Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

evlilikmi?

selamlar.
kendimden bahsedeyim yalnızca işitme cihazı kullanıyorum ve konuşma peltekliğimde var.
önemli bir kamu dairesinde mühendis ve yöneticiyim.
ekonomik problemim de yok..
işitme cihazı almadan önce konuşmadan dolayı sıkıntım vardı.
işitme cihazı aldık mecburen etti 2 engel..
epey kız baktık...ama bunlar engel oldu..üstünede gitmedim...tercih meselesi napıcan..yavaş yavaş artık dengimi arayayım artık diyorum...ben gibi cihaz kullanan falan...bilmiyorum çokmu karamsarım...artık normal veya engeli insanları hemen elemeye başlıcağım artık...
diyorsunuz ki ekonomik özgürlüğünü elde et tamam deniliyor..
ama yetmiyor veya mutluluk vermiyor bana , ben öyle hissediyorum.fakir olsam da seveceğim bir insan tercih ederim hayat boyu..

fatma canım iyi düşün
sevginize saygım sonsuz ama son kararıda siz verceksiniz iyi düşün
inşallah hakkınızda hayırlısı olur ama siz üzülmeyin önemli olan bu :wink:

slm , ben ortapedik engelliyim(doğuştan bir elim bilekten ampute ) eşim normal , eşimi çok seviyorum , o da beni çok seviyor , mutluyuz çok şükür , her işimi yapıyorum , bir ev hanımının yapacağı bütün işleri yapıyorum Rabbime şükürler olsun...

Fatmazehra buradaki tüm yorumları okudum bir çoğu tecrübeleri ışığında yol göstermiş senin içinde faydalı olmuştur sanırım :idea: umarım sizin için hayırlı olacak bir karara varırsınız :roll: iki arada bir derede durumuda çok zor olsa gerek :cry:

fatma zehra aslında seni çok meak ediyom biliyonmu ana bi dostum bana seni sen gibiler annar dedi doğru bence bizi bizim gibiler annar

saygı ,sevgi,anlayış yok olmadığı sürece neden olmasın....

Engelli olupta engelsiz biri ile evlenmek

Güzel Arkadaşım.
Örnek olarak kendimden bahsetmek istiyorum.
Ben 19 senelik evliyim ve çok mutluyum, bir de oğlum var. Özellikle belirtmek istediğim konu eşim bana evlenme teklif etmiş idi! ( Eşim, engelsiz ve 1986 Türkiye Altın Makas yarışmasında en iyi manken şeçilmiştir !.) Ailesi şiddetle evliliğimize karşı çıktı, eşim evden izinsiz olarak İstanbul' a gelerek acele ile nikahı yaptık. Şimdi en beğendikleri damatları olduğumu söylemektedirler.
Söylemek istediğim konu şu, engel sadece senin kafanda yarattığın bir olgudur ve sakın insanları engelli veya engelsiz olarak değerlendirme. Eğer kendini engelli olarak algıladığın an kaybetmeye ve acınmaya mahkum biri olmaya adaysın demektir.
Biliyorsun ki, engelsiz insan yoktur (yani mükemmel insan yoktur) Düşünsene, boyu kısa/uzun, kıllı/kılsız,yalnız, konuşmaktan çekinen, dans edemeyen, şarkı söyleyemeyen, yalancı, doyumsuz, koşamayan, arkadaşlık kuramayan, kıskanç, itici, bacakları çarpık, göbekli, çatlak sesli, kel, gözleri bozuk, yemek yapamayan, soğuk, iktidarsız, cahil, ukala, şaşı, çirkin,tombul, sıska vs. O kadar çok insanlar için engel var ki. Seninki bunların yanında hiç kalır.
Sevgi ve aşkın engel tanımadığını bilmek soruna en güzel cevap olacaktır düşüncesindeyim.
Unutma;geleceğe güveni olamayan, kabahati geçmişte arar.
Kendine iyi bak ve çevrendekilerin senin azminle gurur duymasını sağla.
Sevgi ve saygılarımla

Nasıl yürüyeceği ferit abimiz demiş işte 28 yıldır evliyim diyor.

Karşılıklı anlayış olduktan sonra neden yürümesin ki

ve evet eco sanırım yanlış insanlara denk gelmişsin geçmişi bırak geleceğe bak

Hayat bu Jawsman...

Bundan sonra karşımıza neler çıkacağını bilemeyiz...

Belki ilerleyen günlerde güzel şeyler olucak...

