Yürekleriniz engelli değilse hiçbir sorun yaşanmaz
Arkadaşlar aslında günlerdir dikkatimi çekmesine rağmen buraya yazmayı düşünmemiştim çünkü bence gerçek sevgilerde engel sadece ve sadece insanların yüreklerindedir! Eğer her iki taraf da gerçekten seviyorsa artık ben ve sen değil BİZ vardır.Sadece 3 harfli bu kelime ise herşey demektir.Sadece empati şeklinde bir duyumsama değil,seni anlıyorum değil,diğerini yarısı hissetmektir!
Böylesi sevmeyi kaç kalp becerebildi,kaç kişi yokladı kendi samimiyetini...bilemem ama en azından kendi adıma konuşayım ben şanslı azınlıktanım.Ben sevdiğim zaman hiçbir olumsuzluğun sevgime zarar vermesine izin vermem.
Sevdiklerinizle aranızdaki tek sorun iletişim kopukluğu olabilir,ya da Üstün Dökmen'in deyimiyle''iletişim kazaları''.Eğer insanlar birbirlerine önyargılı yaklaşmazsa tüm setler kalkacaktır aradan.
Özellikle bazı arkadaşlarımızda inanılmaz bir önyargının hakim olduğuna tanık oldum.Ben sadece 16 gündür buradayım ama yazılanlarda ''ben ve öteki'' anlayışıyla epey karşılaştım.Mesela ben bu sitede sizlere merhaba derken halimi arz edip sordum sizlerle kalmama izin verir misiniz?Önyargılı x kişi bana sırf bu önyargı nedeniyle git dedi,peki neden?git işte bizi anlayamazsın,sen ötekisin...
Daha önce bir vesileyle tanışma fırsatı bulduğumuz ve iyi anlaştığımız bazı arkadaşlar da sırf bu nedenle bir merhaba yı çok gördüler
(((((
Engelli olun ya da olmayın hiç farketmez insanlara karşı önyargılarınız varsa ilişkilerinizde hep sorun yaşarsınız.Ne demek yaa engellinin engelsizi sevmeye hakkının olmaması?Ne demek siz ve biz ayrımı?Bence burada ya da bir başka platformda insanların tartışılması gereken birşey varsa sevgiye dair, bu : yüreğinizin sevme kapasitesi olabilir,içtenlik olabilir....
Fiziksel yapılar,ekonomik sorunlar,mezhep farklılıkları,''ölümcül kimlikler''imiz.....vs. her ne zıkkımsa sevdalara engel olarak gösterilebilecek olanlar,hiçbiri aşılamayacak şeyler değil asla.Benim sevmelerim hep emekle inşaa edildiği için biliyorum eğer sevgi ve aşk tanımlamasına yakışacak birşeyse yüreğinizde duyumsadığınız his,hiç farketmez ha engelli ha engelsiz!!!