Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Bence yürümez... Yürüse bile zorlayarak, arkadan iteleyerek yürür. Bir taraf hep alttan alarak, tepkilere göz yumarak, baskılara kulak tıkayarak... Şahit olduklarım bunları düşünmeye sevkediyor :?

Ama her zaman için; engelli-engelsiz, engelli-engelli,engelsiz-engelsiz... Tüm birlikteliklere Allah'tan uzun ömür diliyorum ; )

valla bence engelli ile engelsz diye birşey yokk sevgi olunca aradaki engeller kalkıyoo kii :)ben engelliyim(ama sizin engel anlayışın hangi boyutta bilemem tabii.ben işitme sıfır.)ama implant ameliyatı ile çok şükürr.veeeeeee sevdiğimleeee evlendim.eşim hiçç sorun bile etmedii seven etmezde zatenn hem inan konuşulmuyoo bileee.vee sendeki engeli tamamlıyooo senin herşeyin oluyoo tabi gerçekten seviyoosa:)sevgiyle kal:)

ENGELLİ-ENGELSİZ İLİŞKİSİ NASIL YÜRÜR SEVGİYLE YÜRÜR AŞKLA YÜRÜR!!BİR İNSAN SEVİYOSA GÜNAHIYLA VEBALİYLE SEVMELİ....ARTISIYLA EKSİSİYLE....ÇİTFLER ARASINDA BİR ZIT ÖZELLİKLERİN TAMAMLANDIĞINA İNANIYORUM ONDA OLMAYANI ONDAN BEN TAMAMLAYABİLİRİM BENDE OLMAYANIDA O....
BEN SAĞLAM BİR ADAMLA EVLİLİK YAPARSAM ATIYORUM 3 5 SENE SONRA BİR KAZA SONUÇU ONUN BACAKLARINI VEYA KOLLARINI YİTİRMEYECEĞİ NE MALUM???YANİ BUNLAR KADERLE OLUŞAN ŞEYLER....ALLAHIN YAZISI BUNU KİMSE BOZAMAZ....O YÜZDEN ENGELLİ VEYA ENGELSİZ İNSAN SEVDİĞİ ADAMLA VEYA KADINLA EVLENMELİ....HAYATINI GERÇEKTEN PAYLAŞMAK İSTEDİĞİ....

eeee arkadaşlar sevgi kavramına ben oldum olalı hiç inanmadım ha bunu söylerken kadın ve erkek arasındaki
aşk ilişkisi için diyom yoksa bazı sevgiler var asla oranı tartışılmaz başka bir şey engelli ve engelsiz kişlerin evlilikleri hakında ben hep şu dopruya önem verim hani bizim bir ata sözümüz varya davul dengi dengine çalır işte o misal bizim içinde gecerlidir dostlar ben bir erkek olarak asla engelsiz bir bayanla evlenmeyi düşünemiyorum,biz engelliler çok nazik alıngan duygularımız var yani bir kere bile sağlıklı bayan veya erkek karşısındaki insanın bendenindeki eksikliğinden söz edersen benim için o hayat bitmiştir tabi bu benim düşüncelerim katılır katılır veya katılmazsınız sevgilerimle umarım hayat bizim içinde bir gün kolay olur güzel ülkemizde
güzel yaşamak dileğiyle
almani

engelli ve engelsiz ilişkisi sürer mi biz sabırlıyız,savaşcıyız,hayatta yenilmeye yenildikçe güçlenmeye ve yeni zorluklarla mücadele etmeye çokdan alıştık,,,ama yaa engeli olmayan taraf?????o bilmiyor ki bunları hatta belkide en çok bizdeki bu duygusal güç etkiliyor onu... teselli veren herşey yoluna girecek diyen taraf bile biziz.....engelsiz işte bukadar güçsüzken sadece aşkın gücü ile bunu aşabilir yani ailelerin baskısını ve bizdeki eksikliğin nekadar önemsiz olduğunu....buda çok zor arkadaşlar imkansız değil ama çok zor.....

arkadaşlar bu cennet vatanımızda öyle evli arkadaşlarımız varki inanın kendini sağlam zanneden çiftlerden daha mutlular sevmek sadece güzellik veya boy, endammıdır asla öyle erkekler vardırki kadının sesise gülüşüne gamzesine yüreğine aşık olur öyle kadınlar da vardırki erkeğin saçına bıyığına kaşına aşık olur aşk ve sevda engel tanımaz İNSAN OLANA

KRAL IN FİKİRLERİNE GENEL OLARAK KATILIYORUM....