15 YIL oldu

Ben ortopedik özürlüyüm ve eşimin özrü yok bende görücü usulü evlendim ve çok mutluyum 2 tanede oğlum var size çok kısa bişey anlatmak istiyorum eşimin akrabaları benide istememişti eşimi caydırmaya çok çalışmışlar ama eşim sağlam birisiyle evlensem sabah işe uğrladığımda yolda bir kaza geçirip sakat kalmayacağının bir garantisi varmı demiş ve ben seviyorum kimse karışamaz demiş şimdi beni ilk önce istemeyen akrabaları bile enişte bitanesin diyorlar.Kısaca herşey karşılıklı samimiyete ve gerçek sevgiye bağlı :) NEFES ALIYORSAN ŞÜKRET :)

sevdiğin adam gözü kara biri ise,
ve gözü senden başkasını görmüyor ise,
ilişkinizin devamında da bu sevgi ve hoşgörü devam edecek ise,
en önemlisi ikinizde maddi-manevi kendinizden eminseniz,
kimseyi dinlemeyin derim..
yalnız burda sevdiğin adama çok iş düşüyor, umarım çok yürekli biridir :!: :!: :!:

Fatma seni gerçekten çok seviyorsa eğer o kişi ailesini filan dinlemez... Olması gereken bu çünkü... Aksi takdirde sevmediğini düşünürüm... Yani insan birini gerçekten severse bırak Roma'yı, İtalya'yı yakmalı bence... 8)

Bu arada sitede takip ettiğim kadarıyla gerçekten kadınlar erkeklere göre daha yürekli ve vefakar... :roll:

Genellikle engelli olan taraf erkek oluyor bu tür evliliklerde... Ben aslında çok daha önceleri bunun tersi olur düşüncesindeydim... Siteye üye olmadan 2,5 yıl önceki düşüncem buydu... Ama yanılmışım... :)

çok uzun yazmayacağım kısa ve öz olarak, gerçek sevginin dili olmadığı için engelli engelsiz ayrımını yapmaz.

'Görmeyen kızla ne işin var' dediler
- Kocanız sizce nasıl biri?
- Ç.E: Toluy benim için soyut şeyler ifade ediyor. O benim için bir yüz, suret değil. Herkesin kocasından çok sevimli geliyor. Dolu dolu sevgi benim için... Herkes kocasına isim takar. Aşkım, canım, hayatım der. Ben Toluy dediğim zaman bu tür şeyleri hissedebiliyorum. İlk defa evimizin halısına birlikte basmak, yan yana uzanmak, Toluy'un cumartesi günleri yastığının üzerinde bıraktığı koku... Ne bir çiçek, ne kakao kokusu. O Toluy'un kokusu. Mesela Jagler, sadece Toluy'un kokusudur benim için. Elimden gelse kocama bir koku yaptırır, sadece ona ait olmasını isterim. Kimse kullanmasın. Nasıl ki sevdiğinizin yüzü sadece ona aitse, o parfüm de sadece Toluy'a ait olsun.
- T.E: Tanıştıktan bir sene sonra birbirimizden vazgeçemez olduk.

- Evlenmenize karşı çıkanlar oldu mu?
- T.E: Ailem başta çok karşı çıktı. "Görmeyen kızla ne işin olabilir ki?" demişlerdi önceden. Oysa Çiğdem çok hoş bir kızdı. Annem, değer verdiğim kızın fotoğrafına bile bakmak istememişti. Çiğdem'in her şeyi becerebildiğini çok anlattım. Askerlik dönüşü bu sevgiden vazgeçmediğimi anladılar. Ne olursa olsun resti çekecektim, ikna oldular.
- Ç.E: Babam bile "Niye seninle evlenmek istiyor ki?" diye şaşırdı. Toluy'u caydırmak isteyenler de çok oldu.

- Kayınvalidenizle ilk karşılaşmanızda ne konuştunuz?
- Ç.E: Onların tartışmaları oğullarıyla aralarında kaldı. Bana hiçbir şey hissettirmediler. Ve ilk karşılaştığım anda çok iyi davrandılar bana. Kaldı ki onlara hak verebiliyorum.

