Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

2 engellinin beraberliği yürümez diyenler yürür ama mutsuz bir şekilde zorunlu diyenler eeee şimdi çokmu mutluyuz ? peki mutluluğu yakalamanın yolu ne ? insan sevdiğini alamayıncada mutsuz oluyor mesela ben engelliyim ve engelsiz biri ile evlendim 16 yıl mutsuz bir şekilde devam etti ve dayanamadım ayrıldım bu daha mı güzel herkezin istediğini alma gibi bir şansı yokk. allah herkeze mutlu yuva nasip etsin

Aşkın mantığı, dini, dili, ırkı, engeli yoktur bence.. Gönül hep ulaşılmaza ulaşmak ister aşk budur.. Zorluklardır aşkı aşk yapan değil mi..

Karşılıklı sevgi, saygı, anlayış, fedakarlık olduktan sonra beraberlik neden yürütülmesin.. Sevgi emek ve yürek işi değil mi?

Beklentilere göre değişir. Ben yürüyen ilişkiyi de yürümeyen ilişkiyi de gördüm.

bülent tebrikler

sevginin önüne hiç bir şey gecemez. sonra bu iş olacaksa önce karar verilmeli kararsız lık çok kötü olacak ve ya olmayacak bunun kararını verip ailelerinizi ikna etmeye çalışın ikna olmuyorlarsa da yeni bir karar verin beklemekle olmaz

selam,
eşim engelli değil ben engelliyim ailesi beni istemedi.eşimle 4 yıl çıktık bu süre zarfında ailesini ikna etmeye çalıştık ama nafile baktık olmuyor eşim ailemden beni istedi 6 yıllık evliyiz ve 6 yıl boyunca tek pürüz çıkmadı her konuda inanılmaz destekçim oluyor ailesi hala çok sıcak olmamakla birlikte bugün ayrılsak bayram edecekler ama bu arada bir kızımız oldu şu an 4.5 aylık torunlarını seviyorlar.ek bir konu var para hakikaten ekonomik özgürlük çokönemli şimdiailesi bizim eve geldiklerinde kendilerinde laf söleme cesareti bulamıyorlar çünkü hayatımıza tek bir katkıları olmadı.eğer sevdiğin insan seni sen olduğun için seviyor ve bu uğurda herşeyi yapmaya hazır diyorsan hiç bekleme evlen.ailesi nasılolsa birgün kabullenecek hem kabullenmeseler ne olacakki siz birbirinizi sevdikten sonra

nehircim , senin eşin tanıdığım yürekli nadir insanlardan.. Allah mutluluğunuzu hiç ama hiç bozmasın :) tabi bebişinizle birlikte :wink:

ben engelliyim eşim engelsiz 14 yıldır evliyiz ve bir gün bile engelimden kaynaklanan sorunumuz olmadı olmayacakta

slm

ben görme engelliyim eşimse normal evliyiz ama bu güne kadar engelim aramızda hiç sorun olmadıçok zamanlar eşim benim için üzülmüştür ama aramızda engelim problemde olmadı allah herkeze benim eşim gibi düşünen insanlar nasip etsin diyorum

Yaparmıyım bilimyorum ama çok zor olacağınıda biliyorumm...

Kişye göre değişir bu kafa yapısı bir olanlarda neden yürümesinkii ben daha engelli biriyle olmadım belki yaşayıp tartmak lazım ikisini.....