BENDE ENGELLİ OLAMAYAN BİRİ İLE EVLİYİM GERÇEKTEN İÇ SORUN OLMADI ENGELİM.. ENGELLİ ENGEL GİBİ DÜŞÜNMEK KİŞİLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİYOR SANIRIM. EN GÜZELİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNDE ENGEL OLMAYAN BİRİNİ BULMAK.

benim çevremde hiç öyle örnekler yok refik arkadaşım senin varsa ne güzel hala inancın var demektir..

BUSEM kardeşim çevremde mutlu olan çok komşularım oldu hiçte mutsuzuna rastlamadım BEN BUGÜN ENGELLİ DEĞİLİM YARINIMI ise bilmiyorum uzun zanamdır bu sitedeyim belki geç üye oldum iyikide olmuşum insana yakışan ALLAH'tan gelen bir takım eksikliklerden dolayı insanları engelli veya özürlü olarak görmemek HAYATIM BOYUNCA ÜÇ KELİMEDEN NEFRET ETTİM (ENGELLİ-ÖZÜRLÜ-TOPAL) insanın aşık olmasına, birini sevmesine bence engel değil, olmamalı

refik kardeşim sen olmadığın halde nefret etmişsin bizim gözümüzün içine baka baka söylüyorlar,biz neyapalım gerçi alıştık artık aldırmamayaçalışıyoz .....peki birşey sormak istiyorum bu siteye neden üye oldunuz???? eminim bi tanıdığınız yada arkadaşınızın nasıl kırıldığını üzüldüğünü görerek bu o sözlerden nefret etmişsinizdir

Aynen söylediğin gibi kimin ne zaman sağlam veya rahatzılanacağını ALLAH'tan başka kim bilebilirki içinde ALLAH sevgisi olan hele hele müslümanım diyen bir insan nasıl olurda bu kardeşlerimize farklı gözle bakabilirlerki yok değil var öyleleri daimada var olacaklar ne zamanki başlarina geldiği zaman anlayıverirler bilemiyorum ama ben bunları dinimizi iyi tanımadıkların dan diye düşünüyorum çünkü bizim dinimizde insanları küçük görmek yoktur

NURMERVE ARKADAŞIM BENCE YANILIYORSUN BENDE ÇOK ERKEK ARKADAŞ TANIRIM BEDENSEL BAYANLA EVLİ OLAN BU İNSANI İNSARCA GÖRME ALLAH İÇİN SEVME MESELESİDİR KENDİMDEN ÖRNEK VEREYİM GÖRÜCÜ USULÜ KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİM VE EÇİM BEDENSEL DEĞİL AMA 15 SENEDİR SEDEF HASTASI VÜCUDU YARA İÇERİSİNDE AMA HER ZAMAN ONA DESTEK OLMAYA GAYRET ETTİM HALADE EDİYORUM NEDEN ÇÜNKÜ AYNI HASTALIK BENDE OLABİLİRDİ O NUN İÇİN HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM BİBİ ALLAH'IN YARATTIĞI CAMI ŞEKLİ ŞEMASI NE OLURSA OLSUN ALLAH İÇİN SEVMEK ARADAKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIR

NURMERVE TEŞEKKÜR EDİYORUM ANLATMAK İSTADİĞİM de BU insanın güzelliği gençliği geçici önemli olan sevginin daim kalması