* Çiğdem'den çok hoşlanmıştım. ICQ'da mesajlaşırken, bir gün "Ben görmüyorum," diye yazdı. "Nasıl yani?" diye kaldım... Bir yandan bırakmak istiyordum. Bir yandan kalbim sonuna kadar gitsin istiyordu.

haber röportajın tamamı için tıklayın

denizsu;

Çok Yürekli olmaktan kastınız nedir ki acaba :?: Yani bu yazıda daha bir amann haa dikkat li olun der gibi bir hava var.Vallahi kusura bakmayın ama ben bu görüşe katılmıyorum.Katılmıyorum çünkü,sevginin mantıkla yada ortam ile pek bağlantısı yoktur.Seversin ve alır gidersin.Yürekli olmak değimi sevmak baabında iyi bir betimleme değil.olsa olsa yaşam için yürekli olunulabilinir. :wink:

Fatmazehra bilmem hala takip ediyormusun soruyu,Evlilik 2 kişi arasında yapılır ama bir sürü insanın onayı gerekir bizde ama böyle olmamalı,engelli veya engelsiz sevgide ayrım olmaz gönül kimi severse güzel odur.
ben engelsiz bir ile evlendim 13 yıl sürdü evliliğim ayrıldık ama sebeb benim engelim değildi arkadaşım düşünceler ayrıldı fikirler çatıştı falan filan,eğer evlendiğinizde bir bütün olacağınıza inanıyor iseniz başkalarının onayını beklemeyin geçen günler ömürden gidiyor,sevdiğin kişi biraz yürekli davransın ve aşkı için mücadele etsin umarım başarırsınız eğer o şöyle düşünür bu böyle karar verir derseniz daha çok beklersin umarım mutluluğu yakalarsınız sevgiyle kalın.

Fatma sen bize sormuşun bende sana soruyom.

Ben tekerlekli sandale veya koltuk deyneği kullanıyom genede arabamı bende bi kız sevmişitm oda engelli ama topal olarak geziyodu,onu istedimde cevabı ne oldu.

Ben evlenceğim erkeği koluma takıp gezmek isterim

bana bunu engelli söylerse gerisini sen düşün...

bence boşuna tartışıyorsunuz. benim eşim biz evlendikten iki yıl sonra engelli oldu. sevgimiz azaldımı .tabiki hayır hatta daha çok bağlandık birbirimize.yarın kimiz ne olacağı belli değil.önemli olan sevgi.saygı ve birbirine yetebilme.

ailesile mi yaşıyacan fatma

sabancının oglumuki ailesi istemiyor bence kuşku duyular onun senin sevdigin kadar seni seviyorsa aileler sorun olmaz bence

Arkadaşım sevginin ardında dur derim aileler bir şekilde kabul edeceklerdir..

engelliyim engelsiz biriyle evliyim bukadar karamsar olmayın arkadaşlar bizim sorunlarımız ikili ilişkiler değil toplumsal bu ülkede engelli yaşamak zor sevmek aşık olmak evlenmek duygu işidir fizikle alakası yok lütfen buna inanın zor değil 2de oğlum var gayet mutluyum ekonomik ve sosyal konular dışında

bende engelliyim ve engelli olmayan bir bayan ile evliyim. 12-08-2006 tarihinde evledim. engelli olmayan eşim ile şimdiye kadar bir sorun yaşmadım. bundan sonra yaşayacağımı sanmıyorum..

DİDA ARKADAŞIN BENCE GERİ ÇEKİLMEKTE ÇOK AKLI ÇÜNKÜ KENDİSİNİ GERÇEKTEN SEVİYONMU YOKSA ACIMA DUYGUSUMU.
SANA KENDİMDEN ÖRNEK VEREYİM BEN DENGE KAYBINDAN YARDIMSIZ YÜRÜYEMİYOM AMA FİZİKİ EN UFAK Bİ YARAM YOKTUR BENİM ENGELLİ OLUP OLMADIMI HİÇ ANLAYAMAZSIN.
BANA ARKADAŞLARIM DEFALARÇA SENİ ENGELSİZ BİRİSİ İLE EVLERDİRÇEZ DİYOLAR AMA BEN KESİNLİKLE SAĞLAM BİRİYLE EVLENMEYİ DÜÇŞÜNMÜYOM,BENİM DERDİMDEN BENİM GİBİ OLAN ANLAR

BELKİ BİRAZ SERT OLDU AMA BENİ KINAMANI İSTEMEM.

Engelli engelsiz ilişkisi yürür mü?

Yürütenleri gördüm.Bir ara yürüttüğümü bile düşündüm.Ama işin içine aileler girince tökezleyip düştüm.Annem "bu çocuk seni ilerde üzer "dedi.Arkadaşımın annesi "evladım ilerde üzülürsün" dedi.Herkes birşey söyledi.Benim için sadece annelerin söyledikleri önemliydi.İlk safhada annemi ikna ettim.Fakat diğer anneyi ikna etmek pek kolay olmadı.Ona hak veriyordum zira el bebek gül bebek büyüttüğü oğlu için kimbilir nasıl bir gelin düşlemişti yıllardır.

