Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

valla içimi bu gün dkcem hayır ya erkekler kaçmıo sadece kızlar da korkak oluo korkaksnz kardeşm ohh be iyi geldi

çıkıodum tam bu yazıyı gördüm tamam itiraf ediyorm korkağım ben evt korkağm harbi ya korkağm bütün erkekler adına itraf ediorum korkağız korkak sağlıcakla kaln hep mutlu olunnnnnnnnnnnn

karşımızda ki adam yeterince cesur olsunda bak bakalım kaçıyormuyuz..!!:):):) Erkeklerden daha cesuruz biz bee..:) Ne diyorsun sen..:)

Şaka bir tarafa vardır tabi korkak bayanlarda..:rolleyes:
amaaa o ben değilim..;)

merhaba arkadaslar Engelli ile Engelsizin Aşkları Yururmu sorusu çok garip bakın benim bir arkadasım var o da benim gibi Polo Sekeli ve 15 yıldırda evli esi engelsiz ve hanımı arkadasımı gercekten cok seviyor onu engelli olarak gormuyor adeta bir elmanın yarısı gibiler ve 2 tanede evlatları var bir kız bir erkek neden engelli ile engelsizin askı yurumuyormus? bunların hepsi bahane yeterki insanlar istesin, insan istediği zaman hic bir engeli tanımaz... diyorum ben, ya siz?????

Sen de engellilerin gezegenindesin zaten,Kelam abla...
Neden engelsizim,ben sizden daha farklıyım diye çaba harcıyorsun ki:)
Sanki inceden bir ayrım sezer gibi oldum da,az yaramazlık yapayım dedim.:p

Bir kaç gündür bu siteye abone oldum gerçekten. Sırf onu daha iyi anlayabilmek adına. Ve bütün sayfaları da geziyorum. Sıkıntılarınızı üzüntülerinizi yaşadığınız zorlukları sizlerle birlikte yaşıyorum emin olun... Engelli olmak sadece bedensel değilki bende uzun seneler psikolojik tedawi gördüm. 2 kere intihar girişiminde bulundum. Uzun süre ilaçlarla ayakta kaldım. Benimde ruhsal engellerim var. Babam ilk tepki gösterdiğinde onun da beni kabul etmemesi için bi çok neden olduğunu ve bunların hepsini de bildiğini söyleyebilmiştim. Bende şiddet gösteren bi babanın çocuğuyum. Bedensel olarak normal olmam mucize inanın. Aşkım için sonuna kadar onların karşısında durabilirim. Ama bunları açık açık onunla konuşamıyorum ben. Onu kırmaktan incitmekten çok korkuyorum. Ona nasıl derim babam tepkili annem tepkili zor olucak. Sorunum onun da bunları dile getirmemesi. Bu güne kadar ona bi kere sesimi yükseltmedim. Belki bi şekilde bunları korkularımı dile getirebilsem bile çok şaşırıcak bundan da eminim. Ama onu incitmeden bunları söyleyemem. Hepinizi çok seviyorum...

Engelleri oluşturan bizleriz aslında.
Göze alamıyorsak eğer aşkın uğrunda mücadele etmeyi
ve zora gelemiyorsak,
pes ediyorsak hemen ve korkuyorsak
en büyük engel zaten kendimiz değilmiyiz aşkın önünde?

Kardelen81 bence sevdiğin kişide farkındadır çıkacak sorunların ailenin istemeyeceğinin falan biliyordur bence işte bunu konuşmak anlatmak çok zor ne şekilde anlatırsan anlat ne kadar özenli cümleler kurarsan kur onda yaratacağı etkiyi azaltmayacaktır kırılacaktır ama konuşulmasıda gerekli mi onu düşünüyorum bence aslında bunları konuşmaya gerek yok oluruna bırakmak lazım birazda..şartları ne kadar zorlarsan zorla herşey olacağına varıyor çünkü....