Benim eşimle olan birlikteliğimin başlangıcı rüya ya da daha somut bir tabirle Türk filmi gibiydi… Bu yüzden burada anlatmasam iyi olur :roll: Ama evliliğimize kadar olan süreçte tabii ki ailevi sorunlar yaşadık. O dönemlerde bana en çok güven veren nokta “Tamam sıkıntılar var ama kesinlikle ben ailemi ikna edeceğim. Normal şartlarda evleneceğiz. Bana güven ve kendini üzme” demesiydi. Hiçbir zaman “ailem seni istemiyor hadi kaçalım” diyerek beni sonunu göremeyeceğim bir yola itmeye kalkmadı. Tanıştıktan tam 11 ay sonra evlendik. Şimdi bir çocuğumuz var. Eşimle çok mutluyum. Çünkü onu çok seviyorum. (oldukça özel konulara girdim galiba)
Onunla aramdaki farka gelince;
Ben aslında kendimi hiçbir zaman özürlü gibi hissetmedim. Ama ne yalan söyleyeyim eşime duyduğum sevgi beni bazen böyle düşünmeye itiyor. Bazen O’ nun durumuma üzülüp üzülmediğini yada yüksünüp yüksünmediğini merak ediyorum. Acaba benimle yürümekten utanıyor mu diye düşündüğüm oluyor. Lakin bugüne değin bu konuyla ilgili beni incitecek ne bir hareketi ne de bir sözü olmadı. Aksine bazen beni benden fazla düşündüğü bile oluyor. (girdiğimiz bir alışveriş merkezinde hemen yerler kayıyor diye beni uyarması gibi)
Avantaj-dezavantaj konusu ise…
Aslında bu konuyu çok incelemedim kendimce. Ama bir bakalım: eşim çöpleri atıyor, arabanın temizliği lastik değiştirmesi vs işleri yapıyor, çocuğumuzu kucağında taşıyor, alışveriş yaparken bana asla çanta taşıtmıyor (hoş buna kızıyorum ama neyse), denize girip çıkarken değneklerimi getirip götürüyor aslına bakarsanız belki de benim öteki ayağım oluyor. Bende çöp üretiyorum (tabii ki yemek yaptığım için) arabayı kullanıyor ve bu sayede kirletiyorum, alışveriş yapıyorum :lol: Bu kadar değil tabii bir bayanın evde yapması gereken her şeyi yapıyorum.
Biz birbirimizi seviyoruz. Evlilikte en önemli olan şey bence bu. Çünkü işin özünde şu var arkadaşım Saygı duyduğun her insanı sevmeyebilirsin ama sevdiğin her insana saygı duymak ve de göstermek zorundasın. Temeli de bu zaten… karşındakine duyduğun sevgi ve saygı. Bunlar olursa istersen yatalak ol seni seven adam/kadın seni her halinle sever.

Ben kendim engelliyim,eşim engelli değil.15 Yıldır evliyiz.4 Tane çocuğum var.Allaha çokşükür bizler çok mutluyuz.Cenab-ı Allah inş. sizede nasip eder.

M.ESRA ERUSTA' Alıntı:
Senin gibi olan olmaz mı?Ben sırf bu aile tarafından red edilmek korkusuyla çok sevdiğim insanı terk ettim.Hem de ona deneme şansı bile bırakmadan.Çünkü bunları kaldıracak gücüm yoktu.Kaçmayı tercih ettim.Ama ne güzel ki sen benim gibi korkak değilsin bu konuda.Umarım Allah sizi kavuşturur.

...

yaşama daır

sakın mucadelenden vaz gecme benımde başımdan boyle bır olay gectı bız ıkımızde engellıydık ama benım engelım arkadaşımdan bır fazlaydı aşkımızın onune kımse gecmez gıbı gelıyordu aılelerın gectı aıle benı ıstemedıgı ıcın anında vaz gectı arkadaşım caba cok harcadım bıtmesın dıye ama olmadıguzel aşk bırden bıttı sebep benım engelımın arkadaşımdan fazla dıye onun ıcın mucadelenden asla vaz gecme

N ana n baba nede kardeş, nede mahalledeki dedikoducu kadınlar :D kim ne derse desin eger birbirinizi gerçekten seviyorsanız YÜREGİNİZİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİDİN.İnşalllah çok mutlu olacaksınız.Yolunuz açık olsun

Başta şunu söyleyeyim, umarım herşey ama herşey gönlünüzce olur, 7 yıl kolay bir süreç değil, helede "biz" olmayı başarabilmişsiniz bence biraz daha sabır eminim harika bir evliliğiniz olucak ve sevginiz hiç tükenmeden.