Merhaba fatma zehra

Ben de engelliyim eşim normal şunu sormak istiyorum erkek arkadaşın ailesini ikna etmek için daha kaç yıl geçmesini bekleyecek hayat o kadar kısa ki bir bakmışsın herşey bitmiş umarım herşey istediğin gibi olur mutlu olursun

ben engelli eşim engelli değil 20 yıldır evliyiz 2 erkek bir kız cocuğumuz var sorun olmadı şimdiye kadar bence engellililik

aslında çok meraklı değilimdir ama bu konu başlığını açan arkadaşımız ne karar verdi merak ettim doğrusu birkaç gün sonra konu açılalı bir yıl olacak yani ilişkinin üzerinden bir yıl daha geçti etti sekiz yıl ömürden giden koskoca sekiz yıl inşallah bu beklemeye değer de sonu hayırlı olur darısı tüm seviyorum deyip de sevgisine sahip çıkanlara olsun

Anne hayatın içindeki en önemli noktadır.. özellikle erkeğin hayatında ANNE'nin çok çok çok büyük bir önemi vardır, en azından bekarken o kadar olmasa da evlilikten sonra o değer 10 hatta 100 katına çıkar.

Bu nedenle fatma arkadaşım eğer müstakbel kayınvalide namzetleri araya çomak sokuyor ise, öyle ya da böyle istemediğini beyan ediyor çeşitli çeşitli sebepler ileri sürüyorsa hiç uğraşmamanı tavsiye ederim. Çünkü tahmini 50 yaş dolaylarında seyreden kayın valide hanımefendi asla kat'a zinhar değişmeyecektir ve bugün söylediklerini 10-20-30 yıl sonra da ömrü oldukça söyleyecektir.

Ömür boyu aynı sorunları dinlemeye gücün varsa "aslanım benim, kim tutar seni.. yürü.." diyorum :D

merhabalar.,
Engelli bir kişi ile evlenmek, hayatını geçirmeyi göze alan, kişiler için.
O söz konusu olan engelliyi.
Evlatları sevmiş ise, oldugu gibi kabul etmiş ise...

Engeliyi ogullarına veyada / kızlarına yakıştırmayan aileye ne demek düştüğünü, anlamıyorum.
Aileler kendi çocuklarını bile bunun için kaybetmeyi göze alıyorlar, ve göze aldıgını görüyor ve kendimden de bizzat tanık oluyorum.

Diğer taraftan bakılıncada.
Aynı söz konusu olan bir aile bugün çocugunun bir engelli ile evlenmesine karşı iken.
Kendi çocuguda engelli olursa (ALLAH korusun) ama bu kez söz konusu aileler Kendi engelli çocuklarının saglam biri ile evlenmesini istiyor.

Demek istediğim kendilerinin çocukları, engelli olursa saglam birini,istemeleri dogru..
Başka bir engelli onların saglam olan çocugunu istediklerinde suçlanması karşı çıkılması anlayışa sıgmayacak bir tutum....

Cocuk yaslarda hic aklimiza gelmez yillar... birgun gelir cocukluk biter..olgunluk doneminde insan geriye bakar yillar gecmis omrun yarisi gitmis nasil gecmis yillar dun gibi hatirlariz... simdilerde cikma modasi var 7 yil 10 yil cikiyoruz biz ayyy sonra ayni kisler evlenir ve bosanir...simdi engellide bir birey olduguna gore bir insan olduguna gore ekonomik sikintilari sosyal yasami gelenekleri gorenekleri aldigi kultur vs...evlendikden sonra yasayis sekilleri ortaya cikiyor bunu gormenin en etkili yontemi ayni evi paylasmaktir...bakin yillari devirmis ilk gordugunde asik olmus hemen evlenmis kisileri aileleri goruyoruz sitemizde 25 yil 30 yil evli olanlar var... ozgurlugumuzu rahatligimizi basboslugumuzu birakarak evlenmeyi dusunemiyoruz evlenirsek bunlar gidecek bundan korkuyoruz galiba ... ben kisisel olarak sunu dusunuyorum... benim ozgurlugum sevdigim bir kizdir ...

sıkma canını iş olacağına varır ama şöyle bir etrafıma baktım erkek engelli kadın engellsiz evlilik tersine göre daha çok neden diye düşündüm
kadınların daha fedakar olsduklarına karar verdim. çünkü bizde de20 yıldır böyle birde engelli engelli ile evlenecek diye bi kural yok yukarda bi arkadaşa katılıyorum eşlerden biri engelsiz olursa evliliğin bir çok aşamasında çok faydalı oluyor.

mrb ben mehmet ben ozurluyum ama ınsan bazen ozurunu unutuyor tabıkı bazı zamanlarda ınsanın zoruna gıdıyor ama hayattan kopmamak gerekıyor hayattan kopmamak ıcın ınsanın elınden gelenı yapması gerekıyor ben bunu basardım ve ozurlu olmayan bır esım var cok da mutluyum benın sag ayagım polıo sekelı dert etmıyorum tuketıcı degılde uretıcı olmak gerekıyor bunuda basardım HOSCA KALIN ARKADASLAR

senol_buyukavcilar;
buna benzer bir olayida ben yasamistim...