Vuuu bacım sana değil ,tezat oluşturulduğumuz düşünülmesin...Naçizane ben farklı düşünüyorum...:)
Oluruna bırakırsan aç kalırsın...Emek olmadan yemek oluyor mu?
Aşk için de çaba harcamak gerekiyor...Riskleri göze almak gerekiyor..Ne şiş yansın ne kebapla aşk olmaz...Evgi emektir...Armut düşa ağzımda piş olmuyor...
Gerekirse acı çekeceksin,ama aşkın için mücadele etmeden hiç bir şey kazanamazsın...;)

Şehriban bacım ben mücadele edilmesin demiyorum ki bazı durumlarda ısrarcı olmamak gerekiyor yani bazen oluruna bırakmak lazım ( pes etmek vazgeçmek değildir bana göre oluruna bırakmak) üstüne gitmek zorlamak her iki tarafında yanılmasına yanlış kararlar almasına sebep olabilir diye düşünüyorum özelliklede iletişim kopukluğu varsa arada...:)

yani şartları zorlamak inceldiği yerden kopsun mantığı ile üstüne üstüne gitmek ilişkiyi yıpratır diyorum..:)

İnada bindirmeden kendi manevi gücünün sınırlarını zorlamadan yormadan yorulmadan dinlenerek çok düşünerek adım atmak lazım..

çok fazla üsteleyince olacağı varsada olmaz bıkkınlık verir o ana kadar verilen emeğin çabanın heba olmasına sebep olur diyorum..:)

kısacası insanlar birbirine biraz izin vermeli soluk almalarına müsade etmeli koşar adımlarla değil küçük ama emin adımlarla ilerlemeli diyorum..:)

zorsa ulaşmak bırak oluruna uğraşma demiyorum yani:)

serap vuu adlı üyeden alıntı;bence aslında bunları konuşmaya gerek yok oluruna bırakmak lazım birazda..şartları ne kadar zorlarsan zorla herşey olacağına varıyor çünkü....

Ama vuuuuu bacım, konuşmaya gerek yok oluruna bırakmak lazım deyince hiçbirşey yapmadan oluruna bırak olarak anladım...Ben mi yanlış anladım acaba:rolleyes:

Şehriban Evet bacım yanlış anlamışsın...:) anlatmak istediğim şey şuydu..

Empati kurdum biranda ben olsam sevdiğim adamın karşısına geçip ailem seni istemiyor şu şu sebeplerden dolayı gibilerinden bir konuşma asla yapmazdım..Zaman içinde zaten çıkacaktır bu sorunlar konuşmak gerekeçektir(Gereksiz bence yaa neyse) yani özel bir zaman ayırıpta kendime bu meseleyi yani ailemin tepkili olduğunu konu etmem sevdiğim adamla aramda...:) zamana bırakırım herşeyi aşkımı yaşamaya bakarım..çünküü bu sorun konuşulupta halledilebilinecek bir sorun değil üstüne konuşup felaket senaryoları yazıp yaşadığım aşkı kendimede sevdiğim adamada zehir zıkkım etmem diyorum..Ailenin tepkisi anormal ve ilk defa bizde görülmüş bir sorun olmayacak diyorum..:)

haaa oldu ki konuştum sonuç kötüye varacaksa zaten konuşmuşsun konuşmamızsın birşey fark ettirmeyecek ki yani olacağına varacak ..Hem zaten engelli-engelsiz ilişkilerinde liste başıdır ailenin tepkileri konuşulacak bir tarafı yok sadece bi zaman oluruna bırakıp konuyu üstelememek gerekiyor..

Sorunlar karşına çıktıkça muhatap oldukça müdahale etmek lazım yani..sorunlara yoğunlaşıpta üstelik çözülmesi imkansız bir sorun üstüne konuşupta neden yıpratayım ki ilişki mi..?

Oluruna varır herşey diyorum oluruda bence şu Aileler ikna olsun olmasın insanlar birbirini yormadan yani vaay senin anan baban beni istemiyor haa gibilerinden gereksiz tartışmalara girmeden devam ettirebiliyorlarsa ne alaa ama yok yürümüyorsa "konuşmak" değiştirmeyecek sonuçları..

Anlatabilmişimdir İnşallah..:)

Sonuç olarak onu çok seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum. Zaman mücadele zamanı olduğunda ipi birlikte göğüsliyeceğiz. Olumlu olumsuz gelişmelerden sizleri haberdar ederim:D Hepinize çok çok teşekkür...

kardelen81 böylesi zor ve sorunlu ilişkileri geniş çoook geniş bir zamana yaymak lazım sabret diyorum o kadar..:):) Acele etmeden yani rahatt rahatt geniş geniş yaşa bacım..:)
yaşanılan sorunlarla ne kendini ne aileni nede sevdiğin adamı boğma diyorum yani..
İnşallah kavuşursun sevdiğine..:)

ilk msgim olucak forumdaki katilimcilara slmlar saygilar... konuya gelince 1 yil once kaza sonucu sakat kalan biri moral ve fizik acisindan cok zayif olur zamana ihtiyaci var... ben iki yil viski tedavisi uygulamistim.