Ben engelimden dolayı güçlüyüm,hatta sırf engelimi kendime sıçrama tahtası bile yaptım diyebilirim.Ama engelsiz sevgili malesef güçsüz oluyor.Derdini anlatacağı o kadar çok kişi oluyor ki bir ara tıkanıp kalıyor.İlerleyen zamanlarda da havlu atıyor.Sana da o havluyla gözündeki yaşları kurulamak düşüyor.

İlişkimiz bittiğinde kızamadım.Sadece bol bol gözyaşı döktüm ve "Tanrım neden beni ağlatmalarına izin veriyorsun?Umudu ve bu sevgiyi hiç koymasaydın yüreğime,meyvesiz bir ağaç gibi ayakta ölmeme yardımcı olsaydın." dedim...Öldürmeyen acı güçlendirir derler ya,ben öldürmeyen acı yüzünden zalimleştim.Beklentisiz bir hayat bana sadece "hayır" demeyi öğretti...

Engelli insanın sevdiği "yürekli" olmalı çelişkilerden uzak.Kendinden başka hesap vereceği kimse olmamalı.O zaman değil bu tarz bir ilişkinin yürümesi, koşar bile...

Mezopotamya kederi demiş ki:
Engelli insanın sevdiği "yürekli" olmalı çelişkilerden uzak.

Bu konuda gerçekten çok haklısınız .Yüreksiz sevgiliyle yola çıkan yarı yolda kalır.Bizim nasibimize düşen de yüreksiz sevgililer ve yarı yolda kalmak...

yürümez diye düşünüyorum; hep engelli olmayan birinin beni anlamayacağını düşündüm anlamıyor da. nedense hep etrafımda engelsiz erkekler oldu onlar kabullendi ben bir türlü kabullenemedim ve böyle bir ilişkiyi hiç denemedim. biz kadınlar daha güçlü oluyoruz erkeklerden bende güçlü biriyim ve bu korkutuyor sanırım engelli erkekleri... bugüne kadar sadece bir kişiyi kabullendim oda engelliydi ama olmadı yürümedi birbirimizi taşıyamadık galiba...

engelli yada engelsiz kadın yada erkek aşk cesaret istiyor, yürek istiyor ama biz ya yüreksiz sevgililerle çıkıp yolda kalıyoruz yada hiç yola çıkmadan pes ediyoruz vazgeçiyoruz hayattan

Önce aşk olmalı, ama karşılıklı aşk olmalı. Sonra evlilik yada ilişki devam eder veya etmez. Bu başka bir konu bence.

Sevgili İsmayil...

Aşk tek başına çözüm üretemiyor malesef.Aşk bana göre zaten tanımı oldukça değişken bişey.Ben aşkın yerine "güçlü bir sevme bağı" tabirini kullanayım.Başlangıçta bu bağ her iki tarafın da sıkı sıkı tuttuğu bir değerken biri gücünü kaybetmeye başlıyor.Bağın ortasında bu dengeyi bozacak üçüncü,beşinci kişiler yüzünden...Olmadığı durumlarda zaten problem çıkmıyor.Çevremizde bizi "biz" eden insanlar var.Onlara sırt çevirmek öyle her babayiğidin harcı değil.Hele de bu sırt çevireceğin kişi bir anneyse büsbütün takatin kırılıyor.Aile bireylerini kırmadan eğmek yöntemi mümkün gibi görünse de bu uzun bir çaba ve zaman gerektiriyor.İşte o safhada sabır çok önemli.Sabır ağırdır ve her bünye taşıyamaz.Biz engelliler ise sabrın her türlüsünü tattığımız için karşımızdakinin güçsüzlüğüyle hayal kırıklığına uğrarız.Yani en azından benim için öyle...

Engelli hayata 1-0 geriden başlar gibi görünse de maça en çok asılan taraftır.Lakin bazı maçlardan galip de çıksa sevinmediği zaferler olabilir.Her savaştan zaferle çıkıyoruz ama savaşın yorgunluğunu üstümüzden atamıyoruz.Güçleniyoruz...Ne için?Yeni savaşlar için...

yaw içimizi karatıyosunuz bizim burda benim yaşadıgım yerde engelli bircok kişi engelsiz insanlarla evli

Üst Alt