Yürür aslında ama çevremizde gördüğümüz olaylar karamsarlığa düşmemize sebep oluyor çünkü gördüklerimizin hiç biri yürümüyor en azından benim gördüklerim..
benim fikrim..! yürür, yürümez demiyorum ama kendim de asla böyle bir evlilik yapmam. aslında ben evlilik yapmam, engelli, engelliyle daha da zor olur..!

mrblar

bence her zaman engelli kişi için sağlam insanı sevmenin suç olduğunu düşünüyorum...

alper sonuna kadar haklı. sırf duygularımı açtığım için suçlanacağımı düşündüğümden birçok kere kendimi geriye çekmişimdir. engellsiz birine böyle bir teklifte bulunmayı bile lüks olarak kabul ediyorum.

hani derlerya "neyine güveniyorsun, haddini bil" diye...

bende bu riski göze alamayanlardanım. göze alanların ise engelsizler tarafından müebbete mahküm edileceklerine eminim...

Yürekleriniz engelli değilse hiçbir sorun yaşanmaz

Arkadaşlar aslında günlerdir dikkatimi çekmesine rağmen buraya yazmayı düşünmemiştim çünkü bence gerçek sevgilerde engel sadece ve sadece insanların yüreklerindedir! Eğer her iki taraf da gerçekten seviyorsa artık ben ve sen değil BİZ vardır.Sadece 3 harfli bu kelime ise herşey demektir.Sadece empati şeklinde bir duyumsama değil,seni anlıyorum değil,diğerini yarısı hissetmektir!
Böylesi sevmeyi kaç kalp becerebildi,kaç kişi yokladı kendi samimiyetini...bilemem ama en azından kendi adıma konuşayım ben şanslı azınlıktanım.Ben sevdiğim zaman hiçbir olumsuzluğun sevgime zarar vermesine izin vermem.
Sevdiklerinizle aranızdaki tek sorun iletişim kopukluğu olabilir,ya da Üstün Dökmen'in deyimiyle''iletişim kazaları''.Eğer insanlar birbirlerine önyargılı yaklaşmazsa tüm setler kalkacaktır aradan.
Özellikle bazı arkadaşlarımızda inanılmaz bir önyargının hakim olduğuna tanık oldum.Ben sadece 16 gündür buradayım ama yazılanlarda ''ben ve öteki'' anlayışıyla epey karşılaştım.Mesela ben bu sitede sizlere merhaba derken halimi arz edip sordum sizlerle kalmama izin verir misiniz?Önyargılı x kişi bana sırf bu önyargı nedeniyle git dedi,peki neden?git işte bizi anlayamazsın,sen ötekisin...:(Daha önce bir vesileyle tanışma fırsatı bulduğumuz ve iyi anlaştığımız bazı arkadaşlar da sırf bu nedenle bir merhaba yı çok gördüler:((((((
Engelli olun ya da olmayın hiç farketmez insanlara karşı önyargılarınız varsa ilişkilerinizde hep sorun yaşarsınız.Ne demek yaa engellinin engelsizi sevmeye hakkının olmaması?Ne demek siz ve biz ayrımı?Bence burada ya da bir başka platformda insanların tartışılması gereken birşey varsa sevgiye dair, bu : yüreğinizin sevme kapasitesi olabilir,içtenlik olabilir....
Fiziksel yapılar,ekonomik sorunlar,mezhep farklılıkları,''ölümcül kimlikler''imiz.....vs. her ne zıkkımsa sevdalara engel olarak gösterilebilecek olanlar,hiçbiri aşılamayacak şeyler değil asla.Benim sevmelerim hep emekle inşaa edildiği için biliyorum eğer sevgi ve aşk tanımlamasına yakışacak birşeyse yüreğinizde duyumsadığınız his,hiç farketmez ha engelli ha engelsiz!!!