Ama serap bacım,sevdiğin adama açık olamıyorsun demektir o zaman..
sevdiğinde neden dolayı ailenin istediğini bilmesi gerekir...
Herşeyi toz pembe göstererek sorun yokmuş gibi davranmak ne kadar doğru...Aileye anlatılır,kabul ederlerse ederler,etmezlerse kendileri bilir...zaten kararlı olduktan sonra olay kişide biter...;)

Slm dostlar. Ben onun için savaşmaya hazırım da benim için savaşmaya benim kadar istekli değil sanırım... Bu sadece bir his ve ben umarım yanılıyorumdur... Onun için bazı şeylerden ödün vericeksem aynısını onun da benim için yapacağından emin olmalıyım diye düşünüyorum... Düşüncelerinizi öğrenmeyi ço isterdim... Sizin için savaşmak daha mı zor? vazgeçmek, pes etmek?

savaçacaksın, pes etmeyeceksin, eğer ki savaşı kaybedersen bile (allah korusun) verdiğin - çabaladığın mücadele seni ayakta tutacaktır. bundan emin ol..

tşkler..

tesekurler.. o yoldan bizde gectik kardesim kolay degil heleki bir genc erkek icin detaya girmeyim yeni fizigine alismasi zaman ister aksini idda etmek olaniksiz

bu konu Turkiyenin gundemine bomba gibi dusecek :D Ergenekon bile bunun golgesinde kalacak :D insanlarımız ne halde ya yazık gercekten yazık benim ulkemin halkına nelerle ugrasıyoruz Engelli ile Engelsizin Askı olurmu? sacmalıga bakın ya Ask engel dinlermiki Engelli yada Engelsiz diye ayırsın.. ancak, bu konuyu sabahtan bu yana takip ediyorum bazı engelsiz arkadaslar sanki bizimle kafa yapıyorlar eger bu konuya yapılan yorumları okursa admin ve moderator arkadaslar benim kimleri isaret ettigimi anlayacaklardır bence insanlar sunu unutmasın her saglıklı insan bir engelli adayıdır...diyorum ve lutfen ricada ediyorum bu konuyu daha fazla uzatmayalım Kardelen bacım sana gelince nacizane tavsiyem Askına sahip cık Serap bacımında dedigi gibi askını doya doya yasa zaman her seyin caresidir zamanla asılmayacak engel yoktur yeterki sabırlı ve azimli ol.. Allaha emanet ol Kardelen bacım insallah isteklerin gerceklesir....

Şehriban bacım sanki hiç sorun yokmuş gibi davranmayı bende onaylamıyorum sadece istenmeyen adam yada kadın olma durumu varsa ortada bu konuya odaklanmasınlar insanlar diyorum..:)

Detaylara inip imini cimini konuşmaya gerek yok ben yaşasam böyle bir sorun dert etmem içime karşımda ki insanında dert etmesinede izin vermem..:)

senin son cümlende ki bir şey yani demek istediğim..:)

Aileye anlatılır,kabul ederlerse ederler,etmezlerse kendileri bilir...zaten kararlı olduktan sonra olay kişide biter...bu yani:)

Konu Kaza Konusu degil

Kalem hanım bilmiyorum engellimisiniz degilmisiniz ama suna inanırım Damdan dusenin halini damdan dusen anlar benim kast ettigim kisi siz degildiniz neden uzerinize alındınız onu anlayamadım sonra anlamadıgım bir diger konu ne kazası hangi kaza insanın engelli olması icin illede kaza gecirmesimi gerekiyor Kalem hanım??? unutmayınki insanın hayatını cehenneme cevirmek icin bilgisiz ellerin yaptıgı bir tek igne yetiyor bilmem anlatabildimmi..saglıcakla kalın....Hasan

Susma Hakkım :)

Kalem hanım size mesaj yazdım eger onu okursanız beni anlarsınız kast ettigim kisi siz degilsiniz lutfen bu kadar alıngan olmayın...

Bence bütün olabilecekleri düşün , özellikle sen ilerde pişman olabilecek en küçük bi tereddütün varsa yani onu üzebilme ihtimalin varsa çok düşünmelisin..çünkü bu onun için normal bi ayrılık olmayacaktır...çok farklı şeyler düşünecektir senin tahmin edemeyeceğin...

En ufak bir tereddüt taşımıyorum... Bir gün ayrılık yaşasak bile Bu anlaşamadığımız için çatıştığımız için olur. Benim tarafımdan fiziksel durumu yüzünden asla bir ayrılık yaşanmaz. Hem sadece onun tarafından da bakmamak lazım olaya. Ben engelsizim terkedilmem imkansız diye bişey sözkonusu değil. Terkedilen taraf bende olabilirim. Kaybetme korkusunu en az onun kadar bende yaşıyorum... Umarım anlatabilmişimdir^^

wolcyy haklısın hayatı boyunca engelli olması sebep gösterilerek defalarca ayrılık yaşamış bir insansa arkadaşımızın sevdiği daha fazla acı çekecektir ayrılıktan yarı yolda bırakılmaktan..Umudu azalacak yada bitecektir son nokta bile olabilir onun için bu ayrılık..

Çünkü bana göre değişmesi mümkün olmayan ve her zaman her yerde sorun yaratan bir soruna sahip olan insanlar için daha zordur baş etmek gözünü karartıp yine yeniden yeni başlangınçlar yapmak diye düşünüyorum..

sorun engelli olması değilde maddi yada ne bilim kişilik karakter sorunu olsa (aklıma ilk gelenler bunlar) değiştirme imkanı olabilir insanın..Ama hep değişmesi mümkün olmayan sorun etrafında dönüp dolaşıp başladığı yere gelmesi insanın daha yıpratıcı olur yaşanılan acıyı ikiye üçe katlar diye düşünüyorum...

Engeli yüzünden bitiyorsa sebep sadece bu ise acıdan yana çok fark atar bencede..

kalem hanım eğer sağlıklı birey ayrılmak isterse engelli arkadaş suçu kendisinde görecektir ...bulunduğu duruma bağlıyacaktır ayrılığı ve bu ona sağlıklı bi insandan daha çok zarar verecektir bence...ben asla engelli ile sağlıklı insan birlikte olamaz demiyorum olur tabiiki ..ama bi engellinin psikolojisi daha farklıdır siz sağlıklı biriyseniz bunu anlayamazsınız ...

Kardelen81 evet bazı insanlardan duyuyorum ben bunu sanki sağlam olmak bir ayrıcalıkmış gibi sanki sakat olmayan insan Engelli birini sevdiğinde bulanmaz bir fırsat mutlaka değerlendirilmesi gereken bir veli nimetmiş gibi gören insanlar var...Ben o insanlara illet oluyorum.!!

Bulunmayan hint kumaşı değiliz yani:) bizimde kaybetme korkularımız var hele hele " Engelsiz bir insanın Engelli bir insanı sevdiği zamanlarda" birilerinin çıkıpta helal olsun sana bee demeleri yokmu....:mad:

Burada tıkanıyorum işte söylenecek çok laf varda..Denmez şimdi..:eek:

Onun engeli hakkında bir kere bile konuşmadık hiç sözü geçmedi illa ki sorunlarımız oldu tartıştığımız şeyler oldu ama hiç biri engeli yüzünden değildi. Çünkü ne o ne de ben bunu asla tartışma konusu yapmadık. Kaldı ki engelinden bahsedip bunu herhangi bi konunun gündem maddesi yapacağıma kafama sıkar giderim daha iyi. Dediğim gibi ve tekrar belirteyim bir gün taraflardan biri ayrılma kararı alsa bile ki Allah yazmamış olsun böyle bişey. Ayrılık kararının nedeni oturulur enine boyuna konuşulur ortak noktada elbette ki buluşulur. Yaşını başını almış insanlarız. Engeli yüzünden ondan vazgeçmiyeceğimi ona sözlerimle olmasa da yanında dimdik durarak onunla hayatımı birleştirmeyi ondan daha çok isteyerek ve onu çok sevdiğimi çok önemsediğimi herşeyim olduğunu her fırsatta göstererek kanıtladığımı düşünüyorum. Söylemeden de geçemiyeceğim aşık olduğum sevdiğim onun karakteri kişiliğiydi. Bu gerçektir değişmez.

Üst Alt