçlendirmeye irdeleyip, konu yapsalar ..
Belki bu tip ailelerin kafa yapıları, vs... görüş tarzlarında bir yararı olabilir, hepsinde olmasada, belki birkaç kişide iyi sonuçlar beklenebilir.. :) :)
Hatta ben adını buldum bileee :) :)
Yorumun için teşekkürler..[

UYAN TÜRKİYE ENGELLELİLERDE SEVEBİLİR, SEVİLEBİLİR ONLARDA KALP TAŞIYORMUUŞŞŞ.. gibii nasıl ama :D :D :D

Üst Alt