bekara karı boşamak kolaydır.

sevgi, saygı, merhamet herkese nasip olan şeyler değildir. kimileri at gözlüklerini takmış mutluluk hikayeleri anlatmaya devam ediyor. üstelik bizi sevgiye aşka karşı olmakla suçluyor. herkesi kendimiz gibi görmeyi ne zaman bırakacağız merak ediyorum. tartının ağır basan tarafında olupta herkesi kendi gibi görmeye çalışan iyi niyet tellallarından sıkıldım artık...

engelsiz engelli yurur yurumez yurutenlerde var yurutemeyenlerde...
saglikli insanlar evlendiklerinde sanki cok goturuyorlar ya... bosanma orani felaket boyutlarda hersey onun kadar ucuz kolay hale getirildiki en ufak zorlukta kapilar gosteriliyor bir bakin etrafiniza ne kadar cocuklu dul var goreceksiniz... engelli engelsiz meselesi degil yurek meselesi emege saygi meslesi insan insana deger vermiyor artik... saygi ile karisik sadri alisik yada yilmaz guneyli anadolu cocugu yillari geride kaldi romantizmin ust boyutlarda oldugu siyah beyaz filmlerde geride kaldi cok eskiden tek sobali evlerde
teknoloji yoktu insan dielogu vardi sevecenlik var dostluk vardi paylasimin
degeri vardi... evet maalesef hayat bize acimasiz davrandi ama biz
engelliyiz diyede hayatin disinda bir yerlerde gormeyelim kendimizi iki
ayakli essek cok var disarida iyi bakin gecin dalganizi sizde hayatla :wink:

mutlaka zorluklar oluyor ama yürüyor benim 10 senelik bir ilişkim var ve ben kaza geçirdiğimde 3 yıllık bir ilişkiydi erkek arkadaşım beni hiç bırakmadı iyi ve kötü günümde hep yanımdaydı hep destek oldu bana şimdi askerde ve ben şimdide onu bekliyorum evlenmek istiyoruz o her türlü zorluğa katlanmak için hazır birbirimizi çok seviyoruz hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

BU DEVIRDE BENCE ZOR İLİŞKİLER TAMAMEN MATDİATA BIDE SEVGIYE BAGLI KANIMCA EEEE MALUM BABAN ZENGIN OLAMASSAN ENG HIÇ OLAMAZSIN KANADIMCE SAYGILAR

merhaba arkadaşlar

ben ortopedik engelliyim ve eşim normal
bazen düşünüyorum da acaba engelli biriyle evlenseydim bu kadar mutlu olur muydum :D

Tüm forum üyelerine selamlar bence bu konularda bir gizlilik durumu var renklerin ve zevklerin tartışılmaması gerekli...Allah her canlıya göre fikri uyumda canlılar yaratmış bence...

daha acık olmak gerekirse ben sağlıklı bir erkeğim herhangibir engelim yok ama doğuştan ve yapısal olarak içten gelen bir duygu ve cocukluk çağlarımdan buyana olan bir duygu bedensel engelli bayanlara karşı ilgi duymaktayım ve bunu acıkca söyleyebilmekteyim ...

bende bu başlık kesinlikle doğru ve kesinlikle bedensel engel evliliğe ve sevgiye engel değil ... herkese selamlar saygılar...

dostum bu romantik erkek ayaklarına kanacak pek az kişi var burada.
inanlar varsa buyursun buradan yaksın... ama gerçekçi olmak gerekirse, engelli engelsiz arkadaşlığının yürüyebileceğine inanmak isterdim ama bu çok zor.

sevgili economystic niye böyle karamsarsın.44 yaşına gelmiş doğuştan ortopedik engelli bir arkadaşın olarak sana tavsiyem yaşadığın hayatta nelerle karşılaşacağına birazda senin karar verebileceğindir.bakış açın hep olumsuzsa inanmakda zor olur.

Üst Alt