Bir engelli olarak evlilikte engelli olanı mı, engelsiz olanı mı tercih edersiniz?

Bir engelli olarak evlilikte engelli olanı mı. yoksa engelsiz olanı mı tercih edersiniz?

Arkadaşlar biz engelliler olarak, bize sorsalar, engelli bir kişiyle mi evlenmek istersiniz? Yoksa engeli olmayan bir kişiyle mi evlenmek istersiniz? Sizin tercihiniz hangi yönde olurdu?

Olaya şöyle bir baktığımız zaman, bize sunulan iki tercih varsa, bir engelli olan kişi, diğeri engelli olmayan bir kişi tercihimiz ne olur? Herkes engelli olmayanı tercih ederse engelliler hiç evlenmeyecek mi? Sorusu da aklımıza gelmiyor değil. Tabi her insan da sağlıklı insanlarla evlenmek isteyebilir. Bu tamamen normaldir.

bundan iki yıl önce açmıştım bu başlığı benimle aynı durumda olanlar varsa neler yaşadıklarını hissettiklerini ve sonuçlarını bilmek ve bana yol göstermelerini istemiştim.. olumlu olumsuz bir çok cevap geldi hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.. şu an 6 aylık evliyim..sevdiğim 8 yıl beklediğim uğruna herşeyi göze aldığım ailemle karşı karşıya geldiğim insanla evliyim..rabbime çok şükür çok mutluyuz...çok anlayışlı ve değerli bir eşim var ona saygı duyuyorum ve çok seviyorum onu ,kariyer sahibi olmasına rağmen beni el üstünde tutması bana birgün olsun engelli olduğumu hissettirmemesi ne kadar doğru bir karar verdiğimin en güzel göstergesi....ailem de onu tanıdıkça daha çok sevdi..hatta benden daha çok seviyorlar diyebilirim:( ama bunları görmek beni çok mutlu ediyor..bu yaşadıklarımı sizinle paylaşıyorum çünkü benim durumumda olan arkadaşlara pes etmemelerini eger birilikte oldukları insanı iyi tanıdıklarına inanıyorlarsa sevgisine inanıyorlarsa deger yargılarını bılıyorlarsa ve sonuna kadar destek olacagını görebiliyorlarsa sonuna kadar gitsinler..hiç kimsenin lafına sözüne bakmasınlar..insanlarımız hep olumsuzu düşünürler, hiç neden olmasın ,tabiki olur veya destekliyoruz demezler. ama olumsuzu olumluya çevirmek bizim elimizde diye düşünüyorum...bütün birlikteliklere mutlu sonlar dilerim...

Harika mutluluklar kardeşim aşkın sevginin mutlu şeklde sonu işte paylaştığn için teşkkrlr bizi de motife ediosun korkmayın arkadşlar sevdiğinz hoşlandığnz birisine gözlünüzü açın demesi kolay sanki:) ben yapamıom siz yapın korkmayın ucunda ölüm yok beni karıştırmayn:)

Fatma-Zehra seni gerçekten tebrik ediyorum.Bir ömür boyu bir yaztıkta kocarsınız inşallah. ;)

merhaba fatma benimde yakınımda bir çift var, bayan engelli bay ise engelli değil onlarda sizin karşılaştığınız sorunlar ile karşılaşmışlar, bayanı engelli olduğu için istememiş bayın ailesi, ama onlar karşı durdular ve pes etmediler ,şuan evliler birde oğulları var umarım sizde kavuşursunuz sonunda ,mutluluklar dilerim .Sevgiler...

Üst Alt