Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Arada bir güzel haberler almak mutlu ediyor beni...:)Ömür boyu mutluluklar diliyorum...

Allah mesut etsin .Engeleri aşmanız sevginize sahip çıkmanız eminim sizin durumunuzda olan birçok arkadaşımıza örnek olmuştur.Paylaşım için teşekkürler bu tarz evlilikleri gördükçe insan hayata bağlanıyor ve ümitle bakabiliyor...sevgimize sahip çıkmak önemli olan da bu...Çünkü insan o sevgiyi aşkı kolay kolay bulmuyor...
sevgiyle kalın

ben engelliyim ama esim saglam cokta mutluyuz esim benim durumumu bilip benle evlendi.hem mutluyuz hemde iki tane düya tatlısı cocuklarımız var ben onu oda beni cok seviyor....aileler karsı cıksada su an hersey düzeldi

ben omurilik feclısıyım 3 yıl oldu esımle tanıstım sonrada evlendık ve cok mutluyuz önemlı olan sızlerın mutlu olması

Eger gercektende seviyor seviliyorsan engel yok

Merhaba arkadaşlar yazdıklarınızın buyuk bir kısmını okudum Neden engelli bir insanla engelsiz bir insan birlikte olamasın? Cok karamsarsınız bence öncelikle içinizdeki bu karamsarlığı ayrımcılığı yok edelim hepimiz insanız Bizler sadece hayatı daha zor şartlarda yasıyoruz İnsan kendini geliştirdikçe engeliyle ilgili kompleks edinmedikçe kendiyle barışıktır Okumak tv de belgesel izlemek eee evimizde internette var bilgi edinmek cok kolay bizler için Ben engelli ile engelsiz cok mutlu bir sekilde hayatını birleştirebilir diyorum cunki ben bunu yaşıyorum 13 yıllık evliyim neden karsılıklı fedakarlık sevgi Bende engelliyim deyip bir kösede oturmuyorum sandalyemle ev temizliği ütü yemek bulaşık cam silme cocuk buyutmek gibi her işi yüklendim eşimde evine bakıp geçindirmeyi T 6 parapleji yim ben ve bunların yanında alısveriş cocugun okul etkinlikleri hepsine zaman ayırıp yapmaya calısıyorum cok zor oluyor ama yapıyorum tıpkı her engelsiz insanın yaptıgı gibi akülü arabamla gidiyorum her yere benimde arabamın lastiği patlıyor yollarda kalıyorum arkamda pazar cantaları ile ama bir insana gülümseyip kendine güvenir bir sekilde yardım isterseniz yardımcı oluyorlar ve ben hiç sıkılmıyorum cunki bende olsam onların yerinde bende o yardımı yaparım Ben eşime minnet duymuyorum o da bana engelimi hic hatırlatacak bir davraniş sergilemiyor cünki karsılıklı sevgi var herseyden önemlisi ben kendime güveniyorum kendi bakımımı kendim yapıyorum yani söylemek istediğim biz önce kendimizi toplumdan ayrı tutmayalım Görünüşte bir engeli olmayıp ruh saglıgı yerinde olmayan insanlar var Bu insanlar cinayet işliyor ve topluma zararlı oluyor bizler sadece hayatı zor yaşıyoruz bu da kimseyi bağlamaz bizi ilgilendirir bu sorunlarla nasıl başa cıkacağımızı ve yaşamı nasıl kolaylaştıracağımızın formülünü bulursak o da alışkanlıkla birlikte kolaylaşıyor Ben hayatın her dakikasını kaliteli degerlendirmek için ugrasıyorum sokaga cıktıgımda herkese gunaydın diyorum tanısamda tanımasamda gülümsüyorum şaka yapıyorum sizde yapın cok güzel oluyor pozitif düşünce ve kendine güven engelli yada engelsiz herkeste bulunması gereken bu Ben kendimi engelli gibi hissetmiyorum sadece bazı işlerimi yapamıyorum ve hep şükrediyorum yapamadıklarıma isyan etmiyor yapabildiklerime şükür ediyorum karamsar olmayalım arkadaşlar içimizdeki çocuğu canlı tutalım hayat güzel zaten hepimiz ölecez bari yaşayalım yaw engelli yada engelsiz ...

karamsar olmayalım arkadaşlar içimizdeki çocuğu canlı tutalım hayat güzel zaten hepimiz ölecez bari yaşayalım yaw engelli yada engelsiz ...[/QUOTE]

:) Helalsın kardeşim söylediklerinzin kelilmesi kelimesine katılıyorum kafalarda engelli engelsiz ayrımını yenersek olay çözülmüş olur bardağın dolu tarafına bakalım pozitif olmaya çalışalım yoksa hayat daha da zorlaşır saygılar sevgiler öpücükler herkese......

insanları katagorıze etmektense bence herkes ıyı yönde ne duşunduğunu bır uygulamaya koysun kı sonuc alsın aksı taktırde içinde bır utku olarak kalır bır başlangıc yapamadığından bunu yaşamaktansa her rısk sonucu guzel oaln herşeyı göze alarak bır başlangıç yapılabılır

selam dediklerinizin çoğuna katılıyorum fakat ben dediğiniz iki şeyi de yaşadım üniversite yıllarımda birini deli gibi sevdim ve bütün cesaretimi toplayıp ona açıldım ama keşke de açılmasaydım bana bir ömür gözlerine bakarak hayat geçmez ki gün gelir o gözler bile aşkı kurtaramaz yani senin engelin bana sürekli engel olur engelimi de bilseniz engel bile sayılmaz skolyoz hastasıyım neyse ikinci olayda eşimle ilgili bu defa da o bana açıldı bende ilk tecrübeme dayanarak bir ömür gözlere bakarak geçmez ki etrafla baş edemezsin gel sen vazgeç dedim ama aşk herşeyin üstesinden gelir derler ya doğru şuan evliyiz dünyalar güzeli 1 yaşında bir kızımız var ve eşimin hiçbir engeli yok bu arada hep bayanlar engelli erkeklerle evlenir dediniz ya bu defa benimki tam tersi

Merhaba arkadaşım. Bende özürlü bir bayanım. Sağ bacağım protez. Ben 5 yıllık evliyim ve evleneceğim zaman benimde eşimin ailesi bana karşı geldi. Onun bacağı yok diye direndiler. Özellikle kayınvalidem ben o kızı hayatta istemem, kesinlikle, katiyen olmaz gibi laflar söylerek direndiler. Ancak eşim o kadar kararlı ve ısrarcıydıki benimle evlenme konusunda sonunda biz başardık ve evlendik. Şu anda da 2 yaşında bir kızımız var ve çok mutluyuz. Tabiki biz evlendikten sonra da eşimin ailesi kabul etmek zorunda kaldı. Önemli olan seninle evlenmek isteyen kişinin kararlı olması.

Arkadaşlar ben sağlıklı bir kişiyim...Fakat erkek arkadaşım engelli bu durumu aileden sadece annem biliyor ve oda uzun zmandır bana baskı yapıyor.Arkadaşlarımın çogundan ters tepki alıyorum çelişkide kalıyorum kafam karmakarışık şundan eminim duygusal ve mantıksal yönüm dengede ben onun gibi birini tanımadım ve karşılaşmadım çokkk seviyorum ve hayalimde profilimde ve her zaman dualarımdan eksik etmedigim hayırlı kişi o olduguma inanıyorum ki inşallah odur...
Ailemin tepkisinden çok korkuyorum en başta onları ikna etmeliyim kaçma gibi düşüncem yok olmasında zaten o raddeye gelmesin diyorum...Yakın zamanda inşallah tedavi olacak ve ALLAH ın izni ile şifayı alır.ALLAH dan ümit kesilmes ölüme çare yok her hastalıgın çaresi var ölüm dışında ama şifası nerde ALLAH tüm hastalara şifa versin inşallah...
Ben kafamda bitirdim onunla yaşlanmaya varım ama korkuyorum dengede tutmak istiyorum bu konuda ne kadar başarılı olururm bilinmes...ALLAH hakkımızda hayırlsını nasip etsin herkes içinde böle olsun inşallah üye olmadan önce yazışmaları okudum ve ikinci bahar adlı birisine çokkk sinirlendim şimdi bulamıyorum kendisini bence kendisi engelli hemde kafadan, beyinden...Zaten başka söze gerek olmadığını düşünüyorum...

Ovali arkadaşım Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...Aileler bu tür konularda çok sert oluyorlar çok çoook iyi biliyorum bunu..:) başkalarında gördükleri zaman vay bee helal olsun der kendilerine gelince vuuuu:) kıyametler kopar anlamış değilim yani...:rolleyes:

Ben benim aileme yada engelli insanlar hakkında ileri geri konuşan kişilere karşı şunu derdim hep "ya senin çocuğun engelli olsaydıda engelsiz biri talip olsaydı" o zaman da davul bile dengi dengine benim çocuğum sakat sen sağlamsın olmaz diyebilirmiydiniz gönül rahatlığı ile yani bu kadar rahat!!!

kimileri hak veriyor yumuşuyor kimileride bildiğini okumaya devam ediyor insan oğlu bir acayip mahluk..Aşka fazla bel bağlamamak gerekiyor geçici bir duygu aşık'ken( seviyorken demiyorum sevgi farklı) insan mantıklı düşünemiyor arada maddi sorunlar yada ailevi sorunlarda varsa çok zor bir araya gelmek... Hayırlısıysa ikiniz adınada olsun demek lazım illaki o mutlaka o dememeli insan yanılıyor olabilirsin belkide o "o değildir"...:)

Harıka cok sevındım bende aynı durumdayım engelınden dolayı ıstenmeyen gelın adayı

ama dırencımızı surduruyoruz ısteselerde ıstemeselerde bız nişanlıyız ve düğünümüz olucak hersey cok guzel bu yazıyı okuyunca dahada cesaretlendım mutluluklar

Burada iyi örnekler var ovalı ve fatmazehra aklıma gelen ilk örnekler belrtmişler demek ki karşılklı sevgi saygı aşk varsa neden olmasın sevdiğinin yanında mutlu oluosa neden olmasın diğer türlü mutsuz mu olsun engelli engelsiz ayrımı yapmazsak biz kendimiz kafamızda o zaman gerisi gelir die düşünüorum diğer şeylerde nasip kısmet yani normal insanların karşılaştığı sorunlar. ENgelli engelsiz ayrımı biz yapmayalım....

Benım de basımdan gectı böyle bır olay bence senı sevdığı için uzaklasıyor

eşimin ailesi biraz yamuk yürüyorum diye benden utanıyorlar. pek fazla akrabalarının içine çıkartmamaya çalışıyorlar. zaten görenler de oğlunuzun eksiği neydi diyormuş. bunları şu an yazmak bile bana büyük acı veriyor. ama bu böyle.

celik;

2 ay sonra 3 yıılımız bitecek. kendi aramızda normal sorunlar var demiştim. artık o normal sorunlarda yok. şimdi düşündüğümüz zaman, geçen zaman zarfında ki o normal olaylar oyun gibimize geliyor. onun için, arkadaşlar evlilikte ki ilk yılda ne kadar tartışma olursa, ne kadar kavga olursa olsun belli bir zaman geçtikten sonra o kavgalara güleceksiniz bundan emin olun.

hayırlısı ile arkadaşım inşallah gönlünce olur.

bende polio sekelıyım onumuzdekı ay evlenelı 1 yıl olcak.bı sorunumuz yok.eşim benı gorunce asık olan bırı hatta gorur gormez 2haftada nısanlandık.aılesı benı cok sevıyo,ınşlh hep boyle devam eder.bizlere öcü gibi bakılmasından cok sıkıldım artık.özür nedır ya belkı bız normalızdır,onlar özürlüdür.kafadan özürlü oldukları kesin ama.:D;):D

fatmazehra;

allah mutluluğunuzun tamamını erdirsin. inanın ki çok sevindim. bir önce ki yazımda daha burayı görmemiştim. herşey den önce kendine güvenin olacak...

hep hayalimdedir.keşke bi özürlü şehri olsa ve bütün özürlüler orda yaşasa.güzel olmazmı nedersiniz

yok

neden peki.bıze öcü gibi bakmıcaklar ne güzel

bize öcü gibi bakanlara biz onlara _ _ _ _ _ diye bakalım. daha iyi olmaz mı?

yani sen hayatından yaşadıgın yerden memnunsun,ne mutlu sana.bende memnunum ama hayal işte benımkısı oyle bı sehır olsa ılk gıden ben olurum heralde

şunu her zaman söylüyorum ve söylemeye de devam edicem. istediğim bir şey olmazsa bile olmuş gibi kabul eder kendimi sıkıntıya vermem. daima olumlu bakarım olumsuz olacağını bilsem bile...

ben de olumluyumdur ama rahatlıgada bayılırım.ne bılıyım herkes benım gibi olunca kendımı daha mutlu ve rahat hıssetcekmışım gıbı gelıyo

çeyrek mil bu formun 4 sayfasının sonlarına doğru inip arkadaşımızın evlendiğini göreceksin. bu form 2 yıl önce açılmış. bu formu açan arkadaş şuan evli. 4 sayfada ki açıklamasında da 8 aylık evli olduğunu söylüyor :):):)

bu arada benimde ağustos ta 3 yıl bitiyor :):):

Bende ekonomik özgürlüğün bu konuda önemli olacağını inananlardanım. Ama bu durumda sevgilinin değil senin ekonomik özgürlüğün önemli. İyi bir işle ve hatta iyi bir kariyerle bu özrünü gölgeleyebilirsin. O zaman insanların özründen önce konuşacakları
şeyler olur. Ailesinin seni istememe sebebi zaten senin özrünün onlara yada eşine bir yük olacağı demi. Bu durumda bir yük olmadığını göstermen önemli. İlişkini de dışardan bir bakış açısıyla şöyle değerlendiriyorum: Bir ilişkinin 7 yıl boyunca sürümcemede olması yani evlilik yada ayrılık şekliyle bir nokta atılmamış olması sevgilinin kararsız olduğunu gösterir. Bu kararsızlığın sebebinin kişisel yada dış baskılar sonucu olması da çok önemli değil. Noktayı hangi cümlenini sonuna atarsa atsın muhakkak atması gerek. Çünkü gitikçe iş daha da güçleşmekte, 7 yıllık bir ilişkiyi bitirmek büyük cesaret ister, evlilikle devam etme ceseretini gösteremediği de görülüyor. Ayrıca olası bir ayrılık kararında da evlilik kararında da üzülmen kaçınılmaz. Evlilik karanıda bile insanların konuşmaları, bakışları seni üzecektir ama sevgiline güveniyorsun bu eziyetlere de katlanman gerekecek. Kolay gelsin ALLAH yardımcın olsun

paran varsa herşey senin, paran yoksa!gerisi angarya ...

ah Dibacımm. açtığın başlığa bir göz atıyor musun acabaa......

konu başlığı açılırken mesele fazlaca engelli-engelsiz meselesi değildi aslında. ama gönlünüze sağlık, okuyabildiğim kadar okuduğum kadarıyla güzel görüşler var.

kuzey arkadaşımın da katıldığı gibi, sağlıklı bir erkek ile evlenmek fazlasıyla zor günümüzde. günümüzde diyorum, çünkü artık iyice görselleşmiş herşey. kaldı ki engelli erkeklerin bile görselliğe önem verdiği bir durumla karşı karşıyayız artık.
annem,engelli biri olan babamla evlendi. bunun birçok örneğini gördüm. ama engelli bir bayanla evlenen sağlıklı erkek, çok az duydum. bunu kendisi aşsa, ailesinin karşısında duramıyor zaten birçoğu.

ve Diba arkadaşımın bahsettiği tekerlekli sandalyeli arkadaş gibi, bu durumunu ısrarla aşmak istemeyen arkadaşlar..elindeki en güzel şansı kaçırdıktan sonra mutluluğu biraz zor yakalarlar artık.
karşısındakini gözünün içine baka baka üzen herkişi mutsuzluğu haketsin...
hoşkalın...

Üst